×
بین الملل
شناسه خبر : 269294
تاریخ انتشار : شنبه 1404/10/27 ساعت 01:00
هشدارهایی که ترامپ را سر عقل آورد

وال استریت ژورنال:

هشدارهایی که ترامپ را سر عقل آورد

مقامات آمریکایی می‌گویند به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا توصیه شده است از انجام دادن یک حمله نظامی بزرگ علیه ایران بپرهیزد، چراکه این اقدام نه‌تنها منجر به فروپاشی نظام حاکم بر آن نخواهد شد، بلکه خطر بروز درگیری گسترده‌ای در غرب آسیا را به‌ همراه دارد.

نورنیوز-گروه بین الملل:مقامات آمریکایی می‌گویند به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که طی روزهای اخیر با مطرح کردن اظهارات مداخله‌‎جویانه درباره اعتراضات معیشتی و در پی آن، وقوع حملات تروریستی در ایران آن را تهدید به اقدام نظامی کرده بود، توصیه شده است که حمله نظامی در مقیاس بزرگ علیه ایران احتمالا منجر به فروپاشی نظام حاکم بر آن نخواهد شد و ممکن است به درگیری گسترده‌تری بینجامد.

این مقامات مدعی شدند که رئیس‌جمهور آمریکا پیش از تصمیم‌گیری درباره مقیاس یک حمله احتمالی، رفتار ایران در رسیدگی به تحولات روزهای اخیر را رصد خواهد کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا پس از شکل‌گیری اعتراضات مسالمت‌آمیز اقتصادی و معیشتی صنوف و شماری از مردم در پی نوسانات ارزی اخیر در تهران و شهرهای دیگر که طی آخر هفته گذشته با حملات تروریستی به خشونت، آشوب و تخریب کشانده شد در اظهاراتی مداخله‌جویانه گفته بود که اگر ایران «به معترضان شلیک کند»، اقدام به حمله نظامی خواهد کرد.

او همچنین در اظهارات دیگری خواستار ادامه اعتراضات در ایران، تسخیر نهادهای کشور از سوی معترضان شده و به آن‌ها وعده داده بود که «کمک‌ در راه است». این اظهارات ترامپ با واکنش کشورهای مختلف منطقه‌ای و فراتر از آن روبه‌رو شد که با مداخله‌جویی او در امور ایران و تشدید تنش‌ها در غرب آسیا مخالفت کردند.

با این حال، طبق تحلیل رسانه‌های خارجی، اظهارات بعدی ترامپ مبنی بر اینکه شنیده است کشتارهای ادعایی او در ایران متوقف شده است و قرار نیست اعدامی انجام شود، همچنین تردید تیم امنیت ملی او درباره خطرهای پاسخ احتمالی ایران به هرگونه اقدام نظامی علیه آن، نشان‌دهنده عقب‌نشینی ترامپ از موضع تند و جنگ‌طلبانه‌اش علیه ایران است.

روزنامه وال استریت ژورنال درباره هشدارها و توصیه‌ها به ترامپ برای خودداری از تکرار حملات متجاوزانه ماه ژوئن به ایران گزارش داد: به گفته مقامات رسمی یادشده، به ترامپ توصیه شده است که آمریکا هم به منظور انجام دادن حمله‌ای در مقیاس گسترده و هم حفاظت از نیروهای آمریکایی در منطقه و متحدانی مانند اسرائیل در صورت تلافی ایران به توان نظامی بیشتری در غرب آسیا نیاز خواهد داشت.

ابراز نگرانی رژیم صهیونیستی درباره تشدید تنش‌های نظامی با ایران

در ادامه این مطلب مطرح شد که این مقامات مدعی شدند: «مقامات آمریکایی و شرکای واشنگتن در غرب آسیا به کاخ سفید گفتند که نظام ایران حتی پس از یک کارزار بمباران گسترده که ممکن است به درگیری گسترده‌تری بینجامد، دچار فروپاشی نخواهد شد. همچنین در حالی که ممکن است طیفی از حملات کوچک‌تر موجب تقویت روحیه مخالفان شود، در نهایت موجب تغییری در نحوه سرکوب اعتراضات نخواهد شد.

ادعای این مقامات در حالی مطرح می‌شود که دولت ایران پیشتر و در روزهای اولیه اعتراضات مسالمت‌آمیز اقتصادی و معیشتی صنوف و مردم اعلام کرده بود آن را به رسمیت می‌شناسد و تلاش‌ها و گفت‌وگوها برای رسیدگی به دغدغه‌های مطرح‌شده در آن ادامه خواهد داشت. اما مقامات ایران پس از وقوع حملات تروریستی اخیر در میانه این اعتراضات که منجر به تخریب گسترده اماکن عمومی، دولتی، امدادی، مساجد، ناوگان حمل‌ونقل عمومی و در مواردی، مراکز فرهنگی و درمانی شد و چندین شهید بر جای گذاشت، از دستگیری گسترده عناصر تروریستی خبر داده و اعلام کردند با کسانی که به جان و مال مردم آسیب زده‌اند، مماشات نخواهد شد.

رسانه آمریکایی در ادامه به نقل از مقامات یادشده نوشت: «ترامپ بدون تصمیم‌گیری نهایی درباره اینکه چه اقدامی می‌تواند انجام دهد، خواستار استقرار جنگ‌افزارها (در غرب آسیا) در صورت صدور دستور حمله‌ای بزرگ شد.»

در همین حال، «کارولین لویت» سخنگوی کاخ سفید شامگاه پنج‌شنبه در نشستی خبری  گفت که «رئیس‌جمهور و تیم او به رژیم ایران اعلام کرده‌اند اگر کشتارها ادامه پیدا کند، پیامدهای سنگینی در پیش خواهد بود.»

لویت با گفتن این که «تنها رئیس‌جمهور ترامپ می‌داند که قرار است چه کار کند»، بدون ارائه شواهد و جزئیاتی مدعی شد که آمریکا مطلع شده است ایران قصد داشته است ۸۰۰ نفر را روز چهارشنبه اعدام کند که اتفاق نیفتاد.

او در ادامه انجام شدن گفت‌وگویی میان ترامپ و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم را تایید کرد اما جزئیات بیشتری درباره مباحث مطرح‌شده میان آن‌ها ارائه نداد. لویت با وجود اینکه نگفت این رایزنی چه زمانی انجام شده است، بیان کرد که رژیم صهیونیستی درباره وقوع یک حمله احتمالی ابراز نگرانی کرده.

ابراز نگرانی شرکای آمریکا در غرب آسیا و تلاش برای تنش‌زدایی

وال استریت ژورنال در بخش پایانی این مطلب نوشت: متحدان آمریکا در منطقه، از جمله ترکیه، قطر و عربستان سعودی طی روزهای اخیر از ترامپ خواستند به ایران حمله نکند. «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه که با مقامات منطقه و ایران در تماس بوده است، گفت که او برای پرهیز از تشدید تنش‌های نظامی تلاش می‌کند.

با این حال، ۲ مقام آمریکایی و یک منبع مطلع گفتند که انتظار می‌رود ترامپ دستور اعزام ناو هواپیمابر یواس‌اس آبراهام لینکلن از دریای چین جنوبی به غرب آسیا را صادر کند.

پیشتر خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام رسمی که خواست هویتش فاش نشود، گزارش داد که ۴ کشور عربی از جمله عربستان سعودی، قطر، عمان و مصر طی روزهای اخیر در دیپلماسی فعالانه‌ای تلاش کرده‌اند تنش‌ها میان آمریکا و ایران را کاهش دهند و از وقوع یک حمله احتمالی به دلیل پیامدهای گسترده آن برای منطقه جلوگیری کنند.

پیشتر «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران تاکید کرده بود که آمریکا و رژیم صهیونیستی با تکرار تجربه شکست خورده پیشین در جنگ تحمیلی ماه ژوئن نتیجه متفاوتی را به دست نخواهند آورد.

دیپلمات ارشد ایران با تاکید بر اینکه ایران بسیار آماده‌تر از جنگ ۱۲ روزه است، به الجزیره گفت: امیدوارم گزینه خردمندانه انتخاب شود. از نظر ما مهم نیست چه گزینه‌ای انتخاب شود، ما برای جنگ، برای دیپلماسی و برای گزینه‌های اقتصادی آماده‌ایم.


نظرات

آخرین اخبار
نیاز مبرم کشورهای عربی خلیج فارس به موشک های رهگیر
تجارت خارجی از 103 میلیارد دلار گذشت
شارژ 800 هزار تومانی کالابرگ ویژه کودکان دارای سوءتغذیه
پنتاگون: 140 آمریکایی در جنگ با ایران مجروح شدند
قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
امروز کالابرگ کد ملی‌های 3، 4، 5 و 6 شارژ شد
پزشکیان: ایران هیچ قصدی برای درگیری با کشورهای منطقه ندارد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
رسانه‌های عبری: میلیون‌ها اسرائیلی در برابر موشک‌های ایران رها شده‌اند
سرلشکر حاتمی: تا آخرین قطره خون از عزت و شرف ایران اسلامی پاسداری می‌کنیم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404
فراوانی کالا‌های اساسی در فروشگاه‌ها
ورود سامانه بارشی به کشور از فردا
قیمت نفت اوپک 115 دلار شد
برنامه بازی‌های امشب لیگ قهرمانان اروپا
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: روند بازار طلا و سکه نزولی است
تفاوت نیازهای حمایتی روانی و اجتماعی زنان در دوران جنگ
جزییات پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ
11 کشته و زخمی در آتش‌ گرفتن اتوبوسی در سوئیس
مترو تهران در روز تشییع شهدای رمضان رایگان شد
حمله پهپادی به تاسیسات دیپلماتیک آمریکا در بغداد
چرا واشنگتن از ادعاهای اولیه در  مورد تنگه هرمز عقب نشست؟
التهاب بازارهای انرژی و ریزش بورس در جهان
زنان باردار از اخبار منفی دوری کنند
روال عادی تجارت و واردات کالای اساسی
یک کشتی کانتینری در سواحل امارات مورد اصابت قرار گرفت
ارزیابی انطباق کالاهای وارداتی و صادراتی به صورت شبانه روزی
دختر تکواندوکار 9‌ ساله، اولین شهیده ورزشکار زنجان شد
اقتصادنگار | جنگ شد، قحطی نیامد
انهدام پهپاد متجاوز در آسمان کرمان توسط پدافند هوایی ارتش
ادامه موج 37 عملیات وعده صادق4/ اصابت مکرر موشک های ایرانی به نقاط مختلف در سرزمین اشغالی
هرتزوگ: جنگ با ایران نیاز به نتیجه نهایی دارد
افزایش آلودگی‌های زیست‌محیطی ایران نسبت به جنگ 12 روزه
آلمان در جنگ ایران؛ بی‌طرفی یا همراهی پنهان؟
13 نظامی آمریکایی در 291 عملیات مقاومت اسلامی عراق کشته شدند
فریادهای نماینده کنست رژیم صهیونیستی بر سر نتانیاهو و دولتش: این جنگ را پایان دهید
جفری ساکس: حملات اسرائیل و آمریکا به تهران هدفمند نیست، بلکه یک بمباران کامل است
منابع آمریکایی: دولت ترامپ در برآورد واکنش ایران دچار اشتباه شد
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه با دبیرکل سازمان ملل متحد
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و روسیه
اسپانیا، صدراعظم آلمان را به نوکری ترامپ متهم کرد
آلمانی‌ها برای هر باک بنزین 9 یورو بیشتر پرداخت می‌کنند
سناتور آمریکایی اعتراف کرد: به هیچ یک از اهدافمان علیه ایران نخواهیم رسید!
حضور عارف در ایست‌های بازرسی بسیج
مرد دوم کاخ سفید، معاون اول ترامپ کجاست؟
ورود اعضای تیم فوتبال بانوان به مالزی با استقبال سفیر
اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی درباره زمان‌ پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
شبکه خبر: شهادت کارمندان یک بانک در تهران در حمله شبانه آمریکایی صهیونی
مارک کارنی: کانادا در تهاجم به ایران مشارکت نخواهیم کرد
یحیی سریع: ملت ایران به رهبری مومن، حکیم و شجاع اقتدا کردند