×
بین الملل
شناسه خبر : 270675
تاریخ انتشار : جمعه 1404/11/03 ساعت 15:43
ماجرای  انتقال زندانیان داعش به عراق چیست؟

ماجرای انتقال زندانیان داعش به عراق چیست؟

مسؤولان عراقی از انتقال زندانیان عناصر سازمان تروریستی داعش از سوریه به این کشور و نگهداری جداگانه آنان از دیگر زندانیان خبر دادند. مارکو روبیو؛ وزیر خارجه آمریکا در واکنش به این اقدام عراق این ابتکار را جسورانه خواند و گفت عراق برای مقابله با تهدید داعش در خط مقدم قرار دارد.

نورنیوز_ گروه بین الملل : مسؤولان عراقی اعلام کردند زندانیان داعشی که از سوریه آورده شده‌اند، از زندانیان دیگر به صورت مجزا در بازداشت نگه داشته خواهند شد.

مسؤولان عراقی تاکید کردند که مقامات این کشور اقدام به جدا کردن زندانیان داعشی خواهند کرد که از سوریه آورده شده‌اند و به این ترتیب سرکردگان برجسته در مرکز بازداشت با حراست بالا در نزدیکی فرودگاه بغداد نگه‌داری خواهند شد.

مسؤولان گفتند این مرکز در گذشته از سوی نیروهای آمریکایی مورد استفاده قرار می‌گرفت و این گام در چارچوب تدابیری است که با هدف کنترل پرونده امنیتی و تضمین مدیریت بازداشت شدگان بر اساس اصول قانونی و امنیتی شدید است.

گروه دوم زندانیان داعش امروز از طریق بالگردهای آمریکایی وارد عراق شدند

یک منبع امنیتی گزارش داد که گروه دوم زندانیان داعش امروز جمعه از زندان‌های سوریه از طریق بالگردهای آمریکایی وارد عراق شدند.

این منبع توضیح داد که «تحویل زندانیان با گزارش رسمی از سوی ایالات متحده به مقامات ذی‌صلاح عراقی انجام خواهد شد» و خاطرنشان کرد که «این گروه شامل زندانیانی با ملیت‌های مختلف اروپایی، آسیایی و عربی است.»

وی اظهار داشت که «مقامات عراقی زندانیان داعش را بین چندین زندان از جمله زندان سوسه در استان سلیمانیه، زندان الحوت در استان ذی‌قار و زندان کراده در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بغداد توزیع خواهند کرد».

این منبع افزود که «مقامات ذی‌صلاح بخش‌های جداگانه‌ای را در داخل زندان‌ها اختصاص داده‌اند، از جمله بخش‌هایی برای رهبران این سازمان تروریستی، بخش‌هایی برای اعضای آن و بخش‌های ویژه‌ای برای افراد کم‌خطرتر.»

روز گذشته شورای عالی قضایی عراق اعلام کرد در مورد تروریست‌های داعشی که به زودی از سوریه تحویل گرفته خواهند شد، اقدامات حقوقی لازم بدون هیچ استثنایی و بر اساس قوانین کیفری عراق در پیش گرفته خواهد شد.

صباح النعمان، سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق نیز در بیانیه‌ای با تاکید بر اینکه این افراد به نهادهای اصلاحی دولتی انتقال می‌یابند، گفت که نخستین گروه از این تروریست‌ها که متشکل از ۱۵۰ عنصر تروریستی عراقی و خارجی است که دستانشان به خون مردم بیگناه عراق آلوده شده است،‌ تحویل گرفته شدند.

عصر چهارشنبه، عراق اولین گروه از زندانیان داعش را از زندان‌های استان حسکه، شمال شرقی سوریه، به عنوان بخشی از یک سری انتقال که ممکن است برای چند روز ادامه داشته باشد، تحویل گرفت.

این انتقال توسط هواپیماهای آمریکایی تحت تدابیر شدید امنیتی انجام شد. به گفته منابع عراقی که با العربی الجدید صحبت کردند زندان‌ها و بازداشتگاه‌های عراق که در ابتدا برای پذیرش زندانیان داعش از سوریه آماده نبودند، به سرعت برای این منظور سازگار شدند. این زندان‌ها شامل زندان سوسه در سلیمانیه، زندان الحوت در ناصریه (مرکز استان ذی قار) و زندان فرودگاه (کروبر) در مجاورت فرودگاه بین‌المللی بغداد است.

این منابع اظهار داشتند که «مقامات عراقی بخش‌های جداگانه‌ای را برای رهبران داعش، اعضای عادی و افراد کم‌خطرتر اختصاص داده‌اند.»

این منابع که از نزدیک با سازوکارهای پذیرش زندانیان داعش همکاری می‌کنند، افزودند: «این زندان‌ها برای تعداد مورد بحث که کمتر از ۷۰۰۰ نفر است، کافی نخواهد بود و مقامات ممکن است به استفاده از زندان‌های جدید یا یافتن سازوکارهایی برای جلوگیری از ازدحام جمعیت، از جمله از سرگیری کار در زندان ابوغریب که مقامات سال‌ها پیش آن را تعطیل کردند و سپس به یک مرکز اصلاح و تربیت و بازداشت برای افراد درگیر در جرایم مواد مخدر و قاچاق تبدیل کردند، متوسل شوند.»

وزیر جنگ آمریکا: تروریست‌های خارجی داعش به طور موقت در عراق بازداشت می‌شوند

«پیت هگست»، وزیر جنگ آمریکا، از نقش رهبری عراق در ائتلاف بین‌المللی به اصطلاح علیه داعش از طریق بازداشت جنگجویان داعش تمجید کرد.

هگست اظهار داشت که تروریست‌های خارجی داعش به طور موقت در عراق بازداشت خواهند شد و ایالات متحده انتظار دارد کشورهای مبداشان، آنها را به کشورشان بازگرداند و محاکمه کنند.

یک مقام آمریکایی پیش‌بینی کرد که ارتش آمریکا انتقال حداکثر ۷۰۰۰ زندانی داعشی را از زندان‌های سوریه به عراق در روزهای آینده تکمیل خواهد کرد.

به گزارش رویترز، به نقل از همین مقام، روزانه صدها نفر از مرز منتقل خواهند شد.

در این راستا پیشتر فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که انتقال ۷۰۰۰ زندانی‌ داعشی از سوریه به عراق را آغاز کرده است.

فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) روز چهارشنبه از نقش عراق در شکست گروه تروریستی داعش تقدیر کرد.

روبیو: ابتکار عراق برای پذیرش عناصر سازمان داعش جسورانه است

در این راستا، «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا در واکنش به اقدام عراق برای پذیرش از عناصر سازمان تروریستی داعش این ابتکار را جسورانه توصیف کرد و گفت که عراق برای مقابله با تهدید داعش در خط مقدم قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، رویترز به نقل از مارکو روبیو خبر داد: ما از ابتکار عراق برای بازداشت کردن عناصر سازمان داعش در مکان‌های امن خاک خود استقبال می‌کنیم.

روبیو افزود که ابتکار عراق برای پذیرش عناصر سازمان داعش جسورانه است تا از آزادی عمل آن‌ها در منطقه جلوگیری شد.

وی ادامه داد که عراق برای مقابله با تهدید داعش در خط مقدم قرار دارد.

وزیر خارجه آمریکا خاطر نشان کرد که تروریست‌های غیرعراقی به صورت موقت در عراق خواهند ماند.

روبیو در ادامه از کشورها خواست تا شهروندان بازداشت شده خود در زندان‌های داعش را برای محاکمه کردنشان بازگردانند.

تاکید السودانی بر اهمیت امنیت سوریه برای عراق

 از طرف دیگر، نخست وزیر عراق در دیدار فرستاده رئیس جمهور آمریکا به سوریه در بغداد بر اهمیت امنیت سوریه برای عراق و منطقه تاکید کرد.

بر اساس بیانیه دفتر اطلاع رسانی نخست وزیری عراق، در این دیدار اوضاع منطقه و تحولات سوریه مورد بررسی قرار گرفت.

به نقل از میدل ایست نیوز، السودانی در ادامه بر اهمیت امنیت سوریه برای عراق و سراسر منطقه تاکید و به ضرورت همکاری مشترک برای تحکیم ثبات و تضمین وحدت و تمامیت ارضی سوریه اشاره کرد.

وی همچنین به شراکت سازنده میان عراق و آمریکا در زمینه مبارزه با تروریسم، تحکیم پایه‌های همکاری اقتصادی و توسعه پایدار اشاره و بر حمایت از تلاش‌های دوجانبه و منطقه‌ای برای تحقق شکوفایی در عراق و منطقه تاکید کرد.

از طرفی دیگر، باراک قدردانی رئیس جمهور آمریکا از تلاش‌های دولت عراق در حمایت از ثبات منطقه و مدیریت مواضع عراق در این مرحله حساس را به السودانی ابلاغ کرد.

وی همچنین اقدامات السودانی و عملکرد نیروهای امنیتی عراق در مبارزه با تروریسم و رویکرد عراق نسبت به استقبال از سرمایه گذاری‌های بین‌المللی و پایه‌گذاری وابستگی متقابل اقتصادی عراق که عاملی مهم در تحقق ثبات است را تحسین کرد.


نظرات

آخرین اخبار
هشدار نسبت به مصرف خودسرانه استامینوفن تزریقی
افراد مُسن‌تر احساس پشیمانی کمتری دارند
عوارض مصرف الکل را جدی بگیرید؛ از التهاب معده تا هپاتیت الکلی
اعلام اسامی لوسیون‌ها و محصولات پوست غیرمجاز
شناسایی 1250 بیمار پروانه‌ای؛ تحریم هستیم، اما به قدر کافی پانسمان داریم
نور نما | مهدی جان، ای پناه دل های منتظر، مبارک باد امامتت
تل‌آویو دومین هواپیمای سوخت‌رسان را تحویل گرفت
حمله پهپادی روسیه به زادگاه زلنسکی 14 کشته و 120 زخمی بر جای گذاشت
گزارش طلایی‌نیک به مجلس از وضعیت توان دفاعی و پشتیبانی نیروهای مسلح
واکنش تند ترکیه به اظهارات دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی
یک‌ نفتکش از هرمز برگشت خورد
دربی حتما در نقش‌جهان برگزار می‌شود
عزیزی: آمریکا با عذرخواهی از مردم ایران، منطقه را ترک خواهند کرد
12 کشور عربی و اسلامی: حمله اسرائیل به ابوالظهور نقض حاکمیت سوریه است
برنامه ریزی جذب 2 میلیون گردشگر و درآمد 6 میلیارد یورویی تا 1407
افتتاح 6 هزار پروژه سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در هفته دولت
سرلشکر وحیدی: دشمنان‌‌ هیچ‌گاه‌ از‌ کینه‌توزی‌ علیه‌ این‌ ملت‌‌‌بزرگ‌ دست‌‌برنمی‌دارند
پیروزی هندبال نوجوانان ایران مقابل عربستان در قهرمانی آسیا 2026
پورجمشیدیان: بیش از 3.5 میلیون ایرانی در اربعین امسال شرکت کردند
رئیس مجلس و هیأت پارلمانی همراه وارد تهران شدند
سازمان بین‌المللی دریانوردی ادعای ترامپ درباره باز بودن تنگه هرمز را رد کرد
اعضای ناتو درباره تنگه هرمز گفت‌وگو کردند
کشتی آزاد جوانان جهان؛ خاطری نخستین مدال ایران را ضرب کرد
شکست تیم ملی والیبال ایران مقابل روسیه در تورنمنت اوفا
ناکامی گروهک مسلح برای ورود به ایران در مرز سراوان
جنگ بزرگ ترامپ، به نبرد با قیمت گوشت چرخ کرده رسید!
جدول خاموشی برق چهارمحال و بختیاری فردا شنبه 31 مرداد اعلام شد
قالیباف: نیروهای خارجی در آستانه خروج نهایی و قطعی از عراق هستند
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 31 مرداد اعلام شد + جدول ساعات خاموشی
گفت‌وگوی وزرای خارجه ایران و عمان
تثبیت جایگاه ایران در توافق ایران و عمان برای مدیریت تنگه هرمز
نامه‌های جنجالی دستیار ترامپ؛ رابطه نزدیک ناتالی هارپ با رئیس‌جمهور آمریکا
قالیباف از توافق ایران و عراق برای توسعه همکاری‌های اقتصادی خبر داد
کسب 13 مدال نمایندگان پاراتکواندو ایران در کاپ آسیا
سرنوشت پل B1 کرج به دست 15 متخصص افتاد
حمله نتانیاهو به اردوغان؛ اسرائیل: تهدیدهای ترکیه را تحمل نمی‌کنیم
بسته شدن ناگهانی همه درهای پایگاه هوایی حریر در نزدیکی اربیل
برکناری‌های نادر در موساد نشانه شکست اسرائیل در جنگ با ایران است
واکنش عراقچی به ادعای کمرشکن‌ترین عملیات اقتصادی تاریخ علیه ایران
'گزارش تصویری | رهاسازی حیوانات در زیستگاه‌هایشان
پولی که از جیب انگلیسی‌ها می‌رود؛ هزینه میلیونی حفاظت از شاهزاده هری و همسرش
قالیباف: ایران وعراق در جنگ رمضان پوزه آمریکا را به خاک مالیدند
راغفر: افزایش قیمت بنزین و انرژی فشار اصلی را به اقشار کم‌درآمد وارد می‌کند
سپاهان نورافکن و واسعی را مقابل استقلال ندارد
تجلیل پزشکیان از 12 چهره نام‌آور پزشکی ایران در آستانه روز پزشک
امیر حاتمی: ملتی که به دست توانای فرزندان خود سپر دفاعی می‌سازد بدون تردید پیروز خواهد بود
تحلیل بازار ارز امروز جمعه 30 مرداد و پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه 31 مرداد
حمله دقیق پهپادهای یمن به تجمع‌ها و تجهیزات مزدوران سعودی
سقوط هواپیمای سسنا در آلاسکا؛ هر 8 سرنشین جان باختند
هشدار رئیس اتحادیه املاک تهران درباره قیمت‌سازی و آگهی‌های جعلی مسکن