×
اقتصادی
شناسه خبر : 269485
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/10/28 ساعت 01:00
خنک‌سازی مراکز داده بدون پمپ و فن

خنک‌سازی مراکز داده بدون پمپ و فن

یک پروژه اروپایی سامانه‌ خنک‌کننده غیرفعالی را نشان می‌دهد که می‌تواند مراکز داده را بدون بدون فن یا پمپ خنک کند، مصرف انرژی مراکز داده را کاهش دهد و گرمای اضافی را دوباره مورد استفاده قرار دهد.

نورنیوز-گروه اقتصادی:   مراکز داده تحت فشار فزاینده‌ای هستند زیرا تقاضا برای توان محاسباتی افزایش می‌یابد و سامانه‌های خنک‌کننده برای همگام شدن با آنها تلاش می‌کنند.

به نقل از آی‌ای، مصرف انرژی برای خنک‌سازی سرورها و واحدهای پردازش گرافیکی به سرعت در حال افزایش است و اپراتورها را مجبور می‌کند به دنبال جایگزین‌هایی باشند که هم کارآمد و هم پایدار باشند. یک پروژه پژوهشی اروپایی اکنون رویکرد خنک‌سازی جدیدی را نشان داده است که می‌تواند مصرف انرژی را به‌طور قابل توجهی کاهش دهد و در عین حال عمر تراشه‌های رایانه‌ای را افزایش دهد. این راه‌حل همچنین استفاده دوباره از گرمای زائد برای گرمایش شهری و فرآیندهای صنعتی را ممکن می‌کند.

این توسعه به رهبری موسسه فناوری دانمارک و شرکت Heatflow، همراه با شرکایی از بلژیک و آلمان انجام شده است.

محققان یک سامانه خنک‌کننده چاپ سه‌بعدی شده را طراحی و آزمایش کردند. در آزمایش‌ها، راه‌حل آنها، ظرفیتی برابر با ۶۰۰ وات به دست آورد، که ۵۰ درصد بالاتر از هدف اولیه ۴۰۰ وات بود.

خنک‌سازی بدون مصرف انرژی

برخلاف خنک‌سازهای هوای متعارف، سامانه جدید از خنک‌سازی غیرفعال دومرحله‌ای بر اساس اصل ترموسیفون استفاده می‌کند.

مایع خنک‌کننده روی سطح داغ تراشه بخار می‌شود، به‌طور طبیعی بالا می‌رود، در نقطه‌ای دیگر متراکم شده و گرما را آزاد می‌کند، سپس با نیروی جاذبه دوباره به حالت مایع بازمی‌گردد. این چرخه بدون نیاز به هیچ پمپ یا فن انجام می‌شود. این روش گرما را بسیار موثرتر از خنک‌سازی با هوا یا مایع تک‌مرحله‌ای دفع می‌کند، بدون آنکه انرژی اضافی برای انتقال گرما مصرف شود. پایین‌تر نگه‌داشتن دمای تراشه‌ها نیز باعث افزایش طول عمر و کارایی آن‌ها می‌شود.

نیاز به خنک‌سازی بهتر با افزایش تقاضای توان واحدهای پردازش گرافیکی بیشتر می‌شود. چند سال پیش، واحدهای پردازش گرافیکی معمولا ۱۰۰ تا ۲۰۰ وات مصرف می‌کردند. امروز، مصرف توان به چند صد وات و در برخی موارد حتی کیلووات‌ها افزایش یافته است.

ما شاهد توسعه‌ای هستیم که چگالی توان در سرورها سریع‌تر از همیشه در حال افزایش است، و خنک‌سازی سنتی دیگر کافی نیست. با راه‌حل دومرحله‌ای ما، می‌توانیم گرما را به‌طور غیرفعال بدون پمپ یا فن حذف کنیم، که مصرف انرژی برای خنک‌سازی را به‌طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.

تبدیل گرما به گرمایش

هسته سامانه یک تبخیرکننده آلومینیومی چاپ سه‌بعدی شده است که توسط شرکت Heatflow و موسسه فناوری دانمارک توسعه یافته است. با استفاده از تولید افزایشی، گروه همه عملکردهای لازم را در یک مولفه واحد ادغام کرد ...

این سامانه گرما را در محدوده ۶۰ تا ۸۰ درجه سانتی‌گراد دفع می‌کند؛ در این دما، انرژی مازاد به‌طور مستقیم و بدون نیاز به مصرف اضافی، وارد شبکه‌های گرمایش شهری می‌شود. همچنین می‌تواند از فرآیندهای صنعتی در بخش‌هایی مانند تولید غذا، نساجی، کاغذ یا کشاورزی گلخانه‌ای پشتیبانی کند، به شرطی که تاسیسات نزدیک مرکز داده قرار داشته باشند.

خنک‌سازی هوای سنتی معمولا گرما را در دماهای بسیار پایین‌تر دفع می‌کند، که گزینه‌های استفاده دوباره را محدود می‌کند. در حالی که پروژه بر ادغام گرمایش شهری تمرکز نکرد، پژوهشگران تأیید کردند که این فناوری آن را امکان‌پذیر می‌سازد.

علاوه بر صرفه‌جویی در بهره‌برداری، پروژه مزایای زیست‌محیطی در فرآیند تولید نیز به همراه دارد. استفاده از یک ماده واحد قابل بازیافت، میزان مصرف مواد را کاهش داده و بازیافت در پایان عمر محصول را ساده‌تر و کارآمدتر می‌سازد.

ارزیابی‌های اولیه چرخه عمر نشان می‌دهند انتشارها می‌توانند ۲۵ تا ۳۰ درصد به ازای هر واحد کاهش یابند


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما