×
بین الملل
شناسه خبر : 270050
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/10/30 ساعت 16:35
لاوروف: نگران تلاش‌های خارجی برای بی‌ثبات کردن اوضاع در ایران هستیم

لاوروف: نگران تلاش‌های خارجی برای بی‌ثبات کردن اوضاع در ایران هستیم

وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که مسکو نگران تلاش‌های اعلام‌شده قدرت‌های خارجی برای بی‌ثبات کردن اوضاع در ایران است.

نورنیوز-گروه بین الملل:  «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در حال برگزاری کنفرانس مطبوعاتی در مورد نتایج دیپلماسی روسیه در سال ۲۰۲۵ است و طی آن به مسائل جهانی هم می‌پردازد. خبرنگاران روسی و خارجی در این کنفرانس حضور خواهند داشت.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه پیشتر گفت که تقریباً ۴۰۰ خبرنگار برای شرکت در کنفرانس مطبوعاتی که در مرکز کنفرانس مطبوعاتی وزارت امور خارجه روسیه برگزار می‌شود، مجوز گرفته‌اند. آنها می‌توانند حضوری یا آنلاین در این کنفرانس شرکت کنند. 

لاوروف که معمولاً کنفرانس‌های مطبوعاتی اصلی خود را در اواسط ژانویه برگزار می‌کند، سال گذشته، به مدت دو ساعت و ۴۴ دقیقه با خبرنگاران صحبت کرد.  

 سرگئی لاوروف در این کنفرانس خبری با اشاره به تحولات ایران و تهدید قدرت‌های غربی به‌ویژه آمریکا علیه کشورمان گفت: «روسیه نگران تلاش‌های اعلام‌شده قدرت‌های خارجی برای بی‌ثبات کردن اوضاع در ایران است.»

احترام به حقوق ایران در کاربرد صلح‌آمیز انرژی هسته‌ای

این دیپلمات ارشد روس همچنین در پی زیاده‌خواهی آمریکا و رژیم صهیونیستی مبنی بر غنی‌سازی صفر در ایران و برچیده شدن برنامه هسته‌ای آن، خواستار احترام به حقوق ایران در کاربرد صلح‌آمیز انرژی هسته‌ای شده و گفت که این موضوع باید راهکار کلیدی تنش‌زدایی با تهران باشد.

طرح‌های خوب روسیه با ایران 

دیپلمات ارشد روس درباره همکاری‌ها دوجانبه با ایران گفت: ما طرح‌های خوبی با ایران داریم، نه‌تنها در تجارت، بلکه در عرصه سرمایه‌گذاری. نیروگاه هسته‌ای بوشهر فعالانه در حال گسترش و توسعه در بخش مهمی از حمل‌ونقل بین‌المللی در حال انجام شدن است-کریدور شمال-جنوب میان ایران، روسیه و آذربایجان و دیگر پروژه‌ها که در دست اجرا هستند.

هیچ دلیلی نمی‌بینم که چرا ما یا دوستان ایرانی‌مان باید پروژه‌های مشترک را متوقف کنیم

او با اشاره به تهدید ترامپ به اعمال تعرفه‌های گمرکی علیه شرکای تجاری ایران افزود: من هیچ دلیلی نمی‌بینم که چرا ما یا دوستان ایرانی‌مان باید این پروژه‌ها را متوقف کنیم. بله دونالد ترامپ از عوارض و تعرفه‌ها به عنوان ابزار سیاست‌گذاری استفاده می‌کند.

وزیر امور خارجه روسیه همچنین با اشاره به مواضع مداخله‌جویانه اخیر مقامات آمریکایی و کشورهای اروپایی علیه ایران گفت که «غرب به دنبال تغییر رژیم در ایران است.»

اعلام آمادگی مسکو در حل‌وفصل مسائل پیرامون ایران و ونزوئلا

لاوروف با اعلام آمادگی مسکو در حل‌وفصل مسائل پیرامون ایران و ونزوئلا گفت: «ما به کمک به کاهش تنش‌ها در تمامی حوزه‌هایی که اکنون تنش‌ها در آن شدت یافته، چه ونزوئلا باشد و چه به‌ویژه وضعیت ایران، علاقه داریم که کمک کنیم.»

او درباره حمله نظامی خشونت‌بار به ونزوئلا که ده‌ها کشته بر جای گذاشت، گفت: «ما شاهد رخدادهای بی‌سابقه‌ای از ابتدای سال بوده‌ایم، از جمله حمله مسلحانه خشونت‌بار به ونزوئلا از سوی آمریکا با ده‌ها کشته و زخمی، بازداشت و خارج کردن «نیکولاس مادورو» رئیس‌جمهور قانونی ونزوئلا و همسرش.»

دفاع روسیه از حقوق مشروع خود

وزیر امور خارجه روسیه گفت که این کشور «مدام از منافع خود دفاع خواهد کرد، حقوق مشروع کسی را سلب نخواهد کرد اما اجازه نیز نخواهد داد که با حقوق مشروع آن هر رفتاری انجام شود.»

به گفته این دیپلمات ارشد روس، مسکو با شرکای بین‌المللی بر اساس احترام دوجانبه و اصول برابری گفت‌وگو خواهد کرد و آماده است با هر کسی که آماده همکاری بدون باج‌خواهی و بر اساس عمل متقابل باشد،‌ همکاری کند.

او با انتقاد از رویکرد غرب  گفت: قوانینی که قرار است نظم جهانی مطلوب غرب را پایه‌ریزی کنند، همه این قوانین منسوخ هستند. بازی زورگویی در جریان است. ما همگی شاهد آن هستیم. اما پیامدهای این سیاست نه‌تنها در کشورهای جنوب جهانی و شرق جهانی محسوس است، بلکه این بحران در خود جوامع غرب  نیز در حال شکل‌گیری است.

لاوروف معتقد است: «با وجود این که هدف تحمیل شکست راهبردی علیه روسیه دیگر مطرح نمی‌شود، تمامی نشانه‌ها حاکی از آن است که این موضوع هنوز در ذهنیت و برنامه‌های رهبران اروپایی قرار دارد.»

تعهد مسکو به راهکاری دیپلماتیک در اوکراین

لاوروف بیان کرد: ما همان طور که رئیس‌جمهور پوتین تاکید کرده است، نسبت به یافتن راهکاری دیپلماتیک  برای بحران اوکراین متعهد هستیم.

او با گفتن این که اتحادیه اروپا در تلاش است تلاش‌های آمریکا در زمینه صلح اوکراین را تضعیف و «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا را قانع کند که موضع خود در قبال اوکراین را تغییر دهد، بیان کرد که کشورهای اروپایی به طور جدی برای جنگی با روسیه آماده می‌شوند.

لاوروف گفت: طرف روسی همواره حسن نیت داشته است اما غرب تلاش کرده است در تمامی توافق‌ها کارشکنی کند.

لاوروف معتقد است: «با وجود این که هدف تحمیل شکست راهبردی علیه روسیه دیگر مطرح نمی‌شود، تمامی نشانه‌ها حاکی از آن است که این موضوع هنوز در ذهنیت و برنامه‌های رهبران اروپایی قرار دارد.»

او با ابراز اطمینان از این که آمریکا از ضرورت پرداختن به دلایل اصلی درگیری اوکراین واقف است، بیان کرد که دولت ترامپ راهکارهایی پیشنهاد کرده است که این ضرورت را در نظر دارد.

لاوروف گفت که در عین حال، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین و اروپا با عصبانیت تلاش می‌کنند ایده آتش‌بس در اوکراین را به آمریکا تحمیل کنند.

او درباره ایده آتش‌بس در اوکراین گفت: «مسلما ما نمی‌توانیم اجازه بدهیم که رژیم کی‌یف تجدید قوا کند و به آن فرصت نفس گرفتن و حمله دوباره به روسیه را نخواهیم داد.»

به گفته لاوروف، اوکراین در حال حاضر در وضعیت بسیار بدی هم در جبهه و هم از نظر سیاسی قرار دارد و پیشنهادها با هدف حفظ رژیم کی‌یف مطلقا غیرقابل قبول است.

وزیر امور خارجه روسیه گفت: تضمین‌های امنیتی که همکاران اروپایی از آن صحبت می‌کنند و پیشنهاد کمک به تضمین منافع در راستای صلح ارائه می‌دهند؛ این تضمین‌ها به رژیم نازی فعلی در کی‌یف ارائه می‌شوند. نباید آن را فراموش کنیم.

 برگزاری سومین نشست آفریقا-آمریکا

وزیر امور خارجه روسیه در ادامه سخنرانی خود اعلام کرد: ما در حال آماده‌سازی سومین نشست روسیه-آفریقا در عالی‌ترین سطح هستیم.

روابط چین و روسیه در سطح بی‌سابقه‌ای قرار دارد

وزیر امور خارجه روسیه درباره روابط پکن-مسکو اظهار کرد: روابط ما با چین در سطح  و عمق بی‌سابقه‌ای قرار دارد، همچنین هم‌گرایی مواضع طرفین در زمینه تحولات اوراسیا و در به طور کلی در عرصه بین‌المللی بی‌سابقه بوده است.

او همچنین گفت که روسیه به تلاش‌ها برای ایجاد شراکتی بزرگ‌تر در منطقه اوراسیا ادامه خواهد داد.  

تشکیل شورای صلح غزه

وزیر امور خارجه روسیه درباره تحولات پیرامون آتش‌بس در غزه و اداره غزه پساجنگ گفت: روسیه پیش‌نویس منشور شورای صلح در نوار غزه را از آمریکا دریافت کرده است و این ابتکار «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بازتاب درک واشنگتن از ضرورت تشکیل گروهی از کشورها برای حل‌وفصل این درگیری است.

با این حال، لاوروف در این نشست خبری تاکید کرد: ما معتقدیم تصمیم سازمان ملل برای تشکیل کشوری فلسطینی به منظور صلحی بلندمدت در غرب آسیا باید درنهایت اجرایی شود. مایلم تاکید کنم که این معیار با توجه به ابتکار فوق‌العاده رئیس‌جمهور ترامپ-ایجاد شورای صلح غزه-کاملا به‌جا و حائز اهمیت است.

رهبران اروپایی تلاش خواهند کرد موضع ترامپ را درباره اوکراین در نشست داووس تغییر دهند

وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به برگزاری نشست مجمع اقتصادی جهانی در داووس در سوئیس گفت: نشست‌هایی در داووس برای امروز و فردا اعلام شده است که آن‌ها باز هم رئیس‌جمهور ترامپ را از رویکردهایی که پیشتر کاملا بی‌اعتبار و شکست‌خورده شده‌اند،‌ مورد انتقاد قرار خواهند داد.

تناقض در اقدامات دولت ترامپ در زمینه مسائل امنیت بین‌الملل

وزیر امور خارجه روسیه در این نشست خبری با انتقاد از برخی سیاست‌های آمریکا گفت: ما به وضوح شاهد تناقض در اقدامات دولت دونالد ترامپ در زمینه مسائل مرتبط با تضمین امنیت بین‌المللی و رفتار آن نسبت به قوانین بین‌المللی هستیم.

جنگ تعرفه‌ای آمریکا

وزیر امور خارجه آمریکا درباره مشکلات بین ایالات متحده، اروپا و برخی کشورها به دلیل اعمال تعرفه‌های گمرکی متقابل از سوی دولت ترامپ گفت: احساس من این است که این اقدامات حدودا پراکنده توسط ایالات متحده و مشکلاتی که بین  آمریکا و اروپا به وجود آمده است، مشکلاتی که میان ایالات متحده و تعداد بسیار زیادی از کشورهای جهان در ارتباط با تعرفه‌ها، عوارض گمرکی، تحریم‌ها و سایر اقداماتی که رقابت تشدید شده و بالاتر از همه، روش‌های نادرستی که در بازارهای جهانی وجود دارد، همه این‌ها که در حال رخ دادن است، به نظرم فرایندی زمان‌بر خواهد بود.

عضویت هم‌زمان ارمنستان در اتحادیه اروپا و اتحادیه اقتصادی اوراسیا

در ادامه این نشست خبری، وزیر امور خارجه روسیه گفت که عضویت احتمالی ارمنستان در اتحادیه اروپا با حفظ عضویت آن در اتحادیه اقتصادی اوراسیا امکان‌ناپذیر است و مردم ارمنستان باید میان این دو انتخاب کنند.

مفهوم امنیت یورو-آتلانتیک اعتبار خود را از دست داده است

لاوروف درباره ساختارهای امنیتی یورو-آتلانتیک بیان کرد: مفهوم امنیت و همکاری اروپا-آتلانتیک اعتبار خود را از دست داده است. به همین دلیل است که ما درباره امنیت اوراسیایی صحبت می‌کنیم. ما نمی‌توانیم وجود هر ساختار اروپایی، خواه ناتو، خواه سازمان امنیت و همکاری اروپا یا اتحادیه اروپا را امری مسلم بدانیم.

تحولات گرینلند در پی تهدیدهای آمریکا

وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: این موضوع ارتباطی به ما ندارد. ما مسلما آن را رصد می‌کنیم و مسئله ژئوپولیتیکی مهمی است.

او درباره اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر این که این جزیره در شمالگان جاذبه‌هایی برای فعالیت روسیه و چین دارد، گفت: این که آن‌ها رخدادها پیرامون گرینلند را با احتمال تصاحب آن از سوی روسیه یا چین توجیه می‌کنند، تایید شده نیست. اقتصاددان‌ها و کارشناسان سیاسی آن را رد می‌کنند.

لاوروف افزود که هیچ زمینه‌ای برای توافقی با گرینلند یا ایسلند درباره کمک‌های دوجانبه نمی‌بیند.

وزیر امور خارجه روسیه گفت: کریمه به اندازه اهمیت گرینلند برای آمریکا برای امنیت روسیه حائز اهمیت است.

او بیان کرد: برنامه‌های تصرف گرینلند هیچ ارتباطی به ما ندارد. من تردیدی ندارم که واشنگتن به خوبی واقف است روسیه و جمهوری خلق چین برنامه‌ای در این زمینه ندارند.


ایسنا
کلید واژگان
ایرانروسیهلاوروف
نظرات

آخرین اخبار
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله
انرژی پاک چگونه به سلاح برتری اقتصادی کشورها بدل شد
قلعه‌نویی: ایران شاید ابرقدرت نباشد، اما ابرملت جهان است
نخست‌وزیر مکلف عراق اولویت‌های دولتش را اعلام کرد
ماجرای حشرات ریز چیتگر چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 8 اردیبهشت 1405 +رشد 10 میلیون تومانی سکه
انهدام پایگاه جاسوسی در پایتخت
روند ابتلا به آنفلوآنزا در هفته پنجم سال کاهشی شد
تابستان زودرس و سدهای خالی؛ زنگ خطر آب به صدا درآمد
چگونه با گوش دادن به موسیقی اضطراب را کنترل کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 8 اردبهشت 1405 / دلار 5 هزار تومان رشد کرد