×
بین الملل
شناسه خبر : 269738
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/10/28 ساعت 23:21
اعلام جزئیات توافق آتش‌بس میان قسد و نظام الجولانی

اعلام جزئیات توافق آتش‌بس میان قسد و نظام الجولانی

پس از آنکه دولت موقت سوریه به ریاست ابو محمد الجولانی (احمد الشرع) طی امروز (یکشنبه) توافق آتش بسی را با شبه نظامیان قسد تحت حمایت آمریکا امضا کرد، منابع بندهای این توافق را اعلام کردند.

نورنیوز- گروه بین الملل: براساس این توافق، آتش‌بس فراگیر و فوری در تمامی جبهه‌ها میان دولت سوریه و نیروهای قسد برقرار می‌شود. همزمان با این امر، تمامی تشکیلات نظامی وابسته به قسد به منطقه شرق فرات عقب‌نشینی می‌کند که گامی مقدماتی برای بازاستقرار نیروها است.

همچنین دو استان دیر الزور و الرقه از لحاظ اداری و نظامی به دولت سوریه به صورت کامل و فوری تحویل داده می‌شود و دولت دمشق متعهد می‌شود که تعدی علیه کارمندان و نیروهای قسد و اداره مدنی در این دو استان نداشته باشد. کارمندان کنونی نیز در وزارت‌خانه‌های مربوطه در مشاغل خود می‌مانند. تمامی نهادهای مدنی در استان الحسکه در نهادهای دولت سوریه و ساختارهای اداری آن ادغام می‌شوند.

طبق بندهای این توافق، دولت سوریه تمامی گذرگاه‌های مرزی و میدان‌های نفتی و گازی در منطقه را تحویل می‌گیرد و مسئولیت حفاظت از آنها را نیروهای سوری برای تضمین بازگشت منابع به دولت سوریه برعهده می‌گیرند. 

براساس این توافق، تمامی عناصر نظامی و امنیتی قسد در چارچوب ساختار وزارت دفاع و کشور سوریه به صورت فردی بعد از انجام بررسی‌های امنیتی لازم ادغام می‌شوند و به آنها درجات نظامی و حقوق مادی و لوجستیک داده می‌شود. همچنین فرماندهی قسد متعهد می‌شود که نیروهای وابسته به نظام سابق سوریه را در میان تشکیلات خود ملحق نکند و فهرستی از افسران نظام سابق را که در مناطق شمال شرق سوریه حضور دارند، تحویل دهد.

طبق این توافق، دستور ریاستی مبنی بر تعیین نامزدی جهت تصدی منصب استاندار الحسکه به عنوان تضمینی برای مشارکت سیاسی و نمایندگی محلی صادر می‌شود. شهر عین العرب (کوبانی) نیز از تجهیزات نظامی سنگین خالی می‌شود و نیروی امنیتی از مردمان این شهر تشکیل می‌گردد و نیروی پلیس محلی که از لحاظ اداری وابسته به وزارت کشور سوریه باشد، ابقا می‌شود.

براساس توافق؛ اداره مسئول پرونده زندانیان و اردوگاه‌های داعش و نیز نیروهای مسئول حفاظت از این تاسیسات، به دولت سوریه ملحق می‌شود تا دولت سوریه کاملاً مسئول قانونی و امنیتی این امور شود. همچنین فهرستی از فرماندهان نامزد شده از سوی فرماندهی قسد برای تصدی پست‌های نظامی، امنیتی و غیرنظامی ارشد در ساختار دولت مرکزی تدوین می‌شود تا شراکت ملی تضمین گردد.

این توافق از دستور ریاستی شماره ۱۳ سال ۲۰۲۶ که حقوق فرهنگی و زبانی کردی را به رسمیت می‌شناسد، استقبال می‌کند.

طبق بندهای توافق، قسد ملزم می‌شود که تمامی فرماندهان و عناصر غیرسوری حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) را به خارج از مرزهای سوریه بفرستد تا حاکمیت سوریه تضمین شده و ثبات کشورهای همسایه برقرار شود.

در این توافق ذکر شده است دولت سوریه به عنوان عضوی کارآمد در ائتلاف بین‌المللی همچنین به ادامه مبارزه با تروریسم (داعش) با هماهنگی مشترک با آمریکا دراین چارچوب ادامه می‌دهد تا امنیت و ثبات منطقه تضمین شود. همچنین برای دستیابی به تفاهم‌هایی که درخصوص بازگشت امن ساکنان منطقه عفرین و الشیخ مقصود به مناطقشان باشد، تلاش می‌شود.


نظرات

آخرین اخبار
آغاز واریز حقوق اسفندماه بازنشستگان کشوری و فولاد
کرملین مدعی است اطلاعاتی با ایران به اشتراک نگذاشته‌ است
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام پهپاد هرون TP اسرائیلی
تکذیب عبور کشتی نفتی با اسکورت آمریکا
نورنما | ادای احترام مردم برلین مقابل سفارت ایران
رهبر اقلیت سنا: ترامپ یک دروغگوست
تاج: پلیس استرالیا مقابل گیت گفته باید پناهنده شوید!
چطور فعالیت همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونیستی را گزارش دهیم؟+ تصویر
پایگاه آمریکایی در عراق زیر آتش نیروهای مقاومت
آغاز برخورد با ایرانیان خارج‌نشین «همکار دشمن» از سوی قوه قضائیه
اجرای طرح‌های حمایتی در 12 استان برای مسافران
مقر فرماندهی ستاد ارتش اسرائیل، هدف حمله پهپادی حزب‌الله
اعلام تمهیدات اتوبوسرانی تهران برای مراسم تشییع پیکر فرماندهان شهید
آغاز سی و پنجم موج عملیات وعده صادق4 با شلیک موشک‌های راهبردی فتاح، عماد، خیبر و قدر
مرتس: هیچ منفعتی از یک جنگ بی‌پایان نداریم
تاکید وزیر ارتباطات بر تقویت شبکه ارتباطی در استان‌های مهمان‌پذیر
تاکید قطر بر برقراری کانال‌های ارتباطی با ایران
سازمان اطلاعات سپاه: تعدادی از عوامل و عناصر وطن فروش دستگیر شدند
برلین: آمریکا برای یک راه‌حل دیپلماتیک آماده است؛ اما ایران نه
واکنش کابینه عربستان به حملات ایران به منافع آمریکایی‌ها
نامه ایران به سازمان ملل درباره شهادت چهار دیپلمات کشورمان در لبنان
دومین تماس تلفنی پوتین و پزشکیان در طول جنگ
دریادار تنگسیری: شناورهای مرتبط با متجاوزان حق عبور از ‎تنگه هرمز را ندارند
فعال شدن ستاد مردمی حمایت و پشتیبانی از دفاع مقدس
صادق خرازی: رژیم صهیونسیتی بعد از ایران سراغ عربستان، امارات و ترکیه خواهد رفت
آخرین اخبار از کیفیت هوای تهران
بقائی: اکنون که لبنان مقاومت می‌کند، ناگهان به یاد «حقوق بین‌الملل» افتاده‌اند!
عارف در گفت‌وگو با الجزیره: به دفاع از کشور ادامه می‌دهیم
گزارش تصویری | حمله آمریکایی - صهیونیستی به بزرگراه شهید باقری تهران
اعلام تمهیدات ترافیکی تشییع پیکر مطهر شهدای جنگ رمضان
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
شهادت چهار دیپلمات کشورمان در لبنان
9 راهکار کاهش ترس و نگرانی در شرایط جنگ
متوسط قیمت بنزین در آمریکا به 3.54 دلار رسید
قالیباف: چشم در برابر چشم را حکم می کنیم
دیدار معاون وزارت خارجه روسیه و سفیر ایران در مسکو پیرامون جنگ علیه ایران
برطرف شدن بخشی از اختلال خدمات بانک سپه
وزیر کشور: امنیت مرزهای کشور تامین است
واریز مستمری اسفندماه مددجویان کمیته امداد
مقاومت یک تانک مرکاوا را منهدم کرد
سناتور آمریکایی: جنگ با ایران هدر دادن روزانه یک میلیارد دلار است
واشنگتن به دنبال طرح صلح سه‌جانبه میان لبنان، سوریه و اسرائیل
درگیری ایران جهانی می‌شود
تا زمان شکست ترامپ، ایران به مبارزه ادامه می‌دهد
هزینه مراکز روزانه، نگهداری فرزندان بهزیستی واریز شد
سردار شکارچی: آمریکایی‌ها از مردم منطقه به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند
انهدام بیش از 100 پهپاد و اف-15 آمریکا و رژیم صهیونیستی
تل‌آویو توانمندی‌های ایران را دست کم گرفته بود
نورنما | شهادت مولای متقیان علی (ع) تسلیت‌باد
ادعای ترامپ: ممکن است با ایران گفتگو کنم!