×
بین الملل
شناسه خبر : 269729
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/10/28 ساعت 22:30
فشار ترامپ برای الحاق گرینلند خیانت به ناتو است

تلگراف:

فشار ترامپ برای الحاق گرینلند خیانت به ناتو است

تلاش‌های رئیس‌جمهور آمریکا برای تحت فشار قرار دادن دانمارک و اروپا به‌منظور پذیرش الحاق گرینلند خیانتی آشکار به ناتو است و می‌تواند بنیان‌های ائتلاف غربی را متلاشی کند.

نورنیوز- گروه بین الملل: روزنامه انگلیسی در مقاله‌ای تصریح می‌کند تلاش‌های «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای تحت فشار قرار دادن دانمارک و اروپا به‌منظور پذیرش الحاق گرینلند، به‌مثابه خیانتی عمیق به ائتلاف غربی و گامی بی‌ثبات‌کننده در نقض هنجارهای پذیرفته‌شده روابط بین‌الملل است. به‌گفته این مقاله، رویکرد ترامپ نه یک مذاکره مشروع درباره منافع اقتصادی یا امنیتی، بلکه کوششی بی‌پروا برای اعمال زور بر متحدان ناتو از طریق تعرفه‌ها و تهدیدهاست که بنیان‌های این ائتلاف را تضعیف می‌کند.

روزنامه «تلگراف» می‌نویسد: هرچند اختلاف‌نظر میان متحدان بر سر تجارت، تعرفه‌ها یا حتی برخی ملاحظات محدود امنیت ملی امری رایج است، اما اقدامات ترامپ خارج از این چارچوب‌ها قرار می‌گیرد. تلگراف استفاده ترامپ از فشار اقتصادی علیه اعضای ناتو برای تحمیل الحاق سرزمین یکی دیگر از اعضای این ائتلاف را عبور از یک خط قرمز اساسی می‌داند؛ رفتاری که می‌تواند ناتو را به‌طور جبران‌ناپذیری از هم بپاشد، زیرا ابزارهای به‌کاررفته با اصول بنیادین اعتماد متقابل و دفاع جمعی ناسازگار است.

این مقاله اشاره می‌کند: ترامپ موضع خود را با این ادعا توجیه کرده که استقرار تعداد محدودی از نیروهای متحد در گرینلند «وضعیتی بسیار خطرناک» برای امنیت جهانی ایجاد می‌کند. تلگراف این ادعا را واهی و قابل سرزنش می‌داند و تأکید می‌کند حضور چند ده سرباز برای رزمایش، هیچ تهدید نظامی‌ علیه ایالات متحده ایجاد نمی‌کند.

به‌گفته مقاله، هدف از این استقرارها، به‌ویژه از سوی بریتانیا، اطمینان‌بخشی به واشنگتن درباره توان ناتو برای دفاع از گرینلند بوده، نه ارسال پیام خصمانه به آمریکا.

تلگراف همچنین تصریح می‌کند هیچ توضیح راهبردی معقولی برای تمایل ترامپ به کنترل گرینلند وجود ندارد. مقاله می‌گوید اگر انگیزه دسترسی به منابع طبیعی باشد، این اقدام چیزی جز اخاذی خام نیست. اگر نگرانی درباره احتمال حضور نیروهای روسیه یا چین در گرینلند مطرح باشد، راه‌های بسیار مؤثرتر و مبتنی بر همکاری در چارچوب ائتلاف‌های موجود برای جلوگیری از آن وجود دارد. به باور تلگراف، اقدامات ترامپ بیش از هر چیز بازتاب تمایلی ساده‌انگارانه برای اعمال سلطه و رنگ‌زدن نقشه جهان با پرچم آمریکا است.

نویسنده در عین حال می‌پذیرد که اروپا به‌طور کامل به تعهدات خود در زمینه هزینه‌های دفاعی در ناتو عمل نکرده است، اما تأکید می‌کند متحدان اروپایی، از جمله بریتانیا و دانمارک، بارها آمادگی خود را برای پرداخت هزینه‌های انسانی و مالی در دفاع از ائتلاف نشان داده‌اند. تلگراف یادآور می‌شود تنها باری که ناتو ماده ۵ معاهده خود را فعال کرد، پس از حملات ۱۱ سپتامبر علیه ایالات متحده بود؛ زمانی که کشورهای عضو ناتو نیروهای خود را به افغانستان اعزام کردند. به نوشته مقاله، بریتانیا در آن جنگ ۴۵۷ نیروی نظامی خود را از دست داد و دانمارک با ۴۳ کشته، بالاترین نرخ تلفات سرانه را در میان کشورهای مشارکت‌کننده داشت.

تلگراف می‌نویسد اینکه اکنون همین متحدان به‌عنوان تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا معرفی شوند، به‌شدت غیرصادقانه است. مقاله استدلال می‌کند هدف قرار دادن این کشورها با تعرفه‌ها و اتهامات، بهانه‌ای سست برای آن چیزی است که از آن به‌عنوان تلاش برای «یورش و تصاحب» یاد می‌کند. از نگاه تلگراف، این رویکرد نشان‌دهنده سوءبرداشتی بنیادین از منافع ملی آمریکا است، زیرا دشمن‌تراشی از میان متحدان، جایگاه جهانی ایالات متحده را تضعیف می‌کند، نه تقویت.

این روزنامه بریتانیایی هشدار می‌دهد اقدامات ترامپ ممکن است اعضای ناتو را به بازنگری در اولویت قائل‌شدن برای این ائتلاف و میزان همسویی با سیاست‌های آمریکا در قبال چالش‌های جهانی، از جمله روابط با چین، وادار کند. مقاله این مسیر را نوعی خودزنی دیپلماتیک شدید توصیف می‌کند که حتی از شکست‌های سیاسی پیشین دولت ترامپ نیز فراتر می‌رود.

در جمع‌بندی، تلگراف تأکید می‌کند ترامپ با تضعیف ناتو، ایجاد تردید درباره تعهدات دفاع جمعی و فرسایش اعتماد میان متحدان، بیش از بسیاری از تهدیدهایی که خود به آن‌ها اشاره می‌کند، به بی‌ثباتی جهانی دامن زده است. به نوشته تلگراف، حتی اگر در آینده رویکردی متعارف‌تر به کاخ سفید بازگردد، آسیبی که به این ائتلاف وارد شده، ممکن است جبران‌ناپذیر باشد.


اخبار مرتبط
ترامپ: من نبودم ناتو در زباله‌دان تاریخ بود!
سه‌شنبه 1404/10/30 ساعت 22:05
ترامپ: من نبودم ناتو در زباله‌دان تاریخ بود!
رئیس جمهور آمریکا مدعی شد که اگر او نبود، پیمان ناتو الان جایش در زباله دان تاریخ بود.
وزیر خارجه دانمارک: الحاق گرینلند به خاک آمریکا خط قرمز ماست
دوشنبه 1404/10/29 ساعت 23:32
وزیر خارجه دانمارک: الحاق گرینلند به خاک آمریکا خط قرمز ماست
وزیر امور خارجه دانمارک در سخنانی خطاب به دونالد ترامپ گفت که تصاحب گرینلد از سوی آمریکا خط قرمز دولت و مردم این کشور است.
بیلد خبر داد:خروج ناگهانی نیروهای آلمانی از گرینلند
یکشنبه 1404/10/28 ساعت 18:17
بیلد خبر داد:خروج ناگهانی نیروهای آلمانی از گرینلند
رسانه آمریکایی «بیلد» گزارش داد که نیروهای نظامی آلمان مستقر در گرینلند به‌طور ناگهانی دستور ترک این جزیره را دریافت کرده‌اند؛ اقدامی که پرسش‌هایی جدی درباره تشدید تنش‌های سیاسی و اقتصادی پیرامون گرینلند ایجاد کرده است.
اعتراض لندن به واشنگتن بر سر گرینلند
یکشنبه 1404/10/28 ساعت 09:02
اعتراض لندن به واشنگتن بر سر گرینلند
کی‌یر استارمر نخست‌وزیر انگلیس با انتقاد صریح از تهدید تعرفه‌ای دولت آمریکا در پرونده گرینلند، این اقدام را کاملا غلط خواند و تاکید کرد گرینلند بخشی از پادشاهی دانمارک است و آینده آن را مردم گرینلند و دانمارک تعیین می‌کنند.
نظرات

آخرین اخبار
پیام رئیس قوه قضاییه به‌ مناسبت 12 فروردین
3 صهیونیست در حمله موشکی ایران به اراضی اشغالی زخمی شدند
وضعیت آب و هوا امروز 12 فروردین 1405+ وضعیت استانها
ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز
سیزده‌ای به رنگ غیرت؛ از سبزه تا سرخِ لاله‌ها، پیمان دوباره با ایران
23 عملیات مقاومت عراق علیه پایگاه‌های آمریکا انجام شد
فعالیت 30 درصدی شعب بانک‌ها از 15 فروردین ماه
عراق به جام جهانی بعد از 40 سال صعود کرد
تجاوز به ایران، حمله به اقتصاد جهان
اف‑35 نیروی هوایی آمریکا سقوط کرد
شهادت 11 فعال صنعت دارو و تجهیزات پزشکی
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
برگزاری دور پایانی مرحله پلی‌آف انتخابی جام‌جهانی 2026
آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی فعال شد
تساوی دیدار مصر در برابر اسپانیا قهرمان اروپا
سناتور آمریکایی: جنگ در ایران افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در آمریکا را به دنبال داشت
«چک‌لیستِ» صلیب سرخ برای آمادگیِ مراقبان در شرایط بحران
جهانی‌سازی جنگ؛ خطای محاسباتی بزرگ آمریکا
خودداری لهستان از ارسال سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت به خاورمیانه
حملات همزمان یمنی‌ها و حزب الله به فلسطین اشغالی
فعال شدن آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی
فیلیپین به‌دنبال مذاکره با ایران برای عبور از تنگه هرمز است
ربوده شدن روزنامه‌نگار آمریکایی در عراق تأیید شد
تداوم ناپایداری‌های جوی تا 14 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به نقاطی در تهران و کرج
ادعای ترامپ: ما به زودی ایران را ترک می‌کنیم
روبیو: پایان جنگ ایران نزدیک است
شوک های پی در پی در اقتصاد آمریکا
لوموند: سخنان ترامپ دیگر بازارهای مالی را آرام نمی‌کند
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
بلومبرگ: دست برتر جنگ انرژی در اختیار ایران است
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و کویت
چین، روسیه، اندونزی و پاکستان خواستار آتش بس فوری شدند
5644 موشک و پهپاد، آمار کشورهای عربی از حملات ایران در 32 روز جنگ
عراقچی: پاسخی به پیشنهادات 15 بندی آمریکا نداده‌ایم
واکنش آمریکا، انگلیس و فرانسه به کشته شدن صلحبانان سازمان ملل در لبنان
اصابت پرتابه به یک نفتکش در شمال دوحه
تحلیلگر نظامی روس: ذخایر موشک‌های تاماهاوک آمریکا رو به اتمام است
وارن: جنگ ترامپ با ایران از محبوبیت برخوردار نیست
مرشایمر: اگر ترامپ و نتانیاهو به دادگاه می‌آمدند، اعدام می‌شدند
45 عملیات حزب‌الله در 24 ساعت گذشته علیه اشغالگران
ارسال سوخت جت از نیویورک به انگلیس در بحبوحه بحران انرژی
پدرو سانچز: از اقدام تلافی‌جویانه ترامپ نمی‌ترسم
29 کشته در سقوط هواپیمای ترابری نظامی روسیه
سناتور آمریکایی: اقتصاد جهانی به دلیل بسته بودن تنگه هرمز درحال فروپاشی است
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!