×
اجتماعی
شناسه خبر : 270678
تاریخ انتشار : جمعه 1404/11/03 ساعت 15:03
سازمان هواشناسی هشدار زرد و نارنجی داد/ تشدید برف و باران در 12 استان

سازمان هواشناسی هشدار زرد و نارنجی داد/ تشدید برف و باران در 12 استان

سازمان هواشناسی کشور نسبت به تشدید بارش باران و برف در 12 استان و افزایش وزش باد و ارتفاع امواج در مناطق ساحلی و دور از ساحل جنوب کشور هشدار داد.

 نورنیوز-گروه اجتماعی: سازمان هواشناسی کشور ضمن صدور دو هشدار نارنجی و زرد رنگ از تشدید فعالیت سامانه بارشی در ۱۲ استان و افزایش سرعت باد و افزایش ارتفاع امواج در جنوب کشور خبر داد. 

بر این اساس سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی رنگ با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی آورده است: شنبه تا یکشنبه (۴ تا ۵ بهمن‌ماه) تعدادی از استان‌های کشور با بارش باران و برف و در مناطق جنوبی با رعد و برق، وزش باد شدید موقت و در برخی نقاط گردوخاک و در نقاط مستعد با بارش تگرگ روبرو می‌شوند.

تشدید فعالیت سامانه جوی شنبه برای خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، ایلام، نیمه شمالی فارس، نیمه غربی کرمان و یک‌شنبه (۵ بهمن‌ماه) برای خوزستان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، فارس، هرمزگان، کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، نیمه جنوبی ایلام، نیمه جنوبی اصفهان پیش‌بینی شده است.

اثر این مخاطره شامل اختلال در ناوگان حمل و نقل، لغزندگی محورهای مواصلاتی و انسداد گردنه‌های برف‌گیر و راه‌های روستایی مناطق سردسیر به سبب بارش برف، احتمال قطع برق، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان آب، مه گرفتگی، کاهش دید افقی، وزش باد شدید موقتی، خسارت به سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی و اختلال در شارژ حامل‌های انرژی است.

در این شرایط جوی سازمان هواشناسی نسبت به پرهیز از سفرهای غیر ضروری، مجهز بودن خودروها به وسایل زمستانی، عدم توقف و عبور در بستر و حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، خودداری از فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر، خودداری از فعالیت‌های تفریحی نظیر طبیعت‌گردی و ورزش‌های هوایی، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و آمادگی راهداری جهت برف‌روبی در محورهای مواصلاتی، آمادگی شهرداری‌ها برای برف‌روبی معابر شهری مناطق سردسیر و عدم تردد عشایر و دامداران در ارتفاعات توصیه کرده است.

افزایش سرعت باد و ارتفاع امواج در آب‌های جنوب کشور 

همچنین بر اساس هشدار دیگری که با رنگ نارنجی برای مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر در خلیج فارس صادر شده است، از شنبه تا صبح دوشنبه (۴ تا ۶ بهمن‌ماه) به دلیل تغییرات جوی، سرعت وزش باد در محدوده ۲۶ تا ۳۶ نات و بیشینه ارتفاع امواج دریا در محدوده ۱.۵ تا ۲.۴ متر (گاهی بیش از آن) در مناطق ساحلی و دور از ساحل افزایش می‌یابد. همچنین در این مدت بارش باران و رعدوبرق به ویژه اواخر وقت شنبه و روز یکشنبه دور از انتظار نیست.

سازمان هواشناسی اعلام کرده است که غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در فعالیت‌های تفریحی، اختلال در ترددهای دریایی قایق‌های صیادی، شناورهای سبک و نیمه سنگین ، اختلال در تردد شناورهای مسافربری و تردد کشتی‌های تجاری و اختلال در فعالیت‌های فراساحلی و سکوهای نفتی از مخاطرات این شرایط جوی است.

این سازمان برای جلوگیری از خطر منع شنا، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه سنگین ، اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی و فعالیت‌های سکوهای نفتی و آماده‌باش برای مواجهه با خسارت احتمالی را توصیه کرده است. 

افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج در خلیج‌ فارس 

سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار دیگری با رنگ زرد به افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج به ترتیب در محدوده ۲۲- ۲۶ نات در محدوده و تا ۱.۵ متر در مناطق ساحلی و بیش از ۱.۵ متر در مناطق دور از ساحل هرمزگان و سیستان و بلوچستان در خلیج فارس و تنگه هرمز و دریای عمان نیز اشاره کرده است.

این سازمان شرایط پیش رو را برای یکشنبه تا دوشنبه (۵ تا ۶ بهمن‌ماه) پیش‌بینی کرده و خطر غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس های پرورش ماهی، اختلال در فعالیت های تفریحی، اختلال در ترددهای دریایی قایق‌های صیادی، شناورهای سبک و نیمه سنگین، اختلال در تردد شناورهای مسافربری و تردد کشتی‌های تجاری و اختلال در فعالیت‌های فراساحلی و سکوهای نفتی را دور از انتظار ندانسته است.

منع شنا، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه سنگین ، اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی و فعالیت های سکوهای نفتی و آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی از توصیه‌های سازمان هواشناسی در این وضعیت جوی است.

به گزارش ایسنا در هشدار نارنجی‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادرمی‌شود. هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.


اخبار مرتبط
هشدار نارنجی سازمان هواشناسی برای 6 استان کشور
سه‌شنبه 1404/11/14 ساعت 19:02
هشدار نارنجی سازمان هواشناسی برای 6 استان کشور
سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی از افزایش وزش باد شدید و وقوع گرد و خاک از روز چهارشنبه(15 بهمن) تا روز پنجشنبه(16 بهمن) در 6 استان کشور خبر داد.
خراسان رضوی؛ آخر هفته برفی و بارانی است
دوشنبه 1404/11/13 ساعت 18:19
خراسان رضوی؛ آخر هفته برفی و بارانی است
رئیس اداره پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی از بارش باران و برف در نواحی کوهستانی خراسان رضوی در آخر هفته خبرداد.
گیلان در آستانه تغییرات شدید جوی؛ از باد گرم شدید تا یخبندان!
دوشنبه 1404/11/13 ساعت 17:12
گیلان در آستانه تغییرات شدید جوی؛ از باد گرم شدید تا یخبندان!
مدیرکل هواشناسی گیلان از وزش باد گرم شدید، مه در نواحی جلگه‌ای و سپس بارندگی شدید، رعدوبرق و یخبندان خبر داد.
ورود سامانه بارشی گسترده به کشور از سه‌شنبه
یکشنبه 1404/11/12 ساعت 17:07
هواشناسی هشدار صادر کرد؛
ورود سامانه بارشی گسترده به کشور از سه‌شنبه
سازمان هواشناسی نسبت به ورود سامانه بارشی به کشور و فعالیت گسترده آن از روز سه‌شنبه هشدار صادر کرد.
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
چهارشنبه 1404/11/08 ساعت 20:07
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
هواشناسی استان ایلام برای امشب و روزهای آینده در استان هشدار نارنجی صادر کرد.
هواشناسی اصفهان هشدار صادر کرد؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در این استان
شنبه 1404/11/04 ساعت 21:58
هواشناسی اصفهان هشدار صادر کرد؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در این استان
کارشناس هواشناسی استان اصفهان از تشدید فعالیت سامانه بارشی و احتمال بارش برف و باران خبر داد.
سازمان هواشناسی هشدار داد؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در 8 استان
سه‌شنبه 1404/10/30 ساعت 18:13
سازمان هواشناسی هشدار داد؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در 8 استان
سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار سطح نارنجی، از تشدید فعالیت سامانه بارشی در 8 استان کشور در روز چهارشنبه (یکم بهمن) خبر داد.
نظرات

آخرین اخبار
گوشی طلایی؛ کلاهبرداری جدید ترامپ از آمریکایی‌ها
گفت وگوی تلفنی ترامپ و رئیس امارات متحده عربی، تحولات منطقه محور گفت وگوها
شهادت یک فلسطینی در حمله پهپادی اسرائیل به مرکز غزه
وقوع دو زمین‌لرزه در پردیس، تهران و کرج/ هلال احمر: تاکنون خسارتی گزارش نشده است
بقائی: آنچه بر ملت صلح‌دوست ایران تحمیل شده یک جنگ متعارف نیست
تسهیل در فرآیند شماره‌گذاری خودروها
نوراینفو | نماز آیات چگونه خوانده می‌شود؟
چگونه نماز آیات بخوانیم؟
نوراینفو | مدیریت روانی کودکان در زمان وقوع زلزله
عراقچی: فقدان حسن‌نیت و عدم صداقت آمریکا مهمترین مانع برای پایان قطعی جنگ است
کشف بقایای موشک‌های هدایت‌شونده و پایگاه مشکوک در صحرای نجف
رایزنی بغداد و اسلام‌آباد برای امنیت انتقال سوخت با ایران
ترامپ عازم چین شد
آتش‌سوزی در مقر ارتش اسرائیل در پی حمله پهپادی حزب‌الله
فولاد مبارکه واردکننده ورق می‌شود
اکبر عبدی بر اثر سکته قلبی در ICU بستری شد/مهران غفوریان: برای اکبر عبدی دعا کنید
نورنما | الگوی جدید مدارس هیئت امنایی با مشارکت اجرا می شود
رد ادعای بی‌اساس کویت در رابطه با 4 شهروند ایرانی
یک منبع آگاه: تحقق شروط پنج‌گانه ایران برای ورود به دور دوم مذاکرات
نورنما | افزایش هزینه تولید: دارو تا 300 درصد گران شد
پاسخ ترامپ به انتقاد گراهام: پاکستانی‌ها عالی هستند
تخلیه مجروحان ارتش اسرائیل با بالگرد در پی عملیات‌های انتحاری مقاومت لبنان
گراهام به دنبال میانجیگر دیگری به جز اسلام آباد
نورنما | بازسازی 40 هزار واحد آسیب دیده در دستور کار قرار گرفت
نورنما | تسهیل روند رسیدگی به خودروهای آسیب دیده در جنگ و اعزام کارشناس پلیس به پارکینگ ها
تأکید پاکستان و چین بر امنیت تنگه هرمز و برقراری آتش‌بس پایدار در منطقه
طوفان و گردوخاک در تهران با چند مصدوم/ وزش باد به 55 کیلومتر بر ساعت رسید
نورنما | افزایش هزینه تولید: دارو تا 300 درصد گران شد
روسیه: فشار غرب برای تحریم انرژی مسکو «استثمارگرانه» است
نورنما | افزایش بودجه بیمه ها برای جلوگیری از گرانی دارو و کاهش پرداختی مردم ضروری است
«مرد سه‌هزار چهره» در راه تلویزیون/ بازگشت مسعود شصت‌چی
شکست پروژه نظامی ترامپ علیه ایران به روایت سناتور دموکرات
اعتراض ضدجنگ در سنای آمریکا/جلسه بودجه جنگ علیه ایران مختل شد
سفیر ایران در پکن: آمریکا نمی‌تواند روابط تهران و چین را تضعیف کند
پکن میزبان ترامپ؛ گفت‌وگو درباره ایران و تایوان
عقب‌نشینی از شعار سرنگونی به میز مذاکره
انتقاد تند عضو کمیسیون صنایع مجلس از گرانی خودرو/ قوه قضائیه ورود کند
افشاگری جو کنت از پشت‌پرده شکست طرح‌های ضدایرانی واشنگتن
روسیه از آزمایش موفق موشک پیشرفته «سارمات» خبر داد
غریب‌آبادی: صلح با ادبیات تحقیر و امتیازگیری اجباری ساخته نمی‌شود
توقف 6 ماهه 20 هزار پرواز لوفت‌هانزا
توافق نهایی برای اجرای گام سوم افزایش حقوق و متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان+ جزئیات
فردا؛ خنثی‌سازی پرتابه‌های عمل‌نکرده در بندرعباس
سقوط محبوبیت اقتصادی ترامپ
اولویت بانک مرکزی در 1405، تأمین مالی تولید همراه با کنترل تورم
سخنگوی دولت: اینترنت را حق مردم می‌دانیم
انفجارهای کنترل‌شده در تبریز برای امحای مهمات جنگی
کویت سفیر ایران را احضار کرد
برتری قاطع تیم سفید در آخرین بازی درون‌گروهی ملی‌پوشان
سازمان ملل: قانون اعدام اسرای حماس تبعیض‌آمیز است