×
بین الملل
شناسه خبر : 269925
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/29 ساعت 23:32
وزیر خارجه دانمارک: الحاق گرینلند به خاک آمریکا خط قرمز ماست

وزیر خارجه دانمارک: الحاق گرینلند به خاک آمریکا خط قرمز ماست

وزیر امور خارجه دانمارک در سخنانی خطاب به دونالد ترامپ گفت که تصاحب گرینلد از سوی آمریکا خط قرمز دولت و مردم این کشور است.

نورنیوز- گروه بین الملل: لارس لوکه راسموسن وزیر خارجه دانمارک در جریان سفر به لندن در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره تهدیدهای مکرر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره تصاحب گرینلند گفت: «ما به شفافیت کریستال گفته‌ایم که تصاحب گرینلند یا الحاق آن به آمریکا خط قرمز ماست.»

راسموسن گفت: ما نمی توانیم هر روز صبح با تهدید جدیدی از سوی آمریکا از خواب بیدار شویم. من هیچ قصدی برای افزایش تنش ها در خصوص این موضوع ندارم. ما تاکید داریم که گرینلند بخشی از دانمارک است و باید بخشی از دانمارک بماند.

پیشتر هزاران نفر از مردم دانمارک در شهر کپنهاگ علیه ادعاها و تهدیدهای دونالد ترامپ برای تصرف گرینلند در میدان اصلی شهر تجمع کردند. مردم معترض با در دست داشتن شعارهای ضد آمریکایی از مقامات این کشور خواستند که «دست از گرینلند بکشد».

مردم حاضر در این تجمع اعلام کردند که آمریکایی‌ها بی هیچ اساسی، خواستار تصرف سرزمین‌شان هستند و از نظر حقوق بین‌المللی این پدیده نادر و شرم آور است.

دونالد ترامپ روز جمعه اعلام کرد: هر کشوری که با الحاق گرینلند به خاک آمریکا مخالفت کند شامل تعرفه‌ها خواهد شد. این درحالی است که تهدیدهای مداوم ترامپ برای الحاق گرینلند که بخشی از خاک دانمارک است، منجر به نگرانی کشورهای اروپایی شده و آنها را واداشته‌است که در اقدامی نمادین در حمایت از دانمارک، نیرو به گرینلند اعزام کنند.

ترامپ سه‌شنبه همزمان با تنش‌های لفظی آمریکا با کشورهای اروپایی، اعلام کرد که ناتو باید راه را برای واشنگتن به منظور دستیابی به گرینلند که جزیره‌ای تحت حاکمیت دانمارک است، هموار کند. رئیس جمهوری آمریکا بار دیگر تکرار کرد که اگر ایالات متحده به این جزیره دست پیدا نکند، روسیه یا چین این کار را خواهند کرد.

گرینلند، به‌عنوان قلمرویی نیمه‌خودمختار در چارچوب پادشاهی دانمارک، بخش عمده‌ای از امور داخلی خود را اداره می‌کند. موقعیت منحصربفرد گرینلند به لحاظ ژئوپلتیکی و منابع غنی طبیعی و مواد معدنی کمیاب آن، این جزیره را به سوژه مطلوب آمریکا برای دست درازی تبدیل کرده است.

این قلمروی نیمه‌خودمختار دانمارک (یکی از اعضای بنیان‌گذار ناتو) دارای جمعیتی ۵۷ هزار نفری است و به مدت ۶۰۰ سال بخشی از دانمارک بوده است. با این که گرینلند در دایره قطب شمال بین آمریکا، روسیه و اروپا قرار دارد، آمریکا به دلیل موقعیت ژئوپلیتیکی منحصر به فرد آن، بیش از ۱۵۰ سال است که به آن چشم دوخته است.

گرینلند همچنین دارای ذخایر غنی از منابع طبیعی مختلف به ویژه مواد معدنی کمیاب ارزشمندی است که در صنعت ارتباطات از راه دور مورد نیاز هستند. همچنین اورانیوم، میلیاردها بشکه نفت دست‌نخورده و یک منبع عظیم گاز طبیعی نیز از دارایی های این منطقه هستند.

این جزیره از نظر بحران اقلیمی هم اهمیت دارد زیرا فراتر از نفت، گاز یا مواد معدنی، مقدار زیادی یخ دارد و اگر این یخ‌ها ذوب شوند، خطوط ساحلی سراسر جهان و احتمالاً الگوهای آب‌وهوایی را به طرز چشمگیری تغییر می‌دهند. در واقع، گرینلند به اندازه‌ای یخ دارد که اگر تمام آن ذوب شود، سطح دریاهای جهان ۷.۴ متر افزایش می‌یابد.


نظرات

آخرین اخبار
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد
اسناد گسترده‌ای از دخالت آمریکا و اسرائیل در ناآرامی‌های ایران وجود دارد
لغو گسترده پروازها به سرزمین‌های اشغالی از ترس موشک‌های ایرانی
مصدومیت کهنه گریبان‌گیر ستاره ازبک
اروپا در تقاطع تاریخ: از گذرگاه آمریکا به مقصد هند
دستیار پوتین: امنیت زلنسکی را تضمین می‌کنیم
جدول لیگ در پایان مسابقات امروز
هشدار صنعا به آمریکا درباره حمله به ناو هواپیمابر«آبراهام لینکلن»
دسترسی به اینترنت بین‌المللی فراهم شد
اروپا در برابر ترامپ می‌ایستد
ژاپن، استرالیا را گلباران کرد
افزایش جدید قیمت خودرو وجاهت قانونی ندارد
جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه
دیدار مقام امنیتی هند با لاریجانی
ترامپ دوباره تهدید کرد؛ پاسخ ایران: پشیمانی بی‌سابقه
معاون وزیر دادگستری: ممنوعیت قانونی برای موتورسواری بانوان نداریم
همراه اول وارد حوزه خرید اعتباری شد/خرید بدون پول نقد با «اعتبار اوانو»
افزایش سهم سوخت‌گیری با کارت شخصی
برتری فجر سپاسی مقابل خیبر
پیش‌فروش گسترده سکه عامل تضعیف پول ملی
تاکید عارف بر حفظ سرمایه و قدرت خرید مردم
دیدار پوتین با جولانی در کاخ کرملین + فیلم