×
سیاسی
شناسه خبر : 269880
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/29 ساعت 18:10
پزشکیان: تاثیر دشمن بر ذهنیت جوانان غیرقابل تصور است/ خود را مقصر می‌دانیم

پزشکیان: تاثیر دشمن بر ذهنیت جوانان غیرقابل تصور است/ خود را مقصر می‌دانیم

رئیس جمهور یکی از زمینه‌ها و علل بروز حوادث اخیر در کشور را غفلت از نسل جوان و نیازها و اقتضائات آنان عنوان کرد و افزود: اینکه دشمنان بتوانند اینگونه بر روی ذهنیت فرزندان ما اثرات مخرب و منفی بگذارند و با شبکه‌سازی آنان را بازیچه اهداف و امیال خود قرار دهند، حقیقتاً غیرقابل تصور و پذیرش است.

نورنیوز- گروه سیاسی: مسعود پزشکیان صبح امروز دوشنبه ۲۹ دی ۱۴۰۴ در آیین افتتاحیه گردهمایی نمایندگان ولی فقیه در استان‌ها حضور یافت و در سخنانی با تبیین رویکرد دولت چهاردهم در مقوله مدیریت و حکمرانی در شرایط پیچیده و حساس کشور، متاثر از حجم وسیعی از ناترازی‌ها در بخش‌های مختلف و از سوی دیگر تشدید فشارها و توطئه‌های خارجی بر علیه ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران، مهمترین دغدغه دولت در این شرایط را بهبود اوضاع اقتصادی و صیانت از معیشت مردم عنوان کرد.

رئیس جمهور همچنین از طرح اقتصادی دولت در اصلاح نظام یارانه‌ای به عنوان کلید عدالت اقتصادی در زمینه حذف و ریشه‌کنی زمینه‌های رانت، فساد و تبعیض یاد کرد و به تشریح عملکرد و اقدامات دولت در حوزه‌های اقتصادی، انرژی، حمل و نقل، آموزش و بهداشت و درمان پرداخت.

پزشکیان همچنین اشاره‌ای به رخدادهای تلخ اخیر در کشور داشت و با تأکید بر لزوم شناسایی دقیق زمینه‌ها، ابعاد و علل بروز این حوادث، نکاتی در خصوص رویکرد دولت نسبت به نحوه مواجه و پاسخگویی به هنگام به مطالبات مردم و جلوگیری از تکرار این گونه حوادث بیان کرد و نقش و وظایف مهم دیگر نهادهای حاکمیتی و همچنین حوزه‌های علمیه و مساجد در این زمینه را یاد آور شد.

محور نهایی سخنان رئیس جمهور نیز درخواست از علما و ائمه جمعه و جماعات برای ترویج و نهادینه کردن الگوی صحیح مصرف و صرفه‌جویی در مصرف انرژی در جامعه بود.

پزشکیان در جمع نمایندگان ولی وفقیه در استان‌ها یکی از زمینه‌ها و علل بروز حوادث اخیر در کشور را غفلت از نسل جوان و نیازها و اقتضائات آنان عنوان کرد و افزود: اینکه دشمنان بتوانند اینگونه بر روی ذهنیت فرزندان ما اثرات مخرب و منفی بگذارند و با شبکه‌سازی آنان را بازیچه اهداف و امیال خود قرار دهند، حقیقتاً غیرقابل تصور و پذیرش است و در کنار لزوم پاسخگویی نهادهای فرهنگی، امنیتی و اطلاعاتی، ما نیز باید خود را مقصر بدانیم، اشکالات خود را بیایم و درصدد رفع آن برآییم.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه ضرورت برخورد با سرشبکه‌ها و هدایت‌کنندگان اقدامات تروریستی یک سوی این ماجرا است، افزود: به اعتقاد من مسئله اصلی در این زمینه یافتن چرایی بروز این حوادث و راهکارهای رفع زمینه‌های تکرار آن است و از همین حالا نیز باید نسبت به اصلاح و جذب آن دسته از جوانانی که در این قضایا فریب خورده و به دام افتاده‌اند، اقدام کنیم.

پزشکیان در ادامه به اهمیت نقش و جایگاه اجتماعی مساجد در حل مشکلات و مسایل محلات و کاهش آسیب‌های اجتماعی نوجوانان و جوانان پرداخت و افزود: معتقدم نهاد مسجد با کارکردهای وسیع خود در سطح جامعه می‌تواند در حل مشکلات مردم، رفع محرومیتها از محلات و تربیت نسل نوجوان و جوان بسیار کارگشا باشد و این مهم نیازمند بازگشت این نهاد مقدس به جایگاه واقعی خود همانند دوران دفاع مقدس است.

رئیس جمهور تصریح کرد: نمی‌شود در جامعه و محله‌ای نهادی مقدس مانند مسجد باشد و در آن جامعه و محله ما شاهد مشکلات و آسیب‌های مختلف بویژه مرتبط با نسل جوان‌مان باشیم. اگر مبنا و مسیر ما حق و عدالت است - که هست - نباید از دفاع و تبیین این مسیر برای آحاد جامعه و نسل جدید تردید و باکی داشته باشیم.

پزشکیان تصریح کرد: یکی از اساسی‌ترین مشکلات ما این است که تفاوت‌ها را نمی‌پذیریم، به این معنا که هر کس با ما در برخی زمینه‌ها تفاوت داشت با برچسب ضددین و ضدانقلاب طرد و از کشتی انقلاب پیاده‌اش می‌کنیم. در صورتی که اگر تفاوت‌ها را بپذیریم بسیاری از مشکلات و مسایل اجتماعی رخ نخواهد داد.

رئیس جمهور همچنین به موضوع اقتضائات حکمرانی فضای مجازی پرداخت و با تأکید بر اینکه براساس مستندات، شواهد و تجربیات، ایجاد محدودیت در فضای مجازی نه تنها از آسیب‌های این حوزه بر نسل جوان نمی‌کاهد بلکه موجب سوق دادن آنها به استفاده از فیلترشکن با آثار و تبعاتی بسیار مخرب‌تر خواهد شد، تصریح کرد: ما نباید دنبال حذف صورت مسئله و ندیدن مشکل باشیم بلکه باید ضمن اجرای وظایف و مسئولیت‌های خود با حکمرانی صحیح و اصولی در فضای اجتماعی، از آسیب‌های آن بکاهیم و بر بستر آن، سرمایه اجتماعی نظام و کشور را تقویت کنیم.

پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود در جمع نمایندگان ولی فقیه در استان‌ها، ضمن تشریح دلایل، اهداف و الزامات اجرای طرح بزرگ اقتصادی دولت در زمینه اصلاح نظام یارانه‌ای، افزود: تا زمانی که ریشه‌های فساد و انحراف را قطع نکنیم، هرچقدر سازمان و نهاد بازرسی و نظارتی ایجاد کنیم، نخواهیم توانست جلوی مفاسد را بگیریم.

رئیس جمهور در ادامه اقداماتی نظیر اخذ رانت‌های هنگفت ارزی، کم اظهاری و بیش اظهاری، پشت فاکتورنویسی، نوسانات شدید قیمت کالاهای اساسی و عدم بهره‌مندی مصرف‌کنندگان اصلی از یارانه را از جمله تبعات پرداخت یارانه به شیوه قبل عنوان کرد و افزود: امروز با قطعیت می‌توانیم اعلام کنیم که در توزیع منابع ارزی هیچ رانت و فسادی رخ نخواهد داد، همه مردم از پرداخت یارانه‌های کالاهای اساسی منتفع خواهند شد، سه دهک پایین جامعه قدرت خریدشان افزایش یافته و سه دهک بالای جامعه نیز علاوه بر بهره‌مندی از یارانه، صرفاً برای مصرف مازاد خود هزینه پرداخت خواهد کرد.

رئیس جمهور مهمترین اولویت و دغدغه دولت در شرایط فعلی را بهبود شرایط اقتصادی کشور و صیانت از معیشت مردم عنوان کرد و افزود: معتقدیم محله‌محوری و نقش‌آفرینی بیش از پیش مساجد در این زمینه بسیار موثر خواهد بود و کیفیت و سرعت خدمت‌رسانی به مردم را افزایش خواهد داد.

پزشکیان همچنین از علما، نمایندگان ولی فقیه در استان‌ها، ائمه جمعه و جماعات در سراسر کشور خواست نسبت به تبیین و ترویج الگوی صحیح مصرف انرژی و نهادینه کردن صرفه‌جویی در جامعه بیش از پیش نقش‌آفرین باشند و در گام اول، صرفه‌جویی را از مساجد و مصلی‌های نماز جمعه آغاز کنند.


نظرات

آخرین اخبار
قالیباف: ایران و عراق به نقشه راه اقتصادی نیاز دارند
برنامه قطعی برق قزوین امروز جمعه 30 مرداد + لینک
کاهش شدید تردد در هرمز؛ تنها 7 شناور عبور کردند
جدول خاموشی برق در کهگیلویه و بویراحمد امروز جمعه 30 مرداد
قیمت نفت امروز جمعه 30 مرداد چقدر افزایش یافت؟
صعود دوباره قیمت نفت
موافقت‌نامه تجارت ترجیحی ایران با عمان نهایی شد
جنوب لبنان زیر آتش؛ حملات هوایی و توپخانه‌ای اسرائیل
برنامه قطعی برق کرمان امروز جمعه 30 مرداد اعلام شد
پل B1 کرج در مسیر بازسازی
طرح حمله به کنگره نیویورک خنثی شد
دلالان به دنبال بازیکنان جوان استقلال
بازگشت رئیس‌جمهور 93 ساله کامرون پس از 10 هفته غیبت
آخرین خبر از نقل و انتقالات استقلال امروز جمعه 30 مرداد
نقشه خروج اضطراری از محاصره‌ی تمام‌عیار
ظهور شگفتانه‌های قدرت ملی
برنامه مسابقات ورزشی امروز 30 مرداد 1405 +جدول پخش
توهم محدودیت
برد تاریخی والیبال زنان ایران در قهرمانی آسیا؛ ایران وارد جمع 100 امتیازی‌های جهان شد
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز جمعه 30 مرداد
جدول قیمت محصولات ایران خودرو امروز جمعه 30 مرداد
بروزترین قیمت محصولات سایپا امروز جمعه 30 مرداد + جدول
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون30 مرداد 1405+جدول پخش
برنامه قطعی برق ایلام امروز جمعه 30 مرداد+لینک
رقابت کنکور انسانی و ریاضی کلید خورد
قیمت دلار امروز جمعه 30 مرداد + جدول قیمت ارز در بازار آزاد
قیمت طلا امروز جمعه 30 مرداد + قیمت طلا 18 عیار
قطعی برق تهران امروز جمعه 30 مرداد+ لینک
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 30 مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
برنامه قطعی برق کرمانشاه امروز جمعه 30 مرداد + جدول
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز جمعه 30 مرداد + جدول
واکسن شخصی‌سازی‌شده سرطان منطبق بر تومورها و جهش‌ها
جمینای در نقش دستیار دانش‌آموزان و دانشجویان
افشاگری علیه متا؛ ایمنی کودکان فدای افزایش تعامل کاربران
رونمایی از قرص ورزش با بازسازی اثرات فعالیت بدنی!
تزریق وریدی آهن، نیاز به انتقال خون را کاهش می‌دهد
ضربان‌سازی که با حرکت قلب شارژ می‌شود
روشی جدید برای تشخیص خطر دیابت بدون آزمایش خون
گام بزرگ محققان ایرانی در هوشمندسازی گیاهان
تصادف در صفاشهر خرم بید با 3 جان باخته
به بازگشت جدی به مذاکرات نیاز داریم
ناو آبراهام لینکلن منطقه غرب آسیا را ترک کرد
شکست تیم فوتبال لوسیل قطر
بزرگداشت اربعین تدفین امام شهید در قم برگزار می‌شود
گزارش تصویری | مراسم بزرگداشت چهلم تدفین «آقای شهید ایران»
انتقاد قائم پناه از طولانی شدن روند اجرای برخی احکام قانونی
ونس از «مرحله جدید» فشار علیه ایران گفت؛ تمرکز آمریکا بر فشار اقتصادی
تقویت بیمه‌ها برای تقبل هزینه‌های درمان ضروری است
طراحی پلاک جدید برای خودروهای عمرانی مناطق آزاد
قطعی برق کرمانشاه فردا جمعه 30 مرداد+ جدول