×
بین الملل
شناسه خبر : 269881
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/29 ساعت 17:40
عین‌الاسد؛ نقطه پایان اشغالگری یا فریب استراتژیک؟

نورنیوز خروج نیروهای آمریکایی از عین الاسد را بررسی می‌کند؛

عین‌الاسد؛ نقطه پایان اشغالگری یا فریب استراتژیک؟

تخلیه پایگاه عین‌الاسد توسط نیروهای آمریکایی، برخلاف ادعاهای غربی مبنی بر تنش‌زدایی داوطلبانه، اقدامی اجباری و ناشی از مطالبات عراق و اقتدار دفاعی ایران است که ضعف ساختاری واشنگتن را آشکار می‌سازد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: نیروهای آمریکایی مستقر در پایگاه‌هایی چون عین‌الاسد، حریر اربیل و ویکتوریا تخلیه را آغاز کرده‌اند. این رفتار بیش از آنکه تلاشی داوطلبانه برای کاهش تنش یا تکیه بر دیپلماسی باشد، نمودی از یک اجبار ساختاری است. آمریکا بر اساس توافقات ملزم به خروج در ۲۰۲۴ بود و با بهانه‌تراشی از اجرای آن شانه خالی کرد. خروج کنونی عمدتاً پاسخی به اقدامات دولت و ملت عراق برای تثبیت استقلال امنیتی و تاکید بر پایان اشغالگری است. شواهد رفتاری شخصیت‌هایی چون ترامپ نشان می‌دهد که تنش‌زدایی برای واشنگتن بی‌معناست. لذا، تخلیه عین‌الاسد نتیجه فشارهای تحمیلی ناشی از مطالبات عراق و قدرت بازدارندگی ایران است. توان دفاعی ایران، که در جنگ ۱۲ روزه و همچنین مقابله با آشوب‌گری‌های اخیر اثبات شد، پنجه‌های هر متجاوزی را خواهد شکست و آمریکا برای حفظ نیروهای خود راهی جز تخلیه پایگاه‌هایش ندارد.

حقیقتی که دیگر آمریکا توان کتمان آن را ندارد

علی‌رغم تکیه بر بودجه نظامی عظیم ۹۰۱ میلیارد دلاری، حقایق میدانی ضعف نظامی آمریکا را آشکار کرده است. فرار از افغانستان، شکست در نبرد ۱۲ روزه در برابر اقتدار ایران، ناتوانی در عملیات نظامی ونزوئلا، بحران شدید در جذب نیرو، و رسوایی‌های اخلاقی گسترده، جملگی بر ضعف ساختاری دلالت دارند. این ضعف، در کنار بحران اقتصادی و تضعیف اجماع‌سازی جهانی، وضعیتی متزلزل برای ایالات متحده به وجود آورده است. در نتیجه، آمریکا ناگزیر به کاهش پایگاه‌های خود در سطح جهان روی آورده است. در همین حال، تلاش‌هایی مانند تغییر نام وزارت دفاع یا ادعاهای اغراق‌آمیز درباره توانایی نابودی تأسیسات هسته‌ای ایران در ۲۴ ساعت، صرفاً ابزارهایی برای سرپوش نهادن بر این وضعیت بحرانی هستند.

امنیت‌سازی بومی عراق و لزوم هوشیاری

عملکرد ائتلاف آمریکایی ضد داعش ثابت کرد که نه تنها هدفی در مسیر مقابله با تروریسم نداشته، بلکه خود کانون آن بوده است. نابودی امارت داعش با فداکاری مردانی چون شهید سلیمانی و المهندس و همچنین با فتوای مرجعیت شیعه، محقق شد. تروریسم‌پروری آمریکا تا بدانجاست که ترامپ تجاوز به عراق و ترور شهید سلیمانی را مایه افتخار خود می‌داند. امروز، پیوند میان ارتش و مقاومت مردمی عراق، ظرفیت امنیتی قابل توجهی را برای آن کشور ایجاد کرده است. خروج کامل نیروهای آمریکایی می‌تواند ضمن تحقق اهداف داخلی عراق، نقش‌آفرینی منطقه‌ای بیشتری برای بغداد به ارمغان آورد. تجربه نشان داده است که آمریکا از اهداف سلطه‌گرایانه خود دست نخواهد کشید و با حربه‌های اقتصادی و سیاسی به دنبال ابعاد دیگری از تسلط‌طلبی خواهد بود؛ لذا هوشیاری دولتمردان و ملت عراق در برابر این تلاش‌ها یک ضرورت حیاتی است.

راهی برای امنیت کامل منطقه

خروج نیروهای آمریکایی از عین‌الاسد باید به عنوان مقدمه‌ای برای اخراج کامل نیروهای بیگانه از عراق و منطقه تلقی شود. تجربه حضور آمریکا ثابت کرده است که این کشور هدفی جز تأمین منافع خود و رژیم صهیونیستی از طریق بحران‌سازی ندارد. بنابراین، همگرایی فراگیر برای اخراج کامل آمریکایی‌ها تنها راهکار دستیابی به امنیتی بومی و پایدار است. ایران، با تکیه بر توان نظامی بومی که همواره در خدمت امنیت منطقه بوده، آمادگی خود را برای همکاری با سایر همسایگان جهت تحقق این هدف اعلام کرده است. خروج آمریکا از عین‌الاسد نه یک اقدام اعتمادساز، بلکه امری اجباری ارزیابی شده و بر آمادگی برای پاسخگویی به هرگونه تهدیدی تاکید می‌شود. آمریکا با اقدامات نمادین نمی‌تواند مدعی رویکرد دیپلماتیک باشد، در حالی که از رژیم صهیونیستی حمایت می‌کند.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام پهپاد هرون TP اسرائیلی
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
پزشکیان: ‏ویرانگران آمده‌اند و رفته‌اند، ایران مانده است
بازدید رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه از دادسرا و دادگاه انقلاب
بلومبرگ: تولید نفت اعراب خلیج فارس کاهش یافته است
ترامپ در حال تکرار اشتباه کارتر درباره ایران و نفت است
چین خطاب به آمریکا: در امور داخلی ایران دخالت نکنید
کنعانی‌زادگان: حمله متجاوزان به مدرسه میناب جهان را در شوک فرو برد
حردانی: حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی نامش جنایت است
میزان موفقیت حملات موشکی و پهپادی ایران بیش از 90 درصد است
بارزانی: اربیل هرگز عامل خطر علیه ایران و منطقه نخواهد بود
شرایط محورهای کوهستانی زمستانی شد؛ مسافران مراقب باشند/چالوس و کندوان یکطرفه شد
شناسایی و بازداشت 30 جاسوس دشمن صهیونی - آمریکایی
عارف: کالاهای اساسی به‌اندازه کافی موجود است
پیکر شهدای ناو دنا به زودی به کشور منتقل می شوند
آغاز سی وچهارمین موج عملیات وعده صادق4 باموشک‌های نقطه‌زن و سرجنگی‌های بالای یک تن+ جزئیات
استان‌های مسافرپذیر در اولویت تامین کالا
بیانیه سپاه درباره مراسم تشییع پیکر مطهر فرماندهان شهید
کارلسون: این کشور دیگر ارزش جنگیدن ندارد
نویسنده ایتالیایی: جنایات هولناک علیه غیرنظامیان، کودکان ومراکز پزشکی را محکوم می کنم+فیلم
هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان و زیرساخت‌های حیاتی جنایت علیه بشریت است
مقامات رژیم صهیونیستی با افزایش بودجه جنگ موافقت کردند
سردبیر مارکس: حمله پست به ایران وجدان همه ملت‌های جهان را جریحه‌دار کرد
حقوق اسفندماه مستمری‌بگیران صندوق روستائیان واریز شد
برای کاهش اثر آلاینده‌های سمی ناشی از آتش‌سوزی و انفجار چه کنیم؟
وزیر ورزش از بازگشت تیم فوتبال بانوان به ایران خبر داد
جنگ با ایران پایان امپراتوری آمریکا را به‌دنبال دارد
نورنما | مگه نگفته بودن که فقط...!
بحران انرژی به فیلیپین رسید
وقوع انفجار جدید در تل‌آویو با موشک های ایرانی
گفتگوی تلفنی عراقچی و لاوروف
هیئت پاکستانی به کابل سفر کرد
30 نفر از اساتید دانشگاه‌های مکزیک در حمایت از مردم ایران نامه نوشتند
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
تلاش تل آویو برای محرمانه نگه داشتن موعد و جلسات کابینه
محمدتقی رحمتی درگذشت
پیام لاریجانی درباره وضعیت تنگه هرمز
اسامی شهدایی که فردا تشییع می‌شوند، اعلام شد
راه‌اندازی سایت اسکان اضطراری در دهلران
دکتر سروش: باید عقلای قوم به میدان بیایند تا گره‌ها باز شود
بیعت مردم ایران با رهبر منتخب خبرگان ملت
درصد موفقیت حملات موشکی و پهپادی ایران
سخنگوی وزارت خارجه خطاب به اعضای تیم فوتبال بانوان ایران: به خانه برگردید
پیام تبریک رئیس‌جمهور عراق به آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای
نیویورک تایمز ادعای جدید ترامپ را تکذیب کرد
توقف استخراج در میادین گازی استراتژیک تل‌آویو در پی حملات موشکی
وقوع انفجار در نزدیکی یک نفتکش در شمال ابوظبی
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 19 اسفند 1404 + جدول
وقاحت یک رئیس‌جمهور در تهدید وجودی ایرانیان
پیام خاتمی به مناسبت انتخاب سومین رهبر انقلاب اسلامی