×
بین الملل
شناسه خبر : 270340
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/01 ساعت 23:05
جامعه جهانی برای توقف کشتار در غزه فورا اقدام کند

نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین خواستار شد؛

جامعه جهانی برای توقف کشتار در غزه فورا اقدام کند

نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین با هشدار درباره تداوم کشتار مردم غزه، خواستار اقدام فوری برای توقف حملات و تضمین ورود کمک‌های انسانی شد.

نورنیوز- گروه بین الملل: محمد مصطفی طی سخنانی در مجمع جهانی اقتصاد در داووس، با بیان اینکه «با وجود گذشت چهار ماه از آتش‌بس، مردم هنوز هر روز می‌میرند»، گفت: «بیش از ۴۵۰ نفر در غزه از زمان آتش‌بس کشته شده‌اند. بله آتش‌بس هست، اما آتش‌بس به طور کامل رعایت نمی‌شود، به خاطر اقدامات نظامی اسرائیل».

وی با تأکید بر اینکه اولویت فوری، باز شدن گذرگاه‌ها برای امدادرسانی است، افزود: «گام بعدی این است که مرز‌ها باز شود تا هرچه ممکن است کمک بشردوستانه وارد شود. بهتر شده، اما هنوز به آن نقطه نرسیده‌ایم».

نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در ادامه، محور اصلی درخواست خود از جامعه جهانی را فراهم شدن سرپناه موقت برای آوارگان دانست و گفت: «می‌خواهم بُعد دیگری را برجسته کنم که برای زندگی مردم ما در غزه حیاتی است و آن سرپناه موقت است. غزه ویران شده است. ۸۵ درصد زیرساخت‌ها و خانه‌ها نابود شده‌اند. مردم می‌توانند برای بازسازی کامل صبر کنند، اما برای سرپناه موقت نمی‌توانند صبر کنند. یک سرپناه ساده که یک خانواده بتواند کنار هم بنشیند و زندگی‌اش را دوباره سامان بدهد»

مصطفی با اشاره به محدودیت‌هایی که در مسیر ورود اقلام ضروری اعمال می‌شود، تصریح کرد: «درخواست نخست من از همه این است که روی آنچه فوری‌تر است تمرکز کنیم. مرز‌ها را باز کنید و اسرائیل را وادار کنید از این دکترین که آن را دوگانه‌مصرف می‌نامند عبور کند و اجازه دهد هرچه ممکن است واحد‌های مسکونی موقت وارد شود تا مردم آواره ما دست‌کم به شکل شایسته‌ای زندگی کنند تا بعد به دیگر مسائل برسیم».

وی گفت پس از مساله سرپناه موقت، مجموعه‌ای از موضوعات باید هم‌زمان و با سرعت دنبال شود و افزود: «بعد از آن باید به امنیت، حکمرانی، بازسازی و احیای اقتصادی پرداخت و سپس به یکپارچه‌سازی میان غزه و کرانه باختری رسید تا در پایان دوره انتقالی دو ساله، یک کشور فلسطینی با یک نظام حکمرانی، یک قانون و یک نظام امنیتی شکل بگیرد و فلسطینیان هم مثل دیگران در آزادی و صلح زندگی کنند».

نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در ادامه گفت آنچه این روز‌ها مطرح است «هیات صلح» به عنوان سطح بالادستی است و زیر آن «هیات اجرایی» قرار دارد و سپس «یک کمیته فلسطینی متشکل از متخصصان و تکنوکرات‌ها» که مأموریت آن اداره امور روی زمین خواهد بود. وی با بیان اینکه دولت تشکیلات خودگردان از قبل دارای وزارتخانه‌ها و نهاد‌های فعال است، گفت: «قرار نیست از صفر شروع کنیم. می‌خواهیم با هیات صلح، هیات اجرایی و کمیته کار کنیم تا هر کدام سهم خود را انجام دهند و در عین حال نهاد‌های دولتی ما هم ادامه کار بدهند و برای بازسازی آماده شوند».

مصطفی از آمادگی برنامه‌های تفصیلی برای «احیای اولیه» و «بازسازی» سخن گفت و اضافه کرد: «با نهاد‌های سازمان ملل، بانک جهانی و اتحادیه اروپا سخت کار کرده‌ایم تا تا حد ممکن آماده باشیم. برنامه‌های دقیق برای احیای اولیه و بازسازی آماده است.» وی همچنین گفت کار روی بُعد حکمرانی آغاز شده و «با برنامه توسعه سازمان ملل متحد و دولت‌های آلمان و نروژ» برای بازآرایی نهاد‌ها و افزایش ظرفیت‌ها همکاری می‌شود.

او در ادامه نقش کشور‌های منطقه را در این مسیر تعیین‌کننده خواند و گفت: «اردن و مصر فقط مشارکت‌کننده نیستند، ذی‌نفعان کلیدی این فرایند هستند. مصر همسایه غزه است و تنها نقطه ورود باز امروز برای فلسطینیان با جهان بیرون است.» مصطفی افزود چالش‌ها تا زمانی که وضعیت میدانی تثبیت نشود ادامه خواهد داشت و گفت: «تأمین مالی لازم آسان نیست، مادامی که ارتش اسرائیل پشت در است و هر لحظه می‌تواند برگردد، مرز را ببندد و تعیین کند چه چیزی وارد شود و چه چیزی نه.»

نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در بخش دیگری از این گفت‌و‌گو، توافق اسلو را چارچوب حقوقی حاکم بر روابط دانست و گفت این توافق یک معاهده بین‌المللی است که میان سازمان آزادی‌بخش فلسطین و اسرائیل امضا شد و آمریکا شاهد آن بود و اسنادش به سازمان ملل ارسال شد. وی با اشاره به اینکه طبق این توافق، غزه و کرانه باختری باید یک واحد سیاسی و اداری باشند، گفت تشکیلات خودگردان بر اساس همان چارچوب، صلاحیت اداره غزه را نیز دارد و هدف این است که «غزه، کرانه باختری و قدس شرقی» در نهایت به عنوان یک واحد یکپارچه و دارای حاکمیت شکل بگیرد.

مصطفی همچنین از پیامد‌های اقتصادی وضعیت موجود سخن گفت و اظهار کرد که رژیم اسرائیل منابع مالی تشکیلات را مسدود کرده است. وی گفت: «اسرائیل امروز ۴ میلیارد دلار از پول دولت من را نگه داشته است. پولی که به نمایندگی از ما جمع‌آوری می‌شود، چون آنها مرز‌ها و درآمد‌های مالیاتی و عوارض واردات را کنترل می‌کنند و طبق توافق باید ماهانه به ما پرداخت شود.» او افزود: «در هشت ماه گذشته صفر پول از این محل ارسال شده و توان ما برای اداره امور و ارائه خدمات پایه به مردم‌مان تضعیف شده است».

نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در پاسخ به پرسشی درباره ارتباطات سیاسی با طرف اسرائیلی گفت گفت‌و‌گو‌ها «بسیار محدود» شده است و توضیح داد: «اسرائیلی‌ها بعد از هفتم اکتبر بسیاری از روابط را متوقف کردند.»

وی همچنین به وضعیت کرانه باختری اشاره کرد و گفت در کنار جنگ در غزه، فشار‌های میدانی در کرانه باختری نیز تشدید شده است. مصطفی از افزایش ایست‌های بازرسی سخن گفت و افزود بر اساس برآورد‌های سازمان ملل، حدود «هزار ایست بازرسی» در داخل کرانه باختری وجود دارد که حرکت و کسب‌وکار را دشوار کرده است. او همچنین گفت «حدود ۲۰۰ هزار کارگر» فلسطینی که پیش‌تر در شرکت‌های اسرائیلی کار می‌کردند از کار بازمانده‌اند و این مساله درآمد خانواده‌ها را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.

وی در تشریح وضعیت کرانه باختری گفت: «جهان تصاویر زیادی از غزه دیده، اما صحنه‌های بسیار کمتری از کرانه باختری منتشر شده است. باور کنید دیدن وضعیت کرانه باختری غم‌انگیز است و مردم به سختی دوام می‌آورند.» مصطفی تأکید کرد همان‌طور که آتش‌بس در غزه ضروری است، توجه هم‌زمان به آنچه در کرانه باختری رخ می‌دهد نیز باید در دستور کار جامعه جهانی قرار گیرد.


نظرات

آخرین اخبار
آمار رسمی شهدا و زخمی های حملات آمریکا به ایران از 6 تا 22 تیرماه
پیگیری اتاق تهران نتیجه داد؛ رئیس‌جمهور ورود کرد
زمان صدور احکام متناسب‌سازی بازنشستگان فولاد اعلام شد
فاجعه گرمای مرگبار در اروپا چه میزان کشته برجای گذاشت؟
سفارت ایران در لندن: آمریکا امنیت تنگه هرمز را به خطر انداخته است
نساجی برای رضایت‌نامه «دانیال ایری» رقم سنگینی تعیین کرد
احتمال خروج آذربایجان از شورای اروپا؛ موضع جدید باکو اعلام شد
قیمت نقره امروز دوشنبه 22 تیر 1405+ جدول
حادثه امنیتی برای یک نفتکش در جنوب عدن
آیا پرداخت حقوق بازنشستگان با مشکل مواجه شده است؟ تأمین اجتماعی پاسخ داد
سعید صبری درگذشت
پرداخت معوقات فروردین و اردیبهشت بازنشستگان فعلاً امکان‌پذیر نیست
اقدام جدید و خصمانه انگلیس علیه سپاه پاسداران
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 22 تیر 1405 + جدول
چهارمین حمله آمریکا به ایران؛ پاسخ قاطع موشکی و پهپادی ایران به پایگاه‌های آمریکا در منطقه
تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز صفر شد
قطع برق ادارات پرمصرف و محدودیت برق خانگی از فردا آغاز می شود
وزیر خارجه فرانسه: تا توقف برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌ها لغو نمی‌شود
آغاز پیش‌فروش بلیت‌های بازی اسپانیا و فرانسه در سینما
حمله عربستان به فرودگاه صنعا/یمن: حمله عربستان بی‌پاسخ نخواهد ماند
بولتون از حمایت از عوامل تجزیه‌طلب علیه ایران سخن گفت
رهبری ایران پیام جدیدی برای لبنان و حزب‌الله فرستاد
وزیر خارجه مصر: پروژه «اسرائیل بزرگ» محکوم به شکست است
وداع سینمای جهان با ستاره پارک ژوراسیک؛ سم نیل درگذشت
داور پرحاشیه جام جهانی دوباره سوت می‌زند؛نبرد فرانسه و اسپانیا زیر ذره‌بین بارتون
نورنما | تشییع باشکوه رهبر ایران در دنیای لگو!
افشاگری رسانه عبری: نتانیاهو برای نجات سیاسی خود به دشمن نیاز دارد
دستگیری کلاهبردار فضای مجازی در تهران؛ فروش دعا و طلسم با درآمدهای کلان
گرمای بی‌سابقه در راه بوشهر است؛ دما به 50 درجه می رسد؟
قیمت دلار امروز دوشنبه 22 تیر 1405+ جدول
تیم ملی تیراندازی ایران با 16 ورزشکار راهی جام جهانی چین شد
گمرک بازرگان مجاز به ترخیص خودرو شد+ زمان اجرای ابلاغیه
مشهدی ها منتظر گرمای بالای 40 درجه باشند
هشدار زرد هواشناسی برای تهران/ موج گرمای شدید در پیش است
نورویدئو | پاداش واشنگتن؛ صورت حساب سنگین ابوظبی
«مردان آهنین» با شکوهی جدید به تلویزیون می‌آید
صدور مجوز شورای پروانه نمایش برای 4 فیلم و یک انیمیشن
حملات گسترده رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
وزیر خارجه اسپانیا: بحران خاورمیانه راه‌حل نظامی ندارد
تراز 5 میلیون واحدی شاخص کل بورس از دست رفت
پیام جدید اروپا درباره ایران و آمریکا؛ بروکسل آماده میانجیگری شد
صدای ماندگار اپرای تهران خاموش شد
محسنی‌اژه‌ای: دستگاه قضایی مسئول مستقیم مبارزه با فساد، محاکمه و مجازات مفسد است
آمار جدید ابربدهکاران بانکی منتشر شد
موج گرما برنامه بازدید از برج ایفل و لوور را بهم ریخت
دستور مهم دادگستری تهران درباره حساب‌های بانکی بدهکاران
چرا دوباره بورس آسیا و معاملات آتی آمریکا قرمزپوش شدند؟
تکلیف امتحانات دانشگاه و کنکور مشخص شد+جزئیات جدید از زبان وزیر علوم
چرا پرونده جنجالی جام جهانی دوباره داغ شد؟
نگرانی اسرائیل از تغییر اولویت‌های واشنگتن در قبال تهران