×
سیاسی
شناسه خبر : 269767
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/29 ساعت 13:01
رمزگشایی از سناریوهای اصلی ترامپ در مقابل ایران؛اغتشاشات داخلی و حمله نظامی؟

نورنیوز سناریوهای آینده آمریکا برای فشار بر ایران را بررسی می کند؛

رمزگشایی از سناریوهای اصلی ترامپ در مقابل ایران؛اغتشاشات داخلی و حمله نظامی؟

پس از شکست دشمن در جنگ 12 روزه و ناکام ماندن پروژه براندازی از طریق اغتشاشات داخلی، سناریوی جدیدی با عنوان فرسایش تدریجی می تواند در دستور کار دشمن قرار گیرد. هدف این سناریو شکستن اقتدار نظام و وادار سازی حکومت به تسلیم است.

نورنیوز-گروه سیاسی:پس از اغتشاشات اخیر که با همکاری و هدایت مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی شکل گرفت و کشور را درگیر یکی از بی‌سابقه‌ترین تهاجمات تروریستی و خسارت‌بار کرد، یکی از سوالات اصلی که اکنون در میان کارشناسان و تحلیل‌گران سیاسی و امنیتی مطرح می باشد، این است که با شکست دشمن در این مرحله، سناریوهایی که می‌تواند در آینده منشاء اقدامات بعدی دشمن قرار گیرد، چیست؟
پیش از ارائه پاسخ به این سئوال باید به این نکته مهم توجه داشت که اغتشاشات اخیر از نقطه نظر ماهیت، نحوه شکل گیری، عاملیت اصلی، نیروهای عمل کننده در سطوح هدایت کلان، فرماندهی میدانی و عناصر عمل کننده میدانی و همچنین اهداف به صورت کامل با رخدادهای اعتراضی قبلی متفاوت بوده است و در جای خود نیازمند بررسی و واکاوی دقیق و موشکافانه است.
اما برای ارائه پاسخ به سوال اصلی یعنی سناریوهایی که احتمالا از سوی دشمن در چارچوب تداوم برنامه های معطوف به براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران پیگیری خواهد شد، ابتدا باید ظرفیت‌هایی که در ۱۰ ماه گذشته از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی فعال شده و ابزارهایی که در این مسیر مورد بهره‌برداری قرار گرفته‌اند، به‌خوبی احصاء و تحلیل شود. در یک دسته‌بندی کلی، دشمن با استفاده از الگوهای جنگ ترکیبی، چهار میدان نبرد جدی را علیه جمهوری اسلامی ایران فعال نموده است؛
جنگ اقتصادی، جنگ اطلاعاتی و امنیتی، جنگ نظامی و جنگ ادراکی. این چهار محور به‌صورت هماهنگ و متقاطع عمل کرده‌اند تا فشارهای چندجانبه‌ای را بر حکومت و جامعه وارد کنند. در این چارچوب و به احتمال قوی، دشمن در ادامه وارد کردن فشارهای شکننده به جمهوری اسلامی، سه سناریو اصلی را پیش رو خواهد داشت:
۱- پیگیری پروژه براندازی با آغاز جنگ نظامی به عنوان اقدام پیشران و پشتیبانی از آن با تشدید جنگ اقتصادی و جنگ اطلاعاتی و امنیتی (اغتشاشات داخلی).
۲-پیگیری پروژه براندازی با آغاز مجدد جنگ اطلاعاتی و امنیتی (اغتشاشات داخلی) به عنوان اقدام پیشران و پشتیبانی از آن با جنگ نظامی و همچنین تشدید جنگ اقتصادی.
۳- پیگیری پروژه ایجاد "فرسایش تدریجی" در سطوح مختلف حکمرانی با هدف فلج‌سازی ساختارهای حکومتی و از میان بردن اقتدار حاکمیت و در نتیجه وادارسازی نظام به تسلیم. این سناریو را می توان مشابه مدل ونزوئلا دانست
 در هر سه سناریو، جنگ ادراکی به عنوان بستر اصلی پیش‌برد برنامه مدنظر خواهد بود. جنگ ادراکی با هدف تغییر نگرش عمومی، تضعیف اعتماد به حکومت و ایجاد ابهام در میان جامعه، نقش کلیدی در پیش برد هریک از سناریوهای ذکر شده دارد.
سناریوی اول در جریان جنگ ۱۲ روزه مورد آزمون قرار گرفت و هرچند ریسک و خسارتهای اقتصادی، امنیتی و اعتباری قابل توجهی برای آمریکا و رژیم صهیونیستی بدنبال داشت اما نتوانست به تحقق حداقلی اهداف دشمن نیز کمک کند. در صورتی که نتایج اولیه اجرای این سناریو حاصل شده بود به طور قطع دشمن با تداوم جنگ نظامی همه ظرفیتهای خود را برای به نتیجه رساندن هدف اصلی بعنی براندازی نظام جمهوری اسلامی به کار می گرفت. اما در چند روز ابتدای جنگ مشخص شد که حتی ادامه یافتن چند روزه این برنامه نیز بسیار پرریسک بوده و می تواند به صورت صددرصدی بر ضد خود عمل کند.
اغتشاشات اخیر را می توان مدل اجرایی سناریوی دوم دانست. در حالی که پس از اقدامات تروریستی و تخریبی گسترده و برنامه ریزی شده در روز ۱۸ دی ماه که با شهادت دهها نفر از نیروهای حافظ امنیت و مردم بیگناه کوچه و بازار همراه بود، دشمن با اعتماد بنفس بیشتر و تمهید نمودن مقدمات اقدام نظامی بدنبال پیشبرد هدف اصلی یعنی براندازی نظام بود، رخداد اعجاب آور حضور میلیونی مردم در تظاهرات و اجتماعات روز ۲۲ دی ماه ورق را عوض کرد.
در کنار حمایت میلیونی اقشار مختلف مردم در سراسر کشور از نظام سیاسی ، اعلام انزجار از تروریستهای وابسته و نفی مداخله خارجی،مجموعه اقدامات سیاسی، دیپلماتیک و دفاعی این پیام قاطع را به دشمن منتقل کرد که تداوم این مسیر نیز علی رغم ایجاد برخی دستاوردهای حداقلی که می تواند دستمایه اقدامات آینده قرار گیرد، منجر به تحقق نهایی هدف براندازی نخواهد شد.
پس از مشخص شدن توانمندیهای نظام جمهوری اسلامی ایران در مقابله با سناریوهای ترکیبی با پیشرانهای ایجاد اغتشاشات داخلی و انجام اقدام نظامی، اکنون اصلی ترین گزینه ای که به احتمال قوی مورد توجه دشمن خواهد بود، راهبرد ایجاد "فرسایش تدریجی" است
رفتار شناسی دونالد ترامپ و تیم همکار او نشان می دهد که این گروه علی رغم تلاش برای نشان دادن چهره ای جسور و مقتدر از خود، بسیار محافظه کار بوده و حاضر به پذیرش کم ترین ریسک در پیگیری برنامه های بلند پروازانه خود نیستند.
بر این اساس و با توجه به رویکرد محوری ترامپ در کسب دستاوردهای بزرگ با ریسک کم، شانس در دستور کار قرار گرفتن سناریوی سوم در قبال ایران بسیار بالا است. این سناریو، با تمرکز بر ایجاد فرسایش تدریجی و فلج‌سازی ساختارهای حکومتی با بهره گیری از فشارهای سیاسی، حقوقی، اقتصادی و امنیتی در بستر جنگ ادراکی پرشدت، گزاره ای است که می‌تواند به‌خوبی با محدودیت‌های فعلی دشمن هماهنگ باشد و به‌صورت مداوم فشار را بر جمهوری اسلامی ایران حفظ کند.
برای مقابله با این سناریو، لازم است که یک چارچوب مقاومت جامع و چندبعدی فعال شود که شامل مقاومت در حوزه‌های اقتصادی، امنیتی، فرهنگی و ادراکی باشد. همچنین، تقویت اقتدار داخلی به عنوان رکن اصلی برای حفظ انسجام ملی و همچنین تقویت ساختارهای حکومتی و توانمند سازی ارکان حکمرانی ضروری است.
 


اخبار مرتبط
یک مقام سعودی: جنگ با ایران قمار پرهزینه‌ای است
شنبه 1404/12/02 ساعت 21:15
یک مقام سعودی: جنگ با ایران قمار پرهزینه‌ای است
مقام سعودی، سناریوی ماجراجویی علیه ایران را «قماری عظیم، کاملاً غیرواقع‌بینانه وبه‌شدت بی‌پروا» توصیف کرد و گفت: ایران ونزوئلا نیست و کارت‌های زیادی در اختیار دارد.
وحشت در سرزمین‌های اشتغالی از پاسخ ایران به هر اقدام نظامی آمریکا
شنبه 1404/11/11 ساعت 21:15
وحشت در سرزمین‌های اشتغالی از پاسخ ایران به هر اقدام نظامی آمریکا
یک منبع صهیونیست از وحشت حاکم بر جبهه داخلی این رژیم به خاطر ترس از پاسخ ایران به هر اقدام آمریکا خبر داد.
گزافه‌گویی نتانیاهو در پی شکست طرح‌های تروریستی در ایران
دوشنبه 1404/10/29 ساعت 21:27
گزافه‌گویی نتانیاهو در پی شکست طرح‌های تروریستی در ایران
نخست وزیر رژیم صهیونیستی بار دیگر با تکیه بر توهمات خود، ایران را تهدید به حمله کرد.
اعلام آمار مجروحین مدافعان امنیت در اغتشاشات + اینترنت چه زمانی به شرایط عادی بازمی گردد؟
دوشنبه 1404/10/29 ساعت 14:41
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس تشریح کرد:
اعلام آمار مجروحین مدافعان امنیت در اغتشاشات + اینترنت چه زمانی به شرایط عادی بازمی گردد؟
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، ضمن اعلام آمار رسمی مجروحیت 3709 نفر ازنیروهای انتظامی و امنیتی و سوختن 2221 وسیله نقلیه در حوادث اخیر، تأکیدکرد که حل مشکلات معیشتی مردم وظیفه اصلی مسئولین است.وی افزود:در این اغتشاشات بالغ بر 250 مدرسه ، 300 مسجد و 90 حوزه علمیه آسیب دیده است.وی همچنین از حضور مردم درراهپیمایی 22 دی ماه که خنثی‌کننده توطئه‌ها بود قدردانی کرد.
دادستان کل کشور: جبران خسارت اغتشاشات اخیر باید از حامیان «فتنه سلطنت» مطالبه شود
یکشنبه 1404/10/28 ساعت 16:55
دادستان کل کشور: جبران خسارت اغتشاشات اخیر باید از حامیان «فتنه سلطنت» مطالبه شود
دادستان کل کشور گفت: جبران خسارت اغتشاشات اخیر براساس قانون باید از حامیان «فتنه سلطنت» مطالبه شود و این افراد باید پاسخگوی اتفاقات اخیر باشند.
رهبر معظم انقلاب: سرانجام ایستادگی‌ها شکست دشمنان است
جمعه 1404/01/01 ساعت 08:46
رهبر معظم انقلاب: سرانجام ایستادگی‌ها شکست دشمنان است
رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی صبح امروز در دیدار نوروزی با مردم و مسئولان در حسینیه امام خمینی(ره) به آنها توصیه کردند که در تحقق شعار سرمایه گذاری برای تولید به وظایف خود عمل کنند.
نظرات

آخرین اخبار
شوک نفتی تنگه هرمز به‌سمت غرب در حال حرکت است
98 درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود
همکاری با دشمن در شرایط جنگی مستوجب مجازات قانونی است
بیانیه سپاه پاسداران بمناسبت شهادت دریابان پاسدار، شهید علیرضا تنگسیری
مسیر تنبیه کامل متجاوزان را با تمام قوا ادامه می‌دهیم
نورنما | اونها نمونه های باورنکردنی برای جهان هستند...
ریزش سنگین بورس امارات
تداوم حملات حزب الله علیه مواضع ارتش رژیم صهیونیستی
توقف فعالیت در بندر جبل‌علی تأثیری بر تجارت خارجی ایران ندارد
بحران انرژی ژاپن؛ توکیو خواهان مذاکره سطح بالا با تهران
پارلمان بریتانیا: عصر اعتماد مطلق به آمریکا پایان یافته است
نامه رئیس فدراسیون فوتبال ایران به فیفا
در زرورق دفاع از نظام، پیچیده اند
جنگ تحمیلی علیه ایران؛ هرج و مرج در بازارهای مالی جهان
مدارس تا ایجاد شرایط پایدار، غیرحضوری است
نشانه‌های شکست آمریکا
افشاگری نیویورک تایمز از پشت پرده جنایات آمریکا در اولین روز جنگ علیه ایران
نحوه برگزاری آزمون‌ها به شرایط امنیت و سلامت بستگی دارد
بروجردی: عضویت ایران در NPT دیگر موضوعیتی ندارد
اعدام دو تروریست وابسته به گروهک منافقین توسط قوه قضائیه
چند پیشنهاد به وزارت خارجه
دوفوریتی | نوروز امسال: میهمانداری در روز، میدان داری در شب
ادامه رشد قیمت نفت پس از تشدید تنش‌ها در منطقه
ثبت بیش از 71 هزار تماس با خط مشاوره 1480 بهزیستی
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی/ حمله به یک شهر بازی در اصفهان و 4 نقطه در قم
رسانه آمریکایی: جایگزینی آواکس منهدم‌شده در عربستان دشوار است
وضعیت جاده ها امروز 10 فروردین 1405
هشدار گلدمن ساکس در خصوص افزایش قیمت غلات
رویای «آقای توخالی جهان» شکست خورد!
سردبیر بین‌الملل اسکای‌نیوز: آمریکا «پلن B» ندارد؛ ترامپ در جنگ با ایران شکست خواهد خورد
چگونه به کودک مبتلا به اوتیسم در طول جنگ کمک کنیم؟
حادثه در ایستگاه برق و تصفیه آب کویت
استاددانشگاه قطر: ورود کشورهای عربی به جنگ با ایران بزرگترین اشتباه بود
احتمال جذب 9هزار پرستار جدید در 1405
مخالفت قاطع ائتلاف حاکم عراق به استفاده از حریم هوایی این کشور علیه همسایگان
ترامپ: دموکرات‌ها بیمار و مانند تروریست‌ها هستند
اسرای آمریکایی در دادگاه‌های ایران به عنوان تروریست محاکمه می شوند
تصویب بودجه 2026 رژیم صهیونیستی با افزایش هزینه‌های نظامی
2 واقعه امنیتی برای ترامپ در یک روز
سناتور آمریکایی: ترامپ به هیچ‌یک از اهدافش در جنگ با ایران نرسیده است
اطلاعیه‌ قوه قضاییه در خصوص نگرانی‌های ایرانیان مقیم امارات بعد از سلب اقامت‌ها
80 نفر از عوامل مرتبط با شبکه‌های معاند در مازندران دستگیر شدند
پایگاه ویکتوریای آمریکا در بغداد هدف قرار گرفت
حمله پهپادی گروه مقاومت اسلامی تازه تاسیس سوریه به پایگاه آمریکا در اردن
ادعای ترامپ: فقط به دنبال نفت ایران هستم!
اکونومیست: ایران پیروز جنگ انرژی است
حملات همزمان به مواضع آمریکا در چند کشور منطقه
کشته شدن سرباز یونیفل در جنوب لبنان
حمله حزب الله به پایگاه و انهدام دو تانک مرکاوای اسرائیل
مخالفت قاطع ائتلاف حاکم عراق با استفاده از حریم هوایی این کشور علیه همسایگان