×
فرهنگی
شناسه خبر : 269266
تاریخ انتشار : جمعه 1404/10/26 ساعت 15:57
مبعث پیامبر؛ روز رحمت و اتحاد برای جامعه امروز

مبعث فرصتی برای الگو گرفتن از شعار پیامبر درفتح مکه با ایجاد وفاق اجتماعی وسیاسی

مبعث پیامبر؛ روز رحمت و اتحاد برای جامعه امروز

عید مبعث، یادآور رسالتی است که با رحمت، عدالت و محبت، مسیر تاریخ را تغییر داد. پیامبر(ص) تجسم کامل شفقت الهی بود و با ایجاد الفت و مهربانی، قلب‌ها را به هم پیوند زد. در روزهای پرچالش امروز، پیروی از سیره نبوی، راهی برای التیام زخم‌های جامعه، خنثی کردن آتش کینه و تحقق اتحاد و همدلی است.

نورنیوز- گروه فرهنگی: عید مبعث، فرصتی است برای بازگشت به ریشه‌های ارزش‌های انسانی و الهی. این روز، یادآور رسالتی است که با تکیه بر رحمت، عدالت و محبت، مسیر تاریخ بشر را دگرگون ساخت.

نظام اسلامی با تأسی به فرمایش امام علی(ع) در وصف رسول خدا: «طَبِیبٌ دَوَّارٌ بِطِبِّهِ قَدْ أَحْکَمَ مَرَاهِمَهُ وَ أَحْمَی مَوَاسِمَهُ یَضَعُ ذَلِکَ حَیْثُ الْحَاجَةُ إِلَیْهِ مِنْ قُلُوبٍ عُمْیٍ وَ آذَانٍ صُمٍّ وَ أَلْسِنَةٍ بُکْمٍ مُتَتَبِّعٌ بِدَوَائِهِ مَوَاضِعَ الْغَفْلَةِ وَ مَوَاطِنَ الْحَیْرَةِ» پیامبر (ص)طبیبی است که برای درمان بیماران سیار است. مرهم های شفابخش او آماده،و ابزار داغ کردن زخم را گداخته.برای شفای قلب های کور و گوش های ناشنوا و زبان های لال، آماده،و با داروی خود در پی یافتن بیماران فراموش شده و سرگردان است.

باید در این روزهای سخت بر زخم های جامعه مرهم نهد. اسوه بودن رسول خدا(لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ.برای شما در زندگی رسول خدا الگو و اسوه نیکویی است.احزاب/۲۱) امری قرآنی است و راهنما و قطب نمای جامعه اسلامی، همین الگوی ممتاز قرآن است.

امام علی(ع) وجود پیامبر را اینگونه توصیف فرموده است. «دَفَنَ اللَّهُ بِهِ الضَّغَائِنَ وَ أَطْفَأَ بِهِ [النَّوَائِرَ] الثَّوَائِرَ، أَلَّفَ بِهِ إِخْوَاناً وَ فَرَّقَ بِهِ أَقْرَاناً» (خدا به برکت وجود او کینه ها را دفن کرد و آتش دشمنی ها را خاموش کرد. با او میان دل ها الفت و مهربانی ایجاد کرد).

روشی که در این روزهای پر التهاب که دشمن بر طبلِ افتراق و کینه ورزی می کوبد، می تواند مرهمی کارساز باشد. این ویژگی پیامبر(رحمت) که خدا او را دارای خلق عظیم (وَإِنَّکَ لَعَلیٰ خُلُقٍ عَظیمٍ/قلم /۴) می داند و ارسالش را فقط در رحمت بر عالمیان منحصر ساخته(وَمَا أَرْسَلْنَاکَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِینَ، ما تو را نفرستادیم مگر اینکه رحمت برای جهانیان باشید.انبیا /۱۰۷) امروز باید ممشای مسئولان باشد.

امام علی(ع) بر اساس همین رحمت فراگیر پیامبر است که به برکات وجودی رسول خدا(ص) در خطبه ۲۳۱ اینگونه تصریح می فرماید: «فَلَمَّ اللَّهُ بِهِ الصَّدْعَ وَ رَتَقَ بِهِ الْفَتْقَ وَ أَلَّفَ بِهِ الشَّمْلَ بَیْنَ ذَوِی الْأَرْحَامِ، بَعْدَ الْعَدَاوَةِ الْوَاغِرَةِ فِی الصُّدُورِ وَ الضَّغَائِنِ الْقَادِحَةِ فِی الْقُلُوبِ.»

(او/پیامبر/شکاف های اجتماعی را به وحدت اصلاح، و فاصله ها را به هم پیوند داد و پس از آن که آتش دشمنی ها و کینه های برافروخته، در دل ها راه یافته بود،میان خویشاوندان یگانگی برقرار کرد.)

امروز راهبرد دشمنان قسم خورده ایران ایجاد گسل های اجتماعی و ایجاد شکاف بین دولت و ملت و ایجاد دو قطبی های کاذب در بین مردم ایران است.

بر حاکمان و نخبگان و عالمان است که با پیروی از سیره نبوی به کم کردن فاصله ها و پر کردن شکاف ها پرداخته و آتش دشمنی در جامعه را به اتحاد و دوستی بدل سازند.

امروز نیازمند عملی شدن این سیره پیامبر و یاران او هستیم که در قرآن بر آن تاکید شده است: مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ ۚ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ، محمد رسول خدا و کسانی با او هستند بر کفار سخت گیر و در میان خودشان دلسوز و مهربان هستند./(فتح/۲۹)

امروز که به برکت حضور حماسی مردم در یوم الله ۲۲ دی ماه فتحی دیگر حاصل شده و دشمنان مأیوس و سر خورده شده اند در داخل با الگو گرفتن از شعار پیامبر در روز فتح مکه«الیوم یوم المرحمه/امروز روز رحمت است.» زمینه های وفاق اجتماعی و سیاسی را فراهم سازیم و بار دیگر نشان دهیم که اختلافات و اعتراضات داخلی در سایه گفتگو و تعامل در خانواده بزرگ ایران قابل حل است و نیاز به دخالت اجنبی و نامحرمان نیست.

امروز می توانیم در کنار هم و در سایه تعالیم وحدت بخش محمدی و به برکت عید سعید مبعث بار دیگر نوای همبستگی سر داده و با رأفت اسلامی و امیدوار سازی نسل جدید، نقشه های شوم بیگانه را خنثی کنیم و بهمن امسال را همچون بهمن ۵۷ مظهر اتحاد و همدلی همه اقشار و اصناف و جریان ها سازیم. بهمنی که در آن زن و مرد، پیر و جوان در صف واحد خالق شگفتی قرن شدند.

جامعه ایرانی می تواند در سایه این وحدت و با انجام اصلاحات اساسی و بازگشت به همان شعارها و آرمان های بهمن ۵۷؛ ایران را به توسعه و پیشرفت واقعی در همه زمینه ها برساند.

دی ماه و بهمن ۱۴۰۴ می تواند نوید بخش این تحول بزرگ باشد. إن شاءالله

  


نظرات

آخرین اخبار
واژگونی تریلی و اتوبوس یزد–کرج درجاده نائین
ایران ادعای قطر مبنی بر حمله به خاک این کشور را رد کرد
تیراندازی دسته‌جمعی در یک مدرسه در کانادا
افشای اطلاعات 50 خلبان اسرائیل توسط حنظله
آغاز تغییرات با آزادی زندانیان سیاسی ملی اندیش
اعتراف سنتکام به استفاده از کشورهای همسایه ایران برای شلیک موشک‌های برد کوتاه
پرواز همای: فقط مردم ایران می‌توانند سرنوشت خاکشان را رقم بزنند
برنامه امتحانات نهایی مدارس در خرداد 1405 اعلام شد
ابعاد دیپلماتیک تجاوزات آمریکا و اسرائیل
کیفیت ناسالم هوا، گروه های حساس در خانه بمانند
بارش برف زمستانی هوای کلانشهر مشهد را پاک کرد
ملاحظات یکسان‌سازی نرخ ارز
زندگی در تهران زیر سایه‌ جنگ ادامه دارد
پنج شهید و یک مجروح در حمله صهیونی آمریکایی به یک خانه مسکونی در اراک
پنج نکته درباره جنگ، جامعه و رهبری
انهدام یک فروند پهپاد هرمس در بروجرد
رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی برای حفظ سلامت عمومی
جزئیات بسته حمایتی برای تولیدکنندگان اعلام شد
سناتورهای دموکرات خواستار تحقیقات بی‌طرف در مورد فاجعه میناب شدند
دمشق: سوریه مستقیما تحت تأثیر پیامدهای جنگ در منطقه قرار دارد
سفیر ایران: تجاوز آمریکا و اسرائیل وضعیت خطرناکی برای غیرنظامیان ایجاد کرده است
وضعیت کشورهای عرب خلیج فارس پس از جنگ چگونه خواهند بود؟
حزب‌الله لبنان از انجام 24 عملیات نظامی در یک روز خبر داد
سناتور آمریکایی: ترامپ و وزیر جنگش مسئول کشته شدن 175 نفر در میناب هستند
اجرای 37 عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا توسط مقاومت اسلامی عراق
جزئیات تماس تلفنی پوتین و ترامپ اعلام شد
سامانه‌های تاد آمریکا در خاورمیانه آسیب دیدند
مقام سابق پنتاگون: رهبر جدید ایران فرقی با رهبر قبلی ندارد
اسرائیل آدرس‌های داده شده توسط اینترنشنال در ایران را هدف قرار می‌دهد
انجمن خودروسازی آمریکا: قیمت هر گالن بنزین طی 10 روز 16.4٪ افزایش یافته است
علی مطهری: انتخاب آیت الله سید مجتبی خامنه ای تصمیم درستی بود
درخواست مشاوران ترامپ برای تدوین طرح خروج از جنگ
فرار آمازون و مایکروسافت از مراکز داده خلیج فارس
بازدید شبانه عارف از ایستگاه‌های بازرسی فراجا در تهران
پایانی برای جنگ وجود ندارد
در پی حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران بیش از 1٬255 نفر شهید شدند
خبرنگار الجزیره در تهران: تلاش ویتکاف برای برقراری ارتباط با عراقچی
افسر اطلاعاتی آمریکا : جنگ را در همان روز اول باختیم
سخنگوی سپاه: ترامپ در تلاش است تا با دروغ و فریب، فشار روانی به ایران بیاورد
5 سال زندان برای انتشار تصاویر حملات موشکی ایران در اسرائیل
حزب الله مرکز توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی را موشکباران کرد
حزب‌الله برای اولین بار پایگاه «زیپوریت» در شرق حیفا را موردهدف قرار داد
مخالفت عراق برای استفاده ار آسمان و خاک خود برای حمله به همسایگان
انتقاد شدید اسپانیا از موضع رئیس کمیسیون اروپا در قبال جنگ علیه ایران
پاسخ قاطع سردار نائینی به یاوه‌گویی‌های ترامپ برای فرار از فشار جنگ
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
حمله پهپادی به کنسولگری امارات در کردستان عراق
شلیک همزمان موشک از ایران و لبنان به شمال فلسطین اشغالی
گفت‌وگوی تلفنی امیر قطر و نخست‌وزیر کانادا با محوریت تحولات منطقه
حمله پهپادی به پایگاه پشتیبانی لجستیکی سفارت آمریکا در بغداد