×
بین الملل
شناسه خبر : 269915
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/29 ساعت 23:58
استاد دانشگاه انگلیس: شاهد فروپاشی حقوق بین‌الملل هستیم

استاد دانشگاه انگلیس: شاهد فروپاشی حقوق بین‌الملل هستیم

یک استاد دانشگاه اکستر انگلیس با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و سیاست‌های ماجراجویانه آمریکا در جهان، گفت: شاهد فروپاشی حقوق بین‌الملل هستیم و این روند، صرفاً به یک پرونده محدود نمی‌شود.

نورنیوز- گروه بین الملل: «ایلان پَپه»  جنگ غزه و حمایت‌های سیاسی از رژیم صهیونیستی را یکی از جلوه‌های آشکار فرسایش قواعد جهانی دانست و گفت: شاهد فروپاشی حقوق بین‌الملل هستیم و این روند، صرفاً به یک پرونده محدود نمی‌شود.

وی با اشاره به آنچه «حاشیه امن برای بی‌پاسخ‌ماندن نقض‌ها» توصیف کرد، اظهار داشت که وقتی سازوکارهای پاسخگویی در برابر جنایت‌های رخ داده در غزه از کار می‌افتد، اعتبار حقوق بین‌الملل هم در چشم افکار عمومی فرومی‌ریزد و نتیجه آن، بی‌اعتنایی فزاینده به قواعد و نهادهایی است که قرار بود پس از جنگ جهانی دوم، مانع بازگشت جهان به منطق زور شوند.

پَپه در ادامه، به نقش سیاست‌های آمریکا در تشدید این وضعیت پرداخت و گفت اقدامات و تهدیدهای دونالد ترامپ در چند پرونده بین‌المللی از جمله ونزوئلا و گرینلند، همراه با ادبیات تهدیدمحور علیه کشورهای مختلف، نشانه‌ای از تعمیق بحران در نظامی است که مدعی نظم‌دهی به روابط بین‌الملل بوده است. او افزود در دوره‌ای قرار داریم که قواعد، بیش از آنکه ضامن رفتار دولت‌ها باشد، به ابزاری برای توجیه رفتارهای گزینشی تبدیل شده و همین گزینشی‌بودن، بنیان نظم جهانی را فرسوده است.

این استاد دانشگاه اکستر با اشاره به شکل‌گیری نظم پس از سال ۱۹۴۵ گفت مشکل اصلی این نظم آن بود که «جهان استعمارشده را نادیده گرفت» و اروپا «یک نظام بین‌المللی را برای اروپایی‌ها ساخت». او تصریح کرد که اکنون پیامدهای همان نگاه محدودکننده، به خود غرب بازگشته و حتی در داخل جوامع غربی نیز به شکل بحران‌های سیاسی و اخلاقی بروز کرده است.

پَپه راه برون‌رفت از این وضعیت را بازگشت به گفت‌وگویی فراگیر درباره مبانی حقوقی و اخلاقی نظام بین‌الملل دانست و گفت اگر قرار است حقوق بشر و حقوق مدنی، جهان‌شمول باشد، باید همه بازیگران و صداهایی که در طراحی نظم گذشته نادیده گرفته شده‌اند، در تعریف دوباره آن نقش داشته باشند. او تأکید کرد که وجود «استثنا» در پرونده‌های حساس، از جمله پرونده رژیم صهیونیستی، عملاً امکان ساختن یک نظم پایدار را از بین می‌برد و هرگونه ادعای جهان‌شمولی را بی‌اعتبار می‌کند.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو، به پیامدهای عملی فروپاشی اعتبار نهادهای بین‌المللی اشاره کرد و گفت وقتی احترام و اعتماد به نظام‌های بین‌المللی از میان برود، جهان ابزار مؤثر خود برای مواجهه با چالش‌های بزرگ را از دست می‌دهد.

او تصریح کرد بدون یک چارچوب معتبر و مورد احترام، مقابله با بحران‌هایی مانند گرمایش جهانی، فقر و موج‌های مهاجرتی دشوارتر می‌شود و اگر «به‌سرعت راهی برای بازسازی» این نظم پیدا نشود، آشوب ناشی از بی‌قاعدگی، همه کشورها را دربر خواهد گرفت و اثر آن محدود به یک جغرافیا نمی‌ماند.

پَپه در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات مداخله‌جویانه ترامپ در قبال ایران نیز گفت که رئیس جمهوری آمریکا «آخرین کسی» است که می‌تواند درباره موضوعات مرتبط با ایران اظهار نظر کند. وی تأکید کرد رویکرد تهدیدمحور و تکیه بر زور، نه راه‌حل که عامل تشدید بحران است و باید به جای شعله‌ورتر کردن خشونت، مسیرهای کاهش تنش و راهکارهای مسالمت‌آمیز دنبال شود.

ایلان پَپه استاد دانشکده علوم اجتماعی و مطالعات بین‌المللی دانشگاه اکستر و از چهره‌های شناخته‌شده مطالعات فلسطین است. او در این دانشگاه، «مرکز اروپایی مطالعات فلسطین» را راه‌اندازی و مدیریت می‌کند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
نمایش مقتدرانه مردان والیبال ایران؛ شکار آرژانتین در برازیلیا
الهام از چشم انسان برای ارتقای بینایی خودروهای خودران
طوفان آمریکا در افتتاحیه جام جهانی ؛ پاراگوئه تسلیم شد
بازوی رباتیک الهام‌گرفته از اختاپوس ساخته شد
نقش کلیدی اسیدفولیک در سلامت مادر و جنین
دروغگویی کودک؛ رشد طبیعی یا هشدار اجتماعی؟
ورزش منظم چگونه خطر حمله قلبی ژنتیکی را کاهش می‌دهد؟
شناسایی پرنده‌ها از روی صدا به کمک هوش مصنوعی ممکن شد؟
علائمی که خبر از آلرژی شما به ورزش می دهد!
کاهش عملیات اسرائیل در لبنان
اعلام آمادگی سوئیس برای میزبانی توافق احتمالی ایران و آمریکا
خشم ایتالیا از شوخی اینفانتینو
تشریح آخرین جزئیات و روند مذاکرات ایران و آمریکا از سوی عراقچی/ توافق در حال نهایی شدن است
موافقت ایران با کنوانسیون اقتصاد پلتفرمی در ژنو
آمادگی کامل نیروهای مسلح برای مقابله با تهدیدها
اسرائیل: در توافق ایران و آمریکا فریب خوردیم
توافق ایران شامل لبنان نیز می‌شود
پاسخ قالیباف به ترامپ: باید بدون هیچ بهانه‌ای به تعهدات داده شده، عمل شود
امارات با آزادسازی 10 میلیارد دلار از دارایی‌های ایران موافقت کرد
نقاش معروف بریتانیایی درگذشت
جاسوس اسرائیلی دستگیر شد
دوجاریک: از آنچه می‌شنویم دلگرم هستیم
یک ستاره جام جهانی دیگر هم ویزا نگرفت
چراغ سبز دوحه و قاهره به توافق ایران و آمریکا
سی‌ان‌ان: عقب‌نشینی و ترس ترامپ از نقشه سرقت اورانیوم ایران
پرسپولیس به روند صدور مجوز حرفه‌ای معترض شد
مرتضی نعمت اللهی پیشکسوت مجسمه‌سازی اصفهان درگذشت
قدرت‌نمایی ایران در خلیج فارس نماد اقتدار نیروهای مسلح است
تیراندازی در وست وال استریت با یک کشته و 11 زخمی/ فرد مهاجم کشته شد
منبع آگاه : وزیر خارجه پاکستان عازم ژنو می شود
هشدار سی‌ان‌ان درباره بحران سوخت در آمریکا
گروسی: اولویت راستی‌آزمایی است!
بقایی:جلسه نهادهای ذی‌ربط برای بررسی متن پیش نویس تفاهم اولیه در حال برگزاری است
بازنشر پیام عراقچی از سوی ترامپ/ترامپ: پیام وزیر خارجه ایران درباره توافق مثبت بود
بارش‌های سیل‌آسا در راه شمال کشور
دوازده روز جنگ، یکسال مقاومت ملی
مهار آتش‌سوزی در ارتفاعات دشتی بوشهر
کریس رایت ادعا کرد: خروج روزانه حدود 7 میلیون بشکه نفت از خلیج فارس
خوزستان روی خط آتش؛ کدام شهرها امروز رکورد گرما را شکستند؟
پیام تند پوتین به غرب: هرگز با روسیه وارد جنگ نشوید
پاسخ عضو تیم رسانه‌ای مذاکرات به ادعای نبویان درباره تنگه هرمز
پاکستان از پایان نگارش توافق صلح ایران و آمریکا خبر داد
پیام پزشکیان به پوتین به مناسبت روز ملی روسیه
حمله حزب الله به نظامیان اسرائیلی
نورویدئو | ایران یک سال پس از آن دوازده روز
خط‌ونشان رونالدو برای مدعیان جام جهانی
فرمانده‌ای که دنبال «کار» بود نه «نام»+فیلم
وزیر جنگ اسرائیل: از لبنان، سوریه و غزه عقب نشینی نمی کنیم!
دریادار سیاری: دستمان روی ماشه است/هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم
ونس: خبری از پول نقد بابت امضای توافق با ایران نیست!