×
بین الملل
شناسه خبر : 270468
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/11/02 ساعت 14:48
ادعای دوباره ترامپ: ایران خواهان گفت‌وگوست و ما آماده مذاکره‌ایم

ادعای دوباره ترامپ: ایران خواهان گفت‌وگوست و ما آماده مذاکره‌ایم

رئیس‌جمهور آمریکا در مراسم امضای منشور «شورای صلح» غزه در داووس مدعی شد ایران خواهان گفت‌وگو با واشنگتن است و آمریکا نیز برای مذاکره آمادگی دارد؛ ادعایی که در تضاد با مواضع اخیر وزیر خارجه ایران درباره نبود رویکرد واقعی دیپلماتیک از سوی آمریکا مطرح می‌شود.

نورنیوز-گروه بین الملل: رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد که ایران قصد دارد با آمریکا گفت‌وگو کند و واشنگتن هم برای گفت‌وگو آماده است.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز پنجشنبه و در مراسم امضای منشور «شورای صلح» درباره غزه که در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس برگزار شد، ادعاهایی را درباره گفت‌وگو با ایران، وضعیت در منطقه غرب آسیا مطرح و جزئیاتی را درباره این شورا بیان کرد.

ترامپ در سخنرانی خود ادعا کرد ایران علاقه‌مند به مذاکره است و واشنگتن آمادگی گفت‌وگو را دارد.

رئیس‌جمهور آمریکا در این خصوص مدعی شد: «ایران می‌خواهد گفت‌وگو کند و ما گفت‌وگو خواهیم کرد.»

ادعای ترامپ درباره گفت‌وگو با ایران درحالی است که «سید عباس عراقچی» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه و در مقاله‌ای در روزنامه وال‌استریت‌ژورنال نوشت: «آقای ترامپ خود را معامله‌گر می‌داند، اما آنچه تاکنون برای منطقه ما آورده، فقط جنگ بوده است. به فلسطین، لبنان، سوریه، یمن، ایران و حتی قطر نگاه کنید و ببینید چند نفر در ۱۲ ماه زمامداری او جان باخته‌اند. زمان تغییر رویکرد است.»

عراقچی با بیان اینکه «ترامپ با ایران ابتدا دیپلماسی را امتحان کرد» نوشت: «حداقل در سه نوبت در مذاکرات عمان در می گذشته، به یک راه حل میانه بسیار نزدیک بودیم که محقق نشد. چرا؟ به دلیل دست‌نشاندگان اسرائیل در کاخ سفید که کوچک‌ترین اهمیتی به منافع آمریکا نمی‌دهند. همچنین فرصت ممتاز سپتامبر گذشته در نیویورک برای ازسرگیری مذاکرات را به دلیل محاسبه اشتباه آمریکا در فشار به اروپا برای فعال‌سازی اسنپ بک تحریم‌های شورای امنیت از دست دادیم.»

وزیر خارجه ایران با بیان اینکه «ایران همیشه صلح را به جنگ ترجیح می‌دهد و ما همواره برای مذاکرات واقعی و جدی جهت دستیابی به توافقی منصفانه و متعادل آماده بوده‌ایم»، نوشت: «با توجه به تجربیات ژوئن و سپتامبر ۲۰۲۵، ما متقاعد نشده‌ایم که آمریکا این ذهنیت را دارد.»

عراقچی همچنین نوشت: «پیام ایران به رئیس‌جمهور ترامپ روشن است؛ آمریکا هر عمل خصمانه قابل تصوری از تحریم و حمله سایبری تا حمله نظامی مستقیم و اخیراً، شعله‌ور کردن یک عملیات تروریستی بزرگ را علیه ایران آزموده و همه شکست خورده‌اند. وقت آن است که متفاوت فکر کنند. "احترام" را امتحان کنند، که ما را بیش از آنچه تصور می‌کنید پیش خواهد برد.»

صلحی بی‌سابقه در خاورمیانه برقرار شده است!

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه سخنرانی خود در مراسم امضای منشور شورای صلح غزه مدعی شد که صلحی بی‌سابقه در منطقه غرب آسیا برقرار شده و واشنگتن در پایان‌دادن به چندین درگیری جهانی نقش داشته است.

به گزارش الجزیره، رئیس‌جمهور آمریکا ادعا کرد: «اکنون در خاورمیانه صلحی برقرار است که هیچ‌کس تصور نمی‌کرد ممکن باشد» و باز هم مدعی شد که دولت او موفق شده به هشت جنگ در جهان پایان دهد و با اشاره ضمنی به بحران اوکراین گفت که «جنگ دیگری نیز به‌زودی خاتمه خواهد یافت».

به گفته ترامپ، ۵۹ کشور در روند صلح منطقه غرب آسیا مشارکت داشته‌اند.

او با اشاره به تحولات غزه و بدون نام‌بردن از حملات مداوم رژیم صهیونیستی، ادعا کرد آتش‌بس در این منطقه همچنان پابرجاست و کمک‌های انسانی ادامه دارد.

او بار دیگر خواستار خلع سلاح حماس شد و ادعا کرد در غیر این صورت «پایان آن رقم خواهد خورد». رئیس‌جمهور آمریکا همچنین گفت حماس باید «آخرین جسد» را از غزه بازگرداند و واشنگتن برای خلع سلاح، تضمین اداره مناسب غزه و بازسازی این منطقه اقدام خواهد کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا در بخش دیگری از اظهارات خود باز هم مدعی شد که «توانمندی‌های هسته‌ای ایران را از بین برده‌ است».

او همچنین گفت تهدیدها علیه اروپا، غرب آسیا و دیگر مناطق رو به کاهش است و یادآور شد که «یک سال پیش، جهان در وضعیت دشواری قرار داشت».

به سوریه فرصتی برای نفس‌کشیدن داده‌ایم

ترامپ درباره سوریه اعلام کرد تحریم‌ها علیه این کشور لغو شده تا «فرصتی برای نفس‌کشیدن» فراهم شود و ادعا کرد «ابومحمد الجولانی» رئیس‌ خودخوانده سوریه «دستاوردهای بزرگی» داشته و با تلاش فراوان کار می‌کند.

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین به موضوع سد النهضه اتیوپی اشاره کرد و گفت وضعیت آن «دشوار» است، اما واشنگتن برای حل این مسئله تلاش خواهد کرد.

او از «شورای صلح» غزه به‌عنوان نهادی با ظرفیت تبدیل‌شدن به یکی از مهم‌ترین نهادها یاد کرد و گفت این شورا «بهترین رهبران جهان» را در بر می‌گیرد.

رئیس‌جمهور آمریکا افزود: «وقتی این شورا به‌طور کامل تشکیل شود، تقریباً می‌توانیم هر کاری که بخواهیم انجام دهیم. این کار را با همکاری سازمان ملل انجام خواهیم داد.»

ترامپ همچنین گفت که فرصتی برای پایان‌دادن به «دهه‌ها نفرت و خون‌ریزی» در خاورمیانه و جهان پیشِ رو قرار دارد.

او در پایان منشور شورای صلح را امضا کرد. اعضای دیگر این شورای صلح نیز آن را امضا کردند.


اخبار مرتبط
مقام آمریکایی مدعی شد: آماده گفت‌وگو با ایران هستیم
سه‌شنبه 1404/11/07 ساعت 20:27
مقام آمریکایی مدعی شد: آماده گفت‌وگو با ایران هستیم
یک مقام آمریکایی درباره ایران مدعی شد: ما آماده گفت‌وگو هستیم. همان‌طور که می‌گویند، باب تعامل باز است.
جزئیات توافق ترامپ بر سر گرینلند فاش شد
پنج‌شنبه 1404/11/02 ساعت 12:23
جزئیات توافق ترامپ بر سر گرینلند فاش شد
پیش‌نویس چارچوب توافق ترامپ درباره گرینلند فاش شد؛ طبق این طرح، پایگاه‌های آمریکایی در منطقه ای که به‌عنوان خاک آمریکا تلقی می‌شوند مستقر شده و واشنگتن می‌تواند عملیات نظامی، اطلاعاتی و طرح‌های توسعه محلی، از جمله استخراج عناصر کمیاب را بدون اجازه دانمارک اجرا کند.
تردید اروپا در پیوستن به شورای صلح ترامپ درباره غزه
پنج‌شنبه 1404/11/02 ساعت 10:00
تردید اروپا در پیوستن به شورای صلح ترامپ درباره غزه
چند کشور اروپایی از جمله فرانسه، سوئد، هلند، نروژ و ایتالیا نسبت به پیوستن به شورای صلح ترامپ درباره غزه تردید دارند. مقام‌های این کشورها اعلام کرده‌اند که باید ابعاد و اختیارات این شورا بررسی شود و نمی‌توانند بدون ارزیابی، پاسخ مثبت دهند.
نظرات

آخرین اخبار
برنامه قطعی برق تهران فردا شنبه 14 شهریور 1405 + لینک خاموشی
قالیباف: ایران از ایده چین برای ایجاد یک معماری امنیتی جدید استقبال می‌کند
واریز معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد؛ چرا پرداخت‌ها مرحله‌ای است؟
اقدام پلیس نیویورک به قتل برای جلوگیری از خودکشی!
ترامپ: دموکرات‌ها ترجیح می‌دهند در جنگ علیه ایران شکست بخوریم
مسکو: دخالت در هوانوردی، تروریسم دولتی است
بازداشت پادکستر سابق کالیفرنیایی به دلیل تهدید علیه جان ترامپ
خبرنگار وال‌استریت ژورنال: روسیه و چین واکنش های شورای امنیت علیه ایران را وتو می‌کنند
اعتراف رسانه صهیونیستی: شیخ نعیم قاسم قدرتمندتر از تصور ماست!
دزفول سوگوار خلبان شهید؛ پیکر «مجتبی حسینوند» در گلزار شهدای شهیدآباد آرام گرفت
مهاجرانی: رئیس‌جمهور صدای منتقدان را می‌شنود
برنامه قطعی برق البرز فردا شنبه 14 شهریور اعلام شد + لینک مشاهده خاموشی برق کرج
قاسم الاعرجی: انحصار سلاح اولویت غیرقابل‌مذاکره دولت عراق است
آتش‌سوزی در قلب پایتخت؛ عملیات مهار حریق در کوچه برلن
محدودیت ترافیکی در جاده‌های شمال؛ کندوان و تهران-شمال یک‌طرفه شد
رمزگشایی از دیدار جنجالی در کاخ سفید؛ یهودیانی که گفتند نماینده صهیونیسم نیستیم
شوک قیمتی در بازار جهانی؛ گرانی مواد غذایی به اوج 3 ساله رسید
آمریکا و تروئیکا در آستانه شکست کامل «توهم اسنپ‌بک»
تامین امنیت غذایی؛ تخلیه 22 هزار تن برنج در هرمزگان آغاز شد
پایان عصر پهپادهای 50 میلیون دلاری؟ آمریکا در جستجوی جایگزین‌های ارزان‌قیمت
تلاش تروئیکا برای فرستادن پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
نیویورک‌تایمز: ایران، اعتمادبه‌نفس بیشتری به توانایی‌های خود پیدا کرده است
مجوزهای «تولید بار اول»، موتور محرک اقتصاد دانش‌بنیان ایران
وعده اژه‌ای برای تسهیل تجارت ایران و هند
پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه 14 شهریور 1405؛ دلار در آستانه ثبت رکورد جدید
آخرین قیمت طلا و سکه امروز جمعه 13 شهریور 1405؛ طلا و سکه امروز دوباره گران شدند
سخنگوی ارتش: تا خروج کامل آمریکا از منطقه ایستاده‌ایم
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا شنبه 14 شهریور | احتمال صعود قیمت طلا و سکه
درخشش تیم ملی پاراتکواندو مردان ایران
عذرخواهی رسمی AFC از ایران؛ اشتباه داوری در بازی با کره شمالی تایید شد
استراتژی جدید پدافند غیرعامل؛ تاب‌آوری زیرساخت‌ها در برابر تهدیدات سایبری
هشدار رهبر جمهوری‌خواهان نسبت به از دست دادن اکثریت سنا
حمله پهپادی روسیه به ساختمان مرکزی سرویس امنیتی اوکراین
آمریکا یک بانک ترکیه‌ای را در ارتباط با ایران تحریم کرد
پایان خوش دعوی بر سر مهریه 1377 سکه بهار آزادی در ملارد
فرصت استفاده رایگان از مترو و اتوبوس تهران
محورهای دیدار رئیس دستگاه قضا با مقام قضایی هند
تورهای تجاری گاوبانگی، مرال‌ها را تهدید می‌کند
آخرین وضعیت جاده‌های شمال؛ ترافیک سنگین در آزادراه تهران-شمال و فیروزکوه
گسترش عملیات نظامی در بلوچستان پاکستان علیه جدایی‌طلبان
مصطفی نجفی با اقتدار قهرمان جهان شد
ترامپ به دنبال اعمال محدودیت بر رای‌گیری پستی
پاسخ بریتانیا به ادعای آرژانتین درباره حاکمیت بر جزایر فالکلند
رئیس‌کل بانک مرکزی: بازار ارز را با قدرت مدیریت می‌کنیم
افزایش چشمگیر پاداش نمایندگان ایران در مسابقات جهانی عشایری و روستایی قرقیزستان
انتقاد مشاور قالیباف از اصحاب ناراه‌حل
اطلاع رسانی درباره بنزین فقط از سوی سخنگوی دولت و رئیس پالایش و پخش انجام می‌شود
افشاگری مقام ارشد امنیتی روسیه درباره اجرای طرح «مسیر ترامپ»
قیمت گازوئیل در آمریکا رکورد زد
تشییع باشکوه پیکر 2 شهید هوافضای سپاه در کرمانشاه