×
فرهنگی
شناسه خبر : 270009
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/10/30 ساعت 13:49
دبیر جشنواره تئاتر فجر: تاکنون هیچ گروهی انصراف نداده است

دبیر جشنواره تئاتر فجر: تاکنون هیچ گروهی انصراف نداده است

سید وحید فخر موسوی، دبیر چهل‌ و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر گفت: تاکنون به صورت مکتوب انصرافی در هیچ بخشی نداشتیم و اگر در مسیر جشنواره گروهی انصراف بدهد اطلاع رسانی خواهد شد.

 نورنیوز-گروه فرهنگی: سید وحید فخر موسوی، دبیر جشنواره درباره بخش‌های مختلف جشنواره توضیح داد: بخش «ایران من» شامل جنگ ۱۲ روزه و دفاع مقدس و مقاومت است. ۱۰ اثر در بخش خیابانی و ۱۰ اثر را در بخش صحنه‌ای در تالار اندیشه حوزه هنری خواهیم داشت. بخش فجر پلاس نیز در هفت تماشاخانه خصوص با ۱۷ اثر برگزار می‌شود.

وی با یادآوری اینکه افتتاحیه و ۵ بخش جشنواره را در کرمان برگزار کردیم بیان کرد: امسال در بخش بزرگداشت سه نفر از استان کرمان انتخاب شدند و همچنین ۹ کارگاه آموزشی برگزار کردیم. در بخش «رادیو تئاتر» ۶ اثر در کرمان اجرا شدند.

فخر موسوی ادامه داد: در بخش صحنه‌ای و مرور ۲۷۴ متقاضی داشتیم که ۱۶ نمایش به صورت قطعی و ۴ نمایش به صورت رزرو به دبیرخانه معرفی شدند. همچنین ۶۲ اثر از استان‌ها معرفی شدند. ده روز در کرمانشاه کارها بررسی و ۱۴ اثر به دبیرخانه معرفی شد. در بخش نمایش‌های خیابانی نیز ۲۵ اثر انتخاب شد. تعداد ۷۰۷ اثر در بخش نمایشنامه‌نویسی متقاضی بودند که سه اثر برگزیده شدند.

وی با اعلام این خبر که نمایشگاه عکس و پوستر دوم بهمن در گالری خانه هنرمندان برگزار می‌شود گفت: مجموعه تئاتر شهر، تماشاخانه‌های سنگلج. ایرانشهر و تالار حافظ میزبان اجراها خواهند بود. هفت سالن خصوصی هم بخش فجر پلاس را برگزار می‌کنند. محوطه تئاتر شهر و پهنه رودکی میزبان اجراهای خیابانی هستند.

فخر موسوی تاکید کرد: بودجه امسال جشنواره ۲۸ میلیارد تومان است که ۱۳ میلیارد تومان از سال قبل کمتر است. البته آقای وزیر فرهنگ قول مساعد برای افزایش بودجه داده‌اند.

وی گفت: در بخش بین الملل هفت اثر را انتخاب کردیم. ولی گروه‌ها نتوانستند بیایند. امسال گروه‌های خارجی در این رویداد حضور ندارند.

عباس غفاری، دبیر اجرایی جشنواره تئاتر فجر نیز گفت: تئاتر عرصه دیالوگ است. به جای فحش دادن باید با هم حرف بزنیم. ارتزاق هنرمندان تئاتر از کار کردن است و نمی‌توانند کارشان را تعطیل کنند. دوستان در پلتفرم و سینما بازی می‌کنند مشکلی ندارند ولی تئاتر را حکومتی می‌دانند. هنرمندان از دل همین مردم هستند. پرونده همه ما برای مردم شفاف و رو است.

وی اظهار کرد: کسی منکر رویدادهای اجتماعی نیست، فجر یک انتخاب است، در همه ۴۴ دوره‌اش انتخاب بوده است، عده‌ای انتخاب کرده اند حضور داشته باشند، عده‌ای انتخاب کردند حضور نداشته باشند.  هر دو طرف به اندازه خودش محترم است.

سید وحید فخر موسوی، دبیر چهل و چهارمین جشنواره تئاتر فجر گفت: ما این رویداد فرهنگی را با هدف بهتر شدن حال جامعه برگزار می‌کنیم، نمی‌دانم هر کسی می توانم هدفی داشته باشد اما اکنون این هدف من است. برگزاری تئاتر منطقه ای هم همین هدف را داشت، شاید هیچ هنری از تئاتر مظلوم تر نباشد، هر اتفاقی می‌افتد نخست دامن‌گیر تئاتر می‌شود، زیرا اقتصاد تئاتر هنوز جا نیفتاده است، موسیقی، سینما و هر هنر دیگری اقتصاد خود را دارد، مظلوم ترین بخش آن تئاتر آن است.

وی درباره بخش خیابانی جشنواره توضیح داد: در سال های گذشته آثار بخش خیابانی در میدان ولی عصر، فرهنگسرا، مترو و میدان هفت تیر اجرا می‌شد. مکان‌ها تابع شرایط تغییر می‌کند. چون فضای بیرونی است، شورای تامین و نیروی انتظامی باید نظر بدهند که با نظر آنها تئاتر شهر و پهنه رودکی برای اجرا قطعی شده است

فخر موسوی ادامه داد: امسال در همه بخش ها ۶۲ درصد شرکت کنندگان از استان ها و شهرستان ها و ۳۷ درصد از شرکت کنندگان نیز از تهران هستند. بخش فراگیر نیز در طول سال به طور استانی و منطقه ای برگزار می شود. سال گذشته در این بخش کمرنگ بود و امسال سعی کردیم این بخش پررنگ باشد و خروجی منطقه ای نیز به بخش کشوری می آید. قطب الدین صادقی، شهرام کرمی و شهرام زرگر سه داور اصلی بخش فراگیر هستند. در بخش فجر پلاس آرش دادگر، مریم کاظمی و محمد حاتمی داوری آثار را برعهده دارند.


نظرات

آخرین اخبار
چه کسانی نباید روزه بگیرند؟
اجرای سهمیه سوخت به کارت بانکی مالکان خودرو از سال آینده
کنکور 1405 طبق قوانین قبلی برگزار می شود
افزایش چشمگیر یارانه آرد و نان در بودجه سال آینده
قدرت هوایی ایران با هم‌افزایی جنگنده و پهپاد افزایش می‌یابد
رزمایش دریایی ایران و روسیه فردا آغاز می‌شود
اجرای طرح موقت مقابله با سارقان خشن در کشور
رایزنی نخست‌وزیر انگلیس و ترامپ درباره مذاکرات ایران
آخرین وضعیت ترافیکی آزادراه‌ها و محورهای کشور
جزئیات تفاهم‌نامه‌های اقتصادی ایران و روسیه
پیام ناو و ضدناو؛ رمزگشایی از بیانات راهبردی رهبر معظم انقلاب
جزئیات بازگشت 151 شیء تاریخی ایران از چین اعلام شد
نحوه ثبت درخواست برای جبران خسارت دی‌ماه در تهران
186 معلم ایرانی به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
آزادی بسیاری از بازداشتی‌های زیر 18 سال در حوادث اخیر
پادکست | مدیریت خشم در خانه چگونه آتش را خاموش کنیم؟
رویترز: پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا بهای نفت را کاهش داد
«جادوگر فوتبال» به 5 سال حبس محکوم شد
تعویق محاکمه نیکلاس مادورو در آمریکا
شیوه جدید پرداخت یارانه اعلام شد
ساعت کاری ادارات در ماه رمضان 1404 اعلام شد
آیا پدرخوانده ترامپ، ناقوس جنگ را به صدا در می آورد؟
شکاف بین نسلی چیست و چطور پدید آمده است؟
ادعای تلگراف درباره توافق ایران و آمریکا بر سر عناصر بالقوه
4 چیز که نمی‌توانستیم بگوییم و دیروز گفته شد
آکسیوس: مذاکرات اوکراین و روسیه در ژنو به بن‌بست رسید
معاون ترامپ: متحدان اروپایی به منافع خود آسیب می‌زنند
افزایش نرخ ارز در سایه نظم رانتی
فنلاند تصمیم رژیم صهیونیستی درباره کرانه باختری را محکوم کرد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ژنو، دو مذاکره و یک بازنده مشترک
تکرار اتهام زنی آمریکا در مورد آزمایش هسته‌ای مخفی چین
اقتصادنگار | دستمزد ناچیز کارگران برای سبد گران معیشت
واتیکان: در هیات موسوم به «صلح غزه» رئیس جمهور آمریکا شرکت نخواهیم کرد
نخست‌وزیر مجارستان: امید سران کشورهای اروپایی به پیروزی کی‌یف بر مسکو، توهم‌آمیز است
زلنسکی: رویکرد ترامپ منصفانه نیست
معاون رئیس‌جمهور آمریکا: مذاکرات با ایران به نوعی خوب پیش رفت
سازمان ملل: امیدواریم مذاکرات ایران و آمریکا منجر به کاهش تنش‌های منطقه‌ای شود
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 29 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
برنامه مسابقات امروز 29 بهمن + پخش زنده
در زمان مواجهه با تشنج این اقدامات را انجام ندهید
مولکولی که نور خورشید را سال‌ها نگه می‌دارد
دستاوردی قابل توجه در ترمیم نخاع
فشارخونتان را روزی دو بار اندازه بگیرید
پیش‌علامت پارکینسون و زوال عقل مشخص شد
نقش موثر رژیم «فستینگ» در کاهش علائم التهاب روده
دهلی‌نو درصدد مهار هوش مصنوعی برآمد
مقام پیشین آمریکا: اسرائیلی‌ها دوستان ما نیستند
تیم پیشین اوسمار صعود کرد
شگفتی نتانیاهو از اقدامات امارات