×
بین الملل
شناسه خبر : 269465
تاریخ انتشار : شنبه 1404/10/27 ساعت 15:55
روزنامه تلگراف: توان نظامی ایران، ترامپ را به عقب‌نشینی واداشت

روزنامه تلگراف: توان نظامی ایران، ترامپ را به عقب‌نشینی واداشت

روزنامه چاپ لندن در یادداشتی تحلیلی درباره عقب‌نشینی رئیس جمهور آمریکا از تهدید خود برای مداخله نظامی در ایران خاطر نشان کرد که توان دفاعی ایران، به ویژه ظرفیت موشکی این کشور عامل اصلی تعلل ترامپ در عمل به تهدیدش بوده است.

نورنیوز-گروه بین الملل:در شرایطی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در هفته گذشته اقدام نظامی علیه ایران را بررسی می‌کرد، کارگران شهرداری در سرزمین‌های اشغالی با خستگی پناه‌گاه‌های عمومی را که از زمان جنگ ژوئن گذشته در آنها گرد و خاک جمع شده‌ بود، بازگشایی کردند.

ترامپ برای مداخله نظامی اعلام آمادگی کرده و منطقه برای دور دیگری از حملات هوایی آماده شده ‌بود. و در این میان، مقامات انگلیس در حال تخلیه پایگاه‌ها و سفارتخانه‌ها بودند.

با این حال، در آخر هفته لحن واشنگتن به طور قابل‌توجهی تغییر کرد و موشک‌های ترامپ نیز به کار گرفته نشدند.

روزنامه تلگراف با انتشار این مقدمه نوشت: چیزی باعث شد که رئیس‌جمهور تعلل کند که بخشی از آن در داخل ایران قرار دارد، جایی که جمهوری اسلامی در حال حاضر قوی‌تر از هر زمانی از آغاز اعتراضات به نظر می‌رسد.

یک فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: «ما در اوج آمادگی خود هستیم.» او تاکید کرد که انبارهای موشک‌ آنها از زمان جنگ ۱۲ روزه در تابستان گذشته افزایش ‌یافته است.

رسانه انگلیسی در ادامه نوشت: به‌رغم جنگ سال گذشته، ایران به میزان کافی توان نظامی خود را برای به خطر انداختن دشمنان خود در منطقه که هنوز منتظر رسیدن نیروهای کمکی آمریکا هستند، حفظ کرده‌است.

از جمله مهم‌ترین ذخایر آن، موشک‌های کوتاه- برد است که توانایی حمله به اهداف نظامی ایالات‌متحده در قطر، بحرین، امارات‌متحده‌عربی، کویت، عمان و عربستان‌سعودی را دارند.

ایران به علاوه می‌تواند از آن‌ها علیه زیرساخت انرژی در خلیج ‌فارس استفاده کند، همانطور که قبلا در رابطه با عربستان ‌سعودی چنین اتفاقی افتاده است.

تلگراف با اشاره به اینکه ارزیابی دقیق و قابل تائید ذخایر موشکی ایران امری دشوار است، نوشت: اما بهترین گمان این است که ایران حدود ۱,۷۵۰ موشک بالستیک کوتاه- برد در اختیار دارد، شامل «فاتح ۱۱۰ و ۱۱۳»، «ذوالفقار» و «قیام ۱».

در این میان، اگرچه ایالات متحده سامانه های پاتریوت در غرب آسیا دارد اما آنها برای فاز پایانی خط سیر موشک طراحی شده‌اند، یعنی زمانی که به هدف نزدیک می‌شوند. آمریکا برای کاهش این تهدید ترجیح می‌دهد که ناو جنگی و جت‌های جنگنده بیشتر در منطقه داشته باشد.

به نوشته روزنامه چاپ لندن، بنابراین، تعجب‌آور نیست که رهبران کشورهای خلیج فارس از ترامپ خواسته‌اند که عقب‌نشینی کند.

سخنرانی‌های علنی مقامات اسرائیلی علیه ایران نیز به طور قابل‌توجهی در در هفته گذشته مهار شده‌ است. و به نظر می‌آید که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی همزمان با رهبران عرب، متحد بزرگ خود را بر آن داشته‌ است که در این برهه زمانی حمله نکند.

همچنین اعتقاد بر این است که ایران تنها نیمی از موشک‌های بالستیک میان- برد خود را در جنگ ۱۲ روزه در ژوئن گذشته علیه اسرائیل استفاده کرده‌است و برآوردها زرادخانه باقی مانده ایران را در حدود ۱۵۰۰موشک تخمین می زند.

در همین حال، فرماندهان نظامی اسرائیل با سوالات ثابتی در مورد تعداد موشک‌های رهگیر که برای دفع حملات آینده در اختیار دارند، مواجه‌اند.

برخی برآوردها تعداد استفاده شده در ماه ژوئن را معادل ظرفیت تولید دو سال آن می‌دانند. و واقعیت این است که با ادامه جنگ ژوئن موشک‌های ایرانی بیشتری توانستند به دفاع هوایی اسرائیل نفوذ کنند.

گمان می‌رود که ۲۸ اسرائیلی در اثر حملات موشکی ایران در ژوئن کشته شده‌اند.

تلگراف با اشاره به اینکه در حال حاضر هیچ ناوگروه جنگی حامل هواپیمای آمریکایی در غرب آسیا وجود ندارد، گزارش داد که ایالات‌متحده همچنین تعداد بسیار کمی هواپیمای جنگی پیشرفته در منطقه دارد و بخش عمده‌ای از ناوگان هوایی اف-۲۲ و اف-۳۵ آن در جاهای دیگر توزیع شده‌اند.

این عدم توانایی به شدت گزینه‌های تهاجمی کاخ سفید را کاهش می‌دهد.

روزنامه انگلیسی همچنین به تعداد نیروهای ارتش ایران بدون در نظر گرفتن سپاه پاسداران و نیروی بسیج اشاره کرد و نوشت که در این میان، «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا شروع به صحبت از این می کند که دولت ترامپ دیپلماسی را ترجیح می دهد.

 


نظرات

آخرین اخبار
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد
اسناد گسترده‌ای از دخالت آمریکا و اسرائیل در ناآرامی‌های ایران وجود دارد
لغو گسترده پروازها به سرزمین‌های اشغالی از ترس موشک‌های ایرانی
مصدومیت کهنه گریبان‌گیر ستاره ازبک
اروپا در تقاطع تاریخ: از گذرگاه آمریکا به مقصد هند
دستیار پوتین: امنیت زلنسکی را تضمین می‌کنیم
جدول لیگ در پایان مسابقات امروز
هشدار صنعا به آمریکا درباره حمله به ناو هواپیمابر«آبراهام لینکلن»
دسترسی به اینترنت بین‌المللی فراهم شد
اروپا در برابر ترامپ می‌ایستد
ژاپن، استرالیا را گلباران کرد
افزایش جدید قیمت خودرو وجاهت قانونی ندارد
جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه
دیدار مقام امنیتی هند با لاریجانی
ترامپ دوباره تهدید کرد؛ پاسخ ایران: پشیمانی بی‌سابقه
معاون وزیر دادگستری: ممنوعیت قانونی برای موتورسواری بانوان نداریم
همراه اول وارد حوزه خرید اعتباری شد/خرید بدون پول نقد با «اعتبار اوانو»
افزایش سهم سوخت‌گیری با کارت شخصی
برتری فجر سپاسی مقابل خیبر
پیش‌فروش گسترده سکه عامل تضعیف پول ملی
تاکید عارف بر حفظ سرمایه و قدرت خرید مردم
دیدار پوتین با جولانی در کاخ کرملین + فیلم