×
بین الملل
شناسه خبر : 269636
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/10/28 ساعت 15:56
لاپید: اداره نوار غزه به مصر واگذار شود

لاپید: اداره نوار غزه به مصر واگذار شود

در پی ارائه طرح‌های جدید درباره آینده اداره نوار غزه، رهبر جریان مخالف کابینه رژیم صهیونیستی با انتقاد تند از عملکرد بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این رژیم، پیشنهاد سپردن مدیریت این منطقه را به مصر به‌عنوان یک راه‌حل جایگزین مطرح کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: «یائیر لاپید» عضو کنست و رئیس جریان اپوزیسیون رژیم صهیونیستی با صدور بیانیه‌ای از «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم، به دلیل موافقت با حضور ترکیه و قطر در شورای موقت اداره نوار غزه به‌شدت انتقاد کرد و آن را تهدیدی برای امنیت رژیم صهیونیستی دانست.

لاپید در این بیانیه پیشنهاد داد که مصر در هماهنگی امنیتی با رژیم صهیونیستی به مدت ۱۵ سال مدیریت نوار غزه را بر عهده بگیرد.

به گفته او، این گزینه می‌تواند جایگزینی مناسب برای طرح فعلی باشد که به ادعای وی، راه را برای نفوذ ترکیه و قطر در غزه باز کرده است.

پایگاه خبری عبری‌زبان «سروگیم» گزارش داد که لاپید پس از اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا درباره تشکیل شورای اداره غزه، انتقادات تندی را متوجه نتانیاهو کرده است.

لاپید در پیام خود گفت: «یک سال است که به کابینه می‌گویم برای غزه راه‌حل وجود دارد و آن سپردن اداره آن به مصر با هماهنگی امنیتی با ما است. اگر مسیر مصر را انتخاب نکنیم، ترکیه و قطر اداره غزه را در دست خواهند گرفت و این دقیقاً همان چیزی است که اکنون رخ داده است.»

وی افزود که شراکت ایدئولوژیک میان حماس و اخوان‌المسلمین می‌تواند کنترل غزه را در دست بگیرد و این موضوع امنیت اسرائیل را با خطر جدی مواجه می‌کند.

لاپید تأکید کرده است که اجازه دادن نتانیاهو به ورود ترکیه و قطر به غزه، امنیت رژیم صهیونیستی را تهدید می‌کند و این همان هدفی نیست که سربازان این رژیم طی دو سال گذشته برای آن جنگیده‌اند.

رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی همچنین خواستار ارائه یک طرح عملی و روشن به‌جای صدور بیانیه‌های انتقادی دیرهنگام شد و بار دیگر بر پیشنهاد خود مبنی بر اداره غزه توسط مصر به مدت ۱۵ سال، خلع سلاح حماس و همکاری با شرکای آمریکایی برای تقویت امنیت مرزهای سرزمین‌های اشغالی تأکید کرد.

ترامپ روز شنبه اعضای هیأت موسوم به «صلح غزه» را منصوب کرد و تاکنون، کشورهای مختلفی از جمله انگلیس، ترکیه، قطر، مصر و کانادا به این شورا پیوسته‌اند.

بر اساس پیش‌نویس منشور شورای صلح که در خبرگزاری بلومبرگ منتشر شده، رئیس‌جمهوری امریکا ریاست این شورا را به عهده خواهد گرفت و پیوستن کشورها به این شورا نیز در حیطه اختیارات وی خواهد بود.

همچنین گزارش شده است که مدت عضویت هر کشور در این شورا سه سال خواهد بود که با موافقت ترامپ امکان تمدید دارد. با این حال وی از کشورهایی که تمایل دارند کرسی دائمی را در این شورا داشته باشند، خواست که یک میلیارد دلار [برای غزه] اختصاص دهند.

براساس پیش‌نویس منشور شورای صلح، ترامپ این حق را خواهد داشت که هر وقت که خواست، فردی را به عنوان رئیس، جایگزین خود کند.

افزون بر این، الجزیره به نقل از کاخ سفید اعلام کرد که «جرد کوشنر»، داماد ترامپ، «تونی بلر»، نخست‌وزیر پیشین انگلیس، در کنار «مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا، «استیو ویتکاف»، فرستاده ویژه ترامپ در خاورمیانه، از اعضای اجرایی بنیانگذار این هیأت به اصطلاح صلح خواهند بود.

«هاکان فیدان»، وزیر امور خارجه ترکیه، «علی الذوادی»، دیپلمات قطری، «مارک روآن»، مدیرعامل شرکت مدیریت جهانی آپولو؛ «آجی بانگا»، رئیس گروه بانک جهانی و «رابرت گابریل»، معاون مشاور امنیت ملی ایالات متحده، سایر اعضای این هیأت هستند.

کاخ سفید اعلام کرد اعضای این هیأت «بر مجموعه‌ای مشخص از مأموریت‌های حیاتی برای ثبات غزه و موفقیت بلندمدت آن» از جمله «ظرفیت‌سازی حکمرانی، روابط منطقه‌ای، بازسازی، جذب سرمایه‌گذاری، تأمین مالی گسترده و بسیج سرمایه» نظارت خواهند کرد.

بر اساس این بیانیه، «نیکولای ملادینوف»، مقام ارشد سابق سازمان ملل، به عنوان نماینده عالی غزه خدمت خواهد کرد.

این شورا بر کمیته ملی اداره غزه به ریاست علی شعث نظارت خواهد کرد و ادعا می‌شود که کمیته قرار است به جای حماس، اداره امور روزمره غزه را بر عهده بگیرد.


اخبار مرتبط
اظهارات جنجال‌برانگیز لاپید درباره گسترش مرزهای اسرائیل تا عراق
چهارشنبه 1404/12/06 ساعت 10:29
اظهارات جنجال‌برانگیز لاپید درباره گسترش مرزهای اسرائیل تا عراق
یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی، با اشاره به «حق توراتی» گفت در صورت فراهم شدن شرایط، مرزهای اسرائیل می‌تواند تا عراق گسترش یابد.
امارات ارتباط خود با اداره نوار غزه را رد کرد
دوشنبه 1404/11/13 ساعت 22:31
امارات ارتباط خود با اداره نوار غزه را رد کرد
وزیر مشاور امارات در امور همکاری‌های بین‌المللی، اخباری درباره برعهده گرفتن مدیریت مدنی نوار غزه از سوی ابوظبی را تکذیب و تأکید کرد که اداره غزه مسئولیت مردم فلسطین است.
لایحه لاپید برای اعلام قطر به عنوان «دولت دشمن»
دوشنبه 1404/11/13 ساعت 15:54
لایحه لاپید برای اعلام قطر به عنوان «دولت دشمن»
رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی پیشنهادی را مطرح کرده است تا قطر به عنوان «دولت دشمن» شناخته شود و تمام محدودیت‌ها و اقدامات قانونی، اقتصادی و امنیتی علیه آن اعمال شود.
لاپید خطاب به نتانیاهو: دولت تو فاسد است، باید کنار بروی
دوشنبه 1404/08/19 ساعت 21:30
لاپید خطاب به نتانیاهو: دولت تو فاسد است، باید کنار بروی
رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی با انتقاد شدید از عملکرد نخست‌وزیر این رژیم، دولت وی را فاسد خواند و خواستار کناره‌گیری او از قدرت شد.
یائیر لاپید: رفتارهای دیکتاتورمآبانه نتانیاهو، مخالف اصول دموکراسی است
جمعه 1404/07/04 ساعت 17:10
یائیر لاپید: رفتارهای دیکتاتورمآبانه نتانیاهو، مخالف اصول دموکراسی است
یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون اسرائیل، در واکنش به نصب بلندگوها برای پخش سخنرانی‌های نتانیاهو در نوار غزه، او را متهم به توهمات شخصی و رفتار دیکتاتورمآبانه کرد و تأکید کرد این کار جان سربازان را به خطر می‌اندازد و با اصول دموکراسی ناسازگار است.
لاپید: کابینه نتانیاهو روابط بین‌المللی ما را نابود می‌کند
یکشنبه 1404/06/23 ساعت 17:20
لاپید: کابینه نتانیاهو روابط بین‌المللی ما را نابود می‌کند
رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در اظهاراتی کابینه این رژیم را متهم کرد که با سیاست‌های خود در حال نابودی روابط بین‌المللی، اقتصاد، فرهنگ و ورزش اسرائیل است.
نظرات

آخرین اخبار
شرط استقلال برای حفظ آسانی؛ حذف بند فسخ از قرارداد
دستگیری عضو سابق ارتش رژیم صهیونیستی به اتهام همکاری با ایران
وداع تلخ با پیراهن زرد؛ نیمار از تیم ملی برزیل خداحافظی کرد
محکومیت حملات آمریکا و عربستان به مواضع حشدالشعبی توسط رئیس پارلمان عراق
ریاست جمهوری عراق: حمله به مقرهای حشدالشعبی غیرقابل قبول است
اعلان قرمز روسیه علیه پاول دورف
بازسازی پل B1 کرج؛ زمان افتتاح و بهره برداری اعلام شد
ترامپ: حمله ایران غافلگیرمان کرد؛ فقط چند دقیقه فرصت واکنش داشتیم
جزئیات برنامه جدید استانداری قم برای کاهش مصرف انرژی در ادارات
آخرین تغییرات وثیقه خروج از کشور برای دانشجویان
هشدار سیل در پاکستان؛ صدها زخمی و خسارت به 800 خانه بر اثر بارندگی
تصمیم جدید اوپک‌پلاس با کاهش ذخایر نفت خام آمریکا
هشدار امنیتی جدید آمریکا؛ شهروندان آمریکایی از سفر به عراق منع شدند
ایران حملات آمریکا و عربستان به عراق را به‌شدت محکوم کرد
ضربه اطلاعاتی به گروهک‌های تروریستی تکفیری؛ 4 تیم عملیاتی پیش از اقدام بازداشت شدند
بازگشت کاپیتان سابق پرسپولیس به فولاد خوزستان
پیکر شهید خلبان مجید کاظمی به وطن بازگشت ؛ روایت ارتش از عملیات سوخو 24
آیا نتانیاهو از واشنگتن دست خالی برگشت؟
جدول و لینک ساعت قطعی برق استانها فردا پنج شنبه 8 مرداد اعلام شد
هشدار هواشناسی تهران؛ وزش باد شدید در نیمه جنوبی و غربی استان
مدیریت مصرف انرژی شرط تداوم تولید کشور است؛ دولت با اخلالگران برخورد می‌کند
نورنما | بزرگداشت زنده‌یاد اکبر عبدی در جشن «نفس»
وام 20 میلیون تومانی اربعین بازنشستگان کشوری آغاز شد؛ شرایط و نحوه ثبت‌نام
حمله به عراق؛ مقدمه تقابل بزرگ‌تر یا پرده آخر بحران؟
خبر مهم وزیر آموزش و پرورش؛ جزئیات استخدام 40 هزار نیروی جدید اعلام شد
برنامه قطعی برق تهران فردا 8 مرداد 1405 | جدول خاموشی مناطق
تجاوز مشترک آمریکا و عربستان به عراق ؛20 شهید و 32 زخمی ؛واکنش انصارالله و آماده‌باش بغداد
برنامه لیگ برتر وزنه برداری اعلام شد؛ زمان برگزاری مسابقات بزرگسالان، امید و بانوان
قیمت محصولات ایران‌خودرو امروز 7 مرداد 1405 | 207، دنا، تارا و ری‌را چند؟
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 7 مرداد 1405 / بازار طلا ملتهب شد
جدیدترین قیمت محصولات سایپا اعلام شد؛ شاهین، اطلس و کوییک چند؟
آمار رسمی بیکاری منتشر شد؛ کاهش 450 هزار نفری شاغلان در بهار 1405
چین خواستار گفت‌وگو برای کاهش تنش‌ها در دریای سرخ شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 7 مرداد 1405
حمله عربستان به حشدالشعبی؛ سفر نخست‌وزیر این کشور به ریاض را لغو کرد
افکار عمومی آمریکا علیه نتانیاهو؛ نیمی از آمریکایی‌ها از حکم دیوان کیفری حمایت کردند
اعلان بین‌المللی روسیه برای دستگیری بنیانگذار تلگرام
تسهیلات جدید مدارس شاهد برای فرزندان شهدا و مجروحان جنگ تحمیلی سوم
خبر جدید برای متقاضیان نهضت ملی مسکن
آخرین آمار زائران اربعین؛ بیش از 2 میلیون نفر در سامانه سماح ثبت‌نام کردند
خبر مهم سازمان غذا و دارو؛ پزشکان از موجودی داروها مطلع می‌شوند
آخرین وضعیت آتش‌سوزی تالاب هورالعظیم
خبر مهم برای کاربران؛ تماس صوتی و تصویری به واتس‌اپ وب آمد+ نحوه تنظیمات
آمادگی یمن برای تشدید درگیری با عربستان؛ درس بزرگی به متجاوزان می‌دهیم
گرمای سوزان در غرب کشور تا چند روز ماندگار است؟
نخستین قطعه خط 9 مترو تهران چه زمانی افتتاح می‌شود؟
وعده تأمین اجتماعی برای تسویه بدهی‌های خود+ جزییات و زمان پرداخت
پرداخت کمک بلاعوض به خانوارهای آسیب‌دیده از سیل هرمزگان
ورزشگاه میزبان پرسپولیس در لیگ بیست‌وششم مشخص شد
آمادگی فرودگاه امام خمینی(ره) برای پروازهای اربعین؛ 16 ایرلاین پای کار آمدند