×
سیاسی
شناسه خبر : 270596
تاریخ انتشار : جمعه 1404/11/03 ساعت 13:26
خطیب‌زاده: آمریکا به مسیر دیپلماسی وفادار نیست

خطیب‌زاده: آمریکا به مسیر دیپلماسی وفادار نیست

خطیب زاده؛ معاون وزیر امور خارجه ایران تأکید کرد: حرکت آمریکا به سوی نظم بین‌المللی مبتنی بر زور و ارعاب، امنیت و حقوق بین‌الملل را خدشه دار کرده است. آمریکا نشان داده که به مسیر دیپلماسی وفادار نیست.

نورنیوز_ گروه سیاسی : معاون وزیر امور خارجه ایران، با بیان اینکه حرکت آمریکا به سوی نظم بین‌المللی مبتنی بر زور و ارعاب، امنیت و حقوق بین‌الملل را خدشه دار کرده است، گفت: آمریکا نشان داده است که به مسیر دیپلماسی وفادار نیست و در عمل، گفت‌وگو و تعامل را قربانی سیاست فشار، تهدید و بی‌ثبات‌سازی می‌کند.

«سعید خطیب‌زاده» روز پنحشنبه به وقت محلی در دیدار و گفت‌وگو با نمایندگان کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در مقر سازمان ملل متحد، به تشریح ابعاد مختلف تحولات اخیر در ایران، جنگ همه‌جانبه اسرائیل و آمریکا علیه ایران و پیامدهای شکست جنگ ۱۲روزه پرداخت.

وی در این دیدار با تاکید بر پیوند معنادار میان تحولات میدانی و تحرکات سیاسی و رسانه‌ای اخیر گفت: «رسانه‌های جریان اصلی به سردمداری رژیم صهیونیستی و ایالات متحده در تلاش برای جا انداختن گزاره‌های معیوب خود از طریق کارزار همه‌جانبه فریب رسانه‌ای برآمده تا زمینه را برای مداخلات خارجی فراهم نمایند.»

خطیب‌زاده افزود: این تحرکات در امتداد ناکامی و شکست دشمنان ایران در جنگ ۱۲روزه شکل گرفت و بخشی از تلاش برای جبران شکست‌های راهبردی آنان در عرصه نظامی و امنیتی است.

معاون وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه نظم بین‌المللی و حقوق بین‌الملل نباید به ابزار قدرت‌محور و زورمدارانه تبدیل شود، گفت: آنچه امروز شاهد آن هستیم، حرکت خطرناک برخی بازیگران، به‌ویژه آمریکا، به‌سوی تضعیف قواعد پذیرفته‌شده بین‌المللی و جایگزینی آن با نظمی مبتنی بر زور و اعمال قدرت است؛ روندی که پیامدهای آن دامنگیر همه کشورها، به‌ویژه کشورهای مستقل و در حال توسعه خواهد شد.

  خطیب‌زاده با اشاره به نقش مستقیم ایالات متحده آمریکا در این روند تصریح کرد: آمریکا نشان داده است که به مسیر دیپلماسی وفادار نیست و در عمل، گفت‌وگو و تعامل را قربانی سیاست فشار، تهدید و بی‌ثبات‌سازی می‌کند و یک‌جانبه‌گرایی آمریکا نه‌تنها اعتماد متقابل را تضعیف کرده، بلکه موجب گسترش ناامنی و بی‌ثباتی در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی شده است.

وی همچنین با تفکیک میان اعتراضات مسالمت‌آمیز و اقدامات خشونت‌آمیز افزود: جمهوری اسلامی ایران حق مردم برای بیان مطالبات مشروع خود را به رسمیت می‌شناسد، اما مداخله و هدایت خارجی سلول‌های تروریستی است که با هدف ضربه‌زدن به ثبات و امنیت ملی کشور دنبال می‌شود.

در پایان این نشست، نمایندگان کشورهای عضو جنبش عدم تعهد با اعلام نگرانی نسبت به روند فزاینده یک‌جانبه‌گرایی و تضعیف حقوق بین‌الملل، بر لزوم پایبندی همه دولت‌ها به اصول منشور ملل متحد، احترام به حاکمیت ملی کشورها و مقابله با سیاست‌های مبتنی بر زور تأکید کردند و همبستگی خود را با ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران اعلام داشتند.


نظرات

آخرین اخبار
اظهارات جدید نخست وزیر پاکستان درباره صلح غزه
چرا حقوق بازنشستگان دولت کاهش یافت؟
مرگ تلخ بازیکن مراکشی در مسیر مهاجرت به اسپانیا؛ فاطن العزیزی جان باخت
یمن، چگونه عربستان را در بن‌بست تاریخی قرار داد؟
کایا کالاس: راستی‌آزمایی پایبندی حماس به توافق غزه چالش اصلی است
استراتژی تعلیق اسپانیا از سوی ایتالیا کلید خورد
قتل هولناک مرد 70 ساله تهرانی به دست همسر دوم و پسرش
خشم ترامپ از روش مذاکره ایرانی‌ها
تشییع باشکوه پیکر شهید مدافع امنیت در زابل
برخورد جدی با آفرودسواری غیرمجاز در عرصه‌های طبیعی کردستان
هشدار صریح العامری به عربستان
اظهارات تازه وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره تحریم‌ها و دارایی‌های ایران
بیانیه ارتش کویت درباره حمله پهپادی به زیرساخت‌های حیاتی
تسهیل واردات خودرو در قشم
ترامپ ادعای نقش ایران در حمله سایبری آمریکا را زیر سؤال برد
سریال دیده‌نشده «ماه عسل» با بازی زنده‌یاد اکبر عبدی
تهدید به تعلیق اسپانیا از منطقه شنگن
محور کندوان یک‌طرفه شد+جزئیات
گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و هند چه نکاتی داشت؟
انفجارهای مهیب در کویت
آمار جدید تردد زائران اربعین از مرز باشماق
اذعان «مارین ترافیک» به تغییر الگوی تردد از تنگه هرمز
تغییر موازنه حمله و دفاع به نفع توان موشکی ایران
افزایش آمار قربانیان مهاجرت غیرقانونی به اسپانیا
اظهارات تازه ترامپ درباره ایران همزمان با تنش‌های منطقه‌ای
عاقبت ناگوار بی‌توجهی به تابلوی «شنا ممنوع»
«روایت خون» در سوگواره اربعین؛ روایتی از پیوند هویت ایرانی و فرهنگ عاشورا
همبستگی میلیونی یمنی‌ها با مردم عراق
انتظار طلایی از نمایندگان ایران در کشتی آزاد نوجوانان جهان
فرمول حماس برای توافق در پاسخ به ادعای ترامپ
بازنشر پیام رهبر انقلاب درباره گشودن جبهه‌های دیگر علیه دشمن
پیام تسلیت رییس جمهور در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «آدمی»
وداع با پیکر خلبان شهید مجید کاظمی در گلزار شهدای شیراز
رسوایی اسرائیل در اهتزاز پرچم دروغین
واکنش تمسخرآمیز خبرنگار آکسیوس به ادعای محاصره زمینی ایران
واکنش حزب‌الله لبنان به حمله آمریکا به عراق و مشارکت یک کشور عربی
جایگاه آب در دیپلماسی
تمدید اعتبار ثبت سفارش بدون انتقال ارز
تمبر اربعین 1405 رونمایی شد؛ نماد وحدت ایران و عراق
رکورد خدمت درمانی به زائران اربعین
حماسه‌ای که تنها روایت یک پرواز نیست
هشدار پلیس تهران به مالکان خودرو پس از دستگیری سارقان حرفه‌ای باطری
هشدار نارنجی هواشناسی؛ خوزستان در آستانه موج جدید گرما
عراقچی: سناریوی پرچم دروغین؛ واکنش ایران به اتهام حمله به بندر دمیاط
جان‌بخشی به دروازه ورود هخامنشیان
اختلال گسترده کاربران را غافلگیر کرد؛ قطعی سراسری اینترنت در ترکیه
زمان پرداخت معوقات فروردین و اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ مطالبه خسارت دیرکرد جدی شد
فون درلاین: اجازه ورود مهاجران غیرقانونی به اتحادیه اروپا را نخواهیم داد
دزد دندان در اندرزگو بازداشت شد
پاسخ جنجالی تد لیو به تهدید ترامپ؛ «ایران به این تعرفه‌ها می‌خندد»