×
سیاسی
شناسه خبر : 270319
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/01 ساعت 19:53
هشدار عارف درخصوص پیشی گرفتن فناوری از علم در دانشگاه‌ها

هشدار عارف درخصوص پیشی گرفتن فناوری از علم در دانشگاه‌ها

معاون اول رئیس‌جمهور با هشدار پیشی گرفتن فناوری از علم در دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی دانشگاه‌ها تولید علم بوده و فناوری نتیجه علم است. در دنیای مادی غربی، فناوری در اولویت است اما در فرهنگ ایرانی که اخلاق حرف اول را می‌زند چنین دیدگاهی جایگاهی ندارد چراکه ما فناوری مبتنی بر علم می‌خواهیم.

نورنیوز- گروه سیاسی: سومین مراسم تجلیل از سرآمدان آموزش کشور در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد. در این مراسم، پس از تشریح اقدامات دولت وفاق ملی برای حل مشکلات معیشتی و مسکن اساتید و همچنین انتظارات از بدنه دانشگاهی کشور برای حل مسائل و ناترازی‌ها، بر ضرورت حاکم شدن جامعه‌ای مبتنی بر دانشگاه تأکید شد.

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، با تبریک به اساتید منتخب گفت: استادان الگوی فرهنگی جامعه‌اند و نقش آنان فراتر از قوانین است.

وی افزود: تربیت جوانان دشوار است، اما اساتید می‌توانند در کنار آموزش رسمی، معلمان اخلاق نسل جوان باشند.

گذار آموزش عالی به نسل چهارم و پنجم دانشگاه‌ها

عارف با اشاره به مسیر چهار دهه‌ای آموزش عالی کشور ادامه داد: دهه ۶۰ توسعه کمی، دهه ۷۰ توسعه کیفی و پژوهشی و امروز حرکت به سمت نسل چهارم و پنجم دانشگاه‌ها در دستور کار است. دکتر عارف دانشگاه را نهادی هوشمند دانست و تأکید کرد: جامعه‌محوری دانشگاه‌ها باید اولویت اصلی باشد.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اسناد بالادستی از جمله بیانیه گام دوم انقلاب و بیانات مقام معظم رهبری، نقش دانشگاه‌ها را در رشد و پیشرفت کشور را اساسی دانست و تصریح کرد: امروز اقتصاد مبتنی بر دانش است و راه‌حل مسائل از دانشگاه و فناوری می‌دانیم.

وی با اشاره به سند چشم‌انداز ۲۰ ساله گفت: با وجود عقب‌ماندگی‌های گذشته، دولت چهاردهم با تکیه بر ظرفیت دانشگاه‌ها در پی جبران آن‌هاست و این امر میثاق دولت و دانشگاه‌هاست.

عارف تأکید کرد: علم را دیگر صرفاً برای علم نمی‌خواهیم، بلکه برای اقتصاد ملی و خانواده می‌خواهیم و مردم باید آثار آن را در رشد اقتصادی، کاهش نابرابری و بهبود معیشت خود مشاهده کنند. وی افزایش بهره‌وری را از مأموریت‌های مهم دانشگاه‌ها دانست و گفت تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی بدون نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها ممکن نیست.

وی شعار دانشگاه جامعه‌محور و مسئولیت‌پذیر را یک ضرورت دانست و افزود: استفاده حداکثری از توان دانشگاهیان برای پاسخ به نیازهای کشور در اولویت دولت چهاردهم است و حمایت از دانشگاه‌ها، انجام وظایف حاکمیتی دولت محسوب می‌شود، نه امتیازدهی.

در عصر هوش مصنوعی، آموزش کلاسیک کافی نیست

عارف با تأکید بر اینکه کمک به دانشگاه‌ها به عنوان امتیاز نبوده بلکه انجام وظایف حاکمیتی و دولتی است تا آثار تلاش‌های دانشگاهیان به جامعه بازگردد، تأکید کرد: در عصر هوش مصنوعی آموزش کلاسیک پاسخگوی نیازها نیست.

وی با هشدار پیشی گرفتن فناوری از علم در دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی دانشگاه‌ها تولید علم بوده و فناوری نتیجه علم است. در دنیای مادی غربی، فناوری در اولویت است اما در فرهنگ ایرانی که اخلاق حرف اول را می‌زند چنین دیدگاهی جایگاهی ندارد چراکه ما فناوری مبتنی بر علم می‌خواهیم.

معاون اول رئیس‌جمهور تأکید کرد: حرکت برخلاف هویت ارزشی و معنوی جامعه موجب بی‌هویتی و مهاجرت نخبگان می‌شود و محققان باید بدانند نتیجه تحقیقاتشان باید در خدمت اقتصاد، امنیت و رفاه کشور باشد.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه باید حداکثر امکانات و ظرفیت کشور در خدمت آرامش کار اساتید دانشگاهی قرار گیرد، گفت: دولت برنامه‌ها و اقدامات زیادی را برای جامعه دانشگاهی در دستور کار قرار داده است که نتایج آن را به زودی در کشور شاهد خواهیم بود.

عارف با تأکید بر دانشگاه باید جامعه‌محور شود و راهبرد دولت و نگاه رئیس‌جمهور نیز به دانشگاه‌ها است، بیان کرد: دانشگاه را نهاد مسلط و پیشرو می‌دانیم که به خوبی از مسائل جامعه و راه حل‌ها آگاه است.

دانشگاه باید ۲۴ ساعته فعال باشد

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: دانشگاه نهادی است که باید چراغ آن ۲۴ ساعته روشن باشد و دولت چهاردهم آمادگی دارد برای طرح و حل مشکلات کشور تمامی امکانات و اسناد، حتی طبقه‌بندی‌شده، را در اختیار دانشگاه‌ها قرار دهد.

وی با اشاره به نقش دانشگاه‌ها در موفقیت‌های کشور، از جمله در جنگ ۱۲ روزه، گفت: دانشگاه‌ها باید در سه سال آینده در اولویت پژوهش‌های راهبردی و امنیت ملی قرار گیرند. همچنین بر ضرورت ورود دانشگاه‌ها به حوزه ارتقای بهره‌وری و مقابله با آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد و خواستار آسیب‌شناسی پدیده‌هایی چون مؤسسات مالی غیرمجاز شد.

عارف با اشاره به اعتراضات اخیر و سوءاستفاده برخی جریان‌ها از آن‌ها، از دانشگاه‌ها خواست آسیب‌شناسی دقیقی از این حوادث ارائه دهند و تأکید کرد: دولت آمادگی دارد هر نوع اطلاعات لازم را در اختیار دانشگاهیان قرار دهد تا از تکرار چنین وقایعی جلوگیری شود.

تحول در نظام اداری و آموزشی دانشگاه‌ها ضروری است

وی با بیان ضرورت تحول در نظام اداری، مدیریتی و آموزشی دانشگاه‌ها گفت: نباید دانشگاه‌ها را دبیرستان بزرگ دانست و رویکرد دولت چهاردهم این است که دانشگاه‌ها به‌عنوان نهادهای علمی، عمومی، در چارچوب قوانین خود اداره شوند و حتی به‌صورت آزمایشی چند دانشگاه بزرگ با این الگو مدیریت شوند.

عارف در پایان ضرورت تحول، مدیریت و اداره دانشگاه‌ها، ضوابط گزینشی و ارتقاء اساتید را خاطرنشان ساخت.

هوشمندسازی آموزش در اولویت وزارت علوم است

در ادامه مراسم، حسین سیمایی‌صرف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با اشاره به دستاوردهای دولت چهاردهم گفت: هوشمندسازی آموزش، روزآمدسازی اساتید، توسعه رشته‌های جدید مورد نیاز کشور و پیگیری مشکلات معیشتی و مسکن اعضای هیئت علمی از اولویت‌های وزارت علوم است. و دانشگاه‌ها مأموریت یافتند، آسیب‌شناسی اعتراضات اخیر را از جنبه‌های مختلف تهیه و در اختیار دولت قرار دهند.

در پایان این مراسم، برنامه تحول آموزش در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی برای دستیابی به دانشگاه پویا، هوشمند و جامعه‌محور تشریح شد و معاون اول رئیس‌جمهور با اهدای لوح از سرآمدان آموزش سراسر کشور تقدیر کرد.


اخبار مرتبط
تالار معاملات فناوری در مسیر راه‌اندازی
شنبه 1404/11/04 ساعت 11:22
تالار معاملات فناوری در مسیر راه‌اندازی
دبیر شبکه فن‌بازار ملی ایران از آغاز فرآیند اجرایی راه‌اندازی «تالار معاملات فناوری» خبر داد و گفت: این تالار با هدف تسهیل همرسانی و انجام سریع‌تر معاملات فناوری، بر اساس مصوبه هیات وزیران و در چارچوب منطقه بین‌المللی نوآوری ایران ایجاد می‌شود.
مأموریت دولت به دانشگاه‌ها برای آسیب‌شناسی اعتراضات دی‌ماه
پنج‌شنبه 1404/11/02 ساعت 12:45
مأموریت دولت به دانشگاه‌ها برای آسیب‌شناسی اعتراضات دی‌ماه
محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، از دانشگاه‌ها خواست تا آسیب‌شناسی دقیقی از اعتراضات دی‌ماه 1404 ارائه دهند و تأکید کرد دولت آمادگی دارد تمامی اطلاعات و منابع لازم، حتی طبقه‌بندی‌شده، را در اختیار دانشگاهیان قرار دهد تا از تکرار چنین وقایعی جلوگیری شود.
دستور عارف برای بررسی راه‌های افزایش درآمد
سه‌شنبه 1404/10/30 ساعت 23:22
دستور عارف برای بررسی راه‌های افزایش درآمد
معاون اول رئیس‌جمهور ضمن تاکید بر مسئولیت دولت در تامین منابع، از روسای دانشگاه‌های مهارتی خواست در کنار بودجه دولتی، به بررسی راهکارهای قانونی و درست جذب منابع و درآمدزایی نیز توجه جدی داشته باشند.
نظرات

آخرین اخبار
پیش‌بینی قیمت خودرو در تیر 1405؛ زمان خرید فرا رسیده یا باید صبر کرد؟
چرا معاون رئیس‌جمهور آمریکا در آخرین لحظه راهی سوئیس نشد؟
تصمیم شوکه‌کننده دولت هند؛ چرا تلگرام فیلتر شد؟
احتمال بازنگری بن خواربار، حق تاهل و حق مسکن کارگران
بامداد جمعه در جنوب لبنان چه گذشت؟از کمین مرگبار مقاومت تا حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی
آینده توافق و سئوال مهمی که آمریکا باید به آن پاسخ بدهد
قدرت ایران در مقابله با اسرائیل نباید دست‌کم گرفته شود
مذاکره در سایه بحران؛ جنگ جایگزین دیپلماسی می شود؟
واکنش رهبر اکثریت سنا به توافق ایران
گزارش جدید از منابع آلودگی هوای تهران منتشر شد
جزئیات شهادت مأمور انتظامی در خاش
چند احتمال درباره دلایل لغو مذاکرات سوئیس
سرنوشت تلخ نوجوان 15 ساله در نزاع خیابانی
هشدار تند معاون رئیس‌جمهور آمریکا به نتانیاهو
هشدار نسبت به کاهش شدید سرانه آب تجدیدپذیر در ایران
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 29 خرداد+ وضعیت استان ها
تصاویر جنجالی مهاجم تیم ملی تکذیب شد
درخواست جدید پنتاگون از کنگره برای تأمین هزینه‌های جنگ
جدال دیپلماتیک درباره بحران انسانی غزه در شورای امنیت
خبر خوش برای بازنشستگان ؛ اعلام زمان واریز حقوق خرداد
عاشورا؛ مکتب انسان مسئول
برگزاری آزمون سمپاد در 418 شهرستان کشور ؛ سوالات آزمون چه بود؟
شرط لبنان برای اجرای آتش بس با رژیم صهیونیستی
اظهارنظر جنجالی ترامپ در مراسم اعطای مدال افتخار
جنایت جدید اسرائیل در نبطیه؛ نقض آشکار توافق آتش‌بس و پاسخ کوبنده مقاومت
تأکید شورای عالی امنیت ملی بر استیفای حقوق ملت و خونخواهی «رهبر شهید» در مسیر مذاکرات
شب تلخ آسیایی‌ها در جام جهانی؛ صعود مکزیک و تحقیر سنگین قطر
قالیباف در پاسخ به پیام رهبر انقلاب: تضمین اجرای تفاهم، جان ماست
استقبال مصر از تفاهم‌نامه ایران و آمریکا
روایت آسوشیتدپرس از نامه الحاقی ایران و آژانس برای انجام یک ماموریت
برنامه کامل مسابقات جام جهانی 2026 ؛ شنبه 30 خرداد
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 29 خرداد
نخبگان در آستانه سربازی بخوانند+جزئیات
تشخیص افسردگی کودکان از چشم آنها
انتقال جدید لژیونر ایرانی به اروپا
کدام شیر برای استخوان‌ها بهتر است؟
کلاژن؛ «معجزه جوانی» یا محصولی تحت تأثیر تبلیغات؟
بینی الکترونیکی مواد غذایی فاسد را تشخیص می دهد
پیام رهبری،مسئولیت اجزای مؤثر در فرآیند مذاکره را تبیین کرد
عزاداری شب چهارم محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
عاشورا، جدال جاودان حقیقت با قدرت
اولیسه در مسیر زیدان و پلاتینی
توافق ایران و آمریکا امتیازات گسترده ای به تهران می دهد
توافق صلح در ایران، روز شکرگزاری در پاکستان
لغو سفر هیات ایرانی به ژنو به دلیل تداوم حملات به لبنان
وزیر امور خارجه: هدایت‌های دلسوزانه رهبر انقلاب، پشتوانه‌ صیانت از عزت ملی است
نمایش درخشان وفایی؛ صعود مقتدرانه به ووهان چین
رامین رضاییان خلاق‌ترین‌ بازیکن جام جهانی شد
بازتاب گسترده تفاهم‌نامه ایران و آمریکا/ رسانه ها، افراد و محافل سیاسی چه گفتند؟
سطح هشدار مسافرت به ایران کاهش می یابد