×
بین الملل
شناسه خبر : 269738
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/10/28 ساعت 23:21
اعلام جزئیات توافق آتش‌بس میان قسد و نظام الجولانی

اعلام جزئیات توافق آتش‌بس میان قسد و نظام الجولانی

پس از آنکه دولت موقت سوریه به ریاست ابو محمد الجولانی (احمد الشرع) طی امروز (یکشنبه) توافق آتش بسی را با شبه نظامیان قسد تحت حمایت آمریکا امضا کرد، منابع بندهای این توافق را اعلام کردند.

نورنیوز- گروه بین الملل: براساس این توافق، آتش‌بس فراگیر و فوری در تمامی جبهه‌ها میان دولت سوریه و نیروهای قسد برقرار می‌شود. همزمان با این امر، تمامی تشکیلات نظامی وابسته به قسد به منطقه شرق فرات عقب‌نشینی می‌کند که گامی مقدماتی برای بازاستقرار نیروها است.

همچنین دو استان دیر الزور و الرقه از لحاظ اداری و نظامی به دولت سوریه به صورت کامل و فوری تحویل داده می‌شود و دولت دمشق متعهد می‌شود که تعدی علیه کارمندان و نیروهای قسد و اداره مدنی در این دو استان نداشته باشد. کارمندان کنونی نیز در وزارت‌خانه‌های مربوطه در مشاغل خود می‌مانند. تمامی نهادهای مدنی در استان الحسکه در نهادهای دولت سوریه و ساختارهای اداری آن ادغام می‌شوند.

طبق بندهای این توافق، دولت سوریه تمامی گذرگاه‌های مرزی و میدان‌های نفتی و گازی در منطقه را تحویل می‌گیرد و مسئولیت حفاظت از آنها را نیروهای سوری برای تضمین بازگشت منابع به دولت سوریه برعهده می‌گیرند. 

براساس این توافق، تمامی عناصر نظامی و امنیتی قسد در چارچوب ساختار وزارت دفاع و کشور سوریه به صورت فردی بعد از انجام بررسی‌های امنیتی لازم ادغام می‌شوند و به آنها درجات نظامی و حقوق مادی و لوجستیک داده می‌شود. همچنین فرماندهی قسد متعهد می‌شود که نیروهای وابسته به نظام سابق سوریه را در میان تشکیلات خود ملحق نکند و فهرستی از افسران نظام سابق را که در مناطق شمال شرق سوریه حضور دارند، تحویل دهد.

طبق این توافق، دستور ریاستی مبنی بر تعیین نامزدی جهت تصدی منصب استاندار الحسکه به عنوان تضمینی برای مشارکت سیاسی و نمایندگی محلی صادر می‌شود. شهر عین العرب (کوبانی) نیز از تجهیزات نظامی سنگین خالی می‌شود و نیروی امنیتی از مردمان این شهر تشکیل می‌گردد و نیروی پلیس محلی که از لحاظ اداری وابسته به وزارت کشور سوریه باشد، ابقا می‌شود.

براساس توافق؛ اداره مسئول پرونده زندانیان و اردوگاه‌های داعش و نیز نیروهای مسئول حفاظت از این تاسیسات، به دولت سوریه ملحق می‌شود تا دولت سوریه کاملاً مسئول قانونی و امنیتی این امور شود. همچنین فهرستی از فرماندهان نامزد شده از سوی فرماندهی قسد برای تصدی پست‌های نظامی، امنیتی و غیرنظامی ارشد در ساختار دولت مرکزی تدوین می‌شود تا شراکت ملی تضمین گردد.

این توافق از دستور ریاستی شماره ۱۳ سال ۲۰۲۶ که حقوق فرهنگی و زبانی کردی را به رسمیت می‌شناسد، استقبال می‌کند.

طبق بندهای توافق، قسد ملزم می‌شود که تمامی فرماندهان و عناصر غیرسوری حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) را به خارج از مرزهای سوریه بفرستد تا حاکمیت سوریه تضمین شده و ثبات کشورهای همسایه برقرار شود.

در این توافق ذکر شده است دولت سوریه به عنوان عضوی کارآمد در ائتلاف بین‌المللی همچنین به ادامه مبارزه با تروریسم (داعش) با هماهنگی مشترک با آمریکا دراین چارچوب ادامه می‌دهد تا امنیت و ثبات منطقه تضمین شود. همچنین برای دستیابی به تفاهم‌هایی که درخصوص بازگشت امن ساکنان منطقه عفرین و الشیخ مقصود به مناطقشان باشد، تلاش می‌شود.


اخبار مرتبط
وزیر خارجه انگلیس: توافق آتش‌بس گامی حیاتی برای ثبات در منطقه است
چهارشنبه 1405/01/19 ساعت 17:28
وزیر خارجه انگلیس: توافق آتش‌بس گامی حیاتی برای ثبات در منطقه است
وزیر خارجه انگلیس با استقبال از توافق آتش‌بس میان آمریکا و ایران، این تحول را گامی حیاتی برای ایجاد امنیت و ثبات در منطقه و بازگشت روند عادی کشتیرانی بین‌المللی توصیف کرد.
انتقاد قسد از ائتلاف آمریکایی
دوشنبه 1404/10/29 ساعت 23:08
انتقاد قسد از ائتلاف آمریکایی
یک روز پس از توافق میان نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) و دولت موقت سوریه، نیروهای قسد اعلام کردند یک «گروه مسلح» به زندان «الشدادی» در حسکه واقع در جنوب‌غرب سوریه حمله کرده که هزاران داعشی در آنجا زندانی بودند.
زندانی با هزاران داعشی از کنترل قسد خارج شد
دوشنبه 1404/10/29 ساعت 21:49
زندانی با هزاران داعشی از کنترل قسد خارج شد
قسد بیانیه ای درباره اوضاع زندان الشدادی در شمال سوریه منتشر و اعلام کرد که این زندان از کنترل نیروهای قسد خارج شده است
الجولانی: قسد به شرق رود فرات عقب‌نشینی کند
شنبه 1404/10/27 ساعت 22:35
الجولانی: قسد به شرق رود فرات عقب‌نشینی کند
ارتش دولت موقت سوریه از فرماندهی نیرو‌های دموکراتیک سوریه (قسد) خواست تا به تعهدات خود عمل کرده و کاملاً به سمت شرق رود فرات عقب‌نشینی کنند.
نظرات

آخرین اخبار
نیروگاه برق دیمونا در فلسطین اشغالی طعمه حریق شد
حمله سایبری محدود به چهار بانک؛ عدم افشای اطلاعات مشتریان+بیانیه
بقایی: دشمن با حمله به ایران سرافکنده شد
نخست‌وزیر بریتانیا از توافق احتمالی ایران و آمریکا استقبال کرد
کانادا و ایرلند: آتش‌بس لبنان باید بخشی از توافق احتمالی ایران و آمریکا باشد
پایان محاصره دریایی ایران با بازگشایی تنگه هرمز
غریب‌آبادی: ایران پیروز نبرد یک‌ساله با متجاوزان است
حمله پهپادی حزب الله به مرکز فرماندهی ارتش اسرائیل
تاریخ‌سازی یوکی ایشیکاوا / سامورایی‌ها در صدر امتیازآوران جهان
گام جدید در شفافیت اقتصادی؛ سامانه «صورا» آغاز به کار کرد
معادل جدید کلمه «هدفون» تصویب شد
احتمال تغییر در برنامه امتحانات نهایی
عکس های منتخب ایران، شنبه 23 خرداد 1405
تصادف زنجیره‌ای در اشرفی اصفهانی تهران چند مصدوم داشت
جدال تاریخی ایران و نیوزیلند برای نخستین‌بار در جام جهانی
ضربه امنیتی به داعش در الانبار؛ حامی مالی داعش دستگیر شد
ادعای ترامپ: فردا با ایران توافق می‌کنیم / تنگه هرمز باز می‌شود
ابرنفتکش از محاصره آمریکا گذشت
اورژانس ایران در لیست 10 کشور برتر جهان
آزادراه شهید شوشتری در تهران پس از 18 سال افتتاح شد
نجات نوزاد یک‌ماهه در زاهدان با راهنمایی تلفنی اورژانس 115
تبانی در کاخ سفید؟ / هدیه ویژه وزارت دادگستری به شرکت‌های ترامپ
بحران انرژی در سایه جنگ منطقه‌ای؛ کشاورزان آمریکا زیر فشار اقتصادی
عملیات گسترده الحشد الشعبی برای تعقیب هسته‌های داعش
نظامیان مست آمریکایی در چنگ پلیس ژاپن/ اوکیناوا علیه واشینگتن برخاست
امتحانات نهایی 1405 چگونه برگزار می‌شود؟
اسلام‌آباد؛ میزبان مراسم امضای توافق ایران و آمریکا از طریق ویدئو کنفرانس
نقض آتش بس در لبنان ادامه دارد
توقیف تاکسی سمند با 21 میلیون تومان خلافی در خراسان شمالی
بقائی: برنامه‌ای برای سفر به ژنو یا جایی دیگر ظرف یکی دو روز آینده نداریم
ورزشگاه آزادی مسقف خواهد شد
«من زنده‌ام»؛ روایت مردی که از دل آوار برخاست و تا آخرین نفس برای ایران ماند+ عکس و فیلم
پرواز ناتمام در شرق هند؛ 5 پرسنل نظامی در سقوط هواپیما جان باختند
ترامپ پیام «شریف» درباره نزدیک بودن توافق با ایران را بازنشر کرد
طباطبایی: کسی فریب وحدت‌شکنان را نمی‌خورد
پزشکیان:دولت در سخت‌ترین شرایط لحظه‌ای از پیگیری مشکلات مردم غفلت نکرد
سرلشکر عبداللهی: شهید شادمانی نماد ابتکار و اقتدار در مسئولیت‌های نظامی بود
«دیار مادری» در راه شبکه یک/ بازگشت زیبا بروفه پس از غیبتی طولانی
نهایی شدن اجرای مرحله سوم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان/پرداخت بدهی از سوی دولت
شکاف 45 درصدی قیمت خودرو از کارخانه تا بازار آزاد
وزیر کشور: اقتدار و اتحاد ملی بال‌های پرواز جامعه به سمت ثبات است
خبر خوش برای فرزندان شهدا و جانبازان؛ جزئیات آزمون استخدامی جدید و جذب 12 هزار نفری
رئیس‌جمهور روسیه از پیشروی نظامی در دونباس خبر داد
انیمیشن «رویاشهر» به سینماهای ترکیه رسید
فیفا ستاره‌های مصر را چید/ تغییرات ناگهانی در پیراهن رقیب ایران
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت پنجم
تهران غبارآلود می‌شود / خطر وزش باد شدید در مناطق جنوبی و غربی
نورنما | متفاوت ترین هوادار روز اول رقابت های جام 2026
دیپلماسی تلفنی برای صلح؛ عراق و آژانس در مسیر کاهش تنش‌های منطقه‌ای
الجزیره: توافق ایران و آمریکا تا 24 ساعت آینده امضا می‌شود