×
اجتماعی
شناسه خبر : 270038
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/10/30 ساعت 16:09
پیش‌بینی 1.1 همت برای بازسازی مساجد آسیب‌دیده در اغتشاشات تهران

شهردار تهران:

پیش‌بینی 1.1 همت برای بازسازی مساجد آسیب‌دیده در اغتشاشات تهران

شهردار تهران از تشکیل ستاد و آغاز بازسازی اموال عمومی آسیب دیده در اغتشاشات خبر داد و گفت: 1.1 همت برای بازسازی مساجد آسیب‌دیده پیش‌بینی شده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: علیرضا زاکانی روز سه شنبه در حاشیه جلسه ۳۹۰ شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در اغتشاشات اخیر بیش از سه همت امکانات شهرداری آسیب دید، یادآور شد: ابنیه و وسایل و تجهیزات به آتش کشیده شد که اتفاق تلخ و نامبارکی بود. ما مسئولیتی را قبول کردیم که خسارات ۳۱ خانه‌ شخصی را جبران کنیم و خسارت مساجد، تکایا و مغازه‌های شخصی نیز جبران می‌شود.

وی اعلام کرد: ستاد بازسازی اموال آسیب دیده تشکیل و بازسازی آغاز و ۱.۱ همت برای مساجد پیش بینی شده است؛ در داخل شهرداری نیز ۸۰۰ میلیارد تومان خسارت به خودروها وارد شده است.

زاکانی همچنین به ارائه توضیحات و گزارشی در خصوص لایحه بودجه ۱۴۰۵ شهرداری که به شورا تقدیم شد، پرداخت و افزود: ۱۰ درصد این بودجه فرهنگی و اجتماعی است، چراکه انسان های شهر حق دارند و شهر تنها در و دیوار نیست. ما برای انسان ها کار می کنیم.

تخصیص ۴۸ درصد بودجه به حمل و نقل و ۲ درصد به شهرسازی

وی ادامه داد: ۴۸ درصد بودجه معادل ۱۵۳ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان همچنین به حمل و نقل و ترافیک و ۴۹.۷ همت معادل ۱۵ درصد به خدمات شهری، ۱۹ درصد به توسعه هوشمندسازی، ۵ درصد به ایمنی و مدیریت بحران و ۲ درصد به معماری و شهرسازی تخصیص یافته است.

وی ادامه داد: کل بخش هزینه ای و دارایی سرمایه ای و دارایی مالی بودجه ۳۲۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان است که نسبت به بودجه پایه ۱۴۰۴ به میزان ۳۹.۷ درصد رشد دارد.

شهردار تهران همچنین به ارائه کارنامه ای از عملکرد چهار ساله شهرداری از جمله پروانه های ساخت صادرشده طی ۴ سال اخیر پرداخت و گفت: در شورای پنجم ۳۸ هزار و ۹۲۴ پروانه که متراژ آن ۳۲ میلیون متر است و در شورای ششم ۳۴ هزار و ۴۱۴ پروانه صادر شده که متراژ آن ۳۲ میلیون و ۶۰۳ هزار و ۲۴۵ متر است. ما نسبت به دوره دوره گذشته ۱۳ میلیون متر کمتر پروانه صادر کردیم.

وی افزود: در حوزه حمل و نقل ریلی نیز امروز ۳۱۰ کیلومتر مترو با ۱۶۲ ایستگاه داریم که با افتتاح ایستگاه تختی و در آینده ایستگاه شهرری، خطوط به ۳۲۰ کیلومتر و ۱۶۴ ایستگاه می رسد.

زاکانی همچنین به بدهی ۱۳۸ همتی شهرداری در ابتدای دوره ششم اشاره و تأکید کرد: با بانک ها وارد مذاکره شدیم تا استمهال ها کاهش یابد که با پیگیری صورت گرفته بدهی ها به ۸۰.۳ همت رسید. وقتی شهرداری را تحویل گرفتیم که بودجه شهرداری یک سوم بدهی‌اش بود

شهردار تهران با تأکید بر اینکه در جنگ ۱۲ روزه ۱۴۱ نقطه پایتخت مورد حمله قرار گرفت، گفت: هشت هزار و ۹۲۰ واحد مسکونی آسیب دید که مدیریت شهری بازسازی تمام این واحدها را بر عهده گرفت. بیش از پنج هزار و ۳۰۰ واحد آسیب خرد و دو هزار و ۵۰۰ واحد آسیب متوسط دیدند و ۶۷ واحد نیازمند مقاوم سازی و بیش از ۶۵۰ واحد نیازمند تخریب و نوسازی تشخیص داده شد.

زاکانی با بیان اینکه برای ۵۸۸ خانوار مسکن اجاره کردیم، یادآور شد: ممکن است نوسازی خانه های مردم تا دو سال زمان ببرد که در همین راستا منازلی را برای آنها اجاره کردیم.

شهردار تهران در مورد قرارداد با چین در خصوص اتوبوس های شهری هم گفت: تا امروز ۴۰۰ دستگاه اتوبوس وارد کشور شده و مابقی نیز در گمرک و یا در حال حمل است. ۵۰۰ دستگاه در یک قرارداد بود و ۲ هزار دستگاه نیز به دلیل قیمت باتری در یک قرارداد دیگر قرار گرفت و ۳۰ هزار یورو از قیمت‌ها در قرارداد جدید کاهش یافت که اتفاق خوبی بود. واردات مابقی اتوبوس‌ها منتظر تامین ارز است. اتوبوس های ۲۶ متری برقی آماده انتقال است و به ارز نیاز دارد.

وی با بیان اینکه تراموا برگشت نخورده است، تصریح کرد: ما دو خط داریم که بیش از هشت هزار نفر در ساعت را جابجا می‌کند که خطوط بی. آر. تی کشش آن را ندارند؛ خط جنت‌آباد- مصلی- لویزان و میدان آزادی- تهرانپارس تردد بالایی دارد که با تراموا می‌توان مسافران آنها را انتقال داد و در همین راستا اتوبوس‌های ۲۶ متری جدید پیشنهاد و جایگزین ال‌آرتی شد.

تبدیل شن چاله ها به ورزشگاه

وی همچنین با تاکید بر اینکه شن‌چاله یک تهدید در جنوب غرب تهران است، گفت: این شن چاله ۱۱۰ هکتار دهانه دارد. اگر آب رودخانه کن به این شن‌چاله اضافه شود وضعیت بحرانی ایجاد خواهد داشت؛ اتفاقی که رقم می‌زنیم نجات تهران است و این خطر بالفعل که سالیان سال باقی مانده قرار است به ورزشگاه بزرگ مقیاس تبدیل شود.

زاکانی ادامه داد: ساخت یک ورزشگاه برای دختران، یک ورزشگاه برای معلولین و یک ورزشگاه عمومی در این مسیر در نظر گرفته شده است.

شهردار تهران همچنین آینده منطقه ۱۵، ۱۸، ۱۹ و ۲۰ را متفاوت خواند و ادامه داد: ترمینال غرب، شرق و جنوب منتقل و این پایانه ها به مجموعه های خدماتی تبدیل می‌شوند.

زاکانی افزود: مناطق ۱۲، ۱۵ و ۱۶ با طرح انتقال بار و انبار از سطح شهر نجات پیدا خواهند کرد و انتقال بار به صورت مویرگی جابجا خواهد شد و مردم نجات پیدا خواهند کرد. این حکم قانونی است که انبارها منتقل شود. قبلا جایی نداشتند و امروز فضا برای آنها مشخص شده است.

ایجاد پنج هزار و ۳۰۰ کیلومتر فیبر نوری در دستور کار

شهردار تهران در مورد اجرای زیرساخت فیبر نوری در پایتخت هم خاطرنشان کرد: شرکت‌ها باید هزینه حفاری را بپردازند که بسیار بالا و به میزان ۳۵ همت بود. ما به شرکت‌ها گفتیم با شهرداری شریک شوند و هزینه حفاری نپردازند. ما فیبر نوری را خودمان اجرا می‌کنیم و به قیمت مصوب دولتی به صورت اجاره به شرکت‌ها واگذار می‌کنیم.

وی اضافه کرد: دو هزار و ۳۰۰ کیلومتر فیبر نوری داشتیم که بخشی از آن روی هم افتاده بود و در نهایت هزار و ۷۰۰ کیلومتر کانال وجود داشت. پنج هزار و ۳۰۰ کیلومتر فیبر نوری در دستور کار است.

شهردار تهران با بیان اینکه نقشه زیر زمین جز کانال‌ها و عناصر موجود در تهران نداریم، تصریح کرد: یک ظرفیت بسیار بزرگ برای زیر زمین دنبال شده است. در تلاش هستیم یک جریان مولد برای شهر در زیر زمین ایجاد شود و باید برای کل شهر اتفاق بیفتد. ‌ این شرایط می‌تواند امکانی را ایجاد کند که پیرامون مترو اتفاق اساسی و جدی را دنبال کنیم.


نظرات

آخرین اخبار
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران
تهران 11 درجه گرم‌تر از شرایط نرمال
یارانه بهمن دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
روسیه تهدید دائمی را تحمل نمی کند
توافق با ایران ظرف 10 روز آینده مشخص می‌شود
با نگرانی عمیق از دستگیری برادرم مطلع شدم
برگزاری محفل انس با قرآن کریم با حضور رهبر انقلاب اسلامی
ادامه اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
شروع نشست شورای صلح غزه بدون حضور نماینده فلسطین
واحدهای 2و3 نیروگاه هسته ای بوشهر تکمیل می شود
صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر فردا اعلام می شود
نقض مجدد آتش‌بس در لبنان از سوی رژیم صهیونیستی
رشد مبادلات تجاری ایران و تاجیکستان
خانه تکانی با آب شرب ممنوع!
مخالفت سناتور امریکایی با جنگ امریکا و ایران
آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای احداث پایگاه نظامی گسترده در غزه
شیب ملایم افزایش قیمت دلار آزاد
ثبت نام بیش از 22 هزار نفر در انتخابات شوراهای روستا
روزانه 2500 کارت سوخت یک‌روزه تحویل متقاضیان می‌شود
بادبان‌های برافراشته بر دریای وابستگی
واریز عیدی 10 میلیون تومانی بازنشستگان کشوری آغاز شد
اوسمار می‌تواند شرایط پرسپولیس را تغییر دهد
کیفرخواست قاتل شهید بخشیان صادر شد
آمریکا به دنبال کنار زدن روسیه از بازارهای انرژی جهانی است
چه کسانی منتظر یارانه نباشند؟ همراه با جزئیات
پایبندی اسرائیل به قطعنامه‌های شورای امنیت ضروری است
بازنگری قیمت گندم در دستور کار دولت
گروسی: در خطر بودن فرصت دیپلماسی با ایران، نیاز به سرعت در گفت‌وگوها
پنجمین شارژ کارت‌های بانکی «یسنا» در سال جاری
سازمان ملل نگران نسل‌کشی در غزه و کرانه باختری
افزایش چشمگیر قیمت آش و حلیم نسبت به سال گذشته
قیمت مسکن ملی پرند مشخص شد + شرایط خرید
ایالت‌های آمریکا علیه ترامپ: بودجه انرژی پاک را آزاد کنید
آمادگی اقتصادی و نظامی کشور پشتوانه مذاکرات هسته‌ای است
دیدار فرمانده نیروی دریایی ایران با همتایان آفریقای جنوبی و سریلانکا
وزیر علوم: دانشگاه‌ها باید به ماموریت اصلی خود بازگردند
تراکتور رکورد درآمدزایی باشگاه‌های ایران را شکست
اعتراض گسترده کنگره آمریکا به سیاست‌های تهاجمی ترامپ
پایان رزمایش مشترک ایران و روسیه
شمع توسعه در باد ناترازی
قیمت نفت در بازار آسیا افزایش یافت
واردات برنج باز شد اما نقدینگی کافی برای تامین محموله‌ها وجود ندارد
زاکربرگ : ایجاد محدودیت سنی در اینستاگرام دشوار است
کالابرگ مادران و کودکان شارژ شد
پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران در 2 روز آینده