×
بین الملل
شناسه خبر : 270710
تاریخ انتشار : جمعه 1404/11/03 ساعت 18:22
گروسی: حملات ژوئن تاثیر جدی بر زیرساخت‌های هسته‌ای ایران بر جای گذاشت

گروسی: حملات ژوئن تاثیر جدی بر زیرساخت‌های هسته‌ای ایران بر جای گذاشت

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر ضرورت از سرگیری نظارت‌های «کامل و دقیق» در ایران تاکید کرده و آن را برای اظهارنظر قطعی درباره وضعیت مواد هسته‌ای غنی‌شده با خلوص بالا در ایران ضروری دانست.

نورنیوز-گروه بین الملل:مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی با اشاره به حملات متجاوزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به تاسیسات هسته‌ای ایران در ژوئن گذشته، بیان کرد: «حملات ژوئن تاثیر جدی بر زیرساخت‌های هسته‌ای بر جای گذاشت. بنابراین، در مقایسه با وضعیت پیش از جنگ، زیرساخت‌های هسته‌ای آسیب‌ جدی دیده است.»

او در گفت‌وگو با روزنامه اماراتی نشنال بیان کرد: «در عین حال، ذخایر اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا همواره آن‌جا بوده است. در واقع این بخش از معادله تغییری نکرده است. اما تا زمانی که بازرسان بازنگردند، نمی‌توانیم تضمین کنیم که این مواد(هسته‌ای) تغییر نیافته است.»

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بیان کرد: «این مواد عمدتا همان جایی است که قبلا بود و روش‌هایی برای مشاهده آنچه در حال رخ دادن بوده است، وجود دارد، اما مسلما از طریق نظارت‌های کامل و دقیق است که قادر خواهیم بود در این باره اظهار نظر قطعی کنیم.»

او با ابراز نگرانی درباره وضعیتی که به «طور کلی بی‌ثبات» است، بیان کرد: «ما معتقدیم که وضعیت ایران تنها در چارچوبی دیپلماتیک قابل حل است.»

اظهارات گروسی در پی این مطرح می‌شود که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز چهارشنبه در سخنرانی خود در نشست مجمع جهانی اقتصادی داووس مدعی شد که آمریکا مجبور بود در ژوئن گذشته به ایران حمله کند، «چراکه آن‌ها(ایران) در مدت دو ماه به سلاح هسته‌ای دست می‌یافتند.»

به نوشته روزنامه اماراتی، اظهارات ترامپ با ارزیابی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و جامعه اطلاعاتی آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران مغایرت دارد.

با این حال، گروسی گفت که «انباشت مداوم اورانیوم غنی‌شده تقریبا در سطح نظامی نگرانی بجایی بود.»

تهران پس از بمباران تاسیسات اتمی ایران که تحت توافق جامع پادمانی با آژانس قرار داشت، اعلام کرد برخورداری از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای طبق پیمان منع اشاعه تسلیحات اتمی(ان‌پی‌تی) حق مسلم ایران است و ظرفیت و فناوری هسته‌ای بومی ایران با بمباران از بین نخواهد رفت.

مقامات ایران در عین حال تاکید کرده‌اند که تولید و به‌کارگیری تسلیحات اتمی جایی در دکترین دفاعی کشور ندارد.

موضع اخیر ایران درباره تعیین شیوه بازرسی از تاسیسات‌ بمباران‌شده

«محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی روز پنج‌شنبه در جمع خبرنگاران درباره اظهارات اخیر «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس مبنی بر ضرورت بازرسی از تأسیسات بمباران شده ایران گفت: ما به ایشان نامه نوشتیم و گفتیم آژانس باید موضع خودش را در خصوص تجاوز به تاسیسات هسته‌ای مشخص کند.

او افزود: به علاوه دستورالعمل بازدید از سایت‌های مورد حمله واقع شده باید مشخص شود. وقتی حمله نظامی می‌شود و مخاطرات محیط زیست دارد باید یک تعریف جدید شده و دستورالعمل مشخص طراحی شود.

اسلامی با بیان اینکه «ایران طرحی را در کنفرانس عمومی مطرح کرد، مبنی بر اینکه نباید به سایت‌های هسته‌ای حمله شود اما این طرح را مورد بررسی قرار ندادند»، افزود: باید تکلیف مشخص شود. آقای گروسی اول باید موضع خودش را روشن‌کند و توضیح دهد دسترسی‌ها قرار است چگونه باشد.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به اینکه «بازرسی از سایت‌هایی بمباران نشده و سالم انجام گرفته است؟» گفت: بازرسی‌ها فقط از سایت‌های آسیب ندیده انجام شده و اکنون بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران حضور ندارند.


نظرات

آخرین اخبار
ایران «پایداری» را به یک دستاورد سیاسی و معنوی تبدیل کرده است
شوک نامتقارن جنگ علیه ایران به اقتصاد جهانی
قدردانی الیاس حضرتی از عملکرد رسانه‌ها در شرایط جنگی
انتقاد رئیس‌جمهور کره جنوبی از عواقب جنگ؛ خواب از چشمانم ربوده شده
تصویب طرح اعدام اسرای فلسطینی توسط کنست
مقاومت آماده مقابله و دفع تهدیدات است
قلعه‌نویی: نتیجه در بازی دوستانه برای ما ملاک نیست.
روایت گاردین از بمباران مدرسه‌ میناب: «هیچ چیز باقی نمانده»
در ایام جنگ چند نفر ازدواج کردند؟
پاسخ ایران از نظر شدت و گستره، آمریکا را به‌چالش کشید
متلاشی شدن راهبرد آمریکا در مقابله با تاکتیک‌های ایران
مرتس: امیدواریم که راه‌هایی برای پایان فوری جنگ پیدا کنیم
تحقیقات گسترده درباره جنایات آمریکا و اسرائیل انجام شود
حمله پهپادی به مقر پیشین سازمان ملل در سلیمانیه عراق
رهبران اروپایی خواستار توقف حملات اسرائیل به لبنان شدند
یونیفل از کشته شدن 2 نظامی‌اش در لبنان خبر داد
انهدام 3 دستگاه تانک مرکاوا توسط حزب‌الله
درخواست مقاومت عراق برای اخراج فوری اشغالگران آمریکا
انتخابات شوراها در شرایط جنگی چگونه انجام خواهد شد؟
مخالفت اکثریت یهودیان آمریکا با جنگ علیه ایران
دیدار اولیانوف با گروسی درباره وضعیت خلیج فارس
اعتبار تعمیرات جزئی اماکن بخش خصوصی آسیب‌دیده از جنگ تامین شد
سی شب ایستادگی؛ خیابان‌ها همچنان در اختیار مردم
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی/ حمله تهران، شیراز، بوشهر، اهواز، تبریز و کرج
واکنش عارف به تهدید اعزام سرباز به خارک
شکار سومین پهپاد در آسمان استان البرز
نورویدئو | بادهای هرمز، قطار تسلیحات را منحرف کرد
دیگر برای چه کار‌هایی باید اجازه بگیریم؟ برای دستشویی رفتن!
هذیان‌گویی جدید ترامپ درباره تصرف جزایر ایران
تصادف زنجیره‌ای 30 خودرو در آزادراه قزوین-زنجان
گلوگاه پتروشیمی عربستان در تیررس پاسخ ایران
تصویب طرح اعمال عوارض برای تنگه هرمز
سپاه: پهپاد MQ9 دیگری منهدم شد
یک رسانه عبری: جهش قابل توجه درآمدهای ایران از قِبَل جنگ
کیانوش عیاری: یکی از غم انگیزترین اتفاق‌ها برای من تجزیه ایران است
پهپادهای کم‌هزینه ایرانی چالش جدی برای سیستم دفاعی آمریکا
دنیامالی : جنایت آمریکا و رژیم صهیونیستی را محکوم کنید
سپاه: رادار هشدار هوایی ارتش آمریکا منهدم شد
تاکسی‌‍‌رانان بخوانند؛ نحوه پرداخت خسارت به تاکسی‌های آسیب دیده در جنگ
تاکنون چند واحد غیر نظامی در جنگ آسیب دیدند؟
موج 87 وعده صادق 4/ هجوم به محل اختفای خلبان‌های دشمن
قدردانی معاون وزارت ارشاد از رسانه‌ها و چند توصیه
کاهش شدید ترافیک کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز
اعلام محتمل‌ترین گزینه‌ میزبانی متمرکز لیگ برتر فوتبال
وقتی میز مذاکره روی مین چیده می‌شود
خط لوله‌ای که تنگه هرمز را دور می‌زد، آتش گرفت
کشتی کانتینری با پرچم انگلیس هدف 2 پرتابه قرار گرفت
مأموریت سخت نظامیان اسرائیل در لبنان
کشف منابع جدید گازی در عسلویه
پیام دریادار ایرانی درپی شهادت سردار تنگسیری