×
سیاسی
شناسه خبر : 268542
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/10/23 ساعت 06:15
عراقچی: اگر آمریکا برای مذاکره منصفانه و عادلانه آماده باشد آن را بررسی می کنیم

عراقچی: اگر آمریکا برای مذاکره منصفانه و عادلانه آماده باشد آن را بررسی می کنیم

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، گفت: ما برای مذاکرات هسته‌ای آماده هستیم به شرط آنکه مذاکرات بدون تهدید و دیکته باشد.

نورنیوز-گروه سیاسی: عراقچی در گفت وگو با شبکه الجزیره افزود: تماس با استیو ویتکاف فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه از قبل از تحولات اخیر و پس از آن وجود داشته است و همچنان ادامه دارد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ایده‌هایی مطرح شده و ما در حال بررسی آن هستیم، افزود: امکان جمع بندی میان ایده‌های مطرح شده توسط واشنگتن و تهدیدهایی که علیه کشورمان مطرح می‌شود، وجود ندارد.

عراقچی همچنین با اشاره به اینکه ما برای مذاکرات هسته‌ای آماده هستیم به شرط آنکه مذاکرات بدون تهدید و دیکته باشد، ادامه داد: اما فکر نمی‌کنیم که واشنگتن آماده مذاکرات منصفانه و عادلانه بوده و زمانی که این موضوع فراهم شود،‌ آن را با جدیت بررسی می‌کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه کسانی هستند که به دنبال کشاندن واشنگتن به جنگ با ایران در راستای تحقق منافع رژیم صهیونیستی هستند، گفت: آمریکا و اسرائیل تلاش می‌کنند چیزی را که در جنگ به دست نیاوردند از طریق اغتشاش به دست آورند.

عراقچی همچنین با تاکید براینکه آمادگی نظامی ما نسبت به آنچه در زمان جنگ اخیر داشتیم، بسیار گسترده تر و بیشتر است، تصریح کرد: اگر واشنگتن بخواهد گزینه نظامی که پیشتر امتحان کرده بود را دوباره بیازماید، ما آماده هستیم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پایان گفت: به گروه‌های تروریستی که از خارج و به ویژه از سوی رژیم صهیونیستی حمایت می‌شوند، اجازه ادامه فعالیت نمی‌دهیم.

عراقچی روز دوشنبه ( ۲۲ دی ماه) در جمع سفرا و روسای نمایندگی‌های خارجی مقیم در تهران با تشریح تحولات اخیر در ایران، گفت: «خواهان جنگ نیستیم ولی برای جنگ آمادگی داریم و حتی آماده‌تر از جنگ قبلی دوازده روزه هستیم. بهترین شیوه برای جنگ، آمادگی برای جنگ است که دشمنان دچار سوء محاسبه نشوند.»

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: «ما برای مذاکره هم آمادگی داریم ولی مذاکره منصفانه، شرافتمندانه و از موضع برابر و با احترام متقابل و براساس منافع متقابل. مذاکره‌ای که جدی و واقعی باشد و نه دستور دادن و دیکته کردن که اخلاق برخی کشورها است.»

همچنین «اسماعیل بقائی» در پاسخ به ایرنا، ادعای برخی رسانه‌های آمریکایی مبنی بر گفت وگوی «سید عباس عراقچی» وزیر خارجه با «استیو ویتکاف» نماینده ویژه رئیس جمهور امریکا درباره موضوعات داخلی ایران را تکذیب کرد.

لازم به ذکر است که در چند ساعت اخیر برخی رسانه‌های آمریکایی ادعا کردند که «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا روز گذشته درباره تهدید دونالد ترامپ به استفاده از نیروی نظامی علیه ایران در حمایت از معترضان با یکدیگر گفت‌وگو کرده‌اند.

این ادعای کذب در حالی مطرح شده‌ است که سخنگوی وزارت خارجه، در نشست خبری صبح روز دوشنبه در پاسخ به پرسش ایرنا مبنی بر اینکه «رئیس جمهور آمریکا روز گذشته اعلام کرده که درخواستی برای مذاکره از سوی ایران دریافت کرده است؛ همزمان در یک صحبت مبهم نیز گفته که ممکن است بخواهد پیش از مذاکره اقدامی صورت دهد. سوال من این است که اولا آیا کانال تماس بین ایران وآمریکا یعنی آقای عراقچی و استیو ویتکاف همچنان وجود دارد؟ ثانیا آیا این صحبت رئیس جمهورآمریکا در مورد بحث مذاکره با ایران صحت دارد؟» گفت: من قبلاً هم خدمت شما عرض کردم که آن کانال ارتباطی میان وزیر امور خارجه ایران و نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا باز است و هر وقت نیاز باشد از آن طریق پیام هایی رد و بدل می شود. این کانال در کنار کانال رسمی است که می دانید سفارت سوئیس به عنوان حافظ منافع امریکا در ایران است.

بقائی در ادامه گفت: درباره پاسخ به سوال دوم شما، بله. موارد و ایده هایی را طرف آمریکایی مطرح کرده است. امروز صبح نیز وزیر محترم امور خارجه در دیدار با سفرای مقیم تهران گفت که جمهوری اسلامی ایران اصولا کشوری است که هیچ‌گاه میز مذاکره را ترک نکرده است، ما در طول دهه‌های متوالی به اصل دیپلماسی و اصل مذاکره پایبند بودیم اما مذاکراتی که معنادار باشد، مذاکره‌ای که با پذیرش منافع و نگرانی‌های متقابل باشد نه مذاکره یک سویه و بر مبنای دیکته کردن باشد؛ فکر میکنم در خصوص این مساله هم پیام‌های متناقض صرفا موجب ابهام در رویکردها خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
توهم محدودیت
برد تاریخی والیبال زنان ایران در قهرمانی آسیا؛ ایران وارد جمع 100 امتیازی‌های جهان شد
جنوب لبنان زیر آتش؛ حملات هوایی و توپخانه‌ای اسرائیل
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز جمعه 30 مرداد
جدول قیمت محصولات ایران خودرو امروز جمعه 30 مرداد
بروزترین قیمت محصولات سایپا امروز جمعه 30 مرداد + جدول
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون30 مرداد 1405+جدول پخش
برنامه قطعی برق ایلام امروز جمعه 30 مرداد+لینک
رقابت کنکور انسانی و ریاضی کلید خورد
قیمت دلار امروز جمعه 30 مرداد + جدول قیمت ارز در بازار آزاد
قیمت طلا امروز جمعه 30 مرداد + قیمت طلا 18 عیار
قطعی برق تهران امروز جمعه 30 مرداد+ لینک
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 30 مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
برنامه قطعی برق کرمانشاه امروز جمعه 30 مرداد + جدول
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز جمعه 30 مرداد + جدول
واکسن شخصی‌سازی‌شده سرطان منطبق بر تومورها و جهش‌ها
جمینای در نقش دستیار دانش‌آموزان و دانشجویان
افشاگری علیه متا؛ ایمنی کودکان فدای افزایش تعامل کاربران
رونمایی از قرص ورزش با بازسازی اثرات فعالیت بدنی!
تزریق وریدی آهن، نیاز به انتقال خون را کاهش می‌دهد
ضربان‌سازی که با حرکت قلب شارژ می‌شود
روشی جدید برای تشخیص خطر دیابت بدون آزمایش خون
گام بزرگ محققان ایرانی در هوشمندسازی گیاهان
تصادف در صفاشهر خرم بید با 3 جان باخته
به بازگشت جدی به مذاکرات نیاز داریم
ناو آبراهام لینکلن منطقه غرب آسیا را ترک کرد
شکست تیم فوتبال لوسیل قطر
بزرگداشت اربعین تدفین امام شهید در قم برگزار می‌شود
گزارش تصویری | مراسم بزرگداشت چهلم تدفین «آقای شهید ایران»
انتقاد قائم پناه از طولانی شدن روند اجرای برخی احکام قانونی
ونس از «مرحله جدید» فشار علیه ایران گفت؛ تمرکز آمریکا بر فشار اقتصادی
تقویت بیمه‌ها برای تقبل هزینه‌های درمان ضروری است
طراحی پلاک جدید برای خودروهای عمرانی مناطق آزاد
قطعی برق کرمانشاه فردا جمعه 30 مرداد+ جدول
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا جمعه 30 مرداد
پیشروی تانک‌های اسرائیل در سوریه
برگزاری مراسم چهلم رهبر شهید انقلاب در شیراز
حملات پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان
تحریم 10 فرد از سوی خزانه‌داری آمریکا
زلزله 6.5 ریشتری پرو را لرزاند
قیمت طلا 18 عیار امروز پنجشنبه 29 مرداد چقدر افزایش یافت؟
انهدام خط لوله 6 کیلومتری قاچاق سوخت
تاکید عمان و ژاپن بر امنیت تنگه هرمز
تحلیل بازار ارز امروز 29 مرداد و پیش بینی قیمت دلار فردا جمعه 30 مرداد
حرکت حماس به سمت راهبرد ملی فراگیر
برنامه قطعی برق کرمان فردا جمعه 30 مرداد اعلام شد
نورنما | شهادت امام حسن عسکری (ع) داغیست که دل شیعه را به انتظار فرزندش گره زد
هشدار اروپا نسبت به پیامدهای پروژه صهیونیستی
تکریم خانواده شهید اسماعیل خطیب در قم
جدایی محمد قربانی از الوحده با رضایتنامه 1.1 میلیون دلاری!