×
اقتصادی
شناسه خبر : 270664
تاریخ انتشار : جمعه 1404/11/03 ساعت 15:45
واردات خودرو با سیاست‌های جدید ارزان می‌شود؟

واردات خودرو با سیاست‌های جدید ارزان می‌شود؟

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو درباره مطرح شدن کاهش تعرفه واردات خودرو به چهار درصد برای سال آینده با تأکید بر جذابیت این تصمیم برای مصرف‌کنندگان، تحقق آن را بعید دانست.

نورنیوز_ گروه اقتصادی : دبیر انجمن واردکنندگان خودرو با اشاره به مطرح شدن کاهش تعرفه واردات به چهار درصد برای سال آینده، ضمن تأکید بر جذابیت این تصمیم برای مصرف‌کنندگان، تحقق آن را بعید دانست و اعلام کرد که تعرفه ۱۰ درصدی، هم با شرایط اقتصادی کشور سازگارتر است و هم می‌تواند به ایجاد رقابت میان واردکنندگان و تولیدکنندگان داخلی منجر شود.

روز چهارشنبه (اول بهمن ماه) سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۵ از مصوبه این کمیسیون درباره تعیین حقوق ورودی خودروهای وارداتی به میزان چهار درصد در بودجه سال آینده خبر داد و گفت: با توجه به اهمیت و دغدغه مردم برای تسهیل واردات خودرو به ویژه خودروهای کم مصرف، با سوخت پاک و خودروهای بخش حمل و نقل عمومی و همچنین به منظور ایجاد رقابت در بازار داخلی، کمیسیون تلفیق در مصوبه‌ای حقوق ورودی برای همه خودروهای وارداتی را چهار درصد تعیین کرده و طی تفاهمی که با دولت صورت گرفته، مقرر شد که دولت سود بازرگانی برای سال آینده را به نحوی تعیین کند که اجازه واردات خودرو و تسهیل آن به ویژه در حوزه خودروهایی با مصرف کمتر و سوخت پاک یا بخش حمل و نقل عمومی داده شود.

در این رابطه مهدی دادفر – دبیر انجمن واردکنندگان خودرو – در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به این موضوع گفت: دو هفته گذشته و در نیمه دی ماه، طی نامه‌ای به رئیس جمهوری، معاون اول رئیس جمهوری، روسای کمیسیون‌های تلفیق و صنایع مجلس شورای اسلامی و وزیر صمت، درخواست کردیم که با هدف افزایش آرامش روانی جامعه و جلوگیری از ورود تورم تصنعی به کشور و مردم، تعرفه‌های سال ۱۴۰۵ را تغییر و افزایش ندهند؛ چراکه وقتی از طریق افزایش نرخ تعرفه، کالایی مشمول افزایش قیمت می‌شود؛ عملا قیمت‌های آن تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

وی افزود: علاوه بر این، زمانی که دولت نرخ پایه ارزی را در بودجه سال آینده به ۱۰۳ هزار تومان افزایش داده است، همین موضوع خود به افزایش نزدیک به ۶۰ تا ۷۰ درصدی نرخ پایه ارزی برای سال آینده منجر خواهد شد که در چنین فضایی در صورت هرگونه افزایش نرخ تعرفه واردات، تورم واردات خودرو نیز در بهترین حالت به همین میزان افزایش خواهد یافت.

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو با اشاره به موضوع خبر واردات خودرو با تعرفه چهار درصدی برای سال آینده گفت: هفته گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تاکید کردند که برای سال آینده اجازه نخواهند داد که تعرفه واردات خودرو افزایش پیدا کند و پس از آن اعلام کردند که قصد دارند تعرفه واردات خودرو را به کمتر از ۱۰ درصد کاهش دهند.

دادفر ادامه داد: انجمن واردکنندگان خودرو ۱۰۰ درصد موافق کاهش تعرفه است، اما باید یک تعرفه منطقی اتخاذ شود که نهادهای مجری نسبت به اعمال آن چشم پوشی نکنند. برای مثال مجلس شورای اسلامی قوانینی به عنوان قانون واردات خودرو توسط ایرانیان خارج از کشور و قانون واردات خودروهای کارکرده را تصویب و حتی برای سال ۱۴۰۴ واردات خودرو برای عموم مردم را آزاد کرد و حتی سه میلیارد دلار بودجه برای آن در نظر گرفت، اما سوالی که این میان مطرح می‌شود این است که دولت و نهادهای مجری که وظیفه تسهیل این قوانین را داشتند چه میزان و تا چه حدی به این قوانین عمل کردند؟ و حتی از بودجه ذیل بند «ر» هیچ ارزی اختصاص نداد.

انجمن واردکنندگان خودرو ۱۰۰ درصد موافق کاهش تعرفه است، اما باید یک تعرفه منطقی اتخاذ شود که نهادهای مجری نسبت به اعمال آن چشم پوشی نکنند.

وی افزود: در رابطه با خبر تعرفه چهار درصدی برای واردات انواع خودرو در سال آینده، اگر از دیدگاه مردم به عنوان خریدار و مصرف کننده به این موضوع نگاه شود، بدون شک این اقدامی بسیار مطلوب است، اما نکته این است که برنامه تولید خودرو در کشور ذیل این سیاست چگونه خواهد بود و در سایه واردات با تعرفه (تنها چهار درصدی) تکلیف تولید و برنامه تولید خودرو چگونه پیش خواهد رفت.

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو تاکید کرد: اینکه گفته می‌شود تعرفه واردات خودرو برای سال اینده به چهار درصد کاهش پیدا کند، آیا توسط تولیدکنندگان داخلی و با فشارهای آنها، اجازه داده می‌شود که چنین اقدامی رخ دهد؟

دادفر خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی، تعرفه منطقی برای واردات خودرو به کشور یک تعرفه ۱۰ درصدی است و باید آن را بپذیریم؛ چراکه تعرفه چهار درصدی از موضوعاتی است که با وجود آنکه با نگاه تسهیل به واردات و کمک به مردم برای خرید اقتصادی‌تر خودروهای خارجی مطرح شده اما به نظر می‌رسد تحقق آن دور از انتظار باشد.

وی گفت: تعرفه پیشنهادی ۱۰ درصدی هم منطق اجرایی شدن دارد، هم اهرمی برای کاهش سرعت افزایش قیمت تولیدکنندگان داخلی است و علاوه بر آن به بازار رقابتی در کشور منتج خواهد شد و مردم از این موضوع منتفع خواهند شد.

 


نظرات

آخرین اخبار
تحلیلگر سیا: ایران با انهدام رادارهای ارتش آمریکا، چشمان آن را نابینا کرده است
آلمان در سمت اشتباه تاریخ ایستاده است
«زیاد النخاله» خطاب به رهبر انقلاب: ملت‌های آزاده در کنار شما هستند
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/صدای انفجار در اهواز
11 شهید و 32 زخمی در جریان حملات جدید رژیم صهیونیستی به لبنان
بهای نفت از مرز 100 دلار گذشت؛ تنش در خلیج فارس و تداوم حملات هوایی
قطع برق در برخی مناطق کویت پس از حملات پهپادی
چرا به پیروزی خود اطمینان داریم ؟
غریب آبادی:‌ حمله به یک کشور مستقل، تجاوز عریان است
رئیس قوه قضاییه: مردم با حضور در خیابان‌ها دشمن را ناامید کردند
بقائی: ایران درس فراموش‌نشدنی به دشمن خواهد داد
بازگشایی محدود سینماها از جمعه
گسترش کم‌سابقه شبکه کالابرگ؛ بیش از 500 هزار فروشگاه به طرح پیوستند
موج 40 عملیات وعده صادق4 / شلیک موشک و پهپاد به پایگاه های هوایی رژیم صهیونیستی
سرلشکر صفوی:آمریکایی‌ها قطعا شکست خواهند خورد
سخنگوی دولت: ایران با همدلی پابرجا می‌ماند
کنترل استرس؛ گام های طلایی در شرایط اضطرار
جفری ساکس: آمریکا و اسرائیل یاغی شده‌اند
مسئولیت امروز همه نیروهای ملی مراقبت از ایران است
هشدار سفیر ایران در قبرس
فعالیت 6 هزار بانوی داوطلب در عملیات امدادرسانی به آسیب‌دیدگان
هشدار ایران به فائو:جنگ افروزان مسیرهای غذایی کشورها را به خطر انداخته‌اند
چگونه ایران خار چشم دشمن شد؟
جنگ ایران ابعاد جهانی پیدا کرده است
رویترز: هدف‌گیری مدرسه دخترانه میناب، نتیجه استفاده آمریکا از اطلاعات قدیمی بود
این حماسه را روایت کنید
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور به‌طور کامل برقرار است
لهستان: به درخواست ترامپ هم نیرو به ایران اعزام نخواهیم کرد
حمله پهپادی به یک میدان نفتی در سعودی
پیشنهاد انتقال بازی‌های ایران در جام جهانی به مکزیک
هدف دشمن از حمله به حافظان امنیت چیست؟
گاردین: ایران درخواست های ویتکاف برای آتش‌بس را رد کرد
قیمت دلار توافقی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
نماز جمعه روز قدس به امامت آیت الله خاتمی اقامه می شود
شل و توتال: گازی برای تحویل نداریم
هجوم رانندگان آلمانی به پمپ‌بنزین‌های اتریش
چرا بازگشایی تنگه هرمز برای اقتصاد آمریکا مهم است؟
برخی پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه به تهدید مستقیم علیه ایران تبدیل شدند
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
تعطیلی بنادر نفتی عراق
بارش برف و باران در محورهای 13 استان
تجاوز شبانه به شهرک‌های صنعتی رباط‌کریم
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امروز
مخالفت آمریکا با درخواست های اسکورت در تنگه هرمز
رئال با کولاک والورده، سیتی را تسلیم کرد
حمله هوایی رژیم صهیونسیتی به سه واحد صنعتی در اراک
تلگراف: ترامپ دیگر قدرت متوقف کردن جنگ علیه ایران را ندارد
انتقاد شدید روسیه و چین از تصویب قطعنامه یکجانبه علیه ایران
بازی‌های موبایلی آرامش‌بخش و آفلاین، برای همه رده‌های سنی
افزایش دوباره بهای نفت در بازارهای جهانی