×
سیاسی
شناسه خبر : 270319
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/01 ساعت 19:53
هشدار عارف درخصوص پیشی گرفتن فناوری از علم در دانشگاه‌ها

هشدار عارف درخصوص پیشی گرفتن فناوری از علم در دانشگاه‌ها

معاون اول رئیس‌جمهور با هشدار پیشی گرفتن فناوری از علم در دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی دانشگاه‌ها تولید علم بوده و فناوری نتیجه علم است. در دنیای مادی غربی، فناوری در اولویت است اما در فرهنگ ایرانی که اخلاق حرف اول را می‌زند چنین دیدگاهی جایگاهی ندارد چراکه ما فناوری مبتنی بر علم می‌خواهیم.

نورنیوز- گروه سیاسی: سومین مراسم تجلیل از سرآمدان آموزش کشور در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد. در این مراسم، پس از تشریح اقدامات دولت وفاق ملی برای حل مشکلات معیشتی و مسکن اساتید و همچنین انتظارات از بدنه دانشگاهی کشور برای حل مسائل و ناترازی‌ها، بر ضرورت حاکم شدن جامعه‌ای مبتنی بر دانشگاه تأکید شد.

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، با تبریک به اساتید منتخب گفت: استادان الگوی فرهنگی جامعه‌اند و نقش آنان فراتر از قوانین است.

وی افزود: تربیت جوانان دشوار است، اما اساتید می‌توانند در کنار آموزش رسمی، معلمان اخلاق نسل جوان باشند.

گذار آموزش عالی به نسل چهارم و پنجم دانشگاه‌ها

عارف با اشاره به مسیر چهار دهه‌ای آموزش عالی کشور ادامه داد: دهه ۶۰ توسعه کمی، دهه ۷۰ توسعه کیفی و پژوهشی و امروز حرکت به سمت نسل چهارم و پنجم دانشگاه‌ها در دستور کار است. دکتر عارف دانشگاه را نهادی هوشمند دانست و تأکید کرد: جامعه‌محوری دانشگاه‌ها باید اولویت اصلی باشد.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اسناد بالادستی از جمله بیانیه گام دوم انقلاب و بیانات مقام معظم رهبری، نقش دانشگاه‌ها را در رشد و پیشرفت کشور را اساسی دانست و تصریح کرد: امروز اقتصاد مبتنی بر دانش است و راه‌حل مسائل از دانشگاه و فناوری می‌دانیم.

وی با اشاره به سند چشم‌انداز ۲۰ ساله گفت: با وجود عقب‌ماندگی‌های گذشته، دولت چهاردهم با تکیه بر ظرفیت دانشگاه‌ها در پی جبران آن‌هاست و این امر میثاق دولت و دانشگاه‌هاست.

عارف تأکید کرد: علم را دیگر صرفاً برای علم نمی‌خواهیم، بلکه برای اقتصاد ملی و خانواده می‌خواهیم و مردم باید آثار آن را در رشد اقتصادی، کاهش نابرابری و بهبود معیشت خود مشاهده کنند. وی افزایش بهره‌وری را از مأموریت‌های مهم دانشگاه‌ها دانست و گفت تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی بدون نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها ممکن نیست.

وی شعار دانشگاه جامعه‌محور و مسئولیت‌پذیر را یک ضرورت دانست و افزود: استفاده حداکثری از توان دانشگاهیان برای پاسخ به نیازهای کشور در اولویت دولت چهاردهم است و حمایت از دانشگاه‌ها، انجام وظایف حاکمیتی دولت محسوب می‌شود، نه امتیازدهی.

در عصر هوش مصنوعی، آموزش کلاسیک کافی نیست

عارف با تأکید بر اینکه کمک به دانشگاه‌ها به عنوان امتیاز نبوده بلکه انجام وظایف حاکمیتی و دولتی است تا آثار تلاش‌های دانشگاهیان به جامعه بازگردد، تأکید کرد: در عصر هوش مصنوعی آموزش کلاسیک پاسخگوی نیازها نیست.

وی با هشدار پیشی گرفتن فناوری از علم در دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی دانشگاه‌ها تولید علم بوده و فناوری نتیجه علم است. در دنیای مادی غربی، فناوری در اولویت است اما در فرهنگ ایرانی که اخلاق حرف اول را می‌زند چنین دیدگاهی جایگاهی ندارد چراکه ما فناوری مبتنی بر علم می‌خواهیم.

معاون اول رئیس‌جمهور تأکید کرد: حرکت برخلاف هویت ارزشی و معنوی جامعه موجب بی‌هویتی و مهاجرت نخبگان می‌شود و محققان باید بدانند نتیجه تحقیقاتشان باید در خدمت اقتصاد، امنیت و رفاه کشور باشد.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه باید حداکثر امکانات و ظرفیت کشور در خدمت آرامش کار اساتید دانشگاهی قرار گیرد، گفت: دولت برنامه‌ها و اقدامات زیادی را برای جامعه دانشگاهی در دستور کار قرار داده است که نتایج آن را به زودی در کشور شاهد خواهیم بود.

عارف با تأکید بر دانشگاه باید جامعه‌محور شود و راهبرد دولت و نگاه رئیس‌جمهور نیز به دانشگاه‌ها است، بیان کرد: دانشگاه را نهاد مسلط و پیشرو می‌دانیم که به خوبی از مسائل جامعه و راه حل‌ها آگاه است.

دانشگاه باید ۲۴ ساعته فعال باشد

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: دانشگاه نهادی است که باید چراغ آن ۲۴ ساعته روشن باشد و دولت چهاردهم آمادگی دارد برای طرح و حل مشکلات کشور تمامی امکانات و اسناد، حتی طبقه‌بندی‌شده، را در اختیار دانشگاه‌ها قرار دهد.

وی با اشاره به نقش دانشگاه‌ها در موفقیت‌های کشور، از جمله در جنگ ۱۲ روزه، گفت: دانشگاه‌ها باید در سه سال آینده در اولویت پژوهش‌های راهبردی و امنیت ملی قرار گیرند. همچنین بر ضرورت ورود دانشگاه‌ها به حوزه ارتقای بهره‌وری و مقابله با آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد و خواستار آسیب‌شناسی پدیده‌هایی چون مؤسسات مالی غیرمجاز شد.

عارف با اشاره به اعتراضات اخیر و سوءاستفاده برخی جریان‌ها از آن‌ها، از دانشگاه‌ها خواست آسیب‌شناسی دقیقی از این حوادث ارائه دهند و تأکید کرد: دولت آمادگی دارد هر نوع اطلاعات لازم را در اختیار دانشگاهیان قرار دهد تا از تکرار چنین وقایعی جلوگیری شود.

تحول در نظام اداری و آموزشی دانشگاه‌ها ضروری است

وی با بیان ضرورت تحول در نظام اداری، مدیریتی و آموزشی دانشگاه‌ها گفت: نباید دانشگاه‌ها را دبیرستان بزرگ دانست و رویکرد دولت چهاردهم این است که دانشگاه‌ها به‌عنوان نهادهای علمی، عمومی، در چارچوب قوانین خود اداره شوند و حتی به‌صورت آزمایشی چند دانشگاه بزرگ با این الگو مدیریت شوند.

عارف در پایان ضرورت تحول، مدیریت و اداره دانشگاه‌ها، ضوابط گزینشی و ارتقاء اساتید را خاطرنشان ساخت.

هوشمندسازی آموزش در اولویت وزارت علوم است

در ادامه مراسم، حسین سیمایی‌صرف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با اشاره به دستاوردهای دولت چهاردهم گفت: هوشمندسازی آموزش، روزآمدسازی اساتید، توسعه رشته‌های جدید مورد نیاز کشور و پیگیری مشکلات معیشتی و مسکن اعضای هیئت علمی از اولویت‌های وزارت علوم است. و دانشگاه‌ها مأموریت یافتند، آسیب‌شناسی اعتراضات اخیر را از جنبه‌های مختلف تهیه و در اختیار دولت قرار دهند.

در پایان این مراسم، برنامه تحول آموزش در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی برای دستیابی به دانشگاه پویا، هوشمند و جامعه‌محور تشریح شد و معاون اول رئیس‌جمهور با اهدای لوح از سرآمدان آموزش سراسر کشور تقدیر کرد.


اخبار مرتبط
تالار معاملات فناوری در مسیر راه‌اندازی
شنبه 1404/11/04 ساعت 11:22
تالار معاملات فناوری در مسیر راه‌اندازی
دبیر شبکه فن‌بازار ملی ایران از آغاز فرآیند اجرایی راه‌اندازی «تالار معاملات فناوری» خبر داد و گفت: این تالار با هدف تسهیل همرسانی و انجام سریع‌تر معاملات فناوری، بر اساس مصوبه هیات وزیران و در چارچوب منطقه بین‌المللی نوآوری ایران ایجاد می‌شود.
مأموریت دولت به دانشگاه‌ها برای آسیب‌شناسی اعتراضات دی‌ماه
پنج‌شنبه 1404/11/02 ساعت 12:45
مأموریت دولت به دانشگاه‌ها برای آسیب‌شناسی اعتراضات دی‌ماه
محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، از دانشگاه‌ها خواست تا آسیب‌شناسی دقیقی از اعتراضات دی‌ماه 1404 ارائه دهند و تأکید کرد دولت آمادگی دارد تمامی اطلاعات و منابع لازم، حتی طبقه‌بندی‌شده، را در اختیار دانشگاهیان قرار دهد تا از تکرار چنین وقایعی جلوگیری شود.
دستور عارف برای بررسی راه‌های افزایش درآمد
سه‌شنبه 1404/10/30 ساعت 23:22
دستور عارف برای بررسی راه‌های افزایش درآمد
معاون اول رئیس‌جمهور ضمن تاکید بر مسئولیت دولت در تامین منابع، از روسای دانشگاه‌های مهارتی خواست در کنار بودجه دولتی، به بررسی راهکارهای قانونی و درست جذب منابع و درآمدزایی نیز توجه جدی داشته باشند.
نظرات

آخرین اخبار
تمجید سخنگوی وزارت خارجه از عملکرد تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی
رسانه عبری به تقویت توان دفاعی ایران اعتراف کرد
محمود نعمتی مسافر بازی‌های آسیایی شد
کامبک تماشایی ژاپن؛ فرانسه در نبرد پنج‌سته شکست خورد
تجاوز دوباره ارتش رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
وال‌استریت ژورنال: مذاکرات ایران-آمریکا لغو شده/نیویورک تایمز: لغو نشده!
ورود هیأت‌های خارجی به ایران برای مراسم تشییع رهبر شهید از جمعه
واکنش نتانیاهو به اظهارات اردوغان
نزاع خانوادگی دو کشته بر جای گذاشت+ جزئیات حادثه
وزارت بهداشت لبنان: شمار شهدای حملات اسرائیل به 4247 نفر رسید
مهار آتش در میانکاله؛ پایان یک بحران زیست‌محیطی
انگلیس: اجرای توافق ایران و آمریکا برای امنیت منطقه ضروری است
سقوط مرگبار هواپیما در فرانسه+ جزئیات حادثه
انتشار جزئیات جدید از توافق چارچوب میان لبنان و اسرائیل
سرمربی کره‌جنوبی پس از ناکامی در جام جهانی استعفا کرد
بستری رایگان کودکان زیر 7 سال ادامه دارد
آغاز پیش‌فروش بلیت حمل و نقل عمومی برای مراسم تشییع رهبر شهید
حمله دوباره اسرائیل به لبنان؛ تشدید تنش در مرزهای جنوبی
سالروز بمباران شیمیایی سردشت؛ تأکید وزارت خارجه بر پیگیری عاملان جنایت
پلیس راه یزد خودروی راننده 13 ساله را متوقف کرد
انتخابات نیویورک از تغییر نگاه آمریکا به اسرائیل خبر می‌دهد
ابراز نگرانی مشترک پاکستان و عربستان از تشدید تنش‌های منطقه
انتظاری که از خبرگان داریم...
ورود 958 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های طلا در یک روز
نتانیاهو برای حفظ کنترل حزب لیکود وارد نبردی سرنوشت‌ساز شد
ترافیک سنگین در محورهای کندوان و هراز؛ رانندگان با احتیاط تردد کنند
سفیر آمریکا: احتمال اقدام علیه زیرساخت‌های ایران در تنگه هرمز وجود دارد!
ایتالیا خواستار خویشتنداری ایران و آمریکا شد
گزارش تصویری | زلزله ویرانگر در ونزوئلا
تجمع مخالفان توافق لبنان و رژیم صهیونیستی مقابل کاخ ریاست‌جمهوری
قدردانی وزیر ورزش از ملی‌پوشان؛ شما دل ملت ایران را شاد کردید
واکنش تند اسرائیل به ترکیه پس از به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه
نورنما | سردشت در غبار خردل ; تسلیت به مظلومیت یک شهر
نماینده پارلمان لبنان: توافق، ادامه اهداف دشمن در خارج از میدان نبرد است
مسیرهای دسترسی به مراسم وداع و تشییع امام شهید اعلام شد
اختلال خدمات کارت‌محور بانک ملی برطرف شد
واکنش متفاوت یک نویسنده فرانسوی به حذف ایران از جام جهانی
پوتین: غرب به‌دنبال بی‌ثبات‌سازی روسیه است
هند محدودیت تردد کشتی‌های خود در تنگه هرمز را لغو کرد
تأکید رئیس جمهور عراق بر حل‌وفصل اختلافات به روش‌های دیپلماتیک
این مارک از پودر لاغری و چاقی غیرمجاز است
آغاز پروازهای تهران-دبی از فردا
واکنش مشاور رهبر انقلاب به فشارها علیه حزب‌الله لبنان
تردد کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز افزایش یافت
سرمربی اتریش ادعای تبانی مقابل الجزایر را رد کرد
بازداشت 47 متهم از نمایندگان و مسئولان عراقی به اتهام فساد
جنجال بزرگ جام جهانی 2026؛ شایعه تبانی در بازی اتریش و الجزایر و حذف ایران
تنبیه حذف از جام جهانی؛ پرواز چارتر تیم ملی اروگوئه لغو شد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیستم
پیروزی ایران مقابل کوبا در لیگ ملت‌های والیبال