×
بین الملل
شناسه خبر : 269394
تاریخ انتشار : شنبه 1404/10/27 ساعت 10:59
چرایی آتش زدن مساجد و اماکن مذهبی در اغتشاشات

نورنیوز از نقش ساختارهای دیجیتالی جدید در ساماندهی و هدایت اغتشاشات اخیر گزارش می دهد؛

چرایی آتش زدن مساجد و اماکن مذهبی در اغتشاشات

درعصری که فضای مجازی به یکی ازقدرتمندترین ابزارهای سیاسی واجتماعی تبدیل شده،روایت‌ها ازتحولات مختلف دیگرصرفادرخیابان‌ها یااتاق‌های فکربرنامه‌ریزی انجام نمی‌شود، بلکه به‌صورت فزاینده در فضای دیجیتال اجرا می‌شود. این روایت‌ها در عرصه تحولات سیاسی وامنیتی توسط عواملی هدایت می‌شوندکه به دنبال تغییرمعنای کنش های اجتماعی وتبدیل آن‌هابه چارچوب‌‌های سیاسی خاص هستند.

نورنیوز-گروه بین الملل: تاثیر گذاری فضای مجازی در تحریکات سیاسی و اجتماعی و ویژگی های آن در ایجاد تحولات مختلف در سال‌های اخیر ،نقش این ابزار قدرتمند در تحریکات سیاسی و تغییر روایت‌ها را بیش از پیش برجسته کرده است. در این زمینه، فعالیت‌هایی که در راستای تحریک احساسات جمعی و تغییر جهت کنش های سیاسی و اجتماعی و حتی فعالیتهای اعتراضی در کشورهای مختلف انجام می‌شود، دیگر محدود به خیابان‌ها یا اتاق‌های برنامه‌ریزی نیست، بلکه این فرآیند به‌صورت کاملا هوشمند در روندی فزاینده به حوزه دیجیتال منتقل شده و اجرا می‌شود. این فعالیت‌ها توسط عوامل و ساختارهایی هدایت می‌شوند که هدف آن‌ها ایجاد تغییر در روایت‌های واقعی و هدایت آن‌ها به سمت اهداف سیاسی خاص است.

در هفته‌های اخیر، یک کارزار رسانه‌ای گسترده در فضای دیجیتال شکل گرفت که با استفاده از هشتگ‌هایی مانند #مردم_ایران_را_آزاد_کنید، سعی کرد خود را به عنوان نماینده واقعی مردم ایران معرفی کند. اما بررسی‌های تحلیلی نشان می‌دهد که این فعالیت در واقع یک عملیات هماهنگ با منابع خارجی است که هدف آن تحریک احساسات و تغییر جهت اعتراضات به سمت یک چارچوب سیاسی خاص برای ایجاد اغتشاش بوده است. داده‌های تحلیلی ارائه‌شده توسط شبکه الجزیره نشان می‌دهد که اکثر پیام‌های منتشر شده در این کارزار از منابع داخلی ایران نیستند. به‌جای آن، این پیام‌ها از حساب‌های وابسته به منابع خارجی، به‌ویژه رژیم صهیونیستی، منتشر شده‌اند. این امر نشان‌دهنده یک طراحی سیاسی متمرکز است که در پشت صحنه این اعتراضات فعالیت می‌کند. یکی از ویژگی‌های کلیدی این کارزار، الگوی غیرطبیعی انتشار پیام‌ها بوده است. آنالیز صورت گرفته بر روی پیام ها نشان می‌دهد که ۹۴ درصد از ۴۳۰۰ پیام منتشر شده در این فضای رسانه‌ای که برای ۱۸ میلیون نفر ارسال شده، بازنشر بوده‌اند.

این امر به‌همراه فاصله زیاد بین منابع محدود و گستردگی انتشار، نشان‌دهنده یک عملیات نفوذ هماهنگ است که هدف آن ایجاد تصور حمایت عمومی گسترده از کارزار بوده است. در این فرایند، یکی از اهداف اصلی، تبدیل اعتراضات به یک جنگ ایدئولوژیکی بوده است. در این راستا، سعی شده تا اعتراضات به وضعیت اقتصادی به اختلافات ایدئولوژیک تبدیل شود و جمهوری اسلامی ایران به عنوان حکومتی که از سوی اقلیت مذهبی اداره می شود و شیوه سرکوب‌ مذهبی را در پیش گرفته، جلوه داده شود. این رویکرد به‌خوبی نشان می‌دهد که هدف اصلی این کارزار، تضعیف اتحاد داخلی و ایجاد تمایز بین مردم ایران و حکومت اسلامی بوده است. همچنین، نقش مستقیم مقامات رژیم صهیونیستی در این کارزار نیز قابل توجه است.

ایتمار بن گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل، به زبان فارسی پیامی به مردم ایران ارسال کرد و از اغتشاشات حمایت کرد. نفتالی بنت، نخست‌وزیر سابق اسرائیل نیز در این فضای رسانه‌ای حضور داشت. این امر نشان می‌دهد که این کارزار نه تنها از سوی کاربران ناشناس، بلکه از سوی مقامات سیاسی نیز هدایت می‌شود.
توجه به نحوه طراحی و اجرای این کارزار که با اقداماتی میدانی نظیر حمله و تخریب و آتش زدن ۲۵۰ مسجد و ۲۰ حسینیه در سراسر کشور بوده به‌خوبی نشان می‌دهد که فضای مجازی به یک ابزار قدرتمند برای تغییر روایت و تحریکات سیاسی تبدیل شده است. با این‌همه، واقعیت این است که این فعالیت‌ها منعکس‌کننده خواسته و نارضایتی مردم ایران که عموما مسلمان و معتقد به شعائر دینی می باشند، نیست، بلکه یک طراحی سیاسی است که با هدایت از خارج مرزهای ایران، اجرای پروژه ای ترکیبی که یکی از ابعاد آن ایجاد تحریکات مذهبی و فاصله گذاری میان مردم ایران و حکومت جمهوری اسلامی بوده را در دستور کار داشته است. 
 


اخبار مرتبط
بازسازی مساجد آسیب‌دیده تهران در اغتشاشات با همکاری مردم
یکشنبه 1404/10/28 ساعت 13:42
عضو شورای شهر :
بازسازی مساجد آسیب‌دیده تهران در اغتشاشات با همکاری مردم
رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه پس از اتفاقات اخیر در ستاد ساماندهی مساجد مصوب شد که برای بازسازی مساجد در کنار مردم قرار بگیریم، گفت: قرار شد با محوریت ائمه جماعات و همکاری مردم مساجد تهران بازسازی شود.
تحلیل جالب الجزیره از ادعای ترامپ برای کمک به ایران
چهارشنبه 1404/10/24 ساعت 14:45
تحلیل جالب الجزیره از ادعای ترامپ برای کمک به ایران
رسانه قطری با تحلیل ادعای ترامپ برای کمک به ایران گفت: رئیس جمهور آمریکا در حالی حرف از ادعای «مضحک» کمک به مردم ایران می‌زند که بر خلاف این ادعا در عمل با تحریم‌هایش به اقتصاد و متعاقب آن به زندگی مردم ایران ضربه زده است.
سردار رادان: دشمن در پی ایجاد اغتشاش از طریق فضای مجازی در کشور است
پنج‌شنبه 1404/09/27 ساعت 19:50
سردار رادان: دشمن در پی ایجاد اغتشاش از طریق فضای مجازی در کشور است
فرمانده انتظامی با تأکید بر هوشیاری اطلاعاتی برای خنثی‌سازی نقشه‌های دشمن در فضای مجازی، مقابله جدی با سرقت و کنترل مرزها را از اولویت‌های اصلی پلیس دانست.
نظرات

آخرین اخبار
هند و افغانستان در ناآرامی های بلوچستان نقش دارند
تجاوز دوباره آمریکا به ایران؛ حمله به 5 استان و پاسخ کوبنده نیروهای مسلح
قدردانی آیت الله موحدی کرمانی از مردم عراق
سفر ریلی مشهد - تهران از سر گرفته شد
افزایش قیمت بنزین در آمریکا
مدافع انگلیس دیدار مقابل نروژ را از دست داد
آمدم ای شاه پناهم بده
تشییع شهید خزیمی در بندر امام خمینی(ره)
نگرانی بلژیک از فشار اقتصادی جنگ ایران و امریکا
واکنش ایران به بیانیه ناتو در آنکارا
رایزنی عراقچی و وزیر خارجه عربستان درباره تحولات منطقه
روایت بقائی از بدرقه باشکوه رهبر شهید
وداع تاریخی مشهد با رهبر شهید؛اقامه نماز بر پیکر توسط فرزند ارشد ایشان
مصباحی‌مقدم: امام شهید، نماد ایستادگی و استقلال ایران بود
مشهد دریای سیاه و سرخ شد
یک انتقال غیرمنتظره برای امید ابراهیمی
هشدار زاخارووا به برلین
هشدار قطع برق ادارات پرمصرف تهران
حضور امدادگران 26استان درمشهد
لاوروف:جنگ ایران با توافقی همه جانبه حل می شود
علیرضا شریفی در جمع برترین تازه‌واردهای بسکتبال آسیا
هشدار سفیر ایران در فنلاند درباره امنیت کریدورها برای کشورهای اروپایی
دوران جدیدی را با راهبری آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای آغاز کرده ایم
رای منفی روسیه و چین به سند پیشنهادی امارات درباره تنگه هرمز
شلیک امریکا به قلب 10 قایق صیادی در عسلویه
تقدیر رئیس جمهور از حضور تاریخی مردم در مراسم بدرقه رهبر شهید
آغاز فروش ارز اربعین از شنبه 20تیرماه
تشییع رهبر شهید ایران از دریچه نگاه CNN
گزارش تصویری| تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب اسلامی در مشهد مقدس
فرودگاه ایرانشهر بسرعت بازسازی می شود
سرلشکر عبداللهی: قاتلان قائدِ شهید را قصاص خواهیم کرد
اسرائیل در ترور سخنگوی حماس ناکام ماند
بازسازی یک خط از مسیر ریلی آسیب دیده نیشابور - مشهد
وداع تاریخی یک ملت با رهبر شهید
بازتاب تشییع رهبر شهید ایران در رسانه‌های روسیه
نتانیاهو: از جنوب لبنان عقب نشینی نمی کنیم
امضای توافق‌های اقتصادی عربستان و کانادا
ترامپ، پیشوای ابتذال سیاست و سقوط اخلاق در حکمرانی
خدمت‌رسانی هزار طلبه قم به زائران مراسم تشییع رهبر شهید
تشییع میلیونی پیکر امام شهید نقطه عطف تاریخی است
نکیسا: جام را با نیوزیلند از دست دادیم
افزایش قیمت بنزین آمریکا در سایه تنش‌های نفتی
رونمایی از ترجمه روسی کتاب «پدر دلسوز»
ارائه 57هزار خدمات درمانی در مراسم وداع
ایران مقابل ماجراجویی امریکا می ایستد
مصر در آستانه هسته‌ای شدن
خروج اضطراری نفت ایران قبل از محاصره دریایی آمریکا
دستگیری سرکرده ارشد داعش در سوریه
3 شهید و 15 مجروح در حمله آمریکا به بندر صیادی سیریک
رایزنی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه عمان و ترکیه