×
بین الملل
شناسه خبر : 270675
تاریخ انتشار : جمعه 1404/11/03 ساعت 15:43
ماجرای  انتقال زندانیان داعش به عراق چیست؟

ماجرای انتقال زندانیان داعش به عراق چیست؟

مسؤولان عراقی از انتقال زندانیان عناصر سازمان تروریستی داعش از سوریه به این کشور و نگهداری جداگانه آنان از دیگر زندانیان خبر دادند. مارکو روبیو؛ وزیر خارجه آمریکا در واکنش به این اقدام عراق این ابتکار را جسورانه خواند و گفت عراق برای مقابله با تهدید داعش در خط مقدم قرار دارد.

نورنیوز_ گروه بین الملل : مسؤولان عراقی اعلام کردند زندانیان داعشی که از سوریه آورده شده‌اند، از زندانیان دیگر به صورت مجزا در بازداشت نگه داشته خواهند شد.

مسؤولان عراقی تاکید کردند که مقامات این کشور اقدام به جدا کردن زندانیان داعشی خواهند کرد که از سوریه آورده شده‌اند و به این ترتیب سرکردگان برجسته در مرکز بازداشت با حراست بالا در نزدیکی فرودگاه بغداد نگه‌داری خواهند شد.

مسؤولان گفتند این مرکز در گذشته از سوی نیروهای آمریکایی مورد استفاده قرار می‌گرفت و این گام در چارچوب تدابیری است که با هدف کنترل پرونده امنیتی و تضمین مدیریت بازداشت شدگان بر اساس اصول قانونی و امنیتی شدید است.

گروه دوم زندانیان داعش امروز از طریق بالگردهای آمریکایی وارد عراق شدند

یک منبع امنیتی گزارش داد که گروه دوم زندانیان داعش امروز جمعه از زندان‌های سوریه از طریق بالگردهای آمریکایی وارد عراق شدند.

این منبع توضیح داد که «تحویل زندانیان با گزارش رسمی از سوی ایالات متحده به مقامات ذی‌صلاح عراقی انجام خواهد شد» و خاطرنشان کرد که «این گروه شامل زندانیانی با ملیت‌های مختلف اروپایی، آسیایی و عربی است.»

وی اظهار داشت که «مقامات عراقی زندانیان داعش را بین چندین زندان از جمله زندان سوسه در استان سلیمانیه، زندان الحوت در استان ذی‌قار و زندان کراده در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بغداد توزیع خواهند کرد».

این منبع افزود که «مقامات ذی‌صلاح بخش‌های جداگانه‌ای را در داخل زندان‌ها اختصاص داده‌اند، از جمله بخش‌هایی برای رهبران این سازمان تروریستی، بخش‌هایی برای اعضای آن و بخش‌های ویژه‌ای برای افراد کم‌خطرتر.»

روز گذشته شورای عالی قضایی عراق اعلام کرد در مورد تروریست‌های داعشی که به زودی از سوریه تحویل گرفته خواهند شد، اقدامات حقوقی لازم بدون هیچ استثنایی و بر اساس قوانین کیفری عراق در پیش گرفته خواهد شد.

صباح النعمان، سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق نیز در بیانیه‌ای با تاکید بر اینکه این افراد به نهادهای اصلاحی دولتی انتقال می‌یابند، گفت که نخستین گروه از این تروریست‌ها که متشکل از ۱۵۰ عنصر تروریستی عراقی و خارجی است که دستانشان به خون مردم بیگناه عراق آلوده شده است،‌ تحویل گرفته شدند.

عصر چهارشنبه، عراق اولین گروه از زندانیان داعش را از زندان‌های استان حسکه، شمال شرقی سوریه، به عنوان بخشی از یک سری انتقال که ممکن است برای چند روز ادامه داشته باشد، تحویل گرفت.

این انتقال توسط هواپیماهای آمریکایی تحت تدابیر شدید امنیتی انجام شد. به گفته منابع عراقی که با العربی الجدید صحبت کردند زندان‌ها و بازداشتگاه‌های عراق که در ابتدا برای پذیرش زندانیان داعش از سوریه آماده نبودند، به سرعت برای این منظور سازگار شدند. این زندان‌ها شامل زندان سوسه در سلیمانیه، زندان الحوت در ناصریه (مرکز استان ذی قار) و زندان فرودگاه (کروبر) در مجاورت فرودگاه بین‌المللی بغداد است.

این منابع اظهار داشتند که «مقامات عراقی بخش‌های جداگانه‌ای را برای رهبران داعش، اعضای عادی و افراد کم‌خطرتر اختصاص داده‌اند.»

این منابع که از نزدیک با سازوکارهای پذیرش زندانیان داعش همکاری می‌کنند، افزودند: «این زندان‌ها برای تعداد مورد بحث که کمتر از ۷۰۰۰ نفر است، کافی نخواهد بود و مقامات ممکن است به استفاده از زندان‌های جدید یا یافتن سازوکارهایی برای جلوگیری از ازدحام جمعیت، از جمله از سرگیری کار در زندان ابوغریب که مقامات سال‌ها پیش آن را تعطیل کردند و سپس به یک مرکز اصلاح و تربیت و بازداشت برای افراد درگیر در جرایم مواد مخدر و قاچاق تبدیل کردند، متوسل شوند.»

وزیر جنگ آمریکا: تروریست‌های خارجی داعش به طور موقت در عراق بازداشت می‌شوند

«پیت هگست»، وزیر جنگ آمریکا، از نقش رهبری عراق در ائتلاف بین‌المللی به اصطلاح علیه داعش از طریق بازداشت جنگجویان داعش تمجید کرد.

هگست اظهار داشت که تروریست‌های خارجی داعش به طور موقت در عراق بازداشت خواهند شد و ایالات متحده انتظار دارد کشورهای مبداشان، آنها را به کشورشان بازگرداند و محاکمه کنند.

یک مقام آمریکایی پیش‌بینی کرد که ارتش آمریکا انتقال حداکثر ۷۰۰۰ زندانی داعشی را از زندان‌های سوریه به عراق در روزهای آینده تکمیل خواهد کرد.

به گزارش رویترز، به نقل از همین مقام، روزانه صدها نفر از مرز منتقل خواهند شد.

در این راستا پیشتر فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که انتقال ۷۰۰۰ زندانی‌ داعشی از سوریه به عراق را آغاز کرده است.

فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) روز چهارشنبه از نقش عراق در شکست گروه تروریستی داعش تقدیر کرد.

روبیو: ابتکار عراق برای پذیرش عناصر سازمان داعش جسورانه است

در این راستا، «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا در واکنش به اقدام عراق برای پذیرش از عناصر سازمان تروریستی داعش این ابتکار را جسورانه توصیف کرد و گفت که عراق برای مقابله با تهدید داعش در خط مقدم قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، رویترز به نقل از مارکو روبیو خبر داد: ما از ابتکار عراق برای بازداشت کردن عناصر سازمان داعش در مکان‌های امن خاک خود استقبال می‌کنیم.

روبیو افزود که ابتکار عراق برای پذیرش عناصر سازمان داعش جسورانه است تا از آزادی عمل آن‌ها در منطقه جلوگیری شد.

وی ادامه داد که عراق برای مقابله با تهدید داعش در خط مقدم قرار دارد.

وزیر خارجه آمریکا خاطر نشان کرد که تروریست‌های غیرعراقی به صورت موقت در عراق خواهند ماند.

روبیو در ادامه از کشورها خواست تا شهروندان بازداشت شده خود در زندان‌های داعش را برای محاکمه کردنشان بازگردانند.

تاکید السودانی بر اهمیت امنیت سوریه برای عراق

 از طرف دیگر، نخست وزیر عراق در دیدار فرستاده رئیس جمهور آمریکا به سوریه در بغداد بر اهمیت امنیت سوریه برای عراق و منطقه تاکید کرد.

بر اساس بیانیه دفتر اطلاع رسانی نخست وزیری عراق، در این دیدار اوضاع منطقه و تحولات سوریه مورد بررسی قرار گرفت.

به نقل از میدل ایست نیوز، السودانی در ادامه بر اهمیت امنیت سوریه برای عراق و سراسر منطقه تاکید و به ضرورت همکاری مشترک برای تحکیم ثبات و تضمین وحدت و تمامیت ارضی سوریه اشاره کرد.

وی همچنین به شراکت سازنده میان عراق و آمریکا در زمینه مبارزه با تروریسم، تحکیم پایه‌های همکاری اقتصادی و توسعه پایدار اشاره و بر حمایت از تلاش‌های دوجانبه و منطقه‌ای برای تحقق شکوفایی در عراق و منطقه تاکید کرد.

از طرفی دیگر، باراک قدردانی رئیس جمهور آمریکا از تلاش‌های دولت عراق در حمایت از ثبات منطقه و مدیریت مواضع عراق در این مرحله حساس را به السودانی ابلاغ کرد.

وی همچنین اقدامات السودانی و عملکرد نیروهای امنیتی عراق در مبارزه با تروریسم و رویکرد عراق نسبت به استقبال از سرمایه گذاری‌های بین‌المللی و پایه‌گذاری وابستگی متقابل اقتصادی عراق که عاملی مهم در تحقق ثبات است را تحسین کرد.


نظرات

آخرین اخبار
ایمپلنت نرمی که با رگ‌های شما «نفس» می‌کشد!
گالانت: اهداف راهبردی علیه ایران محقق نشد
پاکستان برای میانجیگری صلح به تهران آمد
حماس: در صورت شکست مذاکرات گزینه‌های آماده داریم
رویترز: دیپلماسی تند ترامپ در برابر ایران به بن‌بست رسید
گزارش شبکه 12 اسرائیل از سرکوب مخالفان در بحرین
الیکا عبدالرزاقی مجری «کودک شو» شد
خودداری آمریکا از تمدید معافیت خرید نفت روسیه
شکست ماموریت چین؛ ترامپ و کابوس جنگی که تمام نمی‌شود
حقوق بشر برای دشمنان، مصونیت برای متحدان
لفاظی‌های جدید ترامپ در اوج انزوای جهانی و شکست در میدان
قالیباف: مقاومت 70 روزه ملت ایران تحول جهان را سرعت بخشید
هلاکت یک افسر صهیونیست در حمله حزب‌الله
سایه سنگین ناامنی بر مدارس نیجریه/ ربایش ده‌ها کودک
اعتراف تلخ بورل: اتحادیه اروپا برای جهان امروز طراحی نشده است
پایان تعطیلات اجباری بازار سهام + زمان بازگشایی
فشار بی‌سابقه سیاسی بر کاخ سفید همزمان با جهش قیمت بنزین
«هرمز سیف» وارد میدان شد/ مدیریت هوشمند قدیمی‌ترین آبراه جهان با بیمه ایرانی
طرح آمریکا برای «نیابتی کردن» جنگ در جزایر ایرانی
تجاوز هوایی به «قانون النهر» قربانی گرفت
تظاهرات ضد جنگ در لندن با محوریت حمایت از ایران
آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از اول خرداد+ اعلام مهلت نهایی
وداع تلخ با بازیگر نمایش «فردریک»/ صحنه در سوگ بهناز نازی نشست
فرصت‌سوزی تاریخی جمهوری‌خواهان؛ بازنده بزرگِ جنگِ ترامپ علیه ایران
نفت 150 دلاری کابوس وزیر انرژی آمریکا
وقوع زلزله 4.5 ریشتری حوالی گلوگاه/کانون لرزش کجا بود؟
پایان باشکوه باواریایی‌ها با هت‌تریک یازدهم هری کین
فهرست نهایی تیم ملی/ قلعه‌نویی 30 یوز را انتخاب کرد
تسهیلات میلیاردی برای احیای بازار جنت/ واریز 50 میلیون تومان کمک بلاعوض تا فردا صبح
توافق صلح لبنان با اسرائیل، توافقی جنجالی تر از سال 1983
20 جام، 10 سال، یک پپ!
بتن‌ریزی واحد دوم نیروگاه هسته‌ای بوشهر زیر سایه امنیت
هماهنگی مسکو و پکن برای دفاع از ایران در تنگه هرمز
بحران در عدن، بازداشت‌ در سایه اختلافات امارات و عربستان
زلزله در صندوق‌های درآمد ثابت، کوچ به سمت املاک و طلا
سقوط برج ترامپ زیر سایه جنگ ایران
برگ‌های برنده ایران در صورت ازسرگیری جنگ با آمریکا
سید صولت مرتضوی :در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
اشاره رئیس‌جمهور به کهن‌سال‌ترین موجود زنده آسیا که ریشه در خاک ایران دارد
محمدمهدی اسماعیلی:در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
سپهر خلجی : در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
قدرت نامتقارن، لایه رسوخ‌ناپذیر دفاعی ایران در برابر حملات
سقوط آزاد اوراق قرضه از واشنگتن تا توکیو
فراخوان عارف برای مدیریت بی‌ساعت در صنایع/ساعت‌ها را از مچ باز کنید
سقوط آزاد بودجه مدارس آمریکا در چاه نفت
بسته خبری دولت از وام 75 میلیونی تا هوش مصنوعی و تنظیم بازار مرغ
ناگاتومو اولین 5 ستاره تاریخ فوتبال آسیا!
توافق بزرگ پکن و واشنگتن برای خرید 750 هواپیما
معاریو: ارتش اسرائیل با کمبود 15 هزار سرباز روبه‌روست
تحلیلگر رمزارز: جنگ با ایران ضعف بازارهای مالی سنتی را آشکار کرد