×
سیاسی
شناسه خبر : 268542
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/10/23 ساعت 06:15
عراقچی: اگر آمریکا برای مذاکره منصفانه و عادلانه آماده باشد آن را بررسی می کنیم

عراقچی: اگر آمریکا برای مذاکره منصفانه و عادلانه آماده باشد آن را بررسی می کنیم

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، گفت: ما برای مذاکرات هسته‌ای آماده هستیم به شرط آنکه مذاکرات بدون تهدید و دیکته باشد.

نورنیوز-گروه سیاسی: عراقچی در گفت وگو با شبکه الجزیره افزود: تماس با استیو ویتکاف فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه از قبل از تحولات اخیر و پس از آن وجود داشته است و همچنان ادامه دارد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ایده‌هایی مطرح شده و ما در حال بررسی آن هستیم، افزود: امکان جمع بندی میان ایده‌های مطرح شده توسط واشنگتن و تهدیدهایی که علیه کشورمان مطرح می‌شود، وجود ندارد.

عراقچی همچنین با اشاره به اینکه ما برای مذاکرات هسته‌ای آماده هستیم به شرط آنکه مذاکرات بدون تهدید و دیکته باشد، ادامه داد: اما فکر نمی‌کنیم که واشنگتن آماده مذاکرات منصفانه و عادلانه بوده و زمانی که این موضوع فراهم شود،‌ آن را با جدیت بررسی می‌کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه کسانی هستند که به دنبال کشاندن واشنگتن به جنگ با ایران در راستای تحقق منافع رژیم صهیونیستی هستند، گفت: آمریکا و اسرائیل تلاش می‌کنند چیزی را که در جنگ به دست نیاوردند از طریق اغتشاش به دست آورند.

عراقچی همچنین با تاکید براینکه آمادگی نظامی ما نسبت به آنچه در زمان جنگ اخیر داشتیم، بسیار گسترده تر و بیشتر است، تصریح کرد: اگر واشنگتن بخواهد گزینه نظامی که پیشتر امتحان کرده بود را دوباره بیازماید، ما آماده هستیم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پایان گفت: به گروه‌های تروریستی که از خارج و به ویژه از سوی رژیم صهیونیستی حمایت می‌شوند، اجازه ادامه فعالیت نمی‌دهیم.

عراقچی روز دوشنبه ( ۲۲ دی ماه) در جمع سفرا و روسای نمایندگی‌های خارجی مقیم در تهران با تشریح تحولات اخیر در ایران، گفت: «خواهان جنگ نیستیم ولی برای جنگ آمادگی داریم و حتی آماده‌تر از جنگ قبلی دوازده روزه هستیم. بهترین شیوه برای جنگ، آمادگی برای جنگ است که دشمنان دچار سوء محاسبه نشوند.»

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: «ما برای مذاکره هم آمادگی داریم ولی مذاکره منصفانه، شرافتمندانه و از موضع برابر و با احترام متقابل و براساس منافع متقابل. مذاکره‌ای که جدی و واقعی باشد و نه دستور دادن و دیکته کردن که اخلاق برخی کشورها است.»

همچنین «اسماعیل بقائی» در پاسخ به ایرنا، ادعای برخی رسانه‌های آمریکایی مبنی بر گفت وگوی «سید عباس عراقچی» وزیر خارجه با «استیو ویتکاف» نماینده ویژه رئیس جمهور امریکا درباره موضوعات داخلی ایران را تکذیب کرد.

لازم به ذکر است که در چند ساعت اخیر برخی رسانه‌های آمریکایی ادعا کردند که «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا روز گذشته درباره تهدید دونالد ترامپ به استفاده از نیروی نظامی علیه ایران در حمایت از معترضان با یکدیگر گفت‌وگو کرده‌اند.

این ادعای کذب در حالی مطرح شده‌ است که سخنگوی وزارت خارجه، در نشست خبری صبح روز دوشنبه در پاسخ به پرسش ایرنا مبنی بر اینکه «رئیس جمهور آمریکا روز گذشته اعلام کرده که درخواستی برای مذاکره از سوی ایران دریافت کرده است؛ همزمان در یک صحبت مبهم نیز گفته که ممکن است بخواهد پیش از مذاکره اقدامی صورت دهد. سوال من این است که اولا آیا کانال تماس بین ایران وآمریکا یعنی آقای عراقچی و استیو ویتکاف همچنان وجود دارد؟ ثانیا آیا این صحبت رئیس جمهورآمریکا در مورد بحث مذاکره با ایران صحت دارد؟» گفت: من قبلاً هم خدمت شما عرض کردم که آن کانال ارتباطی میان وزیر امور خارجه ایران و نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا باز است و هر وقت نیاز باشد از آن طریق پیام هایی رد و بدل می شود. این کانال در کنار کانال رسمی است که می دانید سفارت سوئیس به عنوان حافظ منافع امریکا در ایران است.

بقائی در ادامه گفت: درباره پاسخ به سوال دوم شما، بله. موارد و ایده هایی را طرف آمریکایی مطرح کرده است. امروز صبح نیز وزیر محترم امور خارجه در دیدار با سفرای مقیم تهران گفت که جمهوری اسلامی ایران اصولا کشوری است که هیچ‌گاه میز مذاکره را ترک نکرده است، ما در طول دهه‌های متوالی به اصل دیپلماسی و اصل مذاکره پایبند بودیم اما مذاکراتی که معنادار باشد، مذاکره‌ای که با پذیرش منافع و نگرانی‌های متقابل باشد نه مذاکره یک سویه و بر مبنای دیکته کردن باشد؛ فکر میکنم در خصوص این مساله هم پیام‌های متناقض صرفا موجب ابهام در رویکردها خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
مصدومیت کهنه گریبان‌گیر ستاره ازبک
اروپا در تقاطع تاریخ: از گذرگاه آمریکا به مقصد هند
دستیار پوتین: امنیت زلنسکی را تضمین می‌کنیم
جدول لیگ در پایان مسابقات امروز
هشدار صنعا به آمریکا درباره حمله به ناو هواپیمابر«آبراهام لینکلن»
دسترسی به اینترنت بین‌المللی فراهم شد
اروپا در برابر ترامپ می‌ایستد
ژاپن، استرالیا را گلباران کرد
افزایش جدید قیمت خودرو وجاهت قانونی ندارد
جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه
دیدار مقام امنیتی هند با لاریجانی
ترامپ دوباره تهدید کرد؛ پاسخ ایران: پشیمانی بی‌سابقه
معاون وزیر دادگستری: ممنوعیت قانونی برای موتورسواری بانوان نداریم
همراه اول وارد حوزه خرید اعتباری شد/خرید بدون پول نقد با «اعتبار اوانو»
افزایش سهم سوخت‌گیری با کارت شخصی
برتری فجر سپاسی مقابل خیبر
پیش‌فروش گسترده سکه عامل تضعیف پول ملی
تاکید عارف بر حفظ سرمایه و قدرت خرید مردم
دیدار پوتین با جولانی در کاخ کرملین + فیلم
رشد 20 درصدی ترانزیت ریلی کشور تنها در 20 روز
پایتخت‌نشینان میزبان برف و باران خواهند بود
المیادین: ایران به هر تجاوزی پاسخ می‌دهد
شکست سنگین پرسپولیس مقابل فولاد
غریب آبادی: اولویت تهران مذاکره با آمریکا نیست
خبر محاصره دریایی ایران جعلی است
پادکست | خطر چاقی و آسیب هایی که می تواند نباشد
فرار شمس‌آذر از منطقه سقوط
بقائی: خلیج فارس «واقعیت تمدنی پایدار و بخش جداناشدنی از هویت ملی ایرانیان» است
جدال بی‌فایده مس رفسنجان و ذوب‌آهن
بهت رهبر اسلواکی از وضعیت «خطرناک» سلامت روان ترامپ
کوهنوردان مراقب باشند
انصارالله یمن: عراق به اجازه آمریکا نیاز ندارد
عراقچی به وزیر امور خارجه عربستان هشدار داد
معاریو: رویای عادی‌سازی روابط اسرائیل با عربستان فروریخته است
وزیر کشاورزی: مردم مطمئن باشند در حوزه غذایی دچار مشکل نمی‌شویم
شروع مقتدرانه فوتسال ایران در جام ملت ها
تاکید پزشکیان در رسیدگی به خانواده‌ آسیب‌دیدگان و پیگیری برای تسریع در آزادی زندانیان
واکنش مجلس اعلای اسلامی عراق به مداخلات ترامپ
آیت‌الله جنتی: مقام معظم رهبری سدی در برابر زیاده‌خواهی دشمنان است
شرط جدید بخشش غیبت سربازی اعلام شد
کلاس‌های رسمی موتورسواری بانوان زیر نظر فدراسیون کلید خورد
المالکی: با مداخله آمریکا در امور داخلی عراق مخالفیم
آسیب 250 مدرسه در حوادث اخیر
مخالفت فرانسه با اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران
اولین نشانۀ شنیدن اعتراض، احساس تغییر در زبان حکمرانی ا‌ست
چراغ سبز ترامپ برای بازگشایی سفارت در ونزوئلا
تهران در انتظار بارش برف و باران و کاهش دما
اعلام قیمت‌های جدید ایران‌خودرو متوقف شد
توضیحات "میدری" درباره بازگشت بانک رفاه به تامین‌اجتماعی
شرط ایران برای مذاکره با آمریکا از زبان عراقچی: پایان تهدید و احترام متقابل