×
اجتماعی
شناسه خبر : 269377
تاریخ انتشار : شنبه 1404/10/27 ساعت 13:40
300 هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور فعال است

مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست:

300 هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور فعال است

مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه آب و پیامدهای محیط‌زیستی فرونشست زمین گفت: برآورد می‌شود حدود 300 هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور وجود داشته باشد که ادامه این روند منابع آبی را تهدید می‌کند و کشاورزی را در بسیاری از نقاط کشور در خطر نابودی قرار می‌دهد.

نورنیوز-گروه اجتماعی:علی بیت اللهی روز شنبه درباره نحوه مصرف منابع آبی در کشور افزود: آمارها نشان می دهد عمده مصرف آب در کشور در بخش کشاورزی است، بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی ۷۰ درصد و اعلام وزارت نیرو ۹۰ درصد منابع آب در این بخش مصرف می شود البته در برخی کانون های جمعیتی متمرکز مانند تهران یا مشهد نیز مصرف آب زیاد است اما سهم کشاورزی بسیار زیاد است.

وی با تاکید بر تغییر رویکردها در کشاورزی اظهار کرد: بسیاری از کشورها برای جلوگیری از کاهش منابع آبی زیر زمینی اقدام به تغییر در روند کشت و زرع کردند، محصولاتی را کاشتند که یا به آب نیاز نداشتند یا به شدت به آب کمی نیاز داشتند، همچنین روش‌های آبیاری را تغییر دادند، روش های نوین، روش های زیرسطحی، روش هایی که هدررفت آب نداشته باشد را توسعه دادند.

بیت اللهی ادامه داد: همچنین این دولت ها کشاورزان را تشویق کردند تا با حداقل آب، بهترین راندمان در نوع کشاورزی سازگار با محیط زیست را داشته باشند و حتی نه تنها خودشان بلکه فرزندانشان هم بتوانند این کار را ادامه دهند، این یک امر جدی در کشور ما است و باید در حوزه کشاورزی با انجام اقداماتی شامل تغییر در نوع کشت و زرع و تغییر شیوه های آبیاری منابع آبی زیرزمینی را حفظ کنیم.

وی اظهار کرد: مطالعات نشان می دهد اگر کشاورزی به همین روش ادامه یابد در برخی از نقاط کشور کشاورزی عمر بسیار کوتاهی خواهد داشت، در برخی از نقاط که مطالعاتی در آنجا انجام دادم نشان می دهد که کشاورزی در آن مناطق بیش از ۵ تا ۱۰ سال دیگر فرصت ندارد، یعنی با این راندمان و هدردهی آب امکان ادامه کشاورزی بیش از ۱۰ سال را نخواهیم داشت.

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: قسمت‌های تحتانی لایه آبدار به دلیل وجود املاح که سنگین‌تر هستند معمولاً در عمق‌های پایین‌تر قرار می‌گیرند بنابراین وقتی آب پایین می رود و ما مجبور می شویم از عمق‌های پایین‌تر آب را بالا بکشیم، در واقع آب شور را به سطح زمین می آوریم و زمین مرغوب و حاصلخیز را شوره زار می کنیم، طبیعی است که در این شرایط کشاورزی کم راندمان تر و در نهایت متوقف خواهد شد.

وی تاکید کرد: البته تغییر رویکردها در کشاورزی برای کشاورزان دشوار خواهد بود همچنین تعطیل شدن کشاورزی در برخی از نقاط کشور هم دشواری هایی برای این قشر ایجاد می کند از این رو تضمین امرار معاش و جایگزین کردن شغل برای آنها باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد.


نظرات

آخرین اخبار
حمایت سلطان عمان از مذاکرات در دیدار با قالیباف و عراقچی
ادعای یک منبع آگاه درباره سفر عراقچی به بغداد
ترامپ به دنبال پرکردن ذخایر تسلیحاتی با کمک شرکت های خودروسازی
روایت بقایی از ماجرای توقف مذاکرات؛ نشست چهارجانبه پس از اظهارات ترامپ برگزار نشد
قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 2 تیر 1405
ترس شاباک از احتمال تکرار حمله مشابه 7 اکتبر
آزمون‌های نهایی ترمیم سابقه تحصیلی برگزار می شود +زمان و مدت ثبت‌نام
بورس‌های آسیایی قرمزپوش شدند
موج گرما در فرانسه قربانی می گیرد
امارات مشتری موشک‌های براهموس هند شد
طارمی بعد از بازی با بلژیک به هم‌تیمی هایش چه گفت؟
افت بی‌سابقه ذخایر نفت خام در آمریکا
نخستین تمرین تیم ملی ایران پس از دیدار با بلژیک برگزار شد
آیا برنامه امتحانات نهایی تغییر می کند؟
در جلسه هیئت ایرانی و سلطان عمان چه گذشت؟
واکنش ترامپ به استعفای نخست وزیر انگلیس
جنگ با ایران تاکر کارلسون را از جمهوری‌خواهان دور کرد
معاریو: ترکیه کابوس جدید اسرائیل است
برگزاری دیدار پرسپولیس- چادرملو قطعی شد+مکان بازی
پزشکیان: بنای دولت پیگیری حقوق ملت ایران و تقویت صلح و امنیت منطقه‌ای است
ترافیک سنگین در شمال و یک‌طرفه شدن جاده کندوان
کاهش قیمت نفت در بازار جهانی ادامه‌دار شد
مترو و اتوبوس تهران تا پایان مراسم تشییع رهبر شهید رایگان شد
حمایت 67 درصدی آمریکایی ها از صلح با ایران
ایران در جنگ اخیر پیروز شد؛ آمریکا و اسرائیل شکست خوردند
خبر افزایش قیمت نان در تهران تأیید شد
استفاده از تلفن همراه در مدارس چک ممنوع می شود
هوای تهران در آستانه وضعیت ناسالم قرار گرفت
مجلس در تامین داروی بیماران خاص به کمک وزارت بهداشت می رود
پشت پرده شبکه نفوذ دیجیتال اسرائیل در میان مسیحیان آمریکا
چین خواستار پایبندی کامل ایران و آمریکا به توافق شد
هالند ستاره دیدار نروژ و سنگال شد
رئیس‌جمهور: موفقیت مذاکرات در گرو اجرای کامل تعهدات است
فاجعه ژئوپولیتیکی و تسلیم سیاسی نتیجه جنگ آمریکا علیه ایران
عاشورای پیروز و بلاهت و بطالت نتانیاهو
قیام امام حسین(ع)؛ صحنه تقابل دنیاطلبان و آزادگان
مرز مهران در اوج تردد؛ هزاران زائر در مسیر کربلا
حادثه خونین در شهر چیکو؛ تیراندازی در کتابخانه عمومی قربانی گرفت
مذاکرات لوسرن و سایه لبنان بر آن
زخم‌های پنهان یک نوجوان؛ وقتی خانه امن نیست
سخنگوی کاخ سفید: توافقی برخلاف منافع آمریکا امضا نخواهد شد
سناریوی سرقت ساختگی، پرده از راز جنایت دختر جوان برداشت
دکترین دفاعی سه‌گانه ایرانی
قیمت گوشت قرمز امروز 2 تیر 1405 + جدول
اگر عدالت باشد...
رکورد تاریخی ورود شمش نقره به خزانه بورس کالا
شب طوفانی جام جهانی؛ از توقف دو ساعته بازی تا صعود مدعیان با دبل ستاره‌ها
سیاست نامه | داستان سرایی با اسناد محرمانه روی آنتن زنده
اعتراف رسانه عبری به شکست کمربندهای امنیتی اسرائیل
برنامه کامل مسابقات جام جهانی 2026؛ چهارشنبه3 تیر