×
سیاسی
شناسه خبر : 270136
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/10/30 ساعت 23:22
دستور عارف برای بررسی راه‌های افزایش درآمد

دستور عارف برای بررسی راه‌های افزایش درآمد

معاون اول رئیس‌جمهور ضمن تاکید بر مسئولیت دولت در تامین منابع، از روسای دانشگاه‌های مهارتی خواست در کنار بودجه دولتی، به بررسی راهکارهای قانونی و درست جذب منابع و درآمدزایی نیز توجه جدی داشته باشند.

نورنیوز- گروه سیاسی: جلسه شورای عالی آموزش و تربیت فنی، حرفه‌ای و مهارتی به ریاست محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سخنگوی دولت، رؤسای دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و مدیران دستگاه‌های مرتبط برگزار شد.

در این جلسه گزارشی از وضعیت بودجه آموزش‌های فنی، حرفه‌ای و مهارتی در سال ۱۴۰۵، از جمله دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی و دانشگاه ملی مهارت ارائه شد. افزایش اقبال دانش‌آموزان و دانشجویان به آموزش‌های مهارتی و لزوم افزایش بودجه برای پاسخگویی به نیاز حدود ۴۴۰ هزار دانشجوی فنی و حرفه‌ای از محورهای مهم این نشست بود که دکتر عارف به اعضای دبیرخانه، مسولان مرتبط  و سازمان برنامه و بودجه دستور داد تا راه‌های افزایش درآمد دانشگاه‌های مهارتی بررسی و برای جلسات بعدی مطرح شود.

این در حالی است که در بودجه ۱۴۰۵ نیز بودجه این بخش افزایش چشمگیری داشته است، به‌طوری که اعتبار تجهیز هنرستان‌ها و مراکز فنی و حرفه‌ای در سال جاری نسبت به سال گذشته دو برابر شده و به حدود دو هزار میلیارد تومان رسیده و اعتبارات هزینه‌ای نیز ۱۸ درصد رشد داشته است. اما از نگاه اعضای حاضر در جلسه و معاون اول رئیس‌جمهور بودجه‌های جاری پاسخگوی نیاز فعلی و آینده کشور به رشد این بخش نیست.

تأکید بر درآمدزایی دانشگاه‌های مهارتی

معاون اول رئیس‌جمهور ضمن تاکید بر مسئولیت دولت در تامین منابع، از روسای دانشگاه‌های مهارتی خواست در کنار بودجه دولتی، به بررسی راهکارهای قانونی و درست جذب منابع و درآمدزایی نیز توجه جدی داشته باشند.

عارف با اشاره به غفلت‌های گذشته در حوزه آموزش فنی و حرفه‌ای، اعلام کرد نظام تصمیم‌گیری کشور امروز به اهمیت این حوزه پی برده و رفع شکاف موجود در زنجیره آموزش را در اولویت قرار داده است.

یکی از تأکیدات اصلی معاون اول رئیس‌جمهور، افزایش کیفیت آموزش مهارتی و پرهیز از مدرک‌گرایی بود. وی همکاری دانشگاه‌ها با صنایع، توسعه هنرستان‌های جوار کارخانه‌ای، شهرک‌های صنعتی و پارک‌های علم و فناوری را لازمه تحقق این هدف دانست.

عارف همچنین خواستار توجه جدی به رشته‌های هنری شد و بر طراحی سازوکار همکاری مراکز آموزش مهارتی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای توسعه این رشته‌ها تأکید کرد.

در همین حال موضوع برگزاری دوره های آموزشی مهارت های نرم همچون کنترل خشم، افزایش عزت نفس و... در کنار سایر آموزش‌های مهارتی سخت به عنوان دروس عمومی مطرح و مقرر شد در این زمینه دبیرخانه پیشنهادات خود را برای جلسات بعد مطرح کند.

ضرب‌الاجل دو هفته‌ای برای تفاهمنامه ملی مهارت

در پایان، معاون اول رئیس‌جمهور دستور داد حداکثر ظرف دو هفته آینده تفاهم‌نامه مشترک شورای عالی آموزش و پرورش، کار، اشتغال، آموزش عالی و آموزش فنی و حرفه‌ای نهایی شود.


اخبار مرتبط
عارف: اقتصاد ایران در مسیر مردم‌محور شدن است
دوشنبه 1404/11/06 ساعت 14:21
عارف: اقتصاد ایران در مسیر مردم‌محور شدن است
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه درصورت خطای دوباره دشمن آمادگی کاملی برای دفاع از کشورمان را داریم، گفت: پیش بینی های لازم انجام و برنامه اقتصادی مدون برای مقابله با جنگ احتمالی بعدی طراحی شده است.
هشدار عارف درخصوص پیشی گرفتن فناوری از علم در دانشگاه‌ها
چهارشنبه 1404/11/01 ساعت 19:53
هشدار عارف درخصوص پیشی گرفتن فناوری از علم در دانشگاه‌ها
معاون اول رئیس‌جمهور با هشدار پیشی گرفتن فناوری از علم در دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی دانشگاه‌ها تولید علم بوده و فناوری نتیجه علم است. در دنیای مادی غربی، فناوری در اولویت است اما در فرهنگ ایرانی که اخلاق حرف اول را می‌زند چنین دیدگاهی جایگاهی ندارد چراکه ما فناوری مبتنی بر علم می‌خواهیم.
مهارت‌آموزی و تحول در آموزش فنی، اولویت اصلی کشور
چهارشنبه 1404/11/01 ساعت 14:33
معاون اول رئیس‌جمهور:
مهارت‌آموزی و تحول در آموزش فنی، اولویت اصلی کشور
محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، با تأکید بر اهمیت تحول در آموزش فنی و حرفه‌ای، از برنامه دولت برای ترمیم شکاف زنجیره آموزش و تأمین منابع پایدار برای دانشگاه‌های مهارتی خبر داد.
عارف: مردم یکبار دیگر کار دشمن را یکسره می‌کنند
شنبه 1404/10/20 ساعت 17:25
عارف: مردم یکبار دیگر کار دشمن را یکسره می‌کنند
معاون اول رئیس جمهور گفت:مردم فهیم ما همیشه در بحرانها در صحنه هستند و این‌بار هم کار دشمنان را یکسره می‌کنند.
نظرات

آخرین اخبار
خسارت 1.5 همتی شرکت‌های داروسازی و تجهیزاتی هلال
تهدید ترامپ به خروج نیروهای آمریکایی از ایتالیا
همکاری رژیم صهیونیستی و امارات برای جبران خسارات درگیری‌ها در سودان
50 سگ آنست به هلال احمر اضافه می‌شود
خشم تل‌آویو از ریاض و ترس از یک «توافق بد» بین تهران و واشنگتن
مرحله جدید طرح کالابرگ چگونه اجرایی می‌شود؟
شیوع 9 درصدی علائم آسم در بزرگسالان
پیام تبریک بن سلمان به الزیدی و آرزوی موفقیت برای او
گاردین: ترامپ و نتانیاهو، از همکاری جنگی تا تبادل اتهامات
برخورد هواپیما با عابر پیاده در باند فرودگاه دنور آمریکا یک کشته بر جای گذاشت
کدام کشورها با کشتی کروزِ آلوده به «هانتاویروس» مرتبطند؟
زمین به جای دریا؛ استراتژی ایران برای شکستن محاصره بنادرش توسط آمریکا
کاهش گرده‌افشان‌ها؛ تهدیدی خاموش برای تغذیه و معیشت
هشدار عطوان درباره خطرات دور بعدی مذاکرات میان لبنان و رژیم صهیونیستی
نقض حریم هوایی عراق توسط هواپیماهای آمریکایی
لایحه رژیم صهیونیستی برای لغو توافق اسلو و ممانعت از تشکیل کشور فلسطین
اعتراض به جنگ با دستان خونی در استکهلم
هشدار جبهه دموکراتیک به فاجعه انسانی در غزه
آتش‌سوزی گسترده در نزدیکی فرودگاه شارل دوگل پاریس
شهادت 26 شهروند لبنانی در حملات رژیم صهیونیستی
بلومبرگ: جنگ علیه ایران رشد اقتصاد جهانی را تهدید می‌کند
آکسیوس: روبیو و ویتکاف با وزیر خارجه قطر درباره راه‌های توافق با ایران رایزنی کردند
نماینده دموکرات کنگره: ترامپ برای امنیت ملی ایالات متحده خطرناک است
هند موشکی جدید با قابلیت حملات چندگانه را آزمایش کرد
گفت وگوی وزرای خارجه قطر و عربستان درباره تحولات منطقه
سقاب اصفهانی: می‌توان با صرفه‌جویی، تابستان و زمستان را بدون بحران پشت سر گذاشت
بی‌نتیجه ماندن مذاکرات ملادینوف و نتانیاهو در مورد غزه
تاکید بن سلمان بر تقویت روابط برادرانه میان دو کشور عربستان و عراق
سناتور آمریکایی: ادعای 25 میلیارد دلاری درباره جنگ با ایران دروغ است
ژن‌هایی که می‌توانند به بازسازی اندام انسان کمک کنند
افشای یک پایگاه سری اسرائیل در خاک عراق علیه ایران
هشدار سپاه پاسداران نسبت به تعرض علیه شناورهای ایران
پیش‌نویس عجیب درباره تعرفه آب!
اعلام عبور کشتی قطری به مقصد پاکستان از تنگه هرمز
سازمان حمایت: امسال خودروسازان مجوز افزایش قیمت ندارند
سردار موسوی: منتظر فرمان شلیک هستیم
خنثی‌سازی 185 موشک دشمن از سوی فراجا
گروه ایران مشخص شد/قلعه‌نویی: تیم‌ آسان در آسیا نداریم+فیلم
پوتین:پیشنهاد ما برای انتقال اورانیوم غنی‌شده ایران همچنان روی میز است
جزئیاتی از «کارت امید مادر» با اعتبار ماهانه 2میلیون تومان
پیروزی قاطع سیتی با درخشش دوکو و هالند
مفتی اعظم عمان: جهان اسلام در برابر تجاوزها متحد شود
آژیر خطر در شلومی و حنیتا پس از هشدار حمله پهپادی
نجات معجزه آسای یک کودک یک‌ساله
دستور جدید در کاخ سفید: صحبت با رسانه‌ها بدون مجوز ممنوع
خدمات‌رسانی دوباره 5 ایستگاه خط 7 متروی تهران به مردم
ستاره بلغارستانی لوبه به فولاد سیرجان پیوست
جنگ با ایران افسانه «برتری مطلق» واشنگتن را فرو ریخت
ورود بیش از 10 همت پول حقیقی به صندوق‌های طلا و درآمد ثابت
پزشکیان با انتشار آیه‌ای از قرآن دعوت به وحدت کرد