×
بین الملل
شناسه خبر : 269676
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/29 ساعت 00:09
رئیس‌جمهور برزیل خطاب به ترامپ: این نیم‌کره متعلق به همه ماست نه فقط تو

رئیس‌جمهور برزیل خطاب به ترامپ: این نیم‌کره متعلق به همه ماست نه فقط تو

رئیس‌جمهور برزیل تاکید کرد رهبران ابرقدرتهای جهان باید درک کنند جهان در صورت درگیر شدن در خصومت دائمی داوم نخواهند آورد و هر چقدر هم که قوی باشند نمی‌توانند تنها بر ترس و زور تکیه کنند.

نورنیوز-گروه بین الملل: «لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا»، رئیس‌جمهور برزیل در مقاله‌ای بار دیگر با محکوم کردن تجاوزگری آمریکا در اوایل ماه ژانویه علیه ونزوئلا تصریح داشت آینده ونزوئلا و هر کشور دیگری باید به دست مردم خود آنجا تعیین شود.

رئیس‌جمهور برزیل با انتشار مقاله‌ای در روزنامه «نیویورک تایمز» تاکید کرد: «در ونزوئلا تنها یک فرآیند سیاسی فراگیری که توسط خود ونزوئلایی‌ها رهبری شود منجر به یک آینده دموکراتیک و پایدار خواهد شد. این یک شرط ضروری است برای آنکه میلیون‌ها تبعه ونزوئلا که تعداد زیادی از آنها موقتا به برزیل پناهنده شده‌اند، بتوانند به طور امن به وطنشان برگردند. برزیل به کار با مردم و دولت ونزوئلا با هدف محافظت از مرز مشترک ما به طول بیش از ۱۳۰۰ مایل و تعمیق همکاری ما ادامه خواهد داد.»

رئیس‌جمهور برزیل در این مقاله همچنین خاطر نشان کرد بمباران خاک ونزوئلا توسط ایالات متحده آمریکا و دستگیر کردن رئیس جمهور آن در سوم ژانویه  یک فصل غم‌انگیز دیگر را در روند افول مداوم قوانین بین‌المللی و نظم چند جانبه‌ای که بعد از جنگ جهانی دوم تشکیل شد رقم زده است.

لولا داسیلوا نوشته است: «ابرقدرت‌ها سال به سال حملات خود را به مرجعیت سازمان ملل و شورای امنیت آن تشدید کرده‌اند. هنگامی که استفاده از زور برای حل‌وفصل اختلافات از استثنا خارج شده و به قاعده تبدیل شود، صلح، امنیت و ثبات جهانی به خطر می‌افتد. اگر هنجارها فقط به صورت گزینشی رعایت شوند، بی‌هنجاری حاکم می‌شود و نه تنها کشورهای منفرد، بلکه کلیت نظام بین‌المللی را تضعیف می‌کند. بدون رعایت قوانینی که مورد توافق جمعی قرار گرفته باشند، ساختن جوامع آزاد، فراگیر و دموکراتیک غیرممکن است.»

رئیس جمهور برزیل تاکید کرد سران و رؤسای دولت‌های هر کشوری باید به خاطر اقداماتی که دموکراسی و حقوق اساسی را تضعیف ‌کند، پاسخگو باشند. او همچنین گفت اینکه یک دولت به خودش حق اعمال عدالت را اختصاص دهد مشروع نبوده و اقدامات یکجانبه، ثبات در سراسر جهان را تهدید و تجارت و سرمایه‌گذاری را مختل کرده، جریان پناهندگان را افزایش داده و ظرفیت کشورها را برای مقابله با جرایم سازمان‌یافته و دیگر چالش‌های فراملی تضعیف می‌کند.

لولا داسیلوا همچنین بیان داشت تاریخ نشان داده که استفاده از زور هرگز باعث نخواهد شد که کشورها به اهداف مثبت مد نظرشان در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و دیگر حوزه‌ها نزدیکتر شوند و اینکه ابرقدرتها جهان را به حوزه‌های نفوذشان تقسیم کرده و دست به حملات نواستعمارگری برای دستیابی به منابع راهبردی بزنند یک رویکرد منسوخ شده و آسیب زننده است.

او درباره تجاوز نظامی ایالات متحده به ونزوئلا بیان کرد: «در تاریخ بیش از ۲۰۰ ساله استقلال کشورها در آمریکای جنوبی این برای نخستین بار بود که این قاره هدف حمله نظامی مستقیم ایالات متحده قرار گرفت هر چند که نیروهای آمریکایی در گذشته سابقه دخالت در این منطقه را داشته‌اند.»

رئیس جمهور برزیل اظهار کرد: «ما تسلیم تلاش‌های هژمونیک نخواهیم شد. ساخت یک منطقه سعادتمند، صلح آمیز و تکثرگرا تنها دکترینی است که برای ما مناسب است.»


نظرات

آخرین اخبار
هشدار سخنگوی ارتش: کنترل تنگه هرمز خط قرمز ایران است
جزئیات تعویق امتحانات نهایی 25 و 27 تیر درچهار استان جنوبی
آخرین وضعیت جاده‌های کشور ؛ ترافیک سنگین در چالوس و هراز
تجاوز آمریکا و پاسخ بی‌سابقه ایران؛نبرد چندساعته تا طلوع آفتاب ،هشدار قرارگاه خاتم‌الانبیا
هشدار شدید ایران به آمریکا: زیرساخت بزنید، همه زیرساخت‌های منطقه را هدف می‌گیریم
سهم باشگاه‌های لیگ برتر از پاداش فیفا در جام جهانی 2026
مسی: رسیدن به دو فینال پیاپی جام جهانی کار هر کسی نیست
مارتینز راز صعود آرژانتین را فاش کرد؛ «با چاقو بین دندان‌ها جنگیدیم»
شب کابوس‌وار جود بلینگام؛ از پس گردنی به مدافع آرژانتین تا حذف انگلیس
قراردادی 82 میلیون دلاری ارسال لوله‌های توپ انگلیسی به اوکراین
چرا دیوان کیفری لاهه به دشمن شماره یک واشنگتن تبدیل شد؟
زمان اعلام نتایج کنکور ارشد مشخص شد
چرا پشت چراغ قرمز بی‌قراریم؟ کشف ریشه‌های یک رفتار همگانی
رویای واشنگتن؛ تغییر موازنه پس از جنگ
چراغ سبزِ نهادهای امنیتی برای برگزاری «کنکور سراسری» + زمان برگزاری کنکور
آغاز ماراتن آزمون کارشناسی ارشد 1405 از صبح امروز + راهنمای کامل
کالابرگ الکترونیکی امروز برای این گروه شارژ شد + جزئیات خرید
دیدارهای رده‌بندی و فینال جام جهانی 2026+ روز و زمان مسابقات
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 25 تیر+ وضعیت استان ها
جنگ سرد در زمین فوتبال؛ بنر جنجالی آرژانتینی‌ها علیه اشغالگری انگلیس
ورود اوپن‌ای‌آی به بازار گجت‌ها؛ رونمایی از بلندگوی هوشمند قابل حمل
حکم بازداشت بین‌المللی نتانیاهو در استانبول صادر شد
هند صادرکننده رسمی «مغزها»؛ وقتی فرار از وطن، استراتژی ملی می‌شود!
برنامه مسابقات ورزشی امروز 25 تیر 1405+ جدول پخش
شکست پروژه آسمان امن؛ چرا پروازها در جنوب عربستان فلج شد؟
شکاف در کاخ سفید؛ ترامپ در محاصره بن‌بست ایران و تهدید کوبا
آلزایمر در مسیر انفجار آماری؛ مبتلایان تا 2050 به 152 میلیون نفر می‌رسند
تضعیف سد دفاعی روده با کاهش یک پروتئین
روسیه: نیروهای غربی در صورت ورود به خاک اوکراین اهداف مشروع نظامی محسوب می‌شوند
صندلی داغ؛ قیمت نجومی بلیت فینال جام جهانی
رابط مغز و رایانه یادگیری حرکتی را تقویت می‌کند
نیویورک تایمز: محاصره دریایی دوباره ایران به قیمت نفت آسیب بیشتری وارد می‌کند
چاقی عامل اصلی سندرم قلبی، کلیوی و متابولیک
موافقت آمریکا با فروش 2 میلیارد دلار تسلیحات موشکی به عربستان
پیش‌دیابت؛ زنگ خطر خاموشی که می‌تواند به دیابت نوع 2 ختم شود
انگلیس به‌دنبال محدودیت شبانه شبکه‌های اجتماعی برای نوجوانان
کامبک رؤیایی آرژانتین برابر انگلیس؛ مسی و یارانش فینالیست جام جهانی 2026 شدند
هوش مصنوعی زیر ذره‌بین؛ متا با شکایت جدید کارکنان روبه‌رو شد
شهادت 35 نفر در پی حملات تیرماه به کشورمان/ بیشترین آسیب‌ها برای 3 استان
ادعای ترامپ درباره سوریه؛ الشرع با حزب‌الله دقیق‌تر از اسرائیل برخورد می‌کند
دستور فوری وزیر ورزش برای رسیدگی به وضعیت قهرمان جوان ژیمناستیک
پارکینگ بزرگ اربعین شلمچه آماده میزبانی از زائران شد
تأکید معاون اول رئیس‌جمهور بر تقویت همکاری‌های راهبردی با چین
ادامه تعطیلی سه فرودگاه عربستان پس از هشدارهای ارتش یمن
مدیرعامل چادرملو: AFC درخواست فدراسیون را رد کرده؛ تاج باید پاسخگو باشد
ادعای ونس: نیروی زمینی برای تغییر حکومت ایران اعزام نخواهیم کرد
نورویدئو | مرگ در گرمای اروپا ؛ حقیقتی فراتر از تغییرات اقلیمی
ترامپ ادعا کرد: دوست ندارم درباره ایران ضرب الاجل تعیین کنم
تصمیم نهایی AFC؛ سهمیه آسیایی به گل‌گهر رسید
طوفان در قلب پایگاه‌های آمریکا؛ پاسخ موشکی ایران به آمریکا در منطقه؛ از اردن تا کویت