×
اقتصادی
شناسه خبر : 268399
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/22 ساعت 13:34
آخرین وضعیت راه‌اندازی اپراتور هوش مصنوعی در کشور

آخرین وضعیت راه‌اندازی اپراتور هوش مصنوعی در کشور

مجموعه وزارت ارتباطات، از ابتدای دولت چهاردهم توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی و تقویت این حوزه را به‌عنوان محور اصلی رشد اقتصاد دیجیتال در دستور کار قرار داده است، به گونه‌ای که اخیرا معاون وزیر ارتباطات از شکل‌گیری اپراتور هوش مصنوعی در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با حداقل ظرفیت پردازشی 200 و افزایش سالیانه حداقل 50 ظرفیت آن، خبر داده است.

 نورنیوز-گروه اقتصادی:هوش مصنوعی جزو فناوری‌های آینده محسوب می‌شود اما اکنون نشانه‌هایی از این فناوری در زندگی مردم و دنیا مشاهده شده که می‌توانند به خوبی از آن بهره گیرند. این فناوری می‌تواند نقطه روشنی برای تجارت در یک محیط تجاری به طور فزاینده پیچیده باشد بنابراین تردیدی وجود ندارد که هوش مصنوعی شکل آینده اقتصاد جهانی و تجارت بین‌المللی را تغییر می دهد و ظرفیت کاهش هزینه‌های تجارت و افزایش بهره‌وری را دارد.  

در این راستا سال گذشته وزارت ارتباطات اعلام کرد که به زودی مجوز اپراتور هوش مصنوعی توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات صادر خواهد شد که این اقدام نشانه عزم جدی این وزارت خانه برای توسعه زیرساخت‌های دیجیتال و ترسیم آینده‌ای نو برای اقتصاد کشور است.  

موضوعی که با گذشت یک سال  وزیر ارتباطات با توجه به ضرورت آن تأکید کرد سازمان تنظیم مقررات در نظر دارد پروانه اپراتور هوش مصنوعی را برای فعالیت بخش خصوصی صادر کند تا کشور به‌صورت رسمی دارای اپراتورهای هوش مصنوعی باشد. این اقدامات با این باور انجام می‌شود که تحولات حوزه ارتباطات و داده بدون مشارکت ذی‌نفعان و بخش خصوصی امکان‌پذیر نیست؛ موضوعی که بر همین اساس برای آن برنامه‌ریزی‌های مدون صورت گرفته است. 

از ابتدای دولت چهاردهم مجموعه وزارت ارتباطات، توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی و تقویت این حوزه را به‌عنوان محور اصلی رشد اقتصاد دیجیتال به‌صورت جدی در دستور کار قرار داده است.

با این تفاسیر مقرر شد تا پایان سال جاری دو تا سه اپراتور هوش مصنوعی که مشابه اپراتورهای تلفن همراه عمل می‌کنند، ایجاد شود. درباره جزئیات این اپراتور می‌توان گفت که با حداقل ظرفیت پردازشی ۲۰۰ شروع می‌کند و سالیانه حداقل ۵۰ ظرفیت آن افزایش می‌یابد. همچنین استانداردهایی نیز برای نیازمندی‌های انرژی پیش‌بینی شده است.

در این راستا به تازگی، سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در نشست با فعالان، نخبگان و دانشگاهیان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات استان گیلان با انتقاد از توسعه جزیره‌ای پروژه‌های هوشمندسازی گفته است: این رویکرد هم پرهزینه است و هم پایداری خدمات را تهدید می‌کند.   

وی از آماده‌سازی مجوز اپراتورهای هوشمندسازی با محوریت بخش خصوصی خبر داد و افزود: مدل‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و استفاده از روش‌هایی مانند «انتقال یادگیری» می‌توانند نیازهای بومی، از جمله زبان فارسی، را به‌خوبی پوشش دهند.  

از ابتدای دولت چهاردهم مجموعه وزارت ارتباطات، توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی و تقویت این حوزه را به‌عنوان محور اصلی رشد اقتصاد دیجیتال به‌صورت جدی در دستور کار قرار داده است.

کارشناسان بر این باور هستند وزارت ارتباطات برای شکل‌گیری زیست بوم هوش مصنوعی چند مأموریت کلیدی و پایه بر عهده دارد که تهیه پیش نویس سند حکمرانی داده یکی از مأموریت ها است و یکی از ضرورت‌های شکل‌گیری زیست‌بوم به شمار می‌رود. 

گفتنی است طی هفته‌های گذشته احسان چیت ساز- معاون وزیر ارتباطات از تصویب چارچوب اپراتور هوش مصنوعی توسط هیأت دولت و تأیید آن خبر داد و مقرر شد هفته جاری فراخوان شناسایی شرکت‌های مشارکت‌کننده در حوزه هوش مصنوعی منتشر می‌شود و در اختیار رسانه‌های جمعی قرار گیرد.


نظرات

آخرین اخبار
وقوع زلزله 4.5 ریشتری حوالی گلوگاه/کانون لرزش کجا بود؟
پایان باشکوه باواریایی‌ها با هت‌تریک یازدهم هری کین
فهرست نهایی تیم ملی/ قلعه‌نویی 30 یوز را انتخاب کرد
تسهیلات میلیاردی برای احیای بازار جنت/ واریز 50 میلیون تومان کمک بلاعوض تا فردا صبح
توافق صلح لبنان با اسرائیل، توافقی جنجالی تر از سال 1983
20 جام، 10 سال، یک پپ!
بتن‌ریزی واحد دوم نیروگاه هسته‌ای بوشهر زیر سایه امنیت
هماهنگی مسکو و پکن برای دفاع از ایران در تنگه هرمز
بحران در عدن، بازداشت‌ در سایه اختلافات امارات و عربستان
زلزله در صندوق‌های درآمد ثابت، کوچ به سمت املاک و طلا
سقوط برج ترامپ زیر سایه جنگ ایران
برگ‌های برنده ایران در صورت ازسرگیری جنگ با آمریکا
سید صولت مرتضوی :در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
اشاره رئیس‌جمهور به کهن‌سال‌ترین موجود زنده آسیا که ریشه در خاک ایران دارد
محمدمهدی اسماعیلی:در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
سپهر خلجی : در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
قدرت نامتقارن، لایه رسوخ‌ناپذیر دفاعی ایران در برابر حملات
سقوط آزاد اوراق قرضه از واشنگتن تا توکیو
فراخوان عارف برای مدیریت بی‌ساعت در صنایع/ساعت‌ها را از مچ باز کنید
سقوط آزاد بودجه مدارس آمریکا در چاه نفت
بسته خبری دولت از وام 75 میلیونی تا هوش مصنوعی و تنظیم بازار مرغ
ناگاتومو اولین 5 ستاره تاریخ فوتبال آسیا!
توافق بزرگ پکن و واشنگتن برای خرید 750 هواپیما
معاریو: ارتش اسرائیل با کمبود 15 هزار سرباز روبه‌روست
تحلیلگر رمزارز: جنگ با ایران ضعف بازارهای مالی سنتی را آشکار کرد
پرده‌برداری امام جمعه بغداد از یک پرونده قدیمی
روایتی از تخلیه 4 بیمارستان تهران در دوران جنگ
اردوی ترکیه و اعزام به آمریکا زیر ذره‌بین دولت/ فدراسیون منتظر نقد شدن وعده‌ها
کامبک قهرمانانه سلتیک/ جام از چنگ هارتس خارج شد
نورنما | سالروز شهادت باب الحوائج امام جواد (ع) تسلیت باد
سیرجانی‌ها در انتظار فتح جام
طوفان حمایت از فلسطین در نیویورک
تدابیر پلیس راه برای ترافیک شمال؛ از انسداد کندوان تا یک‌طرفه شدن مرزن‌آباد
چایکاران بخوانند؛ نیمی از مطالبات بهاره پرداخت شد
نقوی در دیدار با مؤمنی: پاکستان به دنبال تسهیل گفتگوهاست
نظارت دقیق بر جیب بیماران/ پرونده تخلفات بیمارستانی به تعزیرات می‌رود
نرخ تورم سالانه در سرزمین‌های اشغالی صعودی شد
ترخیص از بخش مراقبت‌های ویژه/ حال عمومی اکبر عبدی رو به بهبود است
تلاش اسلام‌آباد برای نزدیک‌کردن مواضع تهران و واشنگتن
سرمربی سابق استقلال تهران از هدایت تیم جدیدش کنار رفت
سقوط پهپاد در محله‌ای مسکونی در ترکیه
هشدار هواشناسی؛ وزش باد شدید و رگبار در تهران
یک والیبالیست قدیمی در رأس مدیریت تیم‌های ملی هندبال
توازن در سیاست خارجی؛ راهبرد جدید بغداد در دوران الزیدی
جوما علیه استقلال در دادگاه عالی فوتبال
خداحافظی احساسی لواندوفسکی از بارسلونا
ارسال کوله‌پشتی کودکان شهید میناب به موزه سازمان ملل
فاصله زیاد عرضه تا تقاضا در بازار گازوئیل بورس انرژی
صوفی: با مدیریت مصرف، تهران وارد جیره‌بندی آب نمی‌شود
1729 تماس مزاحم با اورژانس تهران در یک هفته