×
بین الملل
شناسه خبر : 269704
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/10/28 ساعت 19:51
پشت پرده عقب نشینی رئیس جمهور آمریکا در قبال ایران

آکسیوس گزارش داد؛

پشت پرده عقب نشینی رئیس جمهور آمریکا در قبال ایران

به گزارش وبگاه «آکسیوس» در گزارش امروز یکشنبه خود به دلایل مختلف عقب‌نشینی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از اقدام ادعایی اش علیه ایران پرداخت.

نورنیوز-گروه بین الملل: وبگاه «آکسیوس» در گزارشی تحلیلی به تشریح دلایل متعدد عقب‌نشینی ترامپ از اقدام ادعایی علیه پرداخت.

به گزارش  وبگاه «آکسیوس» در گزارش امروز یکشنبه خود به دلایل مختلف عقب‌نشینی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از اقدام ادعایی اش علیه ایران پرداخت.

وبگاه «آکسیوس» در این خصوص نوشت که دولت ترامپ رئیس جمهور آمریکا علی‌رغم آمادگی‌های ادعایی نظامی اش برای حمله به ایران در پی اغتشاشات پراکنده که حضور فعال تروریست های مسلح در خیابان ها در ایران را به همراه داشت، یک دفعه و در آخرین ساعات چهارشنبه پیش از اقدام نظامی منصرف شد.

«آکسیوس» ادعا کرد که این چرخش نتیجه فشارهای متحدان منطقه‌ای آمریکا و هشدارهای مهم دریافتی از طریق کانال‌های مخفی مذاکراتی بود که به توافق بر سر کاهش تنش ها منتهی شد.

این وبگاه نوشت: صبح چهارشنبه، ده‌ها مقام ارشد نظامی، سیاسی و دیپلماتیک در واشنگتن و سراسر خاورمیانه (غرب آسیا) معتقد بودند که بمب‌های آمریکایی ظرف چند ساعت تهران را هدف قرار می دهد. ۲ مقام آمریکایی گفتند که تا بعد از ظهر آن روز، مشخص شد که دستوری صادر نخواهد شد؛ زیرا آمریکا عقب‌نشینی کرده بود. با توجه به کمبود تجهیزات نظامی در منطقه، هشدارهای متحدان آمریکا مانند اسرائیل و عربستان سعودی، نگرانی در میان مشاوران ارشد در مورد پیامدها و اثربخشی گزینه‌های حمله، و مذاکرات محرمانه پشت پرده با ایرانیان، او تصمیم گرفت که از این اقدام صرف نظر کند.

«آکسیوس» افزود: این روایت از تصمیم‌گیری‌های ترامپ در ۱۰ روز گذشته بر اساس مصاحبه با ۴ مقام آمریکایی، ۲ مقام اسرائیلی و ۲ منبع دیگر که از مذاکرات پشت پرده مطلع هستند، تهیه شده است. با توجه به آگاهی محدود به وقایع میدانی ایران، نهادهای اطلاعاتی واشنگتن در ابتدا ارزیابی کردند که اعتراضات فاقد انرژی کافی برای تهدید قابل توجه دولت ایران است. به گفته مقامات آمریکایی، روز جمعه نهم ژانویه، معاون رئیس جمهور آمریکا (جی دی ونس) ریاست اولین جلسه سطح بالا در کاخ سفید را برای بحث مفصل در مورد پاسخ نظامی احتمالی ایالات متحده بر عهده داشت. اما در آخر هفته (به وقت محلی)، عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران با استیو ویتکاف نماینده دونالد ترامپ تماس گرفت تا در مورد مسیر دیپلماتیک برای کاهش تنش ها صحبت کند! چند روز بعد مشخص شد که این کانال ارتباطی نقش مهمی در تصمیم‌گیری ترامپ ایفا کرد.

وبگاه مذکور ادامه داد: عصر روز سه‌شنبه، پس از بازگشت از سخنرانی در دیترویت، ترامپ وارد اتاق وضعیت (در کاخ سفید) شد تا استفاده از گزینه‌های نظامی را مورد بحث و بررسی قرار دهد. ترامپ در روزهای منتهی به جلسه، گزارش‌های اطلاعاتی دریافت کرد و مرتباً توسط «ونس» و «روبیو» ( معاون رئیس جمهور و وزیر خارجه آمریکا) در جریان آخرین اطلاعات قرار می‌گرفت، اما این اولین بار بود که رسما ریاست جلسه‌ای در مورد اعتراضات (اغتشاشات پراکنده تروریستی در ایران) را برعهده داشت.

به ترامپ چندین گزینه نظامی، از جمله حمله به اهداف متعدد دولت ایران در سراسر کشور که از کشتی‌های جنگی و زیردریایی‌های ایالات متحده انجام می‌شد، ارائه شد. ترامپ این گزینه‌ها را محدود کرد و درخواست تکمیل مقدمات را داد. یک مقام آمریکایی گفت که پس از صحبت ترامپ با تیم ارشد خود در روز سه‌شنبه، یک طرح حمله آماده شد، اما جلسه بدون هیچ تصمیم روشنی به پایان رسید. مقامات آمریکایی گفتند که روز چهارشنبه، انتظار جدی در داخل دولت این کشور وجود داشت که ترامپ برای حمله «چراغ سبز» نشان خواهد داد. نیروهای آمریکایی شروع به تخلیه پایگاه هوایی العدید در قطر و پایگاه ناوگان پنجم نیروی دریایی در بحرین کردند. تهران نیز متقاعد شده بود که حمله آمریکا در راه است و اطلاعیه‌ای مبنی بر بستن حریم هوایی خود صادر کرد.

یک مقام آمریکایی گفت: این بیانیه ای جعلی یا حیله نبود. توجه ها به جلسه مهمی که ترامپ قصد داشت بعد از ظهر چهارشنبه با تیم ارشد امنیت ملی خود تشکیل دهد، معطوف شد. اما ساعت‌ها گذشت و هیچ خبری از کاخ سفید نشد. ترامپ تصمیم گرفته بود که دست نگه دارد. یک مقام کاخ سفید گفت: او می‌خواست به نظارت بر اوضاع ادامه دهد. ارتش در موقعیتی بود که می‌توانست کاری خیلی سریع انجام دهد، اما دستوری صادر نشد.

از سوی دیگر، در تماسی که اوایل روز برقرار شد، یک صدای غافلگیرکننده خواستار احتیاط شده بود: بنیامین نتانیاهو. او به ترامپ گفت که اسرائیل آماده دفاع از خود در برابر انتقام ایران نیست، به ویژه از آنجا که آمریکا توانمندی های کافی در منطقه برای کمک به اسرائیل در رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایرانی را ندارد.

علاوه بر این، یکی از مشاوران نخست وزیر (رژیم صهیونیستی) نیز گفت که نتانیاهو احساس می‌کند طرح فعلی آمریکا قوی نیست و مؤثر هم نخواهد بود. به گفته یک منبع آگاه، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی نیز با ترامپ صحبت کرد و نگرانی عمیق خود را در مورد عواقب این طرح برای ثبات منطقه‌ ابراز کرد.

وبگاه «آکسیوس» سپس افزود: چندین مقام آمریکایی گفتند که هشدار نتانیاهو و گزارش‌های تیم ترامپ در مورد تهدید نیروهای آمریکایی به واسطه انتقام ایران، عوامل مهمی بوده‌اند. ترامپ روز جمعه به خبرنگاران گفت: هیچ‌کس من را متقاعد نکرد. من، خودم را متقاعد کردم.


نظرات

آخرین اخبار
معاون وزیر جهادکشاورزی: افزایش قیمت مرغ و تخم‌مرغ گرانفروشی نیست
تغییر معادلات بازار طلا در سایه بحران نفت
ادعای جدید آمریکا درباره توقیف کشتی ایرانی
هشدار هواشناسی درباره افت دما و بارش در زنجان
پروازهای تهران، نجف و مشهد فعال شد
جزئیات جدید از هویت و انگیزه عامل تیراندازی در مراسم کاخ سفید
هوای قابل قبول پایتخت در ششمین روز اردیبهشت
معاریو: جنگ با ایران میلیاردها دلار برای آمریکا هزینه داشت
اژه‌ای: اتحاد ملی سد شکست‌ناپذیر مقابل دشمن است
«نشست تهران»؛ دیپلماسی جهانی تنگه هرمز
انتقاد سناتور دموکرات از دولت ترامپ به دلیل گرانی سوخت
روانپریشی که دنیا را تهدید می‌کند
مهلت ثبت درخواست بیمه بیکاری تمدید شد
مداردیپلماسی | آیا بحران ایران و آمریکا وارد فاز نهایی شده است؟
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405+ جدول
سفر‌های دیپلماتیک عراقچی
تغییر نگاه نسل Z به سیاست خارجی آمریکا
تغییرات راهبردی فوری جنگ
اضافه‌وزن در 17 تا 29 سالگی خطرناک‌تر از میانسالی است
پیش یینی جنجالی سخنگوی کاخ سفید از تیراندازی در ضیافت شام ترامپ
حسن عجمی طلایی شد؛ آغاز درخشان کاروان ایران در سانیا 2026
پایان پرونده تروریست آموزش‌دیده؛ اجرای حکم اعدام عامر رامش در بامداد امروز
دستکاری ژنتیکی سلول‌های بنیادی؛ جهشی تازه در مسیر پزشکی بازساختی
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405 + وضعیت استانها
آخرین جزئیات از تیراندازی در ضیافت شام ترامپ + فیلم تیراندازی
برنامه مسابقات ورزشی امروز 6 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
ترامپ: هدف حمله امشب من بودم/ به جنگ با ایران مرتبط نبود
تیراندازی در بیمارستانی در شیکاگو و کشته شدن یک افسر پلیس آمریکا
مسن‌ترین بازیکنان جام جهانی
پیشروی نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل در جنوب غرب سوریه
حفاظت از یوزپلنگ چه چالش‌هایی دارد؟
سردرگمی ترامپ برای خروج از جنگ ایران
مجروح شدن افسر سرویس مخفی آمریکا در جریان تیراندازی در هتل واشنگتن هیلتون
آغاز توزیع متمرکز اقلام استراتژیک تجهیزات پزشکی از میلاد امام رضا (ع)
چین همچنان قدرت مسلط آموزش عالی در سیا است
ترامپ تیراندازی در مراسم کاخ سفید را تایید کرد
انفجار در جنوب غرب کلمبیا حداقل 13 کشته برجای گذاشت
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تاکر کارلسون : از سیاست های جنگ طلبانه ترامپ متنفرم
انتقاد سناتور آمریکایی از ترامپ برای افزایش قیمت بنزین
طعنه رهبر اقلیت دموکرات به ترامپ: منتظر «تغییر رژیم» باش!
تمدید 90روزه معافیت «قانون جونز»؛ عقب‌نشینی آمریکا زیر فشار جنگ ایران و بحران انرژی
روزنامه عبری یسرائیل هیوم : زور اسرائیل به موشک‌های حزب الله نمی‌رسد
جابجایی بیش از 16 میلیون تُن کالا از جاده های کشور در سال گذشته
گفت‌وگوی تلفنی فیدان با عراقچی
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد