×
اقتصادی
شناسه خبر : 270615
تاریخ انتشار : جمعه 1404/11/03 ساعت 11:40
افزایش مصرف بی‌سابقه گاز در بخش خانگی/ مردم همراهی کنند

شرکت ملی گاز؛

افزایش مصرف بی‌سابقه گاز در بخش خانگی/ مردم همراهی کنند

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اعلام ثبت مصرف بی‌سابقه 726 میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء از مردم خواست با رعایت الگوی مصرف و کاهش دمای محیط، به حفظ پایداری شبکه گاز کشور در روزهای سرد پیش‌رو کمک کنند.

نورنیوز-گروه اقتصادی:  سعید توکلی روز با اشاره به گزارش‌های دریافتی از مدیریت دیسپچینگ ملی گاز ایران گفت: متأسفانه مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری به عدد بی‌سابقه ۷۲۶ میلیون مترمکعب رسیده که این میزان مصرف، بی‌نظیر و در واقع بی‌رویه است.

وی افزود: از مجموع ۸۷۵ میلیون مترمکعب گاز تزریق‌شده به شبکه گاز کشور، حدود ۸۳ درصد تنها در بخش خانگی و تجاری مصرف شده است؛ موضوعی که نشان‌دهنده سهم بالای این بخش در شرایط برودت هواست.

مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران با مقایسه این آمار با مصرف سال گذشته اظهار کرد: پیک مصرف خانگی و تجاری در سال گذشته حدود ۷۰۳ میلیون مترمکعب بود و اگرچه پیش‌بینی می‌کردیم مصرف امسال از ۷۰۰ میلیون مترمکعب عبور کند، اما به دلیل شدت، وسعت و گستردگی سرما در مناطق شمالی و شمال‌شرق کشور، مصرف به سطح فعلی رسید.

توکلی با اشاره به گزارش‌های هواشناسی گفت: با توجه به اینکه سرما استمرار دارد و بر اساس پیش‌بینی‌ها، توده‌های هوای سرد و سامانه‌های بارشی از غرب و جنوب‌غرب کشور در حال ورود به کشور است، تنها راه حفظ پایداری گاز برای مصرف‌کنندگان اولویت‌دار، همکاری بیشتر مردم است.

وی تأکید کرد: در برخی نقاط کشور، شبکه‌های گازرسانی حالت مویرگی داشته و کاهش یا نوسان فشار در انتهای شبکه می‌تواند برخی مصرف‌کنندگان را تحت تأثیر قرار دهد؛ بنابراین مدیریت مصرف در این شرایط اهمیت دوچندان دارد.

معاون وزیر نفت با تشریح راهکارهای پیشنهادی برای مدیریت مصرف گفت: کاهش یک درجه سانتی‌گراد دمای منزل می‌تواند به‌طور متوسط ۶ درصد مصرف گاز را در همان واحد مسکونی کاهش دهد.

توکلی ادامه داد: بر اساس سوابق و برآوردها، اگر تنها یک درجه سانتی‌گراد در زمان پیک مصرف از مصرف بخش خانگی و تجاری کاسته شود، این کاهش معادل تولید نزدیک به یک فاز عسلویه، یعنی حدود ۲۵ میلیون مترمکعب گاز در روز خواهد بود که کمک بزرگی به شبکه گاز کشور محسوب می‌شود.

وی از مردم خواست با انجام اقدامات ساده، به پایداری شبکه کمک کنند و گفت: پوشاندن دریچه‌های کولر، استفاده از درزگیرها، تنظیم دمای ۵۰ تا ۶۰ درجه سانتی‌گراد برای موتورخانه‌ها و شوفاژها و همچنین خاموش کردن سیستم گرمایش در فضاهایی که مورد استفاده قرار نمی‌گیرند، از جمله اقدامات مؤثر در کاهش مصرف است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در پایان تأکید کرد: رعایت دمای رفاه بین ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی‌گراد می‌تواند ضمن تأمین آسایش، به حفظ تعادل در شبکه گاز کمک کند تا زنجیره تأمین بتواند بدون اختلال به مردم خدمت‌رسانی داشته باشد.


نظرات

آخرین اخبار
ضاحیه زیر آتش؛ ادعای رژیم صهیونیستی :یکی از شخصیت‌های ارشد حزب‌الله هدف قرار گرفت
نورنما | اقدام پیشگیرانه یک دست فروش از سرقت
جزئیات جدید لباس دانش‌آموزان در سال 1406-1405
پیامدهای جنگ ایران محور مذاکرات گروه هفت
تأکید دولت بر اجرای کامل ابلاغیه‌های ستاد تشییع
عراقچی: اقتدار دیپلماسی ایران بر شانه‌های مردم است
زمان امتحانات نهایی و کنکور تغییر کرد؛ جزئیات تقویم جدید آموزشی اعلام شد
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 24 خرداد 1405
هشدار پلیس فتا درباره فروش سوالات سمپاد
جزئیات یک عملیات بزرگ امنیتی؛دستگیری یک مزدور و 126 لیدر میدانی
بهترین توافق چگونه توافقی است؟
جام جهانی روی دور حاشیه؛ آلمان، هلند و ژاپن امشب جام جهانی را گرم می کنند
اولیانوف: توقیف نفتکش روسیه «دزدی دریایی» است
ترکیب ایران مقابل بلژیک در لیگ ملت‌های والیبال اعلام شد
اخطار سازمان بازرسی به بانک‌های کم‌کار در پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری
حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت
حاجی‌بابایی: وضعیت استخدامی معلمان تعیین تکلیف شود
اژه‌ای : دشمن به مخدوش کردن انسجام ملی چشم دوخته است
ناو «شارل دوگل» منطقه را ترک کرد
زمان قطعی کنکور 1405 اعلام شد
هشدار زرد هواشناسی برای گیلان صادر شد
عطوان: اسرائیل بزرگ‌ترین بازنده جنگ است
مهمات عمل‌نکرده عامل صدای انفجار در آذربایجان شرقی
هیئت قطری به تهران سفر کرده است
جزئیات تفاهم نامه ایران و آمریکا؛از توقف درگیری تا لغو تحریم‌ها
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 24 خرداد 1405/ بازار طلا کاهشی شد + جدول
تشدید مجازات فروش مواد مخدر در فضای مجازی
آزادراه تهران از دل جنگل و کوه می‌گذرد؛ پروژه‌ای جنجالی در راه است
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 24 خرداد 1405 / دلار به کانال پایین‌تر سقوط کرد
سید حسن خمینی: از دعوا و تندگویی هیچ راهی ساخته نمی‌شود
اعتراف مقام سابق اسرائیل به دست بالاتر ایران
جوان 25 ساله در آب‌بندان قائم‌شهر جان باخت + جزئیات حادثه
افشای انتقال صدها میلیون دلار طلای یمن از عدن به امارات
زمان آزمون ارشد 1405 تغییر کرد
گفت‌وگوی پاکستان و ترکیه درباره ایران و آمریکا
مدافع مرزهای ایران آسمانی شد؛ شهادت افسر مرزبانی در نبرد با عناصر پ.ک.ک
طوفان گرد و خاک در راه تهران
نوراینفو | فواید اهدای خون برای اهدا کنندگان
مترو به بیمارستان امام خمینی می‌رسد
سرمربی تیم ملی والیبال زنان: پیشرفت بازیکنان مشهود است
نوراینفو | خطای شناختی که باعث می‌شود فکر کنیم حق با ماست و دیگران را ناعادلانه قضاوت کنیم
جهش شاخص بورس تهران در معاملات امروز
مدار دیپلماسی | روایت رسمی از یک تفاهم
چند درصد از مصدومان جنگ چهل روزه در تهران غیرنظامی بودند؟
اختلال کارت‌های بانک تجارت و صادرات برطرف شد
رهگیری موشک‌های بالستیک ایران غیرممکن است
برنامه های توانیر برای تامین برق پایدار پایتخت؛ هوشمندسازی، صرفه جویی و مشارکت مردمی
معاریو: ایران پیروز بلامنازع است
ایران پس از جنگ، قوی‌تر و سرسخت‌تر از قبل
افت تولید گندم در جهان؛ کاهش 42 میلیون تنی در راه است