×
سیاسی
شناسه خبر : 269818
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/29 ساعت 14:01
قوه قضاییه: تکذیب خبر دروغ «رجانیوز» درباره عفو شدگان 1401؛ برخورد قاطع با اغتشاشگران

قوه قضاییه: تکذیب خبر دروغ «رجانیوز» درباره عفو شدگان 1401؛ برخورد قاطع با اغتشاشگران

مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد: سایت رجانیوز در اقدامی عجیب و قابل تامل با استناد به خبر نادرست خبرگزاری فارس عفو معیاری سال 1401 که بسیاری از کارشناسان از آن به‌عنوان «پیشنهاد هوشمندانه درخواست عفو از سوی رئیس قوه قضائیه و پذیرش پدرانه از سوی مقام معظم رهبری که موجب ایجاد آرامش در جامعه و ترمیم شد» یاد می‌کنند را تصمیمی اشتباه عنوان کرده است.

نورنیوز- گروه سیاسی: وب‌سایت وابسته به جریان خاص سیاسی که تلاش دارد به هر بهانه‌ای دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران را مورد هجمه و تخریب قرار دهد، یک بار دیگر دقیقا در بحبوحه ناآرامی‌های اخیر که منجر به شهادت تعداد زیادی از هموطنان توسط تروریست‌های مزدور اسرائیل و آمریکا شد و قوه قضاییه نیز تعدادی از نیرو‌های شریف خود را که برای نظارت میدانی همراه مدافعان امنیت مردم شده بودند از دست داد، در همراهی با رسانه‌های ضد انقلاب ادعا‌های کذب، عجیب و قابل تاملی را مطرح کرده است.
این سایت خبر نادرست خبرگزاری فارس به نقل از «مقام امنیتی آگاه» که اظهار کرده است «اغلب اغتشاش‌گران دستگیرشده به جرم محاربه در آشوب‌های اخیر، سال ۱۴۰۱ نیز بازداشت و عفو شده‌اند» را دستمایه هجمه به عفو بزرگ سال ۱۴۰۱ رهبر معظم انقلاب قرار داده است.
منتشر کند و اینکه مقام امنیتی مورد نظر برچه اساسی به «جرم محاربه» اشاره کرده، با توجه به اینکه طبق قانون تشخیص جرم محاربه برعهده قاضی و مقام قضایی است، نه ضابط یا یک مقام امنیتی.
آیا این مقام امنیتی به فهرستی از متهمان دستگیرشده اغتشاشات اخیر که در سال ۱۴۰۱ نیز فعال بوده و عفو شده‌اند دسترسی دارد؟ اگر اینچنین است همانطور که یکی از شرایط عفو سال ۱۴۰۱ عدم تکرار رفتار‌های مجرمانه از سوی عفوشدگان بود، قطعا افرادی که از شرایط عفو استفاده کرده بودند و مجددا در اغتشاشات اخیر فعال بوده‌اند برخورد شدیدی با آنها صورت خواهد گرفت.
نکته پایانی در رابطه با حوادث تلخ اخیر اینکه رئیس دستگاه قضا از همان آغاز اغتشاشات خشونت‌بار، بر برخورد قاطعانه و بدون رافت با اغتشاشگران تاکید کرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جلسه شورای عالی قضایی روز ۱۵ دی ماه از با اشاره به برخورد قانونی و قاطع با عناصر اغتشاشگر گفت: ما حرف معترضین و منتقدین که بعضاً بحق و به‌درستی، دغدغه‌های معیشتی و دغدغه‌های مرتبط با رفاه اجتماعی و اقتصادی را دارند، می‌شنویم، اما با عناصری که بخواهند از این فضا سوء‌استفاده کنند و اغتشاش به راه بیندازند و امنیت کشور و مردم را مخدوش کنند، به حکم قانون، با قاطعیت برخورد می‌کنیم و در برابر اغتشاشگران و آشوب‌طلبان، ساکت نمی‌نشینیم.
رئیس عدلیه با تاکید بر اینکه، ارفاقی در قبال اغتشاشگران در کار نخواهد بود، افزود: اغتشاشگران بدانند که اگر در مقاطع پیشین، ارفاقاتی اِعمال می‌شد، دیگر خبری از آن قبیل ارفاقات و مماشات نخواهد بود، چرا که دشمنان اصلی مردم ما یعنی رژیم‌های آمریکا و صهیونیستی در مقطع فعلی رسماً و علناً از آشوب در کشور ما حمایت کرده‌اند؛ بنابراین هیچ اغتشاشگری دیگر نمی‌تواند مدعی فریب خوردن شود.
همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جمع فرماندهان فراجا از اغتشاشگران و حامیان و هدایت‌کنندگان آنها دیگر عذر و بهانه‌ای پذیرفته نیست؛ آنان دیگر نمی‌توانند مدعی شوند که فریب خوردند و یا غافل بودند. به واسطه روشن بودن موضع دشمن و میدان اینبار با سالیان گذشته موضوع تفاوت دارد و برای خطاکاران ارفاقی در نظر گرفته نمی‌شود.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر غیر قابل اغماض بودن رفتار‌های اغتشاشگران بیان داشت: همانطور که تاکید کرده‌ایم هیچگونه اغماض و ارفاقی در قبال عناصر اغتشاشگر در کار نخواهد بود و هیچگونه عذر و بهانه‌ای از آنان پذیرفته نیست؛ چرا که اکنون صحنه کاملاً عیان است و دشمنان قسم خورده ملت ایران به حمایت آشکار از اغتشاشگران و عناصر ضد امنیتی پرداخته‌اند؛ حمایت صریح و بدون پرده‌پوشی دشمن از قضایای اخیر سبب شده این قضایا با وقایع مقاطع پیشین متفاوت باشد.
رئیس قوه قضاییه ۲ مرتبه در روز‌های اخیر شخصا از ندامتگاه‌های محل نگهداری و بازداشت عناصر دستگیرشده در جریان اغتشاشات، حاضر شده و ضمن گفت‌و‌گو با مسئولان امنیتی و قضایی مربوطه، توصیه‌ها و دستوراتی را در راستای تسریع در تکمیل پرونده‌های این عناصر متهمین صادر کرده است.

 


اخبار مرتبط
اعلام جرم دادستانی تهران علیه یک خبرگزاری و یک پایگاه خبری داخلی
سه‌شنبه 1404/10/30 ساعت 09:29
اعلام جرم دادستانی تهران علیه یک خبرگزاری و یک پایگاه خبری داخلی
پس از طرح ادعا‌های نادرست در رابطه با عفوشدگان حوادث سال 1401 از سوی یک خبرگزاری و یک سایت، برای این دو رسانه پرونده قضایی تشکیل شد.
اژه ای: مسببین، محرکین و مباشرین اعمال تروریستی در وقایع اخیر محاکمه خواهند شد
دوشنبه 1404/10/29 ساعت 12:14
اژه ای: مسببین، محرکین و مباشرین اعمال تروریستی در وقایع اخیر محاکمه خواهند شد
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه کار اصلی ما در دستگاه قضایی، پیرامون وقایع اخیر، تازه آغاز شده است، گفت: کلیه‌ مقامات قضایی ذیصلاح در رسیدگی به پرونده‌ی عناصرِ متهم به ارتکاب اعمال تروریستی و آشوبگری، اولویت‌ها را مدنظر قرار دهند و ضمن تسریع و تدقیق در پیشبرد امور، تنها ملاک و معیارشان، عمل به مرّ قانون و اجرای عدالت باشد.
دستور اژه ای برای تسریع در مجازات عناصر تروریستی و تعقیب پشتیبانان آنها
دوشنبه 1404/10/22 ساعت 12:20
دستور اژه ای برای تسریع در مجازات عناصر تروریستی و تعقیب پشتیبانان آنها
رئیس قوه قضاییه گفت: به دادستان کل کشور و معاونت امور بین‌الملل قوه قضاییه دستور می‌دهم تا با همکاری سایر بخش‌های ذیصلاح از جمله وزارت امور خارجه و معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری، از طرق بین‌المللی و در مجامع و محاکم صالحه داخلی، در راستای خون‌خواهی شهدا و کشته‌شدگان حوادث اخیر، اقدامات قاطع و مؤثری را به عمل آورند.
نظرات

آخرین اخبار
ارائه 167 هزار خدمت امدادی و درمانی در مراسم تشییع رهبر شهید
زاکانی: حضور میلیونی مردم در تشییع رهبر شهید معادلات جهانی را تغییر داد
نقض آتش‌بس در جنوب لبنان؛ حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به نبطیه
نخست‌وزیر کره شمالی به پکن سفر کرد
قطر بر حمایت از توافق جامع میان ایران و آمریکا تأکید کرد
ستایش مردم یمن از مشارکت میلیونی ملت ایران در تشییع رهبر شهید
ادعای ترامپ: آتش‌بس پایان یافته است!
تقدیر معاون وزیر راه از عملکرد حمل‌ونقل در مراسم تشییع رهبر شهید
نشست بی‌نتیجه شورای امنیت درباره ایران؛ مخالفت روسیه و چین و تاکید برپایان قطعنامه
منیر الحدادی چرا هنوز به استقلال بازنگشته است؟
مراسم بزرگداشت رهبر شهید انقلاب به مدت سه شب در سراسر کشور برگزار می‌شود
ترافیک سنگین در محور چالوس و آزادراه قزوین - کرج - تهران
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و هفتم
ثبت‌نام حج 1406 از یکشنبه آغاز می‌شود
استقلال اردوی تمرینی خود را آغاز کرد
هواشناسی بوشهر: دمای هوا تا مرز 50 درجه افزایش می‌یابد
وزیر فرهنگ: ‏پرچمدار استقلال ایران به یادمان باش
تنش دمایی در 9 استان با احتمال آتش‌سوزی جنگل‌ها
اطلاعیه دفتر رهبر شهید انقلاب در مورد نماز لیله الدفن ایشان
چین هشدار نارنجی طوفان «باوی» را تمدید کرد
هواشناسی تهران: وزش باد در پنج روز آینده ادامه دارد
قدردانی رئیس هلال احمر از حضور مردم در تشییع رهبر شهید انقلاب
فیلم اختصاصی از مزار مطهر رهبر شهید در رواق دارالذکر
وزیر خارجه ترکیه: دلیلی برای درگیری نظامی میان ما و اسرائیل وجود ندارد
نورنما | 37 سال رهبری، جهاد تا شهادت
رئیس الحشد الشعبی از برگزارکنندگان مراسم «قائد شهید امت» تقدیر کرد
تنش با ایران، قیمت بنزین آمریکا را صعودی کرد
نگرانی روزافزون نمایندگان جمهوری‌خواه از اقدامات ترامپ
گروسی: در حال نظارت بر وضعیت نیروگاه هسته‌ای بوشهر در ایران هستیم
رشد 7درصدی بازار خودروهای برقی در اروپا
قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه 19 تیر 1405 + جدول
الجزیره: ایران توانست اعتبار نظامی آمریکا را زیر سؤال ببرد
قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه 19 تیر 1405 + جدول
توضیحات درباره جزئیات ترخیص خودروها در بندر چابهار
قیمت سکه وطلا امروز 19 تیرماه 1405
هشدار روسیه بر خطرات ناشی از درگیری نظامی ترامپ با ایران
آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان؛ صعود بین کوین
دلافوئنته در آستانه بازی با بلژیک: این سخت‌ترین آزمون ما در جام جهانی است
جزئیات درگیری مرگبار در بلوار سرافرازان مشهد
پشت درهای ناتو، چه معامله‌ای با آینده اروپا شد؟
چرخش دیپلماسی مصر؛ قاهره به دنبال بازتعریف روابط با کشورهای خلیج فارس و ایران
تحلیل بازار خودرو در ماه‌های پیش رو
دبیر شورای عالی امنیت ملی: حمله به زیرساخت‌ها مقابله به مثل خواهد شد
ابوترابی فرد: عصر بازدارندگی تهاجمی ایران و محور مقاومت آغاز شد
محکومیت شدید حمله تروریستی در پاکستان
نورنما | طواف آخر گرد قبله دل ها
برگزاری مراسم بزرگداشت «امام شهید» در مساجد و بقاع متبرکه استان تهران
دیدار وزیران خارجه ایران و اندونزی در مشهد
راهنمای کامل ثبت‌نام حج 1406؛ زمان آغاز ثبت نام تمتع
مترو و اتوبوس تهران از شنبه باز هم رایگان است؟