×
سیاسی
شناسه خبر : 270360
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/01 ساعت 23:08
دلیل تاخیر در اعلام تعداد جان‌باختگان حوادث اخیر از زبان دبیر شورای امنیت کشور

دلیل تاخیر در اعلام تعداد جان‌باختگان حوادث اخیر از زبان دبیر شورای امنیت کشور

دبیر شورای امنیت کشور گفت: دقت در تفکیک جان‌باختگان علت اصلی تأخیر در اعلام آمار بود.

نورنیوز- گروه سیاسی: پورجمشیدیان دبیر شورای امنیت کشور گفت: تفاوت رویکرد حاکمیت با رسانه‌های بیگانه در «مسئولیت‌پذیری در قبال حقیقت» نهفته است. علت تأخیر در اعلام آمار جان‌باختگان، ضرورت بررسی دقیق و تخصصی توسط نهادهای ذی‌صلاح از جمله پزشکی قانونی بود. 

وی ادامه داد: ما مصمم بودیم تا بر اساس پروتکل‌های امنیتی، تفکیک دقیقی میان شهروندان عادی و عابران، نیروهای جان‌برکف پلیس، بسیج و امنیت، و همچنین عناصر تروریست و اغتشاشگر صورت گیرد.

پورجمشدیان افزود: امروز پس از حصول اطمینان و قطعیت آمار، این اطلاعات از طریق رسانه ملی به استحضار مردم عزیز رسید. صیانت از آمار دقیق، بخشی از وظیفه ما در مقابله با فتنه بزرگی است که امنیت ملی را هدف قرار داده بود.

تروریست‌ها اعتراضات مردم را به خشونت مسلحانه کشاندند

دبیر شورای امنیت کشور گفت: تا پیش از هجدهم ماه جاری، اعتراضات مردمی در بخش‌های مختلف کشور از جمله بازار تهران در فضایی آرام و تحت مدیریت انتظامی پلیس برگزار می‌شد و نیروهای حافظ امنیت صرفاً وظیفه همراهی و صیانت از جان شهروندان را بر عهده داشتند. 

وی ادامه داد: اما از روز هجدهم، جریانات ضدانقلاب، منافقین و گروه‌های تروریستی با سوءاستفاده از این بستر، فضا را به سمت خشونت مسلحانه و فاز امنیتی سوق دادند.

پورجمشیدیان تصریح کرد: استفاده گسترده اغتشاشگران از سلاح گرم و تلاش سازمان‌یافته برای حمله به مقرهای نظامی، کلانتری‌ها و پایگاه‌های بسیج، عامل اصلی افزایش آمار تلفات بود.

دبیر شورای امنیت کشور  افزود: این مراکز که محل نگهداری تجهیزات نظامی و مهمات هستند، مطابق پروتکل‌های حفاظتی موظف به دفاع از حریم خود بودند؛ چراکه سقوط این مراکز و دستیابی تروریست‌ها به صدها قبضه سلاح، می‌توانست فاجعه‌ای جبران‌ناپذیر علیه امنیت عمومی رقم بزند.

استفاده از مواد روان‌گردان عامل تشدید جنایات در اغتشاشات اخیر بود

وی گفت: بررسی‌های امنیتی نشان می‌دهد که هدایت گروه‌های تروریستی اخیر توسط سرشاخه‌های مستقر در خارج از کشور و از طریق فضای مجازی صورت گرفته است.  این عناصر، علاوه بر سازمان‌دهی و مدیریت میدانی، آموزش‌های لازم برای به‌کارگیری سلاح را در بستر شبکه‌های اجتماعی ارائه داده‌اند. 

پورجمشیدیان ادامه داد: لیدرهای این جریانات که اکنون بخش عمده‌ای از آنان در بازداشت به‌سر می‌برند، در دوره‌های آموزشی سرویس‌های جاسوسی رژیم صهیونیستی در خارج از کشور شرکت کرده و سپس با مأموریت مشخص به داخل اعزام شده‌اند.

دبیر شورای امنیت کشور گفت: این شبکه با ایجاد حلقه‌ای میان خارج و داخل، از اشرار شناسنامه‌دار و اراذل‌واوباش برای هدایت عوامل ناآگاه میدانی استفاده کرده است.

وی افزود: نکته تکان‌دهنده در گزارش‌های بازداشت‌شدگان، ابتلای بیش از 90 درصد آنان به مستی و استفاده از مواد روان‌گردان در حین ارتکاب جرم است.

دریافت وجه بابت تحویل پیکر جان‌باختگان قویاً تکذیب شد

پورجمشیدیان ادامه داد: تأکید می‌گردد که در حوادث اخیر، هیچ مبلغی بابت تحویل پیکر جان‌باختگان یا شهدا از خانواده‌های آنان دریافت نشده و ادعاهای مطرح شده در این زمینه کاملاً بی‌اساس است.  چنانچه موردی در این خصوص وجود داشته باشد، شورای امنیت کشور آمادگی دارد موضوع را با جدیت پیگیری کند.

دبیر شورای امنیت کشور گفت: در برخی موارد نادر، مبالغی صرفاً بابت هزینه‌های تدفین در اماکن مقدسی نظیر امامزاده‌ها دریافت شده بود که با ابلاغیه فوری، مقرر شد نه‌تنها هزینه‌ای بابت تدفین این عزیزان دریافت نشود، بلکه مبالغ اخذ شده نیز به خانواده‌ها بازگردانده شود.

وی خاطرنشان کرد: تمامی افرادی که در این حوادث به‌عنوان «شهید» احراز هویت شده‌اند، مطابق قوانین و مقررات تحت حمایت قرار دارند و تکریم خانواده‌های آنان وظیفه قطعی ماست.

امنیت مردم اولویت اصلی در اتخاذ محدودیت‌های اینترنتی بود

پورجمشیدیان افزود :ابعاد خسارات و شدت خشونت در حوادث اخیر بی‌سابقه بوده است. طبق آمار نهایی، 305 دستگاه آمبولانس، 24 پمپ‌بنزین و 750 بانک به آتش کشیده شده یا آسیب جدی دیده‌اند.  علاوه بر تخریب 414 مرکز دولتی و 749 خودروی پلیس، اموال شخصی مردم نیز هدف حملات سازمان‌یافته قرار گرفت.

دبیر شورای امنیت کشور ادامه داد:نکته تکان‌دهنده، تعرض به مراکز فرهنگی و مذهبی است؛ تخریب 200 مدرسه، آتش زدن کتابخانه‌ها و ده‌ها هزار جلد کتاب، جسارت به 89 حوزه علمیه و 350 مسجد همراه با هتک حرمت هزاران جلد قرآن کریم، نشان‌دهنده ماهیت غیرایرانی و ضدپژوهشی این جریانات است. حتی کلیسای ارامنه نیز از این تخریب‌ها در امان نماند.

وی گفت: در خصوص محدودیت‌های اینترنتی، شورای عالی امنیت ملی با اولویت‌بندی «امنیت جان مردم» نسبت به «اقتصاد دیجیتال»، این تصمیم سخت را اتخاذ کرد. اکنون با بازگشت ثبات، رفع محدودیت‌ها با شیبی ملایم و به‌صورت نقطه‌ای و موضوعی در حال انجام است تا ضمن صیانت از امنیت، چرخه‌های اقتصادی نیز به روال عادی بازگردد.


نظرات

آخرین اخبار
برنامه قطعی برق شهرهای استان بوشهر برای امروز سه‌شنبه 17 شهریور + لینک
خودروی مزاحم را بدون تماس با 110 گزارش کنید
معوقه فروردین‌ بازنشستگان تأمین اجتماعی برای همه حروف واریز شد؛ زمان واریز معوقه اردیبهشت
هراز مسدود شد؛ ریزش سنگ تردد را متوقف کرد
هشدار نارنجی برای تهران/ پایتخت در مخاطرات
تحویل 420 واحد مسکن مهستان تا پایان سال؛ میزان آورده متقاضیان کاهش یافت
عارف: بنزین وارداتی گران می‌شود؛ نرخ چهارم نداریم
ماجرای بازگشت ناگهانی جنگنده‌های اف-16 تایوان به آمریکا؛ ردپای چین یا نقص فنی؟
کدام شهرهای چهارمحال و بختیاری سه‌شنبه 17 شهریور برق ندارند؟ بروجن، لردگان، فارسان و...
جدول قطعی برق کرمانشاه سه‌شنبه 17 شهریور +جدول ساعت خاموشی کرمانشاه
برنامه خاموشی برق استان البرز امروز سه‌شنبه 17 شهریور اعلام شد
انتقاد سفیر ایران در آلمان از بی‌قانونی‌های مکرر تروئیکای اروپایی
تنش دیپلماتیک در تل‌آویو؛ وزرای اسرائیلی خواستار اخراج سفیر انگلیس شدند
طرح غذای جدید دانشجویان به تعویق افتاد؛ خبر جدید درباره افزایش وام‌ها
عارف: فیلترشکن‌ها اشراف امنیتی ما را از بین برده‌اند
پاسخ سخت کانادا به ترامپ؛ تعرفه‌های 50 درصدی اجرا شد
قیمت گوشت قرمز امروز سه‌شنبه 17 شهریور 1405 + جدول قیمت ها
آخرین خبر از وضعیت رایگان مترو و بی.آر.تی
اعتراف رئیس سابق شاباک: اسرائیل در حال باختن جنگ است
امروز سه‌شنبه 17 شهریور کدام مناطق قزوین خاموش می‌شوند؟ برنامه قطعی برق را ببینید
قیمت خودروهای سایپا امروز17 شهریور 1405؛ از ساینا 1.4 میلیاردی تا چانگان 6.7 میلیاردی
برنامه قطعی برق کرمان برای سه‌شنبه 17 شهریور اعلام شد
سه‌شنبه 17 شهریور برق این نواحی استان اصفهان قطع می‌شود
جاده‌های شمال بارانی و لغزنده شد؛ آخرین وضعیت ترافیک 5 محور اصلی کشور
ضربه سنگین به دولت آلمان؛ 88 درصد آلمانی‌ها از عملکرد مرتس ناراضی‌اند
قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 17 شهریور 1405؛ رشد 485 تومانی بازار ارز!
یک جمله قطری و راز بزرگ تغییر در منطقه
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 17 شهریور 1405؛اختلاف قیمت بازار و کارخانه چقدر است؟
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 17 شهریور1405؛ سورن و دنا گران شدند، پژو 207 عقب نشست+ جدول
جدول خاموشی کهگیلویه و بویراحمد امروز سه‌شنبه 17 شهریور ؛ ساعت خاموشی یاسوج
دفاع میهنی یا جنگ‌طلبی؟
تاکتیک‌های ایران و آمریکا در دوره کنونی
قیمت طلای جهانی امروز سه‌شنبه 17 شهریور 1405؛ طلا صعودی شد ،دلار عقب نشست
جنگ ایران، کابوس اقتصادی ترامپ؛ قیمت گازوئیل در آمریکا رکورد زد
1407؛ سال نوسازی حکمرانی
برنامه مسابقات ورزشی امروز17 شهریور1405/ از رئال تا منچسترسیتی + جدول پخش
همکاری سنت شکنانه هسته‌ای آمریکا با عربستان
علی‌الطاهر؛ تپه‌ای که قرار است شکست جنگ ایران را پنهان کند
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 17 شهریور 1405 / هشدار برای شمال کشور + وضعیت استانها
آخرین اخبار و گزارش ها از سیل مازندران؛ ساری زیر آب رفت، ادارات و بانک ها تعطیل شدند
بعد از یک شب بی‌خوابی، با ورزش قدرت مغز بهتر تقویت می شود
قارچ روده یا ابرقهرمانِ ضد‌تشعشع؟ کشف شگفت‌انگیز دانشمندان چینی
یادآوری خاطرات قدیمی چه تاثیری بر حافظه و سلامت روان سالمندان دارد؟
غذا خوردن جلوی تلویزیون چه بلایی سر روابط خانوادگی می‌آورد؟
بیانیه ادعایی سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
بقائی: بیانیه کانادا در حمایت از جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، همدستی در قانون‌شکنی است
پیش‌بینی موج آنفلوانزا در ماه‌های آینده؛ چه کسانی واکسن بزنند؟
دستگیری فرد مرتبط با عناصر ضدانقلاب و سلطنت‌طلب در ارومیه
تماس تلفنی وزیر امور خارجه با دبیرکل جدید سازمان همکاری اسلامی
هشدار ایران در شورای حکام: امروز ایران، فردا ممکن است کشور دیگری هدف قرار گیرد