×
بین الملل
شناسه خبر : 269676
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/29 ساعت 00:09
رئیس‌جمهور برزیل خطاب به ترامپ: این نیم‌کره متعلق به همه ماست نه فقط تو

رئیس‌جمهور برزیل خطاب به ترامپ: این نیم‌کره متعلق به همه ماست نه فقط تو

رئیس‌جمهور برزیل تاکید کرد رهبران ابرقدرتهای جهان باید درک کنند جهان در صورت درگیر شدن در خصومت دائمی داوم نخواهند آورد و هر چقدر هم که قوی باشند نمی‌توانند تنها بر ترس و زور تکیه کنند.

نورنیوز-گروه بین الملل: «لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا»، رئیس‌جمهور برزیل در مقاله‌ای بار دیگر با محکوم کردن تجاوزگری آمریکا در اوایل ماه ژانویه علیه ونزوئلا تصریح داشت آینده ونزوئلا و هر کشور دیگری باید به دست مردم خود آنجا تعیین شود.

رئیس‌جمهور برزیل با انتشار مقاله‌ای در روزنامه «نیویورک تایمز» تاکید کرد: «در ونزوئلا تنها یک فرآیند سیاسی فراگیری که توسط خود ونزوئلایی‌ها رهبری شود منجر به یک آینده دموکراتیک و پایدار خواهد شد. این یک شرط ضروری است برای آنکه میلیون‌ها تبعه ونزوئلا که تعداد زیادی از آنها موقتا به برزیل پناهنده شده‌اند، بتوانند به طور امن به وطنشان برگردند. برزیل به کار با مردم و دولت ونزوئلا با هدف محافظت از مرز مشترک ما به طول بیش از ۱۳۰۰ مایل و تعمیق همکاری ما ادامه خواهد داد.»

رئیس‌جمهور برزیل در این مقاله همچنین خاطر نشان کرد بمباران خاک ونزوئلا توسط ایالات متحده آمریکا و دستگیر کردن رئیس جمهور آن در سوم ژانویه  یک فصل غم‌انگیز دیگر را در روند افول مداوم قوانین بین‌المللی و نظم چند جانبه‌ای که بعد از جنگ جهانی دوم تشکیل شد رقم زده است.

لولا داسیلوا نوشته است: «ابرقدرت‌ها سال به سال حملات خود را به مرجعیت سازمان ملل و شورای امنیت آن تشدید کرده‌اند. هنگامی که استفاده از زور برای حل‌وفصل اختلافات از استثنا خارج شده و به قاعده تبدیل شود، صلح، امنیت و ثبات جهانی به خطر می‌افتد. اگر هنجارها فقط به صورت گزینشی رعایت شوند، بی‌هنجاری حاکم می‌شود و نه تنها کشورهای منفرد، بلکه کلیت نظام بین‌المللی را تضعیف می‌کند. بدون رعایت قوانینی که مورد توافق جمعی قرار گرفته باشند، ساختن جوامع آزاد، فراگیر و دموکراتیک غیرممکن است.»

رئیس جمهور برزیل تاکید کرد سران و رؤسای دولت‌های هر کشوری باید به خاطر اقداماتی که دموکراسی و حقوق اساسی را تضعیف ‌کند، پاسخگو باشند. او همچنین گفت اینکه یک دولت به خودش حق اعمال عدالت را اختصاص دهد مشروع نبوده و اقدامات یکجانبه، ثبات در سراسر جهان را تهدید و تجارت و سرمایه‌گذاری را مختل کرده، جریان پناهندگان را افزایش داده و ظرفیت کشورها را برای مقابله با جرایم سازمان‌یافته و دیگر چالش‌های فراملی تضعیف می‌کند.

لولا داسیلوا همچنین بیان داشت تاریخ نشان داده که استفاده از زور هرگز باعث نخواهد شد که کشورها به اهداف مثبت مد نظرشان در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و دیگر حوزه‌ها نزدیکتر شوند و اینکه ابرقدرتها جهان را به حوزه‌های نفوذشان تقسیم کرده و دست به حملات نواستعمارگری برای دستیابی به منابع راهبردی بزنند یک رویکرد منسوخ شده و آسیب زننده است.

او درباره تجاوز نظامی ایالات متحده به ونزوئلا بیان کرد: «در تاریخ بیش از ۲۰۰ ساله استقلال کشورها در آمریکای جنوبی این برای نخستین بار بود که این قاره هدف حمله نظامی مستقیم ایالات متحده قرار گرفت هر چند که نیروهای آمریکایی در گذشته سابقه دخالت در این منطقه را داشته‌اند.»

رئیس جمهور برزیل اظهار کرد: «ما تسلیم تلاش‌های هژمونیک نخواهیم شد. ساخت یک منطقه سعادتمند، صلح آمیز و تکثرگرا تنها دکترینی است که برای ما مناسب است.»


نظرات

آخرین اخبار
در زمان مواجهه با تشنج این اقدامات را انجام ندهید
مولکولی که نور خورشید را سال‌ها نگه می‌دارد
دستاوردی قابل توجه در ترمیم نخاع
فشارخونتان را روزی دو بار اندازه بگیرید
پیش‌علامت پارکینسون و زوال عقل مشخص شد
نقش موثر رژیم «فستینگ» در کاهش علائم التهاب روده
دهلی‌نو درصدد مهار هوش مصنوعی برآمد
مقام پیشین آمریکا: اسرائیلی‌ها دوستان ما نیستند
تیم پیشین اوسمار صعود کرد
شگفتی نتانیاهو از اقدامات امارات
رئیس سابق فدراسیون اسکی سرپرست تیم ملی والیبال شد!
توافق آمریکا و فیلیپین درباره استقرار سامانه‌های موشکی پیشرفته در مانیل
استان‌های مرزی در برقرار ارتباط با ایالت‌های مرزی پاکستان اختیار دارند
زمستان بدون خاموشی در حال سپری شدن
انتقاد سفیر ایران در آلمان از استاندارهای دوگانه اروپا
میزان بدهی رژیم صهیونیستی چقدر است؟
آمریکا در صدد از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم
استقلال (3) - الحسین (2)/وداع استقلال با آسیا + فیلم
احضار سفیر آلمان به وزارت امور خارجه
اردوغان: شاخ آفریقا نباید به عرصه درگیری قدرت‌های خارجی تبدیل شود
حزب‌الله محاصره اقتصادی آمریکا علیه کوبا را محکوم کرد
وقوع حادثه امنیتی مقابل کنگره آمریکا
مرشایمر: جنگ با ایران پایان خوشی برای آمریکا ندارد
انفجار در کلیسایی در نیویورک؛ حال 2 نفر وخیم است
کاتس اعتراف کرد: از جنوب لبنان عقب‌نشینی نخواهیم کرد
واردکنندگان کالاهای اساسی بخوانند؛ تا این تاریخ به پول خود می‌رسید
زلنسکی: دیپلماسی زمانی مؤثرتر است که قدرت وجود داشته باشد
رکورد ملی 50 متر کرال پشت شکسته شد
تمجید عارف از وزارت فرهنگ برای برگزاری جشنواره‌های فجر1404
شکست سنگین السد در خانه
قیمت نفت در سراشیبی سقوط قرار گرفت
حمله آمریکا به شناورهای بی‌دفاع کارائیب؛ 11 نفر کشته شدند
اعلام آمادگی هیئت عالی نظارت مجمع در تسریع رسیدگی به لایحه بودجه 1405
امشب؛ ­مهلت ثبت نام خودرو‌های وارداتی به‌پایان می‌رسد
در کدام کشورها فردا اولین روز رمضان است؟
پیش‌بینی وضعیت آب و هوای تهران فردا چهارشنبه 28 بهمن 1404
الغرافه (0) - تراکتور (2)/عبور تراکتور از بحران با برد مقابل الغرافه
سی‌ان‌ان: در مذاکرات ایران و آمریکا پیشرفتی حاصل شده است
مذاکرات روسیه، آمریکا و اوکراین پایان یافت
رابرت مالی: توافق میان ایران و آمریکا قابل دستیابی است
یک تحلیلگر انگلیسی: ناوگان آمریکا در برابر ایران آسیب‌پذیر است
واشنگتن اعلام کرد: آزمایش‌های هسته‌ای را از سر می‌گیریم
عراق 150 داعشی زیر 18 سال را تحویل گرفت
حذف نام نوری المالکی از نامزدی نخست وزیری عراق تکذیب شد
وزاری خارجه ایران و سوئیس دیدار کردند
اعلام اسامی محرومان هفته بیست‌ودوم لیگ برتر فوتبال
مه خوش‌بینی در شب مذاکرات!
اختلافات داخلی در تیم مذاکره‌کننده اوکراین عامل پیچیده‌تر شدن صلح با روسیه
مذاکرات ژنو ترمز بازارهای مالی را کشید/ طلا و دلار سقوط کرد
آیین بزرگداشت چهلمین روز شهدا و جانباختگان ناآرامی های دی ماه 1404 در مشهد برگزار شد