×
بین الملل
شناسه خبر : 270364
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/01 ساعت 23:55
یک مقام فرانسوی: اروپا ابزار مهار ترامپ را دارد، جرأتش را نه!

یک مقام فرانسوی: اروپا ابزار مهار ترامپ را دارد، جرأتش را نه!

یک مقام سیاسی فرانسوی با اشاره به تهدیدهای تعرفه‌ای آمریکا در ارتباط با گرینلند، می‌گوید اتحادیه اروپا از نظر فنی ابزارهای قدرتمندی برای مقابله با فشار واشنگتن در اختیار دارد، اما به‌دلیل وابستگی و اختلافات داخلی، بعید است جرأت استفاده از آن‌ها را داشته باشد.

نورنیوز- گروه بین الملل: هم‌زمان با تشدید تنش‌ها میان اتحادیه اروپا و ایالات متحده بر سر گرینلند و اعمال تعرفه‌های جدید از سوی واشنگتن، بحث‌ها در بروکسل درباره استفاده از ابزارهای مقابله‌ای اتحادیه اروپا شدت گرفته است.

بر اساس این گزارش، اتحادیه اروپا در حال بررسی استفاده از گزینه موسوم به «بازوکا» یا «ابزار ضد اجبار» است؛ ابزاری که پس از اعمال تعرفه‌های آمریکا در موضوع گرینلند، با محوریت فرانسه دوباره به جریان افتاده است.

رئیس‌جمهور آمریکا بارها گفته است که گرینلند باید بخشی از ایالات متحده شود و دلیل آن را اهمیت راهبردی این جزیره برای امنیت ملی آمریکا و حضور ناتو در  شمالگان عنوان کرده است. گرینلند تا سال ۱۹۵۳ مستعمره دانمارک بود. این جزیره پس از کسب خودمختاری در سال ۲۰۰۹ همچنان بخشی از پادشاهی دانمارک باقی مانده اما اختیار خودگردانی و تعیین سیاست‌های داخلی خود را دارد.

«کارل ورایکِن» معاون حزب فرانسوی «همبستگی و پیشرفت» در گفت‌وگو با خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کرد اتحادیه اروپا از نظر حقوقی می‌تواند به‌زودی گام‌های سخت‌گیرانه‌ای علیه شرکت‌های آمریکایی بردارد. به گفته او، اتحادیه اروپا این امکان را دارد که از روز پنجشنبه آینده، شرکت‌های آمریکایی را از بازارهای عمومی اتحادیه اروپا و برخی تراکنش‌های مالی کنار بگذارد؛ اقدامی که در چارچوب ابزار ضد اجبار تعریف می‌شود.

با این حال، این مقام فرانسوی تأکید کرد که بروکسل هم‌اکنون نیز صراحتاً اعلام کرده چنین گزینه‌ای بیشتر به‌عنوان ابزار چانه‌زنی در مذاکرات مطرح است و نه اقدامی که واقعاً قصد اجرای آن وجود داشته باشد.

در همین حال، قرار است کشورهای عضو اتحادیه اروپا در تاریخ ۲۲ ژانویه نشست اضطراری برگزار کنند تا درباره تهدیدهای آمریکا در ارتباط با گرینلند و تعرفه‌های جدید هماهنگی و واکنش مشترک را بررسی کنند.

ورایکِن در ادامه تصریح کرد که اتحادیه اروپا به‌طور کلی ۲ ابزار قدرتمند برای مقابله با فشار آمریکا در اختیار دارد. نخست، کنار گذاشتن دارایی‌های آمریکایی؛ چراکه کشورهای عضو اتحادیه اروپا حدود ۸ تریلیون دلار اوراق قرضه و سهام آمریکا را در اختیار دارند که تقریباً ۲ برابر دارایی‌های سایر کشورهای جهان در این حوزه است و می‌توانند در صورت اقدام هماهنگ، این دارایی‌ها را واگذار کنند.

به گفته این مقام فرانسوی، ابزار دوم می‌تواند بازنگری در سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال روسیه باشد؛ از جمله لغو تحریم‌ها، پذیرش پیشنهاد روسیه برای پایان دادن به جنگ اوکراین، توقف خرید گاز طبیعی مایع آمریکا و بازگشایی خطوط انتقال گاز «نورد استریم».

او با این حال تأکید کرد که هرچند هر ۲ ابزار از نظر فنی می‌توانند مؤثر باشند، اما پرسش اصلی این است که «چه کسی جرأت انجام چنین کاری را دارد؟»

ورایکِن همچنین گفت کشورهای اروپایی به‌شدت دچار اختلاف داخلی هستند و به امنیت و خدمات مالی آمریکا وابستگی عمیقی دارند و به همین دلیل، توان واقعی برای ایستادگی جدی در برابر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در موضوع گرینلند را ندارند.


نظرات

آخرین اخبار
رکورد تردد در پررفت‌وآمدترین روز پیاده‌روی اربعین
مرگ 10 زائر در تصادفات مسیر مهران؛ 465 نفر مصدوم شدند
فرش قرمز بغداد برای ناتو!
بوفون: به جای مانچینی باید کونته سرمربی ایتالیا می‌شد
نیلوفر اردلان سرمربی تیم فوتبال بانوان پرسپولیس شد
نابغه پینگ‌پنگ ایران رقیب هندی را شکست داد و قهرمان شد
بحران آتش در یونان؛ برخورد دو بالگرد امدادی در غرب آتن
پیام اربعینی نواب، مقاومت را عامل عزت ملت‌ها دانست
دومین مدال طلای عباسی در شنای غرب آسیا
حمله انتحاری خونین در پاکستان
آغاز نخستین جشنواره گیاهان دارویی حکیم هزاره‌ها در همدان
برنامه جدید وزارت علوم برای همکاری با ایرانیان خارج از کشور
نتایج قرعه‌کشی ایران خودرو اعلام شد+لینک استعلام
عضو کابینه امنیتی نتانیاهو: باید کنترل کامل غزه را در دست بگیریم
درخواست روس‌ها از گروسی در مورد حمله به زاپرویژیا
انتقاد از سکوت مشکوک دولت «عون»
موج بازگشت زائران آغاز شد؛ اتوبوس‌ها کافی نیستند
2 فینالیست ایران در کشتی آزاد نوجوانان جهان
خداحافظی رسمی پرسپولیس با دو بازیکن باسابقه
کدام استان‌ها این هفته تعطیل یا دورکار شدند؟
لهستان قهرمان لیگ ملت های والیبال شد؛ آمریکا باز هم در حسرت قهرمانی ماند
اعلام محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های کشور در آستانه ایام اربعین
تیپ 401 ارتش اسرائیل از جنوب لبنان عقب‌نشینی کرد
بغداد و پاریس خواستار پایان تنش‌ها در منطقه شدند
مجلس یمن: ریاض به‌جای تشدید تنش، مسیر صلح را در پیش بگیرد
پایان زمان قطعی برق خانگی اعلام شد
نورنما | صحنه هایی در راهپیمایی اربعین که قابل وصف نیست
افشای اختلاف ترامپ و نتانیاهو بر سر ایران و غزه
حضور متفاوت داریوش فرضیایی با اکسیر
توطئه خلع سلاح حماس از هم‌اکنون شکست خورده است
پایان تلخ شنا در زاینده‌رود؛ مرد 30 ساله جان باخت
هیچ‌یک از اموال سردار آزمون رفع توقیف نشده است
اسموتریچ خواستار اشغال کامل غزه و حکومت نظامیان شد
ترامپ صلح می‌خواهد یا پوشاندن شکست‌های پرهزینه خود؟
افزایش تعرفه پارکینگ اربعین تخلف است
اوپک‌پلاس با افزایش 188 هزار بشکه‌ای تولید نفت موافقت کرد
تفنگدار سابق آمریکا: ایران در حال شکست دادن امپراتوری اپستین است
جزئیات قتل تاجر پارچه در تهرانپارس ؛ اعتراف تکان‌دهنده همسر سوم
افشای دستمزد نجومی اینفانتینو در طرح خصوصی‌سازی جام جهانی
دلیل عدم توافق سعید دقیقی برای هدایت صنعت نفت آبادان چه بود؟
برنامه بازی‌های تیم امید ایران در ناگویا مشخص شد
رد پای رژیم صهیونیستی در انفجار بیروت
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا دوشنبه 12 مرداد 1405؛ آیا ریزش امروز ادامه دار خواهد بود؟
قهرمان مردان آهنین درگذشت؛ علت فوت چه بود؟
ایهود باراک: ترامپ دیگر نتانیاهو را در مذاکرات غزه به حساب نمی‌آورد
هشدار زرد هواشناسی برای کرمان؛ وزش باد شدید و طوفان شن
رایزنی تهران و دوحه درباره امنیت منطقه و تقویت همکاری‌ها
قیمت دینار در عراق امروز یکشنبه 11 مرداد 1405 چقدر است؟
خدمات شهرداری تهران به شرکت‌کنندگان مراسم جاماندگان اربعین
پیش بینی قیمت دلار فردا دوشنبه 12 مرداد 1405؛ دلار فردا ارزان تر می شود؟