×
بین الملل
شناسه خبر : 269294
تاریخ انتشار : شنبه 1404/10/27 ساعت 01:00
هشدارهایی که ترامپ را سر عقل آورد

وال استریت ژورنال:

هشدارهایی که ترامپ را سر عقل آورد

مقامات آمریکایی می‌گویند به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا توصیه شده است از انجام دادن یک حمله نظامی بزرگ علیه ایران بپرهیزد، چراکه این اقدام نه‌تنها منجر به فروپاشی نظام حاکم بر آن نخواهد شد، بلکه خطر بروز درگیری گسترده‌ای در غرب آسیا را به‌ همراه دارد.

نورنیوز-گروه بین الملل:مقامات آمریکایی می‌گویند به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که طی روزهای اخیر با مطرح کردن اظهارات مداخله‌‎جویانه درباره اعتراضات معیشتی و در پی آن، وقوع حملات تروریستی در ایران آن را تهدید به اقدام نظامی کرده بود، توصیه شده است که حمله نظامی در مقیاس بزرگ علیه ایران احتمالا منجر به فروپاشی نظام حاکم بر آن نخواهد شد و ممکن است به درگیری گسترده‌تری بینجامد.

این مقامات مدعی شدند که رئیس‌جمهور آمریکا پیش از تصمیم‌گیری درباره مقیاس یک حمله احتمالی، رفتار ایران در رسیدگی به تحولات روزهای اخیر را رصد خواهد کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا پس از شکل‌گیری اعتراضات مسالمت‌آمیز اقتصادی و معیشتی صنوف و شماری از مردم در پی نوسانات ارزی اخیر در تهران و شهرهای دیگر که طی آخر هفته گذشته با حملات تروریستی به خشونت، آشوب و تخریب کشانده شد در اظهاراتی مداخله‌جویانه گفته بود که اگر ایران «به معترضان شلیک کند»، اقدام به حمله نظامی خواهد کرد.

او همچنین در اظهارات دیگری خواستار ادامه اعتراضات در ایران، تسخیر نهادهای کشور از سوی معترضان شده و به آن‌ها وعده داده بود که «کمک‌ در راه است». این اظهارات ترامپ با واکنش کشورهای مختلف منطقه‌ای و فراتر از آن روبه‌رو شد که با مداخله‌جویی او در امور ایران و تشدید تنش‌ها در غرب آسیا مخالفت کردند.

با این حال، طبق تحلیل رسانه‌های خارجی، اظهارات بعدی ترامپ مبنی بر اینکه شنیده است کشتارهای ادعایی او در ایران متوقف شده است و قرار نیست اعدامی انجام شود، همچنین تردید تیم امنیت ملی او درباره خطرهای پاسخ احتمالی ایران به هرگونه اقدام نظامی علیه آن، نشان‌دهنده عقب‌نشینی ترامپ از موضع تند و جنگ‌طلبانه‌اش علیه ایران است.

روزنامه وال استریت ژورنال درباره هشدارها و توصیه‌ها به ترامپ برای خودداری از تکرار حملات متجاوزانه ماه ژوئن به ایران گزارش داد: به گفته مقامات رسمی یادشده، به ترامپ توصیه شده است که آمریکا هم به منظور انجام دادن حمله‌ای در مقیاس گسترده و هم حفاظت از نیروهای آمریکایی در منطقه و متحدانی مانند اسرائیل در صورت تلافی ایران به توان نظامی بیشتری در غرب آسیا نیاز خواهد داشت.

ابراز نگرانی رژیم صهیونیستی درباره تشدید تنش‌های نظامی با ایران

در ادامه این مطلب مطرح شد که این مقامات مدعی شدند: «مقامات آمریکایی و شرکای واشنگتن در غرب آسیا به کاخ سفید گفتند که نظام ایران حتی پس از یک کارزار بمباران گسترده که ممکن است به درگیری گسترده‌تری بینجامد، دچار فروپاشی نخواهد شد. همچنین در حالی که ممکن است طیفی از حملات کوچک‌تر موجب تقویت روحیه مخالفان شود، در نهایت موجب تغییری در نحوه سرکوب اعتراضات نخواهد شد.

ادعای این مقامات در حالی مطرح می‌شود که دولت ایران پیشتر و در روزهای اولیه اعتراضات مسالمت‌آمیز اقتصادی و معیشتی صنوف و مردم اعلام کرده بود آن را به رسمیت می‌شناسد و تلاش‌ها و گفت‌وگوها برای رسیدگی به دغدغه‌های مطرح‌شده در آن ادامه خواهد داشت. اما مقامات ایران پس از وقوع حملات تروریستی اخیر در میانه این اعتراضات که منجر به تخریب گسترده اماکن عمومی، دولتی، امدادی، مساجد، ناوگان حمل‌ونقل عمومی و در مواردی، مراکز فرهنگی و درمانی شد و چندین شهید بر جای گذاشت، از دستگیری گسترده عناصر تروریستی خبر داده و اعلام کردند با کسانی که به جان و مال مردم آسیب زده‌اند، مماشات نخواهد شد.

رسانه آمریکایی در ادامه به نقل از مقامات یادشده نوشت: «ترامپ بدون تصمیم‌گیری نهایی درباره اینکه چه اقدامی می‌تواند انجام دهد، خواستار استقرار جنگ‌افزارها (در غرب آسیا) در صورت صدور دستور حمله‌ای بزرگ شد.»

در همین حال، «کارولین لویت» سخنگوی کاخ سفید شامگاه پنج‌شنبه در نشستی خبری  گفت که «رئیس‌جمهور و تیم او به رژیم ایران اعلام کرده‌اند اگر کشتارها ادامه پیدا کند، پیامدهای سنگینی در پیش خواهد بود.»

لویت با گفتن این که «تنها رئیس‌جمهور ترامپ می‌داند که قرار است چه کار کند»، بدون ارائه شواهد و جزئیاتی مدعی شد که آمریکا مطلع شده است ایران قصد داشته است ۸۰۰ نفر را روز چهارشنبه اعدام کند که اتفاق نیفتاد.

او در ادامه انجام شدن گفت‌وگویی میان ترامپ و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم را تایید کرد اما جزئیات بیشتری درباره مباحث مطرح‌شده میان آن‌ها ارائه نداد. لویت با وجود اینکه نگفت این رایزنی چه زمانی انجام شده است، بیان کرد که رژیم صهیونیستی درباره وقوع یک حمله احتمالی ابراز نگرانی کرده.

ابراز نگرانی شرکای آمریکا در غرب آسیا و تلاش برای تنش‌زدایی

وال استریت ژورنال در بخش پایانی این مطلب نوشت: متحدان آمریکا در منطقه، از جمله ترکیه، قطر و عربستان سعودی طی روزهای اخیر از ترامپ خواستند به ایران حمله نکند. «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه که با مقامات منطقه و ایران در تماس بوده است، گفت که او برای پرهیز از تشدید تنش‌های نظامی تلاش می‌کند.

با این حال، ۲ مقام آمریکایی و یک منبع مطلع گفتند که انتظار می‌رود ترامپ دستور اعزام ناو هواپیمابر یواس‌اس آبراهام لینکلن از دریای چین جنوبی به غرب آسیا را صادر کند.

پیشتر خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام رسمی که خواست هویتش فاش نشود، گزارش داد که ۴ کشور عربی از جمله عربستان سعودی، قطر، عمان و مصر طی روزهای اخیر در دیپلماسی فعالانه‌ای تلاش کرده‌اند تنش‌ها میان آمریکا و ایران را کاهش دهند و از وقوع یک حمله احتمالی به دلیل پیامدهای گسترده آن برای منطقه جلوگیری کنند.

پیشتر «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران تاکید کرده بود که آمریکا و رژیم صهیونیستی با تکرار تجربه شکست خورده پیشین در جنگ تحمیلی ماه ژوئن نتیجه متفاوتی را به دست نخواهند آورد.

دیپلمات ارشد ایران با تاکید بر اینکه ایران بسیار آماده‌تر از جنگ ۱۲ روزه است، به الجزیره گفت: امیدوارم گزینه خردمندانه انتخاب شود. از نظر ما مهم نیست چه گزینه‌ای انتخاب شود، ما برای جنگ، برای دیپلماسی و برای گزینه‌های اقتصادی آماده‌ایم.


نظرات

آخرین اخبار
ادعای تازه ترامپ درباره تنگه هرمز و ایران؛ از فردا تنگه را باز می کنیم
چالش ترامپ با افسانه شکست ایران
معافیت بیمه‌ای برای بازی سازان
روایت محسن رضایی از شکست آمریکا در جنگ سوم ترامپ؛ آمریکا 500 کشته داد
ادارات و بانک‌های کدام استان‌ها چهارشنبه 14 مرداد تعطیل هستند؟ آخرین فهرست تعطیلی‌ها
آماده‌باش بهداشتی در گنبدکاووس برای مقابله با بیماری وبا
طرح انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی چه زمانی سراسری می‌شود؟
قطعی برق کرمانشاه فردا سه شنبه 13 مرداد 1405+ جدول
اقتصاد به پاشنه آشیل ترامپ در انتخابات کنگره تبدیل شد
رایزنی‌های فشرده عراق با ایران برای عبور نفتکش‌های بغداد
برنامه‌های مقابله‌ای وزارت اقتصاد در قبال برنامه دشمنان
خواسته «فون در لاین»؛ «اقدام یکپارچه» برای تامین امنیت مرزهای اروپا
نجات معجزه‌آسای کودک عراقی با اقدام تیم هلال احمر ایران
تالاب جهانی میانکاله همچنان در آتش می‌سوزد
تعلیق ارسال سامانه‌های دفاعی پاتریوت به اوکراین
قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا سه شنبه 13 مرداد
رایزنی اردوغان و بن سلمان درباره اوضاع منطقه
حزب الله عراق: متعهد به سلاح مقاومت هستیم
استفاده اتحادیه اروپا از اوکراین به‌عنوان «گوشت دم توپ» علیه روسیه
آزادی زندانیان جرایم غیرعمد در تهران همزمان با اربعین حسینی
تکذیب نشست قریب‌الوقوع اسلام آباد
حریق گسترده جنگل‌های آن‌سوی ارس؛ استقرار نیروهای ایرانی برای جلوگیری از سرایت آتش
چرا گذشت زمان به نفع ایران است؟
شوک بزرگ در بازار نقل‌وانتقالات‌ استقلال
پیام اربعینی رئیس‌جمهور عراق
معاریو: ایران ضرب‌آهنگ جنگ را مدیریت می‌کند
تغییرات اقلیمی به نیروگاه‌های هسته‌ای رسید؛ توقف فعالیت راکتور مجارستان
سالگرد حمله داعش به سنجار؛ نسل کشی ایزدی ها توسط داعش
بازنگری نرخ کرایه سرویس مدارس تهران
گفته‌ها و ناگفته‌های پیام پزشکیان درباره تفاهم اسلام‌آباد
افتخار تاریخی هاکی ایران؛ مدال برنز گردن‌آویز دانش‌آموز اصفهانی
آخرین رایزنی ترکیه و کویت درباره امنیت منطقه
واکنش اتحادیه عرب به حملات وحشیانه رژیم صهیونی
دعوت از عراقچی برای حضور در پاکستان در اولین فرصت ممکن
آمادگی سپاه برای برخورد با هرگونه خطای محاسباتی دشمنان
فرستادگان شورای صلح از نتانیاهو خواستند جنگ غزه را متوقف کند
تمدید قرارداد تاریخی پوچتینو با تیم ملی فوتبال آمریکا
حمایت دولت از اقتصاد اربعین؛ تأکید بر توسعه مرزهای ایلام
هاآرتص: ترامپ از جنگ تمام‌عیار با ایران هراس دارد
نورنما | اربعین یعنی تمام جاده ها به یک نام ختم می شوند؛ حسین(ع)
قدردانی رئیس دفتر سیاسی حماس از مواضع ایران در قبال فلسطین
وزیر نیرو: رفع ناترازی برق بدون همراهی مردم ممکن نیست
بحران گاز اروپا وارد مرحله جدید شد؛ نقش تنگه هرمز در تشدید کمبود انرژی
آمریکا در پی کاهش وابستگی به چین برای تولید سلاح
جزئیات نتایج دکتری بدون آزمون دانشگاه تهران و شرایط ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان
نگرانی‌ها از ورود مجدد قاتلان خونسرد آمریکایی
آخرین اخبار تنگه هرمز؛ تکذیب مذاکرات با آمریکا و تایید رایزنی با عمان
آلبالو هم تنظیم بازاری شد!
نقشه راه تجارت 10 میلیارد دلاری ایران و پاکستان
سقوط محبوبیت ترامپ به پایین‌ترین سطح