×
اجتماعی
شناسه خبر : 268967
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/10/25 ساعت 03:03
ایرانی‌ها روزانه چقدر نمک مصرف می‌کنند؟

ایرانی‌ها روزانه چقدر نمک مصرف می‌کنند؟

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: مصرف روزانه نمک در ایران بیش از 10 گرم است که حدود 47 درصد نمک مصرفی منشا طعام، 18 درصد منشا نان، 9 درصد منشا مصرف پنیر و بقیه نمک مصرفی از سایر غذاهاست.

نورنیوز- گروه اجتماعی: احمد اسماعیل‌زاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به سیاست های وزارت بهداشت درخصوص کاهش مصرف نمک در کشور گفت: جایگزینی پتاسیم به جای سدیم در نمک یکی از سیاست‌های وزارت بهداشت است.

وی در خصوص برنامه این دفتر درباره صنعت غذا برای تولید غذاهای سالم و سلامت محور گفت: برای اجرایی شدن این مهم، جلسه‌های با کانون‌های غذای کشور برگزار می شود که حاوی مباحث علمی به منظور کاهش نمک و جایگزینی آن در این صنعت با نمک حاوی پتاسیم است.

وی با بیان اینکه مصرف روزانه نمک در ایران بیش از 10 گرم است، افزود: حدود 47 درصد نمک مصرفی منشا طعام، 18 درصد منشا نان، 9 درصد منشا مصرف پنیر و بقیه نمک مصرفی از سایر غذاهاست.

اسماعیل‌زاده درباره سیاست دفتر بهبود تغذیه گفت: در این برنامه که با همکاری سازمان غذا دارو، دفتر بیماری های غیر واگیر و سازمان ملی استاندارد است، درصدد کاهش میزان نمک و جایگزینی کلرید پتاسیم به جای کلرید سدیم نمک در مواد تغذیه ای مانند نان، رب و پنیر هستیم.وی افزود: اجرایی شدن این سیاست که در راستای برنامه های سازمان جهانی بهداشت است، گامی در جهت کاهش مصرف نمک در جامعه خواهد بود و کمک زیادی به کاهش بیماری های متعددی از جمله بیماری های غیر واگیر، پرفشاری خون و سکته های قلبی و مغزی در جامعه است.

اسماعیل‌زاده گفت: برای اجرای شدن این برنامه به صورت آزمایشی از انجمن تولید نمک خواستیم که نمک هایی با درصدهای مختلف تولید کرده و در اختیارما قرار دهد، تا کیفیت آن را بررسی کنیم. همچنین از کارخانه های تولید نان و رب خواسته شده، تولیداتشان را با نمک های حاوی کلرید پتاسیم را به ما بدهند ما تا کیفیت نمک موجود در محصولاتشان را سنجش کنیم تا اگر کیفیت آنها مطلوب بود با کمک سازمان غذا دارو این سیاست درکل صنعت غذای کشور پیگیری شود.

وی افزود: یکی دیگر از سیاست های این دفتر، بررسی تولید هالوکریستال نمک در صنعت غذا است؛ این هالوکریستال های نمک پوشش نمکی دارند اما داخلشان پوک است و نمک چندانی ندارند. این نمک هم انتظار افراد برای شوری نمک را فراهم می کند و همچنین 70 درصد ذره نمک که وارد سیسستم گوارش می شود چون پوک است و سدیم ندارد، مشکلات ناشی از نمک را ایجاد نمی کند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال دفتر بهبود تغذیه این دو سیاست را درباره نمک با کارخانه ها و صنعت غذا آغاز کرده تا بتواند ظرف یکی دو سال آینده مصرف نمک را در کشور کاهش دهد.


نظرات

آخرین اخبار
آگهی جهیزیه دزدی پلیس را به سارقان رساند
چگونه از گرمازدگی در تابستان جلوگیری کنیم؟
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 24 تیر؛ سکه 5 میلیون تومان جهش کرد+جدول
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 24 تیر 1405؛ دلار صعودی شد
مرگ در مسیر فرار از ماموران مهاجرت؛ حاشیه دارترین هفته مهاجران در ایالات متحده
چرا پرسپولیس قید خرید کسری طاهری را زد؟
«گاس» گران‌قیمت‌ترین دایناسور جهان شد
نورنما | ویدئویی احساسی از عاشقانه‌های عموپورنگ و مادرش
نوراینفو | نسل همیشه آنلاین؛ وقتی دنیای مجازی جای زندگی واقعی را می‌گیرد
واکنش سخنگوی دولت به شهادت غیرنظامیان جنوب کشور
از جنس صمیمیت و دلتنگی
حواشی داوری در نیمه‌نهایی؛ چرا سرمربی فرانسه از قضاوت داور بازی خشمگین شد؟
چند هواپیما در ایران فعال هستند؟
شروع مأموریت سخت والیبال ایران در لیگ ملت‌ها؛ برنامه کامل بازی‌های ایران
سوخت‌گیری 66 میلیون لیتری خودروهای غیرواقعی
الجولانی: اسرائیل با واژه «عقب‌نشینی» مخالف است
احضار کاردار ایران از سوی انگلیس
عامل تخریب و آتش‌زدن فرمانداری دهاقان اعدام شد
پلیس راه راهور: اعمال محدودیت‌های ویژه ترافیکی در محورهای شمالی
تامین نهاده‌های دامی تا پایان شهریور
رایزنی آمریکا و اردن درباره ایران
راز قتل هولناک در کلاردشت فاش شد؛ کشف بقایای جسد در ویلای شخصی
جنایت آمریکا در حمله موشکی به پادگان بمپور؛ شهادت 7 سرباز و کادر ارتش
آتش در برابر آتش؛ پاسخ کوبنده ایران به تجاوز جدید ارتش آمریکا؛ پیام مهم سپاه به مردم کویت
بورس امروز مثبت آغاز شد
تفاهم‌نامه در رقابت نابرابر رسانه‌ای
قتل هولناک 2 زن سالخورده در تهران؛ دوربین‌های مداربسته راز جنایت را فاش کردند
هشدار یمن به پروازهای عبوری از آسمان عربستان
کالابرگ الکترونیکی فردا برای این گروه شارژ می‌شود + جزئیات خرید
طرح جدید تغذیه دانشجویان با یارانه دولتی اجرا می‌شود
جنایت جنگی آمریکا به خانواده محیط زیست رسید
برنامه بازی‌های جام جهانی 2026 امروز چهارشنبه 24 تیر؛انگلیس و آرژانتین برای فینال می‌جنگند
قیمت جهانی نفت امروز؛ برنت به 85.93 دلار رسید
داروهای حیاتی بیماران سرطانی و متابولیک رسید
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 24 تیر 1405 ؛ طلا نزولی شد
قیمت گوشت قرمز امروز 24 تیر 1405 + جدول
تندرو‌ها و دمیدن در آتش جنگ
ورزشگاه آزادی تا دی‌ماه میزبان هیچ مسابقه‌ای نیست
ایندیپندنت: ترامپ تله‌ای برای خود و جهان ساخته است!
یک امت ولی‌ دم امام شهید
پاسخ کوبنده سفیر ایران به ادعاهای آمریکا در شورای امنیت
آغاز خاموشی‌های پراکنده در تهران
برنامه مسابقات ورزشی امروز 24 تیر 1405+ جدول پخش
از یک حمله تا هزار پرسش بی‌پاسخ
چرا اصلاحات اقتصادی در ایران معمولاً نیمه‌کاره می‌مانند؟
اقتصاد نگار | وصله ناجور گرانی و تورم روی بازار پوشاک
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 24 تیر 1405+ جدول
پروژه هوش مصنوعی ایلان ماسک زیر تیغ؛ اتهام آلودگی گسترده هوا
جزئیات جدید سایپا درباره پیش‌فروش و تحویل خودرو
آزمون کارشناسی ارشد 1405 از فردا برگزار می‌شود + جزئیات