×
سیاسی
شناسه خبر : 268569
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/10/23 ساعت 09:46
ایران و تعامل با غرب

حسن هانی زاده:

ایران و تعامل با غرب

اظهارات اخیر آقای دکتر عباس عراقچی، وزیر خارجه در جمع سفرا و روسای هیات‌های نمایندگی خارجی در تهران، نشانه رویکرد کاملا شفاف جمهوری اسلامی ایران نسبت به سیاست‌های غرب است. با توجه به اینکه آمریکا در طول ماه‌ها و هفته‌های گذشته، به‌ویژه در حوادث اخیر ایران نقش تخریبی ایفا کرده، لذا انتظار می‌رفت که ایران آخرین حلقه ارتباطی بین جمهوری اسلامی و غرب را قطع بکند.

نورنیوز- گروه سیاسی: انتظار می‌رفت که ایران آخرین حلقه ارتباطی بین جمهوری اسلامی و غرب را قطع بکند و در پی اتخاذ یک سلسله اقدامات تنبیهی نسبت به سیاست‌های غرب و آمریکا در حوادث اخیر ایران باشد ولی از آنجا که ایران قصد دارد با جامعه جهانی همکاری و مساعدت داشته باشد، لذا آقای عراقچی ضمن اینکه در برابر زیاده‌خواهی آمریکا موضع‌گیری کرده، اعلام کرد که ایران در عین حال آمادگی دارد که با طرف آمریکایی به صورت مشروط مذاکره کند.
اظهارات اخیر آقای دکتر عباس عراقچی، وزیر خارجه در جمع سفرا و روسای هیات‌های نمایندگی خارجی در تهران، نشانه رویکرد کاملا شفاف جمهوری اسلامی ایران نسبت به سیاست‌های غرب است. با توجه به اینکه آمریکا در طول ماه‌ها و هفته‌های گذشته، به‌ویژه در حوادث اخیر ایران نقش تخریبی ایفا کرده، لذا انتظار می‌رفت که ایران آخرین حلقه ارتباطی بین جمهوری اسلامی و غرب را قطع بکند و در پی اتخاذ یک سلسله اقدامات تنبیهی نسبت به سیاست‌های غرب و آمریکا در حوادث اخیر ایران باشد ولی از آنجا که ایران قصد دارد با جامعه جهانی همکاری و مساعدت داشته باشد، لذا آقای عراقچی ضمن اینکه در برابر زیاده‌خواهی آمریکا موضع‌گیری کرده، اعلام کرد که ایران در عین حال آمادگی دارد که با طرف آمریکایی به صورت مشروط مذاکره کند.

 طبیعی است در چنین فرآیندی جمهوری اسلامی ایران همچنان در‌ها را برای آغاز و از سرگیری مذاکرات بین ایران و آمریکا و ایران و تروئیکای اروپا و آژانس بین‌المللی باز گذاشته و این نشانه حسن نیت جمهوری اسلامی ایران در برابر جامعه جهانی است. اکنون توپ در زمین آمریکا و آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای و تروئیکای اروپاست که پاسخ ایران را با احترام و به صورت منصفانه بدهند؛ لذا به نظر می‌رسد با توجه به اینکه در طول جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای و برخی کشور‌های اروپایی موضع مناسب و منصفانه‌ای اتخاذ نکردند، ایران باید در این خصوص اقدامات تنبیهی انجام می‌داد ولی با مماشات و خویشتن‌داری همچنان در پی تعامل سازنده با همه طرف‌های جامعه جهانی است.

 لذا به نظر می‌رسد که اخیرا هم نرمشی از سوی اتحادیه اروپا بعد ازشکست جریان سازی‌ها و حوادث اخیر علیه ایران، الان آمریکا و اتحادیه اروپا درصدد بازنگری در سیاست‌های خود نسبت به ایران هستند و این می‌تواند روزنه‌ای برای ادامه مذاکرات و از سرگیری مذاکرات بین ایران و طرف‌های غربی تلقی بشود.

 به دلیل اینکه ایران ثابت کرد که کشوری کاملا پایدار و باثبات و دارای سازمان‌ها و موسسات مدنی است که با حوادث و رخداد‌های سخت مقابله می‌کنند و اجازه نمی‌دهد که غرب و آمریکا تعامل چالشی با ایران داشته باشند. از طرفی ترامپ در طول حوادث اخیر موضع‌گیری‌های کاملا متناقضی اتخاذ کرد و این نشان می‌دهد که آمریکا در مقابل ایران سیاست واحدی ندارد و دچار یک نوع پارادوکس شده و لذا الان دونالد ترامپ اعلام کرده که آماده مذاکره است درحالی که در طول حوادث اخیر ایران، مانند یک رهبر گروه تروریستی عمل و سعی می‌کرد جریان سازی شدیدی علیه ایران شکل دهد و ایران را بار‌ها به مداخله نظامی تهدید کرد که این می‌تواند فضا را تیره‌تر کند ولی جمهوری اسلامی ایران از موضع قدرت و با خروج از بحران اخیر، همچنان آماده است در چارچوب حقوق قانونی خود با طرف‌های غربی مذاکره کند.

 


آرمان ملی
نظرات

آخرین اخبار
باران، رعدوبرق و برف در ارتفاعات آذربایجان‌غربی
شایعه آزار زائران ایرانی در عربستان صحت ندارد
زلزله سیاسی در راست‌گرایان اسرائیل؛ طرح تشکیل حزب جدید علیه نتانیاهو
45 درصد شهدای جنگ اخیر غیرنظامی هستند
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405+ بازار طلا درجا زد
جنوب لبنان زیر آتش؛ آغاز حمله پهپادی و توپخانه‌ای اسرائیل
طرح مدیریت راهبردی تنگه هرمز در پیچ بررسی کمیسیون‌ها
صعود فوتبال ساحلی به مرحله حذفی با عبور از عربستان
هشدار پلیس به افزایش کلاهبرداری «بیعانه» در سایت‌های آگهی
مجلس: امنیت بازیکنان تیم ملی خط قرمز است
شرط اروپا برای وام 90 میلیارد یورویی به اوکراین اعلام شد
توانیر: چاه‌های فاقد پروانه در لیست قطع برق قرار می‌گیرند
مامیاشویلی: رقابت های جهانی کشتی احتمالاً در یک کشور آسیایی برگزار می‌شود
معاریو: ارتش اسرائیل در «گل‌ولای لبنان» گیر افتاده است
پاسخ آتشین پپ به شعارهای آرسنالی‌ها
نقش کلیدی فارس در تأمین پروتئین کشور پررنگ‌تر شد
811 شهید از زمان آتش‌بس در غزه
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405 ؛ افزایش 2 هزار تومانی دلار
چین دومین جنگنده رادارگریز خود را عملیاتی می‌کند
تاثیر آتش‌بس بر جهش اسمی قیمت‌ها در بازار مسکن
هر 80 ثانیه یک تشخیص سرطان در بریتانیا
دلیل غیبت روبیو در مذاکرات ایران و آمریکا
ورود 20 همت پول حقیقی به بورس از آغاز جنگ
جنگ‌ های آمریکایی-صهیونیستی برای امنیت‌ است یا غارت منابع؟
اعلام سرفاصله‌های جدید قطارهای متروی تهران با افزایش مسافران
احتمال غیبت ستاره مصر در جام جهانی 2026
روسیه فضاپیمای باری «پروگرس 95» را به ایستگاه فضایی پرتاب کرد
پیشنهاد جنجالی فرانسه برای تعویق بازپرداخت بدهی‌های اتحادیه اروپا
خبر خوش برای اصناف؛ حذف اظهارنامه مالیاتی تا سقف فروش 70 میلیارد تومان
نورنما | مردم ، خدا مراقب ماست ...
کمک میلیاردی آلمان به اوکراین جنگ را طولانی‌تر می‌کند
انتقاد نایب‌رئیس کمیسیون آموزش از تاثیر قطعی معدل یازدهم در کنکور
حادثه هوایی در هند؛ تخلیه اضطراری هواپیما با چند مصدوم
دانشگاه آزاد مسیرهای متنوعی برای دانشجویان واحد امارات فراهم کرده است
آغاز اجرای طرح «کارت امید مادر»؛ حمایت دولت از نوزادان متولد 1405
عوامل تیراندازی در میدان آزادی کرمان دستگیر شدند
آسیا تایمز: آسه‌آن در مسیر کاهش وابستگی دفاعی به آمریکا
504 همت یارانه برای گندم و نان در بودجه 1405
رایزنی عراقچی و پادشاه عمان درباره تحولات منطقه در مسقط
انفجار کنترل‌شده مهمات فرسوده در اندیمشک
نفر بعدی در لیست اخراجی ترامپ کیست؟
میدری: انسجام و اقتصاد قوی زمینه‌ساز عزت و استقلال است
قهرمانی دوباره الاهلی در آسیا و کسب جایزه 12 میلیون دلاری
ثبت بیش از 1.8 میلیون دامنه فارسی در کشور
هشدار سپاه درباره انفجار کنترل‌شده مهمات در زنجان
پیش بینی قیمت طلای جهانی ؛ همه چیز تحولات خاورمیانه وابسته شد
نوراینفو | پنج تداخل دارویی شایع اما مرگبار
نوراینفو | تمرینات ساده برای جلوگیری از آلزایمر
لندن در شوک جنگ؛ هشدار درباره اختلال در تنگه هرمز
جزئیات سناریوهای پیشنهادی افزایش اعتبار کالابرگ