×
سیاسی
شناسه خبر : 269642
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/10/28 ساعت 17:12
حق مردم برای اعتراض مسالمت‌آمیز را به‌رسمیت می‌شناسیم

پاسخ سفارت ایران در آذربایجان:

حق مردم برای اعتراض مسالمت‌آمیز را به‌رسمیت می‌شناسیم

سفارت ایران در باکو طی بیانیه‌ای در خصوص وقایع اخیر در کشور خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران ضمن به رسمیت شناختن حق مردم برای اعتراض مسالمت‌آمیز و طرح مطالبات مشروع، کاملاً متعهد به حفاظت از حقوق و آزادی‌های شهروندان، به‌ویژه در جریان اعتراضات مسالمت‌آمیز، حفظ جان و مال مردم، اموال عمومی و نظم ملی است.

نورنیوز- گروه سیاسی: بخش مطبوعاتی سفارت جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان در پاسخ به درخواست‌های رسانه‌های این کشور درباره اعتراضات در ایران که در ارتباط با مطالبات اقتصادی آغاز شد؛ اما با تحریک مستقیم و آشکار رژیم صهیونیستی و ایالات متحده به خشونت کشیده شد. مطالبی را منتشر کرد؛ 

براساس این بیانیه در مرحله نخست ( ۲۸ تا ۳۱ دسامبر): اعتراضات مدنی بوده که در این مرحله تظاهرات به صورت مسالمت آمیز و محدود در سطح بازار و برخی از اصناف برگزار شد. در این مورد شخصا رئیس جمهور با نماینده‌های اعتراض کنندگان دیدار کرده و در مورد راهکارهای تحقق خواسته‌های آن‌ها تبادل نظر کرد، همچنین به وزرا و استانداران دستور داده شد تا با نمایندگان اصناف و  فعالان اقتصادی گفت‌وگو داشته باشند.

در مرحله دوم (۱ تا ۷ ژانویه): اعتراضات خشونت‌آمیز اما غیرمسلحانه  وجود داشت که در این مرحله عناصر جدیدی که به دنبال سوء استفاده از خواسته‌های مشروع اصناف بودند، در میان برخی از توده مردم نفوذ کرده و  اقدامات خشونت‌آمیز انجام دادند. همچنین در این مرحله، نیروهای امنیتی با خویشتن‌داری برای جلوگیری از تشدید خشونت عمل کردند. اوضاع همچنان تحت کنترل کامل بود. اعتراضات مانند این در تجربه سایر کشورها نیز وجود دارد.

همچنین در مرحله سوم (۸ تا ۱۰ ژانویه): خشونت مسلحانه و اقدامات تروریستی  بود که با تأسف باید اشاره کرد در این مرحله، تروریست‌ها و عناصر مسلح با منحرف کردن اعتراضات از مسیر مسالمت‌آمیز و استفاده از سلاح گرم و سرد علیه پلیس و غیرنظامیان، اوضاع را متشنج کردند. فیلم‌ها و اسنادی وجود دارد که اقدامات تحریک‌آمیز نیروهای هماهنگ‌شده توسط آمریکا و اسرائیل را اثبات می‌کند. این گروه‌های مسلح بی‌رحم برای ایجاد هرج و مرج و در ادامه سیاست تجاوز نظامی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران به خیابان‌ها آمده و جنایات جدی را رقم زدند. 

در بیانیه‌ سفارت کشورمان در باکو همچنین آمده است؛ در مرحله چهارم (از ۱۰ ژانویه)؛ نیروهای امنیتی برای کنترل کامل اوضاع و جلوگیری از آسیب رساندن تروریست‌ها به شهروندان و زیرساخت‌های شهر و خنثی کردن نقشه‌های تروریستی شوم بدخواهان ملت ایران وارد عمل شدند که در نتیجه این اقدامات تعداد زیادی از عناصر تروریستی در شرایط مسلح دستگیر و نظم به طور کامل در کشور برقرار شد.

در جریان این اتفاقات، تعداد زیادی از مراکز عمومی، ساختمان‌های دولتی و ایستگاه‌های پلیس به آتش کشیده شدند. املاک و آپارتمان‌های خصوصی هدف قرار گرفتند و در برخی شهرها، حدود ۲۰۰ مرکز تجاری نیز  آتش زده شد. همچنین کارآفرینانی که از بستن فروشگاه‌های خود امتناع ورزیدند، به تخریب فیزیکی و آتش‌سوزی تهدید شدند. ۵۳ ماشین آتش‌نشانی و ۱۸۰ آمبولانس آتش زده و تنها در پایتخت، ۲۶ شعبه بانک و ۲۵ مسجد تخریب شده و به آتش کشیده شدند.

همچنین در مجموع ۵۳ مسجد در سراسر کشور آتش زده شد، در حالی که غیرنظامیان تلاش داشتند تا مجروحان را به بیمارستان منتقل کنند، برخی افراد به بهانه کمک به آنها پیوسته، اما کمی بعد، از فاصله نزدیک  هر ۱۱ مجروح را کشتند. علاوه بر این بیش از ۱۳۰۰ قبضه سلاح گرم و مهمات از تروریست‌های مسلح کشف و ضبط شد.

سفارت کشورمان در باکو در این بیانیه تاکید کرد؛ جمهوری اسلامی ایران ضمن به رسمیت شناختن حق مردم برای اعتراض مسالمت‌آمیز و طرح مطالبات مشروع، کاملاً متعهد به حفاظت از حقوق و آزادی‌های شهروندان، به‌ویژه در جریان اعتراضات مسالمت‌آمیز، حفظ جان و مال مردم، اموال عمومی و نظم ملی است. بدون شک قاطع‌ترین اقدامات علیه آشوبگران و عناصر تروریستی مطابق با قوانین ملی و تعهدات بین‌المللی انجام خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
چرا ترامپ از تشدید درگیری با ایران عقب نشست؟
حادثه مرگبار در آلمان؛ برخورد خودرو با جمعیت در برلین
انفجار مهیب در سلیمانیه عراق؛ منابع محلی از یک حادثه امنیتی خبر دادند
سخنگوی ارتش: اگر جنگ ادامه پیدا کند، عملیات‌ها را با قدرت بیشتری ادامه می‌دهیم
سخنگوی سپاه: بازگشت اسرائیل به جنگ، بهای سنگینی برای تل‌آویو خواهد داشت
ادعای جدید سنتکام علیه ایران؛ محاصره دریایی همچنان برقرار است
زلنسکی پای ایران را به جنگ اوکراین کشاند؛ ادعای تازه درباره همکاری با روسیه
محور گفت‌وگوهای عراقچی و کالاس چه بود؟
حرف‌های احساسی عمو قناد؛ دلم برای بچه‌ها تنگ شده است
حمله پهپادی به منزل وزیر تندرو صهیونیستی
نورویدئو | عقب نشینی یا بن بست ؛ چرا ترامپ تهدید نظامی را کنار گذاشت؟
زمان پایان جنگ اوکراین و بازگشت به مذاکرات فرا رسیده است
ادعای ارتش اسرائیل درباره ترور فرمانده حماس؛ حملات به غزه ادامه دارد
ویرانه‌سازی پایگاه‌های متخاصم
بقائی: حمله تروریستی به نیروهای امنیتی پاکستان را به شدت محکوم می‌کنیم
طلسم 54 ساله هاکی ایران شکست؛ صعود تاریخی به جام جهانی
کاظمی: تخلف جدی در امتحانات نداشتیم
ایران حمله اوکراین به کشتی تجاری در دریای خزر را به شدت محکوم کرد
ریاکاری به سبک کویتی!
استوری سفارت آلمان در رد شایعات رسانه‌های معاند
هشدار قاآنی به عربستان درباره ادامه محاصره یمن
تلفات آمریکایی‌ها پس از نقض تفاهمنامه
قلعه‌نویی ماندنی است یا نه؟
سپاه فهرست خسارت‌های حملات ایران به آمریکا را منتشر کرد
گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره تحولات منطقه
شماره پیراهن یاغی پرسپولیس مشخص شد
حمله روسیه به زیرساختهای بندری اوکراین
ایران و ارمنستان به‌دنبال اتصال برق تا روسیه
حماس: کرانه باختری تسلیم نخواهد شد
جنگ مهارتی 140 جوان ایرانی در شانگهای
گزارش تصویری | آغاز پیاده روی اربعین از مناطق جنوبی عراق
ضرب‌الاجل جنجالی سرمربی استقلال؛ این بازیکنان باید هرچه زودتر تصمیم بگیرند
آماده‌باش اربعینی خوزستان؛ اسکان 50 هزار زائر در شب
آغاز جابه‌جایی ریلی زائران اربعین
حمله به نفتکش سعودی در دریای سرخ
افزایش 25 درصدی تردد زائران اربعین از مرز خسروی
استراتژی ایران در حمله به پایگاههای آمریکا
نورنما | وعده ای که باید با صدای ناصر طهماسب شنید !
درخشش دختران فوتبالیست ایران در کافا
عربستان با محاسبات اشتباه خود را وارد تقابل کرد
مذاکرات حساس استقلال با چشمی و رضاییان
سیاست‌های نتانیاهو امنیت تل‌آویو را تهدید می‌کند
پیرلو در آستانه نیمکت ایتالیا
سقوط هواپیما در منطقه مسکونی آلمان
کابوس‌های مرگبار در قالب یک جنگ فرسایشی
مرز مهران در آستانه اربعین؛ تردد زائران از 500 هزار نفر گذشت
رسوایی جاسوسی در قلب فرماندهی ناتو
هشدار نفتی ترامپ به اوکراین
جنگ چقدر به واحدهای صنفی و خدماتی خسارت وارد کرد؟
قطر خواستار پایبندی تهران و واشنگتن به تفاهم‌نامه اسلام‌آباد شد