×
سیاسی
شناسه خبر : 270104
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/10/30 ساعت 19:57
سفیر ایران در ژنو: ایران هرگز از حق غنی‌سازی صرف‌نظر نخواهد کرد

سفیر ایران در ژنو: ایران هرگز از حق غنی‌سازی صرف‌نظر نخواهد کرد

علی بحرینی، در نشست کنفرانس خلع سلاح تاکید کرد که ایران هرگز از حق غنی‌سازی صلح‌آمیز خود صرف‌نظر نخواهد کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: علی بحرینی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد در ژنو، روز سه‌شنبه 30 دی 1404 در نشست کنفرانس خلع سلاح، با محکوم کردن حملات اخیر آمریکا و رژیم اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای کشورمان، این اقدامات را نقض آشکار منشور ملل متحد، حقوق بین‌الملل و ضربه‌ای جدی به رژیم عدم اشاعه هسته‌ای (ان‌پی‌تی) برشمرد.

سفیر کشورمان با تبریک به مغولستان به‌مناسبت تصدی ریاست کنفرانس خلع سلاح، بر حمایت کامل جمهوری اسلامی ایران از تلاش‌ها برای احیای نقش مذاکراتی این نهاد تأکید کرد و گفت: «کنفرانس خلع سلاح به‌عنوان تنها نهاد چندجانبه مذاکره‌کننده در حوزه خلع سلاح، باید ماهیت مذاکراتی خود را حفظ کرده و از تبدیل شدن به یک نهاد صرفاً گفت‌وگومحور جلوگیری کند.»

بحرینی با اشاره به تحولات سال 2025، حمله 13 ژوئن رژیم اسرائیل به تمامیت ارضی و استقلال سیاسی جمهوری اسلامی ایران را «غیرقانونی، از پیش طراحی‌شده و ناقض قواعد آمره حقوق بین‌الملل» توصیف کرد و افزود: «در ادامه این تجاوز، ایالات متحده در 22 ژوئن و در هماهنگی با رژیمی غیرعضو معاهده ان‌پی‌تی، تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان ایران در فردو، نطنز و اصفهان را هدف قرار داد که این اقدام، تهدیدی جدی علیه صلح و امنیت بین‌المللی و رژیم عدم اشاعه (ان‌پی‌تی) به شمار می‌رود.»

نماینده ایران تأکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران در چارچوب منشور ملل متحد به هرگونه اقدام تجاوزکارانه پاسخ خواهد داد و غنی‌سازی اورانیوم برای مقاصد صلح‌آمیز، حقی مسلم و غیرقابل انکار برای ایران به‌عنوان عضو معاهده NPT است که هرگز از آن عدول نخواهد کرد.» وی در عین حال تصریح کرد که ایران همواره آماده مذاکرات واقعی، بدون پیش‌شرط و مبتنی بر احترام متقابل بوده است.

سفیر کشورمان در ژنو با اشاره به تداوم مسابقه تسلیحاتی، به‌ویژه در حوزه هسته‌ای، از نوسازی زرادخانه‌های هسته‌ای توسط دولت‌های دارنده این سلاح‌ها انتقاد کرد و گفت: «این روند با تعهدات مندرج در ماده ششم معاهده NPT  و توافقات کنفرانس‌های بازنگری آن مغایرت دارد.»

وی همچنین سیاست بازدارندگی هسته‌ای گسترده آمریکا، استقرار سلاح‌های هسته‌ای این کشور در برخی کشورهای ناتو، و نوسازی نیروهای هسته‌ای فرانسه و انگلیس را نشانه تداوم اتکای این کشورها به سلاح‌های هسته‌ای و نقض تعدات حقوقی‌بین‌المللی‌شان دانست.

بحرینی با تأکید بر اینکه خلع سلاح هسته‌ای باید همچنان اولویت اصلی جامعه بین‌المللی در زمینه خلع سلاح باقی بماند، خواستار آغاز فوری مذاکرات در کنفرانس خلع سلاح برای تدوین یک کنوانسیون جامع جهت نابودی کامل، قابل راستی‌آزمایی و غیرقابل بازگشت تمامی سلاح‌های هسته‌ای شد و مسئولیت اصلی این امر را متوجه دولت‌های دارنده سلاح هسته‌ای دانست.

سفیر ایران همچنین با اشاره به ابتکار ایران در سال 1974 برای ایجاد منطقه عاری از سلاح‌های هسته‌ای در خاورمیانه، تأکید کرد: «رژیم اسرائیل با در اختیار داشتن سلاح‌های هسته‌ای و امتناع از پیوستن به معاهده NPT و پذیرش پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تنها مانع تحقق این هدف است.»

علی بحرینی همچنین با اشاره به ربایش رئیس‌جمهور قانونی جمهوری بولیواری ونزوئلا توسط ایالات متحده آمریکا، این اقدام را نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی یک کشور مستقل و مغایر با اصول بنیادین حقوق بین‌الملل دانست. وی با محکوم کردن شدید این اقدام، اظهار داشت: «ربایش رئیس‌جمهور یک دولت عضو سازمان ملل متحد و کنفرانس خلع سلاح، تهدیدی واقعی و فوری علیه صلح و امنیت بین‌المللی محسوب می‌شود و عادی‌سازی یا تحمل چنین رفتارهایی، به تضعیف نظم حقوقی بین‌المللی منجر خواهد شد. سفیر کشورمان خواستار آزادی فوری رئیس‌جمهور ونزوئلا و احترام کامل به حق حاکمیت، تمامیت ارضی و حق تعیین سرنوشت مردم این کشور شد.

نماینده دائم ایران در پایان، با انتقاد از رویکرد موسوم به «صلح از طریق قدرت» امریکا، تصریح کرد: «صلح و امنیت پایدار تنها از مسیر چندجانبه‌گرایی، احترام به منشور ملل متحد و پایبندی به حقوق بین‌الملل قابل تحقق است و کنفرانس خلع سلاح نقش کلیدی در این مسیر ایفا می‌کند.»


نظرات

آخرین اخبار
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد