×
اقتصادی
شناسه خبر : 268779
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/10/23 ساعت 22:50
وزیر اقتصاد: 90 درصد اصناف، مالیات برابر صفر گرفته‌اند

وزیر اقتصاد: 90 درصد اصناف، مالیات برابر صفر گرفته‌اند

وزیر اقتصاد گفت: جایی که قانون در اختیار ما گذاشته، می‌توانیم از طریق ماده 100، نرخ مؤثر مالیاتی را کاهش دهیم، کما اینکه در حال حاضر، 90 درصد اصناف، مالیات برابر صفر گرفته‌اند.

نورنیوز-گروه اقتصادی:  سید علی مدنی زاده وزیر اقتصاد و دارایی در دیدار با نمایندگان اصناف و اتحادیه‌های کشور پس از استماع دغدغه‌ها و مشکلات نمایندگان اتحادیه‌ها و صنوف مختلف و بازاریان تهران، ضمن ابراز همدردی با آنها، گفت: در این مدت عمده تمرکز ما بر روی مسائل کلان کشور و رفع و رجوع آنها بود، از جمله مسائل مبتلابه تولیدکنندگان و صادر کنندگان بزرگ و بنگاه‌های بزرگ اقتصادی که ارزآوری و اشتغال بالایی دارند؛ البته ناگفته نماند، تمهیداتی که در خصوص اقتصاد کلان اندیشیده و اجرا شده است، تأثیر خود را در همه اجزای اقتصاد کشور بویژه اصناف و بازاریان می‌گذارد.

وی افزود: اصناف و بازاریان نقش بسیار مهمی در اداره اقتصاد کشور دارند و اصولاً نوع پیوند و بافت آنها با اجتماع، بسیار عمیق و به شکلی کاملاً متفاوت از سایر کشورها است. به همین سبب، اینکه گفته شود دولت در بلند مدت، در پی حذف و هضم صنوف و اتحادیه‌های سنتی در فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره‌ای است، موضوعی کاملاً بی ربط و باطل و فاقد ارزش بررسی است و به هیچ وجه، پذیرش اجتماعی ندارد.

سامانه ارتباط با اصناف برای رفع موانع کسب و کار راه‌اندازی می‌شود

همچنین مدنی زاده در جلسه با نمایندگان صنوف و بازاریان در محل وزارت اقتصاد، پیشنهاد تشکیل کارگروهی متشکل از رئیس اتاق اصناف و نمایندگان صنوف و اتحادیه‌ها را داد که مسائل و دغدغه‌های خود نسبت به رویه‌ها، نحوه اجرای قوانین و … را جمع بندی و به معاون سیاست گذاری اقتصادی وزارت اقتصاد به عنوان رابط، انتقال دهند تا مورد بررسی و چاره اندیشی قرار گیرد.

وزیر اقتصاد با تأکید بر اینکه «قول من، همکاری حداکثری با کارگروه مذکور خواهد بود» تصریح کرد: باور من به بخش خصوصی و ضرورت حضور مردم در عرصه اقتصاد، به هیچ وجه قابل انکار نیست و هیچ بخشی «خصوصی تر» از صنوف و بازار نیست، زیرا دولت حتی ذره‌ای در این بخش حضور ندارد؛ لذا تقویت این بخش، در دستور کار و وظیفه حتمی دولت است.

عضو کابینه دولت چهاردهم از راه اندازی سامانه‌ای توسط وزارت اقتصاد خبر داد که اصناف و بازاریان و سایر اقشار، بتوانند شکایت‌های خود از تخطی احتمالی مدیران و کارشناسان و یا رویه‌های قانونی را توسط آن بیان کنند و به طور شفاف نحوه رسیدگی به شکایت خود را رصد کنند.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه «اول ویت اول وزارت اقتصاد، حذف بوروکراسی است» گفت: در این ارتباط، ابزار قانونی کاملاً در اختیار وزارت اقتصاد است و هیأت مقررات زدایی می‌تواند، هر مقرره‌ای را از هر دستگاهی، مانع کسب‌وکار تشخیص دهد، نسبت به حذف قانونی آن اقدام کند.

مدنی زاده یادآور شد: اصناف و بازاریان می‌توانند در سامانه‌ای که راه اندازی خواهد شد، این مقررات و دستورالعمل‌های مزاحم را نیز معرفی کنند.

وی در پاسخ به درخواست برخی صنوف برای کاهش ضریب مالیاتی خود نیز گفت: در این زمینه، با رئیس سازمان امور مالیاتی جلسه بگذارید و گزارش آن را حتماً به من اعلام کنید، ضمن اینکه حتماً در خصوص اصلاح برخی ضرایب با رئیس سازمان امور مالیاتی، شخصاً جلسه خواهم گذاشت.

وزیر اقتصاد در ادامه تصریح کرد: جایی که قانون در اختیار ما گذاشته، حتماً می‌توانیم از طریق ماده ۱۰۰، نرخ مؤثر مالیاتی را کاهش دهیم، کما اینکه در حال حاضر، ۹۰ درصد اصناف، مالیات برابر صفر گرفته‌اند و ۹۸ درصد، مالیات زیر ۵۰ میلیون تومان پرداخت کرده‌اند.

مدنی زاده در پاسخ به درخواست دیگری از سوی نمایندگان اصناف و اتحادیه‌ها در خصوص یکسان سازی میزان بخشودگی‌های مالیاتی افراد، با اشاره به محدودیت‌های قانونی در این ارتباط و اینکه، بسته به امتیازات واحدهای صنفی، میزان بخشودگی‌ها متفاوت خواهد بود، گفت: سعی خواهد شد دلایل و چرایی تفاوت‌ها در این ارتباط، از این پس به طور شفاف اطلاع رسانی شود.

عضو کابینه دولت چهاردهم در پایان تاکید کرد: در تمام حوزه‌ها، بحث «دادرسی» را احیا خواهیم کرد تا در هر جایی، عدالت رعایت نشد، امکان دادخواهی وجود داشته باشد و ظلمی به کسبه صورت نگیرد.

وزیر اقتصاد برای پیگیری خواسته اصناف برای حضور نماینده آنها در جلسات هیئت دولت، قول مساعد داد.


اخبار مرتبط
وزیر اقتصاد وارد عربستان شد
شنبه 1404/11/18 ساعت 23:26
با هدف شرکت در دومین اجلاس بازارهای نوظهور؛
وزیر اقتصاد وارد عربستان شد
وزیر امور اقتصادی و دارایی در رأس هیأتی با هدف شرکت در دومین اجلاس بازارهای نوظهور و انجام دیدارهای دوجانبه، وارد ریاض پایتخت عربستان سعودی شد و مورد استقبال سفیر جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.
وزیر اقتصاد: ارز ترجیحی به صورت عادلانه و مستقیم به مردم می‌رسد
سه‌شنبه 1404/10/30 ساعت 13:39
وزیر اقتصاد: ارز ترجیحی به صورت عادلانه و مستقیم به مردم می‌رسد
وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد که ارز ترجیحی به جای آنکه مستقیماً به تولیدکننده داده شود، به صورت عادلانه و یکسان به دست مصرف‌کننده نهایی، یعنی مردم، خواهد رسید.
مهلت بارگذاری دفاتر الکترونیکی تا 20 اسفند تمدید شد
یکشنبه 1404/10/28 ساعت 21:09
مهلت بارگذاری دفاتر الکترونیکی تا 20 اسفند تمدید شد
وزیر امور اقتصادی و دارایی از تمدید مهلت بارگذاری دفاتر الکترونیکی تا 20 اسفند 1404 خبر داد.
اعلام جزئیات مالیات حقوق بگیران در سال 1405/ چه کسانی معاف شدند؟
یکشنبه 1404/10/28 ساعت 13:05
اعلام جزئیات مالیات حقوق بگیران در سال 1405/ چه کسانی معاف شدند؟
کمیسیون تلفیق بودجه 1405 با هدف حمایت از کارمندان و کارگران، سقف معافیت مالیاتی حقوق را تا 40 میلیون تومان افزایش داد. در مصوبه اولیه، پلکان‌های مالیاتی جدیدی نیز تعریف شد؛ به نحوی که حقوق‌های بین 40 تا 80 میلیون تومان 10% و سقف حقوق بالای 140 میلیون تومان مشمول 30% مالیات خواهد بود. این مصوبات نیازمند تأیید نهایی مجلس و شورای نگهبان هستند.
نظرات

آخرین اخبار
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و وزیر خارجه انگلیس درباره تحولات منطقه
تهران؛ رکورددار قصور پزشکی
کاخ سفید: ترامپ خواهان توافق با ایران است، اما پاسخ به حملات ادامه دارد
هشدار مقام ارشد امنیتی درباره هرگونه حمله احتمالی آمریکا و اسرائیل
الزامات خاطره‌سازی برای مغز
هشدار دبیر شورای امنیت ملی درباره پیامدهای ادامه محاصره دریایی آمریکا
هلاکت و دستگیری عاملان شهادت سه مأمور فراجا در شادگان
علائم افشای سرّ درون
الجزیره؛ تنگه هرمز مهم‌ترین اهرم راهبردی ایران
کنفدراسیون فوتبال آسیا در کنار یوفا و کونکاکاف مقابل طرح فیفا ایستاد
تشییع باشکوه شهدای فراجا در شادگان؛ شهیدان مهدوی‌کیا و سیاه‌نژاد
نشست تخصصی ایران و چین؛ تأکید بر اجرای سند 25 ساله و تقویت همکاری‌های اقتصادی
زمان پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران خودرو اعلام شد+جدول
کامالا هریس؛ جنگ ترامپ با ایران بدون چشم‌انداز پایانی
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 10 مرداد+ جدول
قطر از پذیرش نقشه راه توسط حماس استقبال کرد
گوترش: چنگ باید در تمامی جبهه‌‎ها متوقف شود
واکنش جوزف عون به تجاوزات رژیم صهیونیستی
دستور آماده‌باش کامل به حشد الشعبی
فولاد، استقلال را در دیدار دوستانه شکست داد
هشدار زلنسکی درباره تشدید حملات روسیه در دریای سیاه
برنامه قطعی برق تهران فردا شنبه 10 مرداد
جزئیات برنامه راه‌آهن برای اربعین؛ افزایش ظرفیت، امنیت و خدمات به زائران
لینک ساعت قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا شنبه 10 مرداد
اظهارات جدید نخست وزیر پاکستان درباره صلح غزه
چرا حقوق بازنشستگان دولت کاهش یافت؟
مرگ تلخ بازیکن مراکشی در مسیر مهاجرت به اسپانیا؛ فاطن العزیزی جان باخت
یمن، چگونه عربستان را در بن‌بست تاریخی قرار داد؟
کایا کالاس: راستی‌آزمایی پایبندی حماس به توافق غزه چالش اصلی است
استراتژی تعلیق اسپانیا از سوی ایتالیا کلید خورد
قتل هولناک مرد 70 ساله تهرانی به دست همسر دوم و پسرش
خشم ترامپ از روش مذاکره ایرانی‌ها
تشییع باشکوه پیکر شهید مدافع امنیت در زابل
برخورد جدی با آفرودسواری غیرمجاز در عرصه‌های طبیعی کردستان
هشدار صریح العامری به عربستان
اظهارات تازه وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره تحریم‌ها و دارایی‌های ایران
بیانیه ارتش کویت درباره حمله پهپادی به زیرساخت‌های حیاتی
تسهیل واردات خودرو در قشم
ترامپ ادعای نقش ایران در حمله سایبری آمریکا را زیر سؤال برد
سریال دیده‌نشده «ماه عسل» با بازی زنده‌یاد اکبر عبدی
تهدید به تعلیق اسپانیا از منطقه شنگن
محور کندوان یک‌طرفه شد+جزئیات
گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و هند چه نکاتی داشت؟
انفجارهای مهیب در کویت
آمار جدید تردد زائران اربعین از مرز باشماق
اذعان «مارین ترافیک» به تغییر الگوی تردد از تنگه هرمز
تغییر موازنه حمله و دفاع به نفع توان موشکی ایران
افزایش آمار قربانیان مهاجرت غیرقانونی به اسپانیا
اظهارات تازه ترامپ درباره ایران همزمان با تنش‌های منطقه‌ای
عاقبت ناگوار بی‌توجهی به تابلوی «شنا ممنوع»