×
اجتماعی
شناسه خبر : 270678
تاریخ انتشار : جمعه 1404/11/03 ساعت 15:03
سازمان هواشناسی هشدار زرد و نارنجی داد/ تشدید برف و باران در 12 استان

سازمان هواشناسی هشدار زرد و نارنجی داد/ تشدید برف و باران در 12 استان

سازمان هواشناسی کشور نسبت به تشدید بارش باران و برف در 12 استان و افزایش وزش باد و ارتفاع امواج در مناطق ساحلی و دور از ساحل جنوب کشور هشدار داد.

 نورنیوز-گروه اجتماعی: سازمان هواشناسی کشور ضمن صدور دو هشدار نارنجی و زرد رنگ از تشدید فعالیت سامانه بارشی در ۱۲ استان و افزایش سرعت باد و افزایش ارتفاع امواج در جنوب کشور خبر داد. 

بر این اساس سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی رنگ با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی آورده است: شنبه تا یکشنبه (۴ تا ۵ بهمن‌ماه) تعدادی از استان‌های کشور با بارش باران و برف و در مناطق جنوبی با رعد و برق، وزش باد شدید موقت و در برخی نقاط گردوخاک و در نقاط مستعد با بارش تگرگ روبرو می‌شوند.

تشدید فعالیت سامانه جوی شنبه برای خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، ایلام، نیمه شمالی فارس، نیمه غربی کرمان و یک‌شنبه (۵ بهمن‌ماه) برای خوزستان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، فارس، هرمزگان، کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، نیمه جنوبی ایلام، نیمه جنوبی اصفهان پیش‌بینی شده است.

اثر این مخاطره شامل اختلال در ناوگان حمل و نقل، لغزندگی محورهای مواصلاتی و انسداد گردنه‌های برف‌گیر و راه‌های روستایی مناطق سردسیر به سبب بارش برف، احتمال قطع برق، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان آب، مه گرفتگی، کاهش دید افقی، وزش باد شدید موقتی، خسارت به سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی و اختلال در شارژ حامل‌های انرژی است.

در این شرایط جوی سازمان هواشناسی نسبت به پرهیز از سفرهای غیر ضروری، مجهز بودن خودروها به وسایل زمستانی، عدم توقف و عبور در بستر و حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، خودداری از فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر، خودداری از فعالیت‌های تفریحی نظیر طبیعت‌گردی و ورزش‌های هوایی، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و آمادگی راهداری جهت برف‌روبی در محورهای مواصلاتی، آمادگی شهرداری‌ها برای برف‌روبی معابر شهری مناطق سردسیر و عدم تردد عشایر و دامداران در ارتفاعات توصیه کرده است.

افزایش سرعت باد و ارتفاع امواج در آب‌های جنوب کشور 

همچنین بر اساس هشدار دیگری که با رنگ نارنجی برای مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر در خلیج فارس صادر شده است، از شنبه تا صبح دوشنبه (۴ تا ۶ بهمن‌ماه) به دلیل تغییرات جوی، سرعت وزش باد در محدوده ۲۶ تا ۳۶ نات و بیشینه ارتفاع امواج دریا در محدوده ۱.۵ تا ۲.۴ متر (گاهی بیش از آن) در مناطق ساحلی و دور از ساحل افزایش می‌یابد. همچنین در این مدت بارش باران و رعدوبرق به ویژه اواخر وقت شنبه و روز یکشنبه دور از انتظار نیست.

سازمان هواشناسی اعلام کرده است که غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در فعالیت‌های تفریحی، اختلال در ترددهای دریایی قایق‌های صیادی، شناورهای سبک و نیمه سنگین ، اختلال در تردد شناورهای مسافربری و تردد کشتی‌های تجاری و اختلال در فعالیت‌های فراساحلی و سکوهای نفتی از مخاطرات این شرایط جوی است.

این سازمان برای جلوگیری از خطر منع شنا، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه سنگین ، اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی و فعالیت‌های سکوهای نفتی و آماده‌باش برای مواجهه با خسارت احتمالی را توصیه کرده است. 

افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج در خلیج‌ فارس 

سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار دیگری با رنگ زرد به افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج به ترتیب در محدوده ۲۲- ۲۶ نات در محدوده و تا ۱.۵ متر در مناطق ساحلی و بیش از ۱.۵ متر در مناطق دور از ساحل هرمزگان و سیستان و بلوچستان در خلیج فارس و تنگه هرمز و دریای عمان نیز اشاره کرده است.

این سازمان شرایط پیش رو را برای یکشنبه تا دوشنبه (۵ تا ۶ بهمن‌ماه) پیش‌بینی کرده و خطر غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس های پرورش ماهی، اختلال در فعالیت های تفریحی، اختلال در ترددهای دریایی قایق‌های صیادی، شناورهای سبک و نیمه سنگین، اختلال در تردد شناورهای مسافربری و تردد کشتی‌های تجاری و اختلال در فعالیت‌های فراساحلی و سکوهای نفتی را دور از انتظار ندانسته است.

منع شنا، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه سنگین ، اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی و فعالیت های سکوهای نفتی و آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی از توصیه‌های سازمان هواشناسی در این وضعیت جوی است.

به گزارش ایسنا در هشدار نارنجی‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادرمی‌شود. هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.


اخبار مرتبط
هشدار نارنجی سازمان هواشناسی برای 6 استان کشور
سه‌شنبه 1404/11/14 ساعت 19:02
هشدار نارنجی سازمان هواشناسی برای 6 استان کشور
سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی از افزایش وزش باد شدید و وقوع گرد و خاک از روز چهارشنبه(15 بهمن) تا روز پنجشنبه(16 بهمن) در 6 استان کشور خبر داد.
خراسان رضوی؛ آخر هفته برفی و بارانی است
دوشنبه 1404/11/13 ساعت 18:19
خراسان رضوی؛ آخر هفته برفی و بارانی است
رئیس اداره پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی از بارش باران و برف در نواحی کوهستانی خراسان رضوی در آخر هفته خبرداد.
گیلان در آستانه تغییرات شدید جوی؛ از باد گرم شدید تا یخبندان!
دوشنبه 1404/11/13 ساعت 17:12
گیلان در آستانه تغییرات شدید جوی؛ از باد گرم شدید تا یخبندان!
مدیرکل هواشناسی گیلان از وزش باد گرم شدید، مه در نواحی جلگه‌ای و سپس بارندگی شدید، رعدوبرق و یخبندان خبر داد.
ورود سامانه بارشی گسترده به کشور از سه‌شنبه
یکشنبه 1404/11/12 ساعت 17:07
هواشناسی هشدار صادر کرد؛
ورود سامانه بارشی گسترده به کشور از سه‌شنبه
سازمان هواشناسی نسبت به ورود سامانه بارشی به کشور و فعالیت گسترده آن از روز سه‌شنبه هشدار صادر کرد.
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
چهارشنبه 1404/11/08 ساعت 20:07
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
هواشناسی استان ایلام برای امشب و روزهای آینده در استان هشدار نارنجی صادر کرد.
هواشناسی اصفهان هشدار صادر کرد؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در این استان
شنبه 1404/11/04 ساعت 21:58
هواشناسی اصفهان هشدار صادر کرد؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در این استان
کارشناس هواشناسی استان اصفهان از تشدید فعالیت سامانه بارشی و احتمال بارش برف و باران خبر داد.
سازمان هواشناسی هشدار داد؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در 8 استان
سه‌شنبه 1404/10/30 ساعت 18:13
سازمان هواشناسی هشدار داد؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در 8 استان
سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار سطح نارنجی، از تشدید فعالیت سامانه بارشی در 8 استان کشور در روز چهارشنبه (یکم بهمن) خبر داد.
نظرات

آخرین اخبار
دور جدید حملات آمریکا به ایران؛ شنیده شدن مجدد صدای انفجار در حوالی بندرعباس، قشم و آبادان
شرط جدید پاریس برای لغو تحریم‌های ایران
آغاز پیش‌فروش بلیت‌های بازی اسپانیا و فرانسه در سینما
حمله عربستان به فرودگاه صنعا/یمن: حمله عربستان بی‌پاسخ نخواهد ماند
بولتون از حمایت از عوامل تجزیه‌طلب علیه ایران سخن گفت
رهبری ایران پیام جدیدی برای لبنان و حزب‌الله فرستاد
وزیر خارجه مصر: پروژه «اسرائیل بزرگ» محکوم به شکست است
وداع سینمای جهان با ستاره پارک ژوراسیک؛ سم نیل درگذشت
داور پرحاشیه جام جهانی دوباره سوت می‌زند؛نبرد فرانسه و اسپانیا زیر ذره‌بین بارتون
نورنما | تشییع باشکوه رهبر ایران در دنیای لگو!
تأمین اجتماعی پاسخ داد: حقوق بازنشستگان در خطر نیست
افشاگری رسانه عبری: نتانیاهو برای نجات سیاسی خود به دشمن نیاز دارد
دستگیری کلاهبردار فضای مجازی در تهران؛ فروش دعا و طلسم با درآمدهای کلان
گرمای بی‌سابقه در راه بوشهر است؛ دما به 50 درجه می رسد؟
قیمت دلار امروز دوشنبه 22 تیر 1405+ جدول
تیم ملی تیراندازی ایران با 16 ورزشکار راهی جام جهانی چین شد
گمرک بازرگان مجاز به ترخیص خودرو شد+ زمان اجرای ابلاغیه
مشهدی ها منتظر گرمای بالای 40 درجه باشند
هشدار زرد هواشناسی برای تهران/ موج گرمای شدید در پیش است
نورویدئو | پاداش واشنگتن؛ صورت حساب سنگین ابوظبی
«مردان آهنین» با شکوهی جدید به تلویزیون می‌آید
صدور مجوز شورای پروانه نمایش برای 4 فیلم و یک انیمیشن
حملات گسترده رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
وزیر خارجه اسپانیا: بحران خاورمیانه راه‌حل نظامی ندارد
تراز 5 میلیون واحدی شاخص کل بورس از دست رفت
پیام جدید اروپا درباره ایران و آمریکا؛ بروکسل آماده میانجیگری شد
صدای ماندگار اپرای تهران خاموش شد
محسنی‌اژه‌ای: دستگاه قضایی مسئول مستقیم مبارزه با فساد، محاکمه و مجازات مفسد است
آمار جدید ابربدهکاران بانکی منتشر شد
موج گرما برنامه بازدید از برج ایفل و لوور را بهم ریخت
دستور مهم دادگستری تهران درباره حساب‌های بانکی بدهکاران
چرا دوباره بورس آسیا و معاملات آتی آمریکا قرمزپوش شدند؟
تکلیف امتحانات دانشگاه و کنکور مشخص شد+جزئیات جدید از زبان وزیر علوم
چرا پرونده جنجالی جام جهانی دوباره داغ شد؟
نگرانی اسرائیل از تغییر اولویت‌های واشنگتن در قبال تهران
کسری طاهری از پرسپولیس به نساجی پرید!
تداوم هوای گرم در قم؛ پیش‌بینی دمای 46 درجه‌ای
زمان‌بندی خاموشی‌های احتمالی دو روز زودتر اعلام می‌شود
آمریکا تصمیم‌گیر مطلق نیست/ ایران اجازه تغییر موازنه میدانی را نمی‌دهد
عراق در پیچ واشنگتن؛ فرصت توسعه یا تله وابستگی؟
روایت تلخ جهانبخش از حذف زودهنگام؛ تیم ملی در جام جهانی تنها ماند
تلاش ناموفق شرکت خودروسازی برای تصاحب 120 هکتار زمین کشاورزی
تیم ملی فوتبال در فیفادی‌های آینده چند دیدار دوستانه برگزار می‌کند؟
صدای انفجار در اصفهان؛ مدیریت بحران دلیل را اعلام کرد
رئیس‌جمهور: دانشگاه مسئولیت حل مسائل واقعی کشور را برعهده بگیرد
گام جدید در خودکفایی صنعت نفت؛ تجهیزات راهبردی فاز 13 داخلی‌سازی شد
ترافیک سنگین در هراز و آزادراه قزوین - کرج
معاریو: آمریکا به‌دنبال مهار تنش با ایران است
تلفات پنهان، هزینه آشکار؛ معمای سکوت آمریکا پس از حملات ایران
افزایش دما در هرمزگان؛ نیمه شرقی گرم‌تر می‌شود