×
سیاسی
شناسه خبر : 268519
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/22 ساعت 22:05
بیانیه سفارت ایران در رم: جامعه جهانی از موضع‌گیری تحریک‌آمیز پرهیز کند

بیانیه سفارت ایران در رم: جامعه جهانی از موضع‌گیری تحریک‌آمیز پرهیز کند

سفارت جمهوری اسلامی ایران در رم با انتشار بیانیه‌ای پیرامون حوادث تروریستی اخیر در ایران از جامعه جهانی خواست تا از هرگونه موضع‌گیری یا اقدام شتاب‌زده و تحریک‌آمیز که می‌تواند به تشدید تنش‌ها و خروج اعتراضات از مسیر مسالمت‌آمیز منجر شود، اجتناب کند.

نورنیوز-گروه سیاسی:   در این بیانیه آمده است: در تاریخ ۲۸ دسامبر ۲۰۲۵ (۷ دی ۱۴۰۴)، در پی اجرای برخی اصلاحات ضروری اقتصادی، نوسانات نرخ ارز و بروز نگرانی‌هایی در حوزه معیشت، تجمعاتی در بازار تهران و متعاقباً در شماری از نقاط کشور شکل گرفت. این تجمعات در مراحل اولیه، ماهیتی صنفی، محدود و مسالمت‌آمیز داشته و در چارچوب طرح مطالبات اقتصادی و درخواست ثبات در بازار صورت پذیرفت.

این بیانیه می‌افزاید: با این حال از شامگاه ۸ ژانویه ۲۰۲۶ (۱۸ دی‌ ماه)، در نتیجه انحراف روند اعتراضات از مسیر قانونی و مسالمت‌آمیز، شاهد بروز اعمال خشونت‌آمیز، استفاده از سلاح و ارتکاب اقدامات تروریستی در برخی مناطق بودیم. در جریان این تحولات، تعدادی از نیروهای انتظامی و امنیتی و همچنین شهروندان غیرنظامی مورد حمله قرار گرفته و آسیب دیدند، شماری از اماکن مذهبی تخریب یا به آتش کشیده شد و خسارات قابل توجهی به اموال عمومی از جمله ناوگان حمل‌ونقل عمومی، خودروهای امدادی و مراکز مالی و نیز اموال خصوصی وارد آمد. بدیهی است چنین اقداماتی، بدون استثناء، مغایر با اصول حقوقی و نظم عمومی بوده و در تمامی نظام‌های حقوقی جهان محکوم تلقی می‌شود.

در ادامه بیانیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در رم آمده است: دولت ایران همواره بر تفکیک صریح و غیرقابل تردید میان حق مشروع شهروندان برای اعتراض مسالمت‌آمیز و قانونی و اقدامات خشونت‌آمیز، تخریبی و آشوب‌طلبانه تأکید داشته است. در همین راستا به نیروهای انتظامی و امنیتی کشور دستور داده شده است که در مواجهه با تجمعات، ضمن رعایت کامل حقوق شهروندی، بر اساس اصول ضرورت، تناسب و خویشتنداری حداکثری عمل کنند در عین حال، دولت جمهوری اسلامی ایران مطابق با مسئولیت‌های قانونی و حاکمیتی خود، موظف به اتخاذ کلیه تدابیر لازم و پیشگیرانه برای مقابله با هرگونه اقدام خشونت‌آمیز سازمان‌یافته‌ای است که امنیت عمومی، جان، مال و سلامت روانی جامعه را تهدید می‌کند. حضور گسترده و آرام اقشار مختلف مردم در راهپیمایی‌های امروز (دوشنبه) در سراسر کشور نیز بیانگر تمایز روشن میان مطالبات مشروع مردمی و اقدامات مخرب و سازمان‌یافته عناصر افراطی است.

بر اساس این بیانیه، برخی اقدامات موقت و هدفمند پیشگیرانه از جمله اعمال محدودیت‌های مقطعی در دسترسی به اینترنت، صرفاً با هدف صیانت از امنیت عمومی، پیشگیری از گسترش خشونت و نفرت‌پراکنی و جلوگیری از سوء‌استفاده شبکه‌های سازمان‌یافته و عناصر نفوذی اتخاذ شده است. بدیهی است این اقدامات ماهیتی موقت داشته و با بازگشت شرایط به وضعیت عادی به‌صورت تدریجی رفع خواهد شد.

در ادامه این بیانیه آمده است: بر اساس بررسی‌ها و ارزیابی‌های انجام‌شده توسط نهادهای مسئول، شواهد معتبر و قابل اتکایی وجود دارد که نشان می‌دهد بخشی از اقدامات خشونت‌آمیز و تروریستی اخیر با هدایت، هماهنگی و پشتیبانی از خارج از کشور و با مداخله مستقیم برخی بازیگران خارجی، از جمله رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا و با هدف ایجاد بی‌ثباتی، تفرقه اجتماعی و تضعیف انسجام ملی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است. اسناد و مستندات مرتبط با این مداخلات در زمان مقتضی و از مجاری ذیربط در اختیار افکار عمومی و نهادهای بین‌المللی قرار خواهد گرفت.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در رم در پایان این بیانیه تأکید کرد که دولت جمهوری اسلامی ایران ضمن پایبندی کامل به تعهدات خود در قبال حفظ امنیت و صیانت از جان و مال شهروندان در برابر اقدامات خشونت‌آمیز سازمان‌یافته، حق اعتراض قانونی و مسالمت‌آمیز را محترم می‌شمار، در همین چارچوب، از جامعه جهانی انتظار می‌رود با رویکردی مسئولانه، منصفانه و مبتنی بر اصول حقوق بین‌الملل، تحولات جاری را دنبال کرده و از هرگونه موضع‌گیری یا اقدام شتاب‌زده و تحریک‌آمیز که می‌تواند به تشدید تنش‌ها و خروج اعتراضات از مسیر مسالمت‌آمیز منجر شود، اجتناب کند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 31 فروردین
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 31 فروردین 1405+ نگاه بازار طلا به مذاکرات اسلام‌آباد
چند واحد مسکونی تهران در جنگ اخیر آسیب دیدند؟
تاکید وزیر فرهنگ بر ضرورت روایتگری منسجم در جنگ رمضان
اعلام آمار نهایی شهدا در جنگ تحمیلی آمریکا و اسرائیل
هشدار قرارگاه خاتم‌الانبیا: اقدام لازم علیه ارتش آمریکا انجام می‌شود
نشانه‌های مهم کمبود ویتامین B12 را بشناسید
اقدام کم‌نظیر یک پرستار؛ اهدای 30 میلیارد تومان برای بازسازی بیمارستان روزبه
پیش بینی هواشناسی هرمزگان در روز دوشنبه 31 فروردین 1405
تمدید مهلت ثبت‌نام دکتری بدون آزمون دانشگاه آزاد
آیا قرار گفتگو، زمان شلیک است؟
افسردگی زنگ خطر بیماری های مغزی در سالمندان
پلیس تهران: ارسال تصاویر اماکن حساس جرم است
رسوایی بزرگ رسانه‌ای؛ فرو پاشی پروژه ساخت تصویر جعلی از رضا پهلوی
نورنما | چشم به راه...!
90 درصد شیرخشک کشور در داخل تأمین می‌شود
انتشار پنج قطعه موسیقی جدید برای روزهای جنگ رمضان
جهش دوباره نفت در پی تنش در تنگه هرمز؛ بازارها ملتهب شدند
اعتراف تل‌آویو: ایران تسلیم نمی‌شود؛ راهبرد جنگ شکست خورده است
واکنش تند بقایی به ادعای پرحاشیه ترامپ: هیچکس جرات ندارد سر ایران فریاد بزند
نگرانی رسانه صهیونیستی از افزایش توان ایران و محور مقاومت
مشاور پیشین رئیس امارات: زمان بررسی تعطیلی پایگاه‌های آمریکا فرا رسیده است
تهدید ارزی امارات به واشنگتن؛ «یوان» جایگزین دلار می‌شود؟
بقائی: فداکاری کادر درمان نماد ایستادگی در برابر قساوت دشمنان است
ضرورت تبدیل موفقیت‌های میدان به سرمایه سیاسی و اقتصادی
اژه‌ای: هیچ اغماضی در برخورد با جاسوسان و عوامل ضدامنیتی نخواهیم داشت
سامانه تصمیم‌گیری ترامپ در جنگ
با بسته‌شدن گذرگاه رفح روند انتقال بیماران غزه متوقف می‌شود
در وسوسه جنگ و صلح
شمسایی: بازیکنان برای پرچم و نام ایران می‌جنگند، نه برای افراد
پشت پرده ادعای ایجاد خشکسالی در ایران و خاورمیانه با رادارها چیست؟
رابطه بین جنگ و مذاکره را قطع کنیم
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 31 فروردین + جدول
سهمیه 60 لیتری بنزین امشب در کارت‌ها شارژ می‌شود
اسکات ریتر: آمریکا به اهدافش در برابر ایران نرسید
تاجرنیا : تصمیم فدراسیون درباره لغو مسابقات قابل دفاع است
دوفوریتی | دفتر خونین حضور و غیاب در مدارس ویران
دو تروریست شبکه جاسوسی مرتبط با موساد بامداد امروز اعدام شدند
ذخیره سد زاینده‌رود به 325 میلیون مترمکعب رسید
آنکارا در تیررس سناریوی جدید بحران‌سازی تل‌آویو
برنامه مسابقات ورزشی امروز 31 فروردین + جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 31 فروردین 1405 + وضعیت استان‌ها
موج استکبارستیزی در جهان گسترش یافته است
آتش بسی که دو هفته دوام نداشت به توافق پایدار می رسد ؟!
9قهرمان کشتی آسیا زیر 25 سال/ یوشیدا بهترین، قاسمپور مسن‌ترین
"مسی اردنی" در کمین آرژانتین در جام جهانی
ابلاغ سریع‌تر مصوبه دستمزد کارگران
بایرن مونیخ برای سی و پنجمین بار قهرمان بوندس‌لیگا شد
هفته جدید بازار نفت شروع شد؛ رشد 4 دلاری در اولین دقایق
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا: به زودی پاسخ دزدی دریایی ارتش آمریکا را می‌دهیم