×
بین الملل
شناسه خبر : 269355
تاریخ انتشار : شنبه 1404/10/27 ساعت 08:11
کارزار مجازی اسرائیل روایت خارجی تحولات ایران را مهندسی می‌کند

شبکه الجزیره:

کارزار مجازی اسرائیل روایت خارجی تحولات ایران را مهندسی می‌کند

تحقیقات شبکه الجزیره نشان می‌دهد که کارزار هماهنگ رژیم صهیونیستی در فضای مجازی، روایت خارجی پیرامون تحولات ایران را شکل می‌دهد. داده‌ها حاکی از انتشار انبوه پیام‌ها از منابع خارجی وابسته به اسرائیل است، نه صدای واقعی مردم. این عملیات نفوذ، اعتراضات را به سمت اهداف جغرافیایی سیاسی هدایت کرده و خواهان مداخله خارجی است.

نورنیوز- گروه بین الملل: شبکه الجزیره در یک مقاله تحقیقاتی اعلام کرد که کارزار هماهنگ رژیم صهیونیستی در فضای مجازی روایت خارجی در خصوص تحولات ایران را شکل داده است.

 روایت های حساس جغرافیایی سیاسی دیگر در خیابان ها و اتاق های برنامه ریزی انجام نمی شود بلکه این روایت ها به صورت فزاینده ای در حوزه دیجیتال توسط عواملی هدایت می شوند که به دنبال اهداف شخصی هستند و می خواهند جریان روایت ها را کنترل کرده و آن را به شیوه خاص خود معنی کنند.

در هفته های اخیر همزمان با اغتشاشات در خیابان های ایران، هشتگ مردم ایران را آزاد کنید در رسانه اجتماعی ایکس گسترش پیدا کرد.

این کارزار همراه با سیلی از پیام ها و تصاویر بود که سعی می کرد خود را به عنوان صدای واقعی مردم ایران نشان دهد.

با اینحال، بررسی های شبکه الجزیره تصویر دیگری را نشان می دهد. داده های پایگاه موسوم به توییت بایندر نشان داد که اکثر پیام های منتشر شده در فضای رسانه های اجتماعی از داخل ایران منتشر نشده اند. در مقابل اکثر پیام های منتشر شده منبع خارجی داشته و به حساب های وابسته به رژیم صهیونیستی ارتباط پیدا می کنند که سعی در هدایت روایت به سمت اهداف جغرافیایی سیاسی خاص داشته اند.

الگوی غیرمعمول انتشار پیام 
داده های مرتبط با این کارزار نشان می دهد که الگوی انتشار پیام ها غیرمعمول یا مصنوعی است. آنالیز الجزیره نشان داد که ۹۴ درصد از ۴۳۰۰ پیام بازنشر بوده اند. همچنین تعداد حساب هایی که منتشر کننده اول پیام ها بوده اند حدود ۱۷۰ کاربر می شوند اما این پیام ها به بیش از ۱۸ میلیون کاربر رسیده است.

فاصله زیاد میان منابع محدود و گسترش گسترده پیام ها نشان دهنده عملیات نفوذ هماهنگ است که هدف آن ایجاد تصور حمایت عمومی گسترده از کارزار است.

بررسی محتوای پیام ها نشان می دهد که این کارزار یک اعتراض ساده به وضعیت اقتصادی و اجتماعی نبوده است بلکه یک چارچوب سیاسی برای تغییر روایت و تحت تاثیر قرار دادن معترضان را دنبال می کرده است.

این کارزار به صورت متمرکز رضا پهلوی را به عنوان فرد جایگزین برای ایران تبلیغ می کرده است.

نقش مستقیم اسرائیل 
این کارزار محدود به عملکرد کاربران ناشناس نبوده است بلکه مقامات کنونی و سابق رژیم صهیونیستی در آن شرکت کرده اند.

ایتمار بن گویر وزیر امنیت داخلی اسرائیل به زبان فارسی خطاب به مردم ایران پیام داده و از اغتشاشات حمایت کرده بود.

همچنین پیام های نفتالی بنت نخست وزیر سابق اسرائیل به صورت گسترده در این کارزار باز نشر شده است.

تبدیل اعتراضات به جنگ ایدئولوژیکی 
یکی از ویژگی های اصلی این کارزار تعریف دوباره اعتراضات به وضعیت اقتصادی به اختلافات مذهبی است. این کارزار سعی کرد جمهوری اسلامی ایران را به عنوان حکومتی سرکوب گر مذهبی جلوه دهد.

این کارزار میان ایرانی ها و مسلمان ها تمایز قائل می شود و سعی می کند حکومت ایران را در میان ایرانی ها منزوی جلوه دهد.

درخواست برای دخالت خارجی
این کارزار همچنین به سرعت از اعلام همبستگی با مردم ایران به درخواست برای دخالت نظامی خارجی تبدیل شد.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز با اتکا به این روایت تهدیدهای خود علیه ایران را اعلام کرد. تهدیدهای ترامپ از سوی پهلوی مورد استقبال قرار گرفت و وی از آنها به عنوان حمایت از تغییر در ایران یاد کرد.

در نتیجه، این بررسی ها نشان داد که این کارزار در واقع منعکس کننده خواسته و نارضایتی مردم ایران نیست بلکه تلاش سیاسی است که خارج از ایران طراحی و توسط اسرائیل و متحدان آن هدایت شده است.

 
 
 


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
تأثیر رایحه‌درمانی در سلامت مغز
درباره الماس ابرمقاوم چه می‌دانید؟
چهار علامت زنگ‌خطر وجود مشکلات کبدی
ترکیب موثر در درمان لثه
صلحِ تحمیلی عزت نمی‌آورد؛ معیار ما عدالت است
یونیفل: ثبات جنوب لبنان در گرو اجرای کامل قطعنامه 1701 است
پلیس آمریکا خانه پسر ایلهان عمر را تفتیش کرد؛ سلاح کشف شد
سیل مرگبار در مرز نپال و چین؛ 362 کشته
شروط ایران برای هرگونه تفاهم با آمریکا
درخشش ایران در المپیاد جهانی علوم زمین؛ 8 مدال و یک طلای جهانی
وعده انتخاباتی اسموتریچ برای ساخت 40 شهرک جدید صهیونیست‌نشین
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری جدید با ترفند «وام مهربانی»
تشدید حملات اسرائیل به جنوب لبنان
قطر و ایران بر تداوم رایزنی‌ها برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای تأکید کردند
اظهارات معاون وزیر دفاع لهستان در مقر ناتو
روایت معاون اول از اجماع سیاسیون بر حمایت از دولت چهاردهم
قرعه سخت غول‌های اروپا در لیگ قهرمانان 2026-2027
ادعای ترامپ: فکر می کنم روسیه رفتار خوبی در ارتباط با تنگه هرمز داشته است
عربستان به دنبال تضعیف یمن و ایجاد شکاف داخلی است
تأکید ایران و صربستان بر توسعه همکاری‌های دوجانبه
دیدار مقام سوری با رئیس موساد نشانه مسیر نگران‌کننده منطقه است
پزشکیان: ایران و قطر دو کشور دوست و برادر هستند
دختر گمشده چهارباغ با تلاش پلیس البرز پیدا شد
چرا گمانه‌زنی‌ها درباره حمله احتمالی روسیه به یک عضو ناتو بالا گرفت؟
گزارش آکسیوس از کُدهای ترامپ
دو چشم ترامپ و دوازده میدان نفتی تولیدی ونزوئلا!
لوکاشنکو وارد روسیه شد
گزارش تصویری | رقابت ربات های انسان نما در چین
کاروان ایران در بازی‌های عشایری باید فرهنگ و اقتدار کشور را به نمایش بگذارد
کاروان ایران در نومد گیمز 2026 نماد اتحاد و اقتدار ملی است
تورم مرداد ماه 69.9 درصد اعلام شد
اعتماد مردم به پزشکان یک سرمایه اجتماعی ارزشمند است
شکست نزدیک والیبال ایران مقابل قهرمان روسیه
شهادت مرزبان فراجا در حمله تروریستی در سیستان و بلوچستان
کامبک تماشایی نوجوانان والیبال ایران
پشت عدد 135؛ طرحی که برای 2031 آماده می‌شود
فرجام جنایتکار جنگی بوسنی و نماد نسل‌کشی
دوران تهدید و لشکرکشی از پشت اقیانوس‌ها تمام شده است
افشای راهبرد به‌روزرسانی شده دشمن برای تقابل با ایران
آغاز نبرد جهانی بسکتبال ایران؛ ملی‌پوشان به مصاف نیوزیلند می‌روند
جدول زمانبندی قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا جمعه 6 شهریور اعلام شد
ماه خونین در آسمان آمریکا؛
جنگ و تهدیدها نتوانست روند سازندگی کشور را متوقف کند
انصاری: توسعه بدون محیط زیست پایدار نیست
آسوشیتدپرس: کمبود پاتریوت آمریکا در اروپا «فراتر از حد بحران» است
همتی: تمرکز منابع مالی صنایع بزرگ در تهران قابل قبول نیست
آمریکا در آستانه بزرگ‌ترین لغو دسته‌جمعی روادید در تاریخ
آمریکا بداند اقدام علیه ایران با پاسخ تاریخی روبه‌رو خواهد شد
نمایشگاه خودروهای پلاک منطقه آزاد مازندران در ساری
کولاک اعتمادپور در بنگلادش؛ ملی‌پوش اسکواش ایران تا نیمه‌نهایی پیش رفت