×
اجتماعی
شناسه خبر : 269482
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/10/28 ساعت 02:02
چگونه دیابت خود را معکوس سازی کنیم؟

چگونه دیابت خود را معکوس سازی کنیم؟

به گفته متخصصان؛ معکوس سازی دیابت، کاری شدنی است اما بر اساس شرایط بیمار گاهی ساده و گاهی سخت است.

نورنیوز- گروه اجتماعی: مجتبی کرباسی، پزشک و مشاور سبک زندگی سالم و درمانگر دیابت و چاقی می‌گوید: با معکوس سازی دیابت، علاوه بر قطع و یا کاهش داروی قند یا انسولین، کبدچرب، چاقی، فشار و چربی خون این افراد نیز تحت کنترل درآمده و درمان می‌شود.

واقعیت این است که دیابت نوع دو یک روند تدریجی رو به پیشرفت است. دیابت از چاق شدن و مقاومت به انسولین شروع می‌شود و به بالارفتن قند خون و عوارض پیشرفته دیابت می‌رسد. اگر عوامل ایجاد دیابت در سبک زندگی تغییری نکند و پایدار باشد، دیابت یک روند رو به پیشرفت است. به همین دلیل است که در شیوه درمانی رایج، تجویز داروها به تدریج بیشتر و بیشتر شده و در نهایت به تزریق انسولین می‌انجامد. چون داروها عوامل ایجاد دیابت را برطرف نمی‌کنند، بلکه فقط قند خون را کنترل و تنظیم می‌کنند. در نتیجه پروتکل‌های دارو درمانی تنها کنترل کننده قند خون هستند نه معکوس کننده دیابت.

اما خبر خوش اینکه با برگرداندن عوامل دیابت در سبک زندگی می‌توان روند دیابت را معکوس کرد. البته این کار امکان پذیر نیست به جز با تغییر و اصلاح سبک تغذیه و زندگی. طبیعی است هر چه پیشرفت دیابت کمتر باشد، معکوس کردن آن آسان‌تر و زودتر ممکن می‌شود و این کار در هر زمانی ممکن است‌. بعد از معکوس شدن دیابت، باقی ماندن در شرایط بهبودی، بسته به استمرار سبک زندگی سالم و ضد دیابت مربوط می‌شود. یعنی اگر فرد دوباره به سبک زندگی ناسالم برگردد طبیعی است که دیابت دوباره برخواهد گشت.

ساده یا سخت، شدنی است

معکوس سازی دیابت، کاری شدنی است اما بر اساس شرایط بیمار گاهی ساده و گاهی سخت است. همه بیماران دیابتی در یک سطح نیستند و آسیب و پیشرفت بیماران دیابتی به یک اندازه نیست. بعضی در مراحل اولیه یا میانی هستند و بعضی در مراحل آخر و درگیر عوارض شدید.

قطع دارو برای خیلی‌ها یک آرزو و در عین حال یک کابوس وحشتناک است. برای اینکه کسی وارد برنامه اصلاح سبک زندگی و برگرداندن روند دیابت شود نیاز است خود فرد هم مصمم باشد و کاملا توجیه شود و جلب همکاری و توجیه دقیق بیماران ضروری هست. بعضی بیماران را شاید بتوان سرپایی درمان کرد اما خیلی‌ها هم هستند که لازم است بستری شوند و با مراقبت نزدیک و معاینه و آزمای های دوره ای داروهای شان به تدریج کم و بعد قطع شود. به خصوص بیمارانی که بیماری شان پیشرفته است و انسولین با دز بالا تزریق می‌کنند.

متاسفانه در ساختار بهداشت و درمان فعلی ما مراکز معکوس سازی و درمان ریشه ای که منجر به کم کردن و در نهایت قطع دارو باشد وجود ندارد و معکوس سازی دیابت به رسمیت شناخته نمی‌شود و هیچ پیش بینی برای مشاوره سبک زندگی در ساختار خدمات بهداشت و درمانی ما وجود ندارد و مخالفت‌هایی هم وجود دارد. هم اکنون تاکید ساختار رسمی، بر دارو درمانی و کنترل قند خون است نه اصلاح سبک زندگی و درمان دیابت. نکته قابل توجه اینکه پزشکی که بخواهد امروزه دیابت را با رویکرد اصلاح سبک زندگی معکوس سازی کند باید تجربه و مهارت لازم را داشته باشد و خیلی محتاط عمل کند.


نظرات

آخرین اخبار
سناتور آمریکایی: جنگ ترامپ قیمت انرژی را بالا برد
قشقاوی: قطعنامه ضدایرانی بی‌هزینه نخواهد بود
پاسخ ایران به اتهام‌های بی‌اساس شورای وزیران خارجه اتحادیه عرب
عارف: ملت ایران بر حقوق هسته‌ای خود ایستاده است
آکسیوس: ترامپ دیگر حتی در میان جمهوری‌خواهان هم تنهاست
گیلان به بالگرد اطفای حریق مجهز شد
استقبال کشورهای عربی و اسلامی از تحریم‌های انگلیس علیه اسرائیل
لیورپول 2-1 اتلتیکو مادرید/ لیورپول برنده جدال تماشایی در آنفیلد
ایران برای توقف جنگ 6 شرط گذاشت؛ پیام اخیر آمریکا به تهران چه بود؟
هواپیمای حامل زلنسکی مورد اصابت پهپاد قرار گرفت
کارخانه فولکس‌واگن در خدمت گنبد آهنین اسرائیل
توقیف موتور سیکلت سنگین قاچاق در مرند
سفیر پاکستان : ایران و آمریکا به تفاهم نزدیک‌تر می‌شوند
سردار آزمون به تیم ملی برگشت
پیام تسلیت مسئولان کرمانشاه برای شهادت مرزبان هنگ مرزی پاوه
کشف 11 تن چوب و زغال قاچاق در کرمانشاه
توقیف 16 خودروی شوتی در زابل
سپتامبر سیاه برای آمریکا؛ نفت 100 دلاری، گازوئیل 6 دلاری و اوراق 5 درصدی
بقایی: حمله می‌کنند، بعد ایران را به شورای امنیت می‌فرستند!
انفجار نارنجک در مهران؛ یک کشته و 2 مأمور زخمی شدند
بارسلونا 5-1 فاینورد/گام محکم بارسا در لیگ قهرمانان اروپا+ فیلم گلها
جایزه 110 میلیون یورویی برای فاتح لیگ قهرمانان
خشم معترضان در اسلوونی؛ ضرورت تعطیلی سفارت رژیم صهیونیستی + فیلم
واکنش غریب‌آبادی به قطعنامه شورای حکام علیه ایران
رایزنی عراقچی و سفیر ایران در پاکستان
تأکید عارف بر نقش رهبری شهید انقلاب در پیشرفت علمی کشور
پزشکیان: کارآمدی دستگاه‌ها باید به رضایت مردم منجر شود
نگرانی سازمان ملل از تشدید تنش‌ها در تنگه هرمز
اسب ترکمن در مسیر ثبت یک رویداد ملی
آغاز پرداخت خسارت سیل‌زدگان مازندران
ارتش لبنان: اسرائیل 7700 بار توافق چارچوب را نقض کرده است
مدنی‌زاده به هند رسید؛ رایزنی اقتصادی ایران در بریکس
مخبر: ترامپ تازه می‌فهمد با چه قدرتی طرف است
صرفه‌جویی 15 میلیون لیتری بنزین با برقی‌سازی تاکسی‌های اینترنتی
آیت‌الله جنتی: نبرد اقتصادی به روحیه جهادی و فرماندهی نیاز دارد
معاون حقوقی رئیس‌جمهور: واگذاری اختیارات به استانداران در جنگ کارآمدی خود را نشان داد
سفیر ایران: تحریم‌ها حقوق بنیادین ملت‌ها را تضعیف می‌کند
در نشست شورای حکام چه اتفاقی افتاد؟
حمله اسرائیل به جنوب لبنان؛ یک شهید و 2 زخمی
حضور جنجالی نتانیاهو در جنوب سوریه
واکنش ایران به قطعنامه خصمانه شورای حکام
برقی‌سازی ناوگان برای کاهش آلودگی هوا در اولویت قرار گرفت
برخورد تریلی با اتوبوس در جاده سبزوار
بیانیه مشترک ایران، روسیه و چین علیه قطعنامه ضدایرانی
نفوذ گوگل در هوش مصنوعی و نیروگاه‌های اتمی فنلاند
نورویدئو | ایران؛ از هدف «درس عبرت» تا کابوس انتخاباتی ترامپ
هشدار درباره سوء استفاده رژیم صهیونیستی از خلأ امنیتی در جنوب لبنان
مصر و بحرین خواستار کاهش تنش در منطقه شدند
عکس های منتخب ایران؛ چهارشنبه 18 شهریور 1405
پیشنهاد کرملین برای دور جدید مذاکرات سه‌جانبه اوکراین