×
سیاسی
شناسه خبر : 270432
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/11/02 ساعت 12:45
مأموریت دولت به دانشگاه‌ها برای آسیب‌شناسی اعتراضات دی‌ماه

مأموریت دولت به دانشگاه‌ها برای آسیب‌شناسی اعتراضات دی‌ماه

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، از دانشگاه‌ها خواست تا آسیب‌شناسی دقیقی از اعتراضات دی‌ماه 1404 ارائه دهند و تأکید کرد دولت آمادگی دارد تمامی اطلاعات و منابع لازم، حتی طبقه‌بندی‌شده، را در اختیار دانشگاهیان قرار دهد تا از تکرار چنین وقایعی جلوگیری شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: سومین مراسم تجلیل از سرآمدان آموزش کشور در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد. در این مراسم، پس از تشریح اقدامات دولت وفاق ملی برای حل مشکلات معیشتی و مسکن اساتید و همچنین انتظارات از بدنه دانشگاهی کشور برای حل مسائل و ناترازی‌ها، بر ضرورت حاکم شدن جامعه‌ای مبتنی بر دانشگاه تأکید شد.

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، با تبریک به اساتید منتخب گفت: استادان الگوی فرهنگی جامعه‌اند و نقش آنان فراتر از قوانین است. تربیت جوانان دشوار است، اما اساتید می‌توانند در کنار آموزش رسمی، معلمان اخلاق نسل جوان باشند.

گذار آموزش عالی به نسل چهارم و پنجم دانشگاه‌ها

وی با اشاره به مسیر چهار دهه‌ای آموزش عالی کشور، یادآور شد: دهه ۶۰ توسعه کمی، دهه ۷۰ توسعه کیفی و پژوهشی و امروز حرکت به سمت نسل چهارم و پنجم دانشگاه‌ها در دستور کار است.

معاون اول رئیس‌جمهور دانشگاه را نهادی هوشمند دانست و تأکید کرد: جامعه‌محوری دانشگاه‌ها باید اولویت اصلی باشد.

عارف با اشاره به اسناد بالادستی از جمله بیانیه گام دوم انقلاب و بیانات مقام معظم رهبری، نقش دانشگاه‌ها را در رشد و پیشرفت کشور را اساسی دانست و تصریح کرد: امروز اقتصاد مبتنی بر دانش است و راه‌حل مسائل را از دانشگاه و فناوری می‌دانیم.

وی با اشاره به سند چشم‌انداز ۲۰ ساله گفت: با وجود عقب‌ماندگی‌های گذشته، دولت چهاردهم با تکیه بر ظرفیت دانشگاه‌ها در پی جبران آن‌هاست و این امر میثاق دولت و دانشگاه‌هاست.

علم برای اقتصاد ملی و خانواده

معاون اول رئیس‌جمهور تأکید کرد: علم را دیگر صرفاً برای علم نمی‌خواهیم، بلکه برای اقتصاد ملی و خانواده می‌خواهیم و مردم باید آثار آن را در رشد اقتصادی، کاهش نابرابری و بهبود معیشت خود مشاهده کنند.

عارف افزایش بهره‌وری را از مأموریت‌های مهم دانشگاه‌ها دانست و گفت تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی بدون نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها ممکن نیست.

معاون اول رئیس‌جمهور، شعار دانشگاه جامعه‌محور و مسئولیت‌پذیر را یک ضرورت دانست و افزود: استفاده حداکثری از توان دانشگاهیان برای پاسخ به نیازهای کشور در اولویت دولت چهاردهم است و حمایت از دانشگاه‌ها، انجام وظایف حاکمیتی دولت محسوب می‌شود، نه امتیازدهی.

در عصر هوش مصنوعی، آموزش کلاسیک کافی نیست

عارف با تأکید بر اینکه کمک به دانشگاه‌ها به عنوان امتیاز نبوده بلکه انجام وظایف حاکمیتی و دولتی است تا آثار تلاش‌های دانشگاهیان به جامعه بازگردد، تأکید کرد: در عصر هوش مصنوعی آموزش کلاسیک پاسخگوی نیازها نیست.

وی با هشدار پیشی گرفتن فناوری از علم در دانشگاه‌ها، خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی دانشگاه‌ها تولید علم بوده و فناوری نتیجه علم است. در دنیای مادی غربی، فناوری در اولویت است اما در فرهنگ ایرانی که اخلاق حرف اول را می‌زند چنین دیدگاهی جایگاهی ندارد، چراکه ما فناوری مبتنی بر علم می‌خواهیم.

معاون اول رئیس‌جمهور تأکید کرد: حرکت برخلاف هویت ارزشی و معنوی جامعه موجب بی‌هویتی و مهاجرت نخبگان می‌شود و محققان باید بدانند نتیجه تحقیقاتشان باید در خدمت اقتصاد، امنیت و رفاه کشور باشد.

عارف با بیان اینکه باید حداکثر امکانات و ظرفیت کشور در خدمت آرامش کار اساتید دانشگاهی قرار گیرد، گفت: دولت برنامه‌ها و اقدامات زیادی را برای جامعه دانشگاهی در دستور کار قرار داده است که نتایج آن را به زودی در کشور شاهد خواهیم بود.

وی با تأکید بر دانشگاه باید جامعه‌محور شود و راهبرد دولت و نگاه رئیس‌جمهور نیز به دانشگاه‌ها است، بیان کرد: دانشگاه را نهاد مسلط و پیشرو می‌دانیم که به خوبی از مسائل جامعه و راه حل‌ها آگاه است.

دانشگاه باید ۲۴ ساعته فعال باشد

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: دانشگاه نهادی است که باید چراغ آن ۲۴ ساعته روشن باشد و دولت چهاردهم آمادگی دارد برای طرح و حل مشکلات کشور تمامی امکانات و اسناد، حتی طبقه‌بندی‌شده، را در اختیار دانشگاه‌ها قرار دهد.

عارف با اشاره به نقش دانشگاه‌ها در موفقیت‌های کشور، از جمله در جنگ ۱۲ روزه، با بیان اینکه دانشگاه‌ها باید در سه سال آینده در اولویت پژوهش‌های راهبردی و امنیت ملی قرار گیرند، بر ضرورت ورود دانشگاه‌ها به حوزه ارتقای بهره‌وری و مقابله با آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد و خواستار آسیب‌شناسی پدیده‌هایی چون مؤسسات مالی غیرمجاز شد.

وی با اشاره به اعتراضات اخیر و سوءاستفاده برخی جریان‌ها از آن‌ها، از دانشگاه‌ها خواست آسیب‌شناسی دقیقی از این حوادث ارائه دهند و تأکید کرد: دولت آمادگی دارد هر نوع اطلاعات لازم را در اختیار دانشگاهیان قرار دهد تا از تکرار چنین وقایعی جلوگیری شود.

تحول در نظام اداری و آموزشی دانشگاه‌ها ضروری است

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان ضرورت تحول در نظام اداری، مدیریتی و آموزشی دانشگاه‌ها گفت: نباید دانشگاه‌ها را دبیرستان بزرگ دانست و رویکرد دولت چهاردهم این است که دانشگاه‌ها به‌عنوان نهادهای علمی، عمومی، در چارچوب قوانین خود اداره شوند و حتی به‌صورت آزمایشی چند دانشگاه بزرگ با این الگو مدیریت شوند.

عارف در پایان ضرورت تحول، مدیریت و اداره دانشگاه‌ها، ضوابط گزینشی و ارتقاء اساتید را خاطرنشان ساخت.

هوشمندسازی آموزش در اولویت وزارت علوم است

در ادامه مراسم، حسین سیمایی‌صرف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با اشاره به دستاوردهای دولت چهاردهم، گفت: هوشمندسازی آموزش، روزآمدسازی اساتید، توسعه رشته‌های جدید مورد نیاز کشور و پیگیری مشکلات معیشتی و مسکن اعضای هیئت علمی از اولویت‌های وزارت علوم است. دانشگاه‌ها مأموریت یافتند، آسیب‌شناسی اعتراضات اخیر را از جنبه‌های مختلف تهیه و در اختیار دولت قرار دهند.

در پایان این مراسم، برنامه تحول آموزش در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی برای دستیابی به دانشگاه پویا، هوشمند و جامعه‌محور تشریح شد و معاون اول رئیس‌جمهور با اهدای لوح از سرآمدان آموزش سراسر کشور تقدیر کرد.


اخبار مرتبط
بی‌پاسخ ماندن مطالبات انباشته‌شده، تکرار اعتراضات را محتمل می‌کند
دوشنبه 1404/11/06 ساعت 12:43
دکتر علی باقری، دبیرکل حزب «عهد» در گفت‌وگو با «گذرگاه» تشریح کرد
بی‌پاسخ ماندن مطالبات انباشته‌شده، تکرار اعتراضات را محتمل می‌کند
«گذرگاه»،به عنوان نشست‌های تحلیلی وراهبردی نورنیوز،دربررسی ریشه‌ها و ماهیت این چالش خطرناک، میزبان آقای دکتر علی باقری، فعال سیاسی ودبیر کل محترم حزب عهدایران بود تا ابعاد مختلف این رخداد مهم را بکاود.دراین گفت‌وگو، علاوه بر بررسی اعتراضات اخیر در جامعه ایران، به تحلیل کلی پدیده اعتراضات مردمی درچهار دهه گذشته ورفتارشناسی نظام درقبال آنهاهم پرداخته شده است.
درس‌های دی ماه خونین
شنبه 1404/11/04 ساعت 10:17
محمدرضا نادری گیسور:
درس‌های دی ماه خونین
شورای امنیت کشور چهارشنبه شب گذشته بطور رسمی شمار جانباختگان دی ماه خونین 1404 کشور را اعلام کرد تا سرانجام معلوم شود چه فاجعه تلخ و مصیبت سنگینی بر ملت ما رفته و چه تعداد فراوانی از فرزندان و جوانان برومند این مرز و بوم اعم از افراد عادی یا ماموران امنیتی در جریان آشوب‌ها پرپر شده‌اند.
اشتراکات را ملات پیوند نخبگان و جامعه کنیم
شنبه 1404/11/04 ساعت 08:43
سید عطاء‌الله مهاجرانی :
اشتراکات را ملات پیوند نخبگان و جامعه کنیم
در بررسی اتفاقات اخیر ایران به نظر می‌رسد دو بعد خارجی و داخلی را باید در کنار هم دید. در این ارزیابی‌ها نباید از برنامه‌ریزی‌های خارجی غفلت کرد. بویژه در ناآرامی‌های اخیر که حتی رئیس‌جمهوری آمریکا به صورت آشکارا مواضعی مداخله جویانه داشت.
هشدار عارف درخصوص پیشی گرفتن فناوری از علم در دانشگاه‌ها
چهارشنبه 1404/11/01 ساعت 19:53
هشدار عارف درخصوص پیشی گرفتن فناوری از علم در دانشگاه‌ها
معاون اول رئیس‌جمهور با هشدار پیشی گرفتن فناوری از علم در دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی دانشگاه‌ها تولید علم بوده و فناوری نتیجه علم است. در دنیای مادی غربی، فناوری در اولویت است اما در فرهنگ ایرانی که اخلاق حرف اول را می‌زند چنین دیدگاهی جایگاهی ندارد چراکه ما فناوری مبتنی بر علم می‌خواهیم.
نظرات

آخرین اخبار
طلایی‌های پنج وزن دوم جام تختی مشخص شدند
حمیدرضا اتحاد، خواننده مازندرانی درگذشت
آخرین کشتی اتباع ژاپنی از تنگه هرمز خارج شد
اعلام آتش‌بس میان حزب‌الله واسرائیل/16 حمله جدید به جنوب لبنان و 47 شهید
بازگشت نفتکش‌های ایرانی به خلیج فارس برای بارگیری مجدد
بانک مرکزی درباره اختلال در چهار بانک اطلاعیه صادر کرد
بحران تراشه‌های حافظه؛ چرا قیمت محصولات اپل افزایش می‌یابد؟
ارتش: دست بر ماشه و گوش‌ به فرمان رهبری، آماده‌ایم از امنیت و منافع ملت حراست کنیم
یورش نخست‌وزیر سابق به دیپلماسی نتانیاهو
خوشحالی حسن یزدانی از اعزام دوباره به مسابقات جهانی
اعلام دلیل تعویق مذاکرات روز جمعه در سوئیس از زبان بقایی/تکذیب بازدید از تاسیسات هسته ای
پرسپولیس مدافع چپ فولاد را می خواهد
روسیه متهم کرد: آمریکا می‌خواهد ما را از بازار جهانی حذف کند
حماس: مقاومت لبنان حماسه‌ای بزرگ در برابر اشغالگران صهیونیست آفرید
هشدار کرملین: فاجعه در کمین خط مقدم اوکراین
از ونیز تا مونیخ؛ چرا جهان دوباره شیفته «باشو، غریبه کوچک» شد؟
هشدار تند شورای امنیت نسبت به فاجعه انسانی در غزه
مرگ در سایه لغو واکسن؛ ارتش آمریکا در تله آنفلوآنزا افتاد!
صدور هشدار زرد دریایی برای سواحل هرمزگان و بوشهر
تجلیل سخنگوی القسام از مقاومت رزمندگان حزب‌الله در جنوب لبنان
ترامپ: از سر ناچاری و استیصال با ایران مذاکره نکردیم!
واکنش تند عراقچی به اظهارات وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی
نبی: تیم ملی با تمام قدرت به مصاف بلژیک می‌رود
رؤیای ایرانی در قلب لهستان؛ صیادمنش برای فتح اروپا به لخ پوزنان رفت
گزارش تصویری| مراسم شیرخوارگان حسینی در تهران
هشدار تهران درباره پیامدهای جنگ لبنان
اظهارات جنجالی تل‌آویو درباره دمشق
هافبک تیم ملی هلند ضربه مغزی شد
حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است
مذاکره در سایه بحران؛ جنگ جایگزین دیپلماسی می شود؟
برنامه مسابقات روز نهم دور گروهی جام جهانی 2026
قواعد جدید عبور کشتی ها از تنگه هرمز اعلام شد
لغو سفر وزیر خارجه ایتالیا به در پی اظهارات جنجالی ترامپ
لفاظی های نتانیاهو پس از درگیری جنوب لبنان
برنامه جدید موکب‌های اربعین در مرزها اعلام شد
پایان رقابت‌های جودو نابینایان کشور با صدرنشینی تیم تهران
واکنش تند پکن به برنامه‌های رژیم صهیونیستی در غزه
خبر شوکه کننده برای ستاره مراکش در جام جهانی
محدودیت بی‌سابقه در فضای مجازی امارات
تردید ژاپن برای اعزام نیروهای دفاعی به تنگه هرمز
خبر بد برای پایتخت نشینان؛ موج شدید گرما دراه است
دستور ابوظبی برای بارگیری نفت از بنادر خلیج فارس
پیام تند پاریس به واشنگتن درباره اسرائیل چه بود؟
ترافیک پرحجم در راه‌های مازندران/ جاده چالوس از ساعت 16 یک‌طرفه می‌شود
پشت پرده سفر احتمالی نتانیاهو به واشنگتن
طرح ملی تعویض کولرهای قدیمی کلید خورد
بورس تاریخ‌ساز شد؛ صعود پرشتاب شاخص تا قله 5.1 میلیونی
چه رازی پشت جهش ترکیه و صعود ایران در دیپلماسی نهفته است؟
کدام سریال کره ای با انتخاب تماشاگران روی آنتن رفت؟
حقیقت ماجرای بیماری هدیه تهرانی چه بود؟