×
بین الملل
شناسه خبر : 268859
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/10/24 ساعت 12:27
ترامپ: «من قانونم»!

ابوالقاسم قاسم‌ زاده:

ترامپ: «من قانونم»!

ترامپ توانسته مجموعه روابط سیاسی و تا حدودی اجتماعی را در سطح بین‌المللی به هم ریزد. پرسش این است: از اینجا به کجا؟ و ادامه این شیوه حاکمیت در آمریکا تا کجا می‌تواند ادامه یابد؟ چین و روسیه دو قدرت تعیین‌کننده در چرخه روابط بین‌المللی چگونه واکنش نشان می دهند؟

نورنیوز-گروه بین الملل: ترامپ اکنون رئیس جمهور آمریکا است که در شرح قانون اساسی کشور آمریکا، بالاترین و مهم‌ترین جایگاه مسئولیت اجرایی را دارد. تصمیم‌گیری‌های اجرایی رئیس جمهور آمریکا با تعریف اصلی‌ترین و بالاترین مرکز قدرت اجرایی در مهمترین مراکز و نهادهای آمریکا به صورت مستقیم تأثیرگذار است. نظام سیاسی، اجتماعی آمریکا براساس ساختار دو حزب حاکمه «جمهوریخواه و دمکرات» تعریف شده و شکل گرفته است. این دو حزب، شاکله مجموعه حاکمیت آمریکا را در اختیار دارند.

در هر دو حزب، گرایش چپ یا راست با تعریف مفاهیم سیاسی آن، همواره در چرخش بوده است. اکنون در رأس طیف راست افراطی از حزب جمهوریخواه، ترامپ با تعریف سرمایه‌دار بزرگ نیویورکی، قدرت سیاسی ریاست جمهوری در کاخ سفید را در اختیار دارد.

اولین شاخصه شخصیتی ترامپ در جامعه آمریکا چنین است که او قدرتش را با کسی به شراکت نمی‌گذارد و معتقد است که او فرمانده است و لذا فرمان می‌دهد که باید اجرا شود. همین گزاره و باور، آغاز تفاوت و تضاد با تعریف «دموکراسی» آنهم در تاریخ تفکر اجتماعی، اقتصادی و سیاسی آمریکایی است.

ترامپ اکنون با انجام کودتا در ونزوئلا و به گروگان گرفتن مادورو رئیس جمهور ونزوئلا در عمل سیطره خود را بر سراسر کشور ونزوئلا اجرایی کرده است. امروز نیز ترامپ بطور علنی گفته است که سرزمین و یا کشوری مستقل بنام «گرینلند» وجود خارجی ندارد و آن بخشی از سرزمین آمریکای بزرگ است! 

ماجرای سلطه‌گری ترامپ همچنان ادامه دارد و البته تعجب دولت‌ها در سراسر جهان و به‌هم خوردن توازن قدرت آنهم در سطح بین‌المللی از پیامدهای فوری آن است. باقی‌می‌ماند که اجرای فرمان‌های ترامپ تا کجا و چه شعاعی از روابط بین‌المللی را به تصرف خود درآورد! 

تا اینجا ترامپ توانسته مجموعه روابط سیاسی و تا حدودی اجتماعی را در سطح بین‌المللی به هم ریزد. پرسش این است: از اینجا به کجا؟ و ادامه این شیوه حاکمیت در آمریکا تا کجا می‌تواند ادامه یابد؟ چین و روسیه دو قدرت تعیین‌کننده در چرخه روابط بین‌المللی چگونه واکنش نشان خواهند داد؟

آنچه که اغلب تحلیلگران سیاسی در آمریکا و در اغلب کشورها بیان کرده‌اند تا اینجا چنین است که ترامپ یک «روان پریش» سیاسی است که قدرت و اعمال قدرت را نه تنها اصلی‌ترین موضوع بلکه «حق» اجرایی خود می‌شمارد.

جهان در روزهای آینده با عاقبت عملکرد «ترامپ» که در اجرا و تثبیت تخیلات خود اصرار دارد با وجود همه خطرهای آن مواجه خواهد شد. «ترامپ» با هر محاسبه‌ای عمری کوتاه مدت خواهد داشت! این باور اغلب تحلیلگران سیاسی و اقتصادی در فضای بین‌المللی است.


روزنامه اطلاعات
نظرات

آخرین اخبار
مشاور پیشین پنتاگون: آمریکا برای عملیات زمینی در ایران آماده نیست
آمریکا تحویل 400 موشک تاماهاوک به ژاپن را به تأخیر انداخت
شورای امنیت رای‌گیری درباره تنگه هرمز را به تاخیر انداخت
واکنش دبیرکل سازمان جهانی بهداشت به حمله به «انستیتو پاستور»
اختلال یا قطع خدمات وب آمازون در بحرین پس از حمله ایران
تفیض اختیار ساعت کاری کارمندان به رؤسای دستگاه‌ها و استانداران
افزایش قیمت نفت؛ بازار پر نوسان طلای سیاه
به هر کمک‌ نظامی آینده آمریکا به اسرائیل رای منفی خواهم داد
آخرین وضعیت پل بی یک البرز؛ عملیات بازسازی به زودی آغاز می شود
جاده چالوس یکطرفه شد
حمله به پل شهری مصداق بارز جنایت جنگی است
دشمن در تعرض دانشگاه ها سعی دارد مسیر پیشرفت علمی کشور را مختل کند
رئیس جمهوری برخاسته از عصر پیش از حجر
وضعیت آب و هوا امروز 14 فروردین 1405 +وضعیت استانها
کیفیت هوای پایتخت «قابل قبول» شد
منطق عصر حجر؛ بازتولید نازیسم در قرن بیست‌ویکم
کمک بازار سرمایه برای بازسازی فولاد مبارکه و فولاد خوزستان
معامله‌گری با جنگ؛ نقشه تازه ترامپ برای باج گیری
رونالدو آماده بازگشت؛ شمارش معکوس برای گل هزارم
قیمت طلای جهانی امروز جمعه 14 فروردین 1405
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 14 فرودین1405 +جدول
ترامپ وزیر دادگستری و دادستان کل آمریکا را برکنار کرد
ریابکوف از تلاش آمریکا برای تغییر نظام کشورها انتقاد کرد
انهدام دومین جنگنده فوق پیشرفته F35 آمریکا در آسمان ایران
اعمال کارمزد 3.5 درصدی آمازون برای جبران افزایش هزینه سوخت
واکنش عراقچی به گزافه گویی ترامپ
آتش‌سوزی عمدی در کارخانه پهپادسازی همکار با اسرائیل در چک
نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره تنگه هرمز به تعویق افتاد
وال استریت ژورنال: کنترل تنگه هرمز پیروز جنگ را مشخص می‌کند
روسیه دومین کشتی حامل نفت را به کوبا ارسال می‌کند
حزب‌الله از حملات بیشتر علیه نظامیان صهیونیست خبر داد
اعتراف بی‌سابقه فعال سیاسی؛ بمباران نتیجه نداد، ایران قوی‌تر شد!
نخست وزیر سابق ژاپن: ترامپ خودشیفته و منفعت طلب است
نجات دو جان با دست‌های خالی آتش نشانان
حمله انتحاری در پاکستان با 20 کشته و زخمی
مشاور سابق پنتاگون: ترامپ برای توافق با ایران مستاصل شده است
2 ژنرال دیگر آمریکایی برکنار شدند
پکن: جنگ علیه ایران ادامه یابد تنگه هرمز هرگز به ثبات نخواهد رسید
جفری ساکس: دو رژیمِ قاتل، جهان را به لبه پرتگاه می‌کشانند
ماکرون: نمی‌توان ترامپ را جدی گرفت
نماینده کنگره: ترامپ بله‌ قربان‌گو می‌خواهد
سی‌ان‌ان در گزارشی به نقل از منابع اطلاعاتی آمریکا، ادعاهای ترامپ درخصوص ایران را رد کرد
مقاومت عراق: مردم خود را برای پیروزی بزرگ آماده کنند
محدودیت حمل سلاح شخصی توسط نیروهای نظامی در پایگاه‌ها لغو شد
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به فرودگاه کاشان/انفجار در قم، کرج و تبریز
دیپلمات سابق آمریکا: حمله به پل در ایران احمقانه بود
برکناری احتمالی مدیر اطلاعات ملی تکذیب شد
جزئیات قطعنامه پیشنهادی بحرین درباره تنگه هرمز/رای گیری صبح امروز
پنتاگون برکناری رئیس ستاد ارتش آمریکا را تایید کرد
محمد علیزاده: از جنگ نمی‌ترسم، اما از قربانی شدن هم‌وطنانم چرا!