×
سیاسی
شناسه خبر : 268360
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/22 ساعت 11:11
اسناد و مدارک زیادی از دخالت آمریکا و اسراییل در این حرکت تروریستی داریم+پخش فیلم اغتشاشات

عراقچی در جمع سفرا و روسای نمایندگی‌های خارجی مقیم در تهران اعلام کرد:

اسناد و مدارک زیادی از دخالت آمریکا و اسراییل در این حرکت تروریستی داریم+پخش فیلم اغتشاشات

وزیر امور خارجه امروز میزبان سفرا وروسای نمایندگی‌های خارجی مقیم در تهران بود.وی دراین جلسه گفت:براساس قانون اساسی ایران، حق هر شهروند ایرانی است که اعتراض خودرابصورت مسالمت آمیز بیان کند.وی تاکید کرد:اسناد و مدارک زیادی داریم که حاکی ازدخالت آمریکا واسراییل در این حرکت تروریستی است.در ادامه فیلم خشونت‌های اغتشاشگران برای سفرای 3 کشور اروپایی به نمایش درآمد.

نورنیوز-گروه سیاسی:  سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه در جمع سفرا و روسای نمایندگی‌های خارجی مقیم در تهران گفت: قصد من برای برگزاری این جلسه این است که در این جلسه در خصوص آنچه که گذشته در میدان و خیابان های شهرهای مختلف ایران صحبت کنم و یافته های خودمان را با شما به اشتراک بگذارم. ما چند هفته دیگر ۴۷ امین سالگرد پیروزی انقلاب را جشن میگیریم و این نشان میدهد ملت ایران چه مسیر پرفراز و نشیبی را طی کرده است تا استقلال و عزت خود را حفظ کند و با تلاش‌های که از سوی قدرت‌های خارجی صورت گرفته، مقابله کند.

وزیر خارجه ادامه داد: از روز ۲۸ دسامبر شاهد برخی اعتراضات عمدتا در سطح اصناف و فعالین اقتصادی بودیم. تظاهراتی کاملا آرام برای بیان اعتراضات صورت گرفت که براساس قانون اساسی ایران، حق هر شهروند ایرانی است که اعتراض خود را بصورت مسالمت آمیز بیان کند. از ۲۸ تا ۳۰ دسامیر اعتراضات آرام را داشتیم که عمدتا در سطح بازار و اصناف بود و دولت بلافاصله گفت‌وگو با نمایندگان اصناف را آغاز کرد و آقای رییس جمهور شخصا با روسای اتاق های بازرگانی ملاقات کردند و وزرای اقتصادی دیدارهایی داشتند و به خواسته آن ها گوش فرا دادند و برخی اقدامات را طراحی کردند.


 

عراقچی خاطرنشان کرد: سه روز اعتراضات آرام را داشتیم عمدتا در سطح بازار و اصناف، دولت بلافاصله گفت‌وگو با نمایندگان اصناف را شروع کرد. رئیس جمهور با رئیس اتاق اصناف و بازرگانی و جمعی از فعالان اقتصادی ملاقات کرد. وزرای اقتصادی ملاقات‌هایی داشتند و به خواسته‌های آنها گوش فرادادند و برخی تدابیر و اصلاحات اقتصادی را طراحی کردند که اجرا شود. از آن جایی که تظاهرات با هدف مسالمت آمیز و اعتراض صورت می‌گرفت، اصناف و فعالان اقتصادی مشکلاتشان را بیان کردند و دولت شنید و در مرحله اول تظاهرات رو به کاهش رفت و گفت‌وگو جای آن را گرفت. مرحله اول بصورت مسالمت آمیز پایان یافت اما در مرحله دوم افراد جدیدی وارد شدند. در این مرحله تظاهرات به سمت خشونت پیش رفت. بسیاری از کشورها این گونه تظاهرات را تجربه کرده اند و نیروهای امنیتی ما با مدارای کامل برخورد کردند و سعی کردند مانع خشونت شوند. از اول تا هفتم ژانویه، با چنین اعتراضاتی مواجه بودیم که همراه با برخی خشونت‌ها نیز بود که البته از نظر ما قابل تحمل بود.

وی ادامه داد: از هشتم ژانویه به بعد، تا دهم ژانویه شاهد ورود عوامل تروریستی و گروهک‌های مسلح و اسلحه به صحنه تظاهرات بودیم که این سلاح ها را بین تظاهرات کنندگان پخش کردند و کاملا مشخص بود که که طراحی جدیدی صورت گرفته است که تظاهرات را از مسیر اصلی خود خارج کرده و به خشونت و خونریزی و آشوب سوق دهند.    این عوامل مسلح به سمت پلیس و نیروهای انتظامی شلیک می‌کردند و متوجه شدیم آنها نه تنها به پلیس بلکه به مردم عادی هم شلیک می‌کنند و هدف آنها تنها بالا بردن کشته ها بود چرا که رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده بود در صورت برخورد با مردم به ایران حمله میکند و این یک دخالت آشکار در امور داخلی دیگر کشورهاست. بنابراین عواملی که دنبال ایجاد اغتشاش بودند رفتند به این سمت که تعداد کشته‌ها بیشتر شود که شاید آمریکا وارد شود. صداهای ضبط شده ای داریم که شما در بین تظاهرکنندگان شلیک کنید اگر توانستید پلیس را بزنید اگر نشد مردم عادی و دختر و پسری که جلوی شماست بزنید و فقط مهم این است که تعداد کشته‌ها بالا برود و خون بیشتری ریخته شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: ما اسناد و مدارک زیادی داریم که حاکی از دخالت آمریکا و اسراییل در این حرکت تروریستی است. رسانه های اسرائیل پر از ادعاهایی است که آنها در حال طراحی عملیات در ایران هستند. رئیس سابق سازمان سیا، مایک پمپئو توییت زده که سال نو را به مردم در خیابان و مامورین موساد در کنار آن ها تبریک میگویم و این اعتراف صریح است که مامورین موساد که فارسی صحبت میکنند در خیابان های ایران هستند. ما این مسائل را پیگیری میکنیم و آنهایی که با سخنانشان باعث افزایش کشته ها شدند را مسئول میشناسیم و باید مسئولیت خود را بشناسند.

عراقچی با اشاره به اینکه در این میان مواضع برخی کشورهای غربی هم جالب است که به جای محکوم کردن تروریسم، پلیس ما را محکوم میکنند، ادامه داد: این ها همان هایی هستند که کشته شدن ۷۰ هزار انسان در غزه را نادیده گرفتند. حمله آمریکا و اسرائیل به ایران را محکوم نکردند و حالا برای تروریست ها اشک تمساح میریزند. ما حق هر کسی که در ایران معترض باشد را به رسمیت میشناسیم اما اغتشاش و آتش زدن اموال عمومی و تروریسم و شلیک به مردم و نیروهای مسلح را هیچ کشوری تحمل نمیکند. من امیدوارم کشورهایی که مواضع اشتباه گرفتند به واقعیت روی زمین توجه کنند. براساس آخرین آمار، مردم ما خواهان توقف این اغتشاشات و برخورد با آن هستند. تنها ۳۰ درصد مردم این اغتشاشات را ناشی از مشکلات اقتصادی میدانند و بیش از ۷۰ درصد منشا آن را خارجی میدانند.  

وزیر خارجه با تاکید بر اینکه ما خونخواه مردم خودمان هستیم و این را هم در مراجع بین‌المللی و هم مراجعه داخلی پیگیری خواهیم کرد، خاطرنشان کرد: نیروهای امنیتی در حال حاضر کنترل اوضاع را به دست دارند و امیدوار هستیم اشتباه محاسباتی توسط کشورهای دیگر صورت نگیرد. ما آنچه در این سه روز اتفاق افتاد را ادامه جنگ ١٢ روزه میدانیم که طراحی از خارج برای کشاندن اغتشاش به داخل ایران صورت گرفت اما مردم با انسجام خود در برابر آن‌ها ایستادند. این بار تلاش کردند عملیات تروریستی را از داخل آغاز کنند تا شاید زمینه دخالت خارجی صورت بگیرد و این یک اشتباه محاسباتی دیگر بود. در حال حاضر تسلط نیروهای امنیتی در همه شهرها وجود دارد. 

سیدعباس عراقچی با اشاره به راهپیمایی سراسری امروز گفت: مردم ایران امروز حول پرچم جمهوری اسلامی ایران جمع خواهند شد.

وی با اشاره به قطع سراسری اینترنت در کشور خطاب به سفرا گفت: قطع اینترنت به خاطر امنیت مردم ایران و شما صورت گرفته و همکاران مشغول هستند با نهادهای امنیتی صحبت می‌کنند که اینترنت سفارتخانه‌های خارجی باز شود و کار به روال عادی برگردد.

عملیات پیشدستانه در دستور کار ایران قرار ندارد

وزیر امور خارجه در پاسخ به یکی از سفرای حاضر در این نشست گفت: ایران بزرگ و مقتدر است و همیشه هم بزرگ و مقتدر بوده است. ایران تظاهرات مسالمت‌آمیز را که به صورت قانونی صورت می‌گیرد را تحمل می‌کند و همانگونه که مشاهده کردید، دولت وارد گفت‌وگو شد و برخی اصلاحات نیز در جریان این گفت‌وگوها صورت گرفت. مسائل امنیتی وجود دارد که شما هم آن‌را می‌پذیرید و خطر آن برای شما هم وجود دارد و برخی محدودیت‌ها تا زمانی که اطمینان حاصل کنیم تهدیدی وجود ندارد ادامه خواهد یافت.

عراقچی ادامه داد:  ایران دنبال جنگ نیست، ولی برای جنگ آمادگی دارد.

رئیس دستگاه دیپلماسی با تاکید بر اینکه عملیات پیشدستانه در دستور کار ما قرار ندارد، افزود: خواهان جنگ نیستیم ولی برای جنگ آمادگی داریم و حتی آماده‌تر از جنگ قبلی هستیم. بهترین شیوه برای جنگ، آمادگی برای جنگ است که دشمنان دچار سوءمحاسبه نشوند.  ما برای مذاکره هم آمادگی داریم، ولی مذاکره منصفانه، شرافتمندانه و از موضع برابر و با احترام متقابل و براساس منافع متقابل. مذاکره‌ای که جدی و واقعی باشد و نه دستور دادن و دیکته کردن که اخلاق برخی کشورهاست.

سفرای انگلیس، آلمان، ایتالیا و فرانسه به وزارت خارجه احضار شدند تا از نزدیک فیلم خشونت‌های اغتشاشگران را ببینند!

وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، سفرای کشورهایی را که حمایت خود را از تظاهرات اعلام کرده و علناً از معترضان حمایت کرده بودند را احضار کرد. در این جلسه، وزارت امور خارجه ایران تصاویر مستندی از اقدامات خشونت‌آمیز اغتشاشگران را به نمایش گذاشت و تأکید کرد که این اقدامات از مرزهای تظاهرات مسالمت‌آمیز فراتر رفته و خرابکاری سازمان‌یافته محسوب می‌شود. تهران از سفرا خواست که این تصاویر را مستقیماً به وزرای امور خارجه مربوطه خود منتقل کنند و خواستار پس گرفتن اظهارات رسمی مبنی بر حمایت از معترضان شد. ایران تأکید کرد که هرگونه حمایت سیاسی یا رسانه‌ای غیرقابل قبول و دخالت آشکار در امنیت داخلی ایران است.


 

 

 
 


نظرات

آخرین اخبار
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد
اسناد گسترده‌ای از دخالت آمریکا و اسرائیل در ناآرامی‌های ایران وجود دارد
لغو گسترده پروازها به سرزمین‌های اشغالی از ترس موشک‌های ایرانی
مصدومیت کهنه گریبان‌گیر ستاره ازبک
اروپا در تقاطع تاریخ: از گذرگاه آمریکا به مقصد هند
دستیار پوتین: امنیت زلنسکی را تضمین می‌کنیم
جدول لیگ در پایان مسابقات امروز
هشدار صنعا به آمریکا درباره حمله به ناو هواپیمابر«آبراهام لینکلن»
دسترسی به اینترنت بین‌المللی فراهم شد
اروپا در برابر ترامپ می‌ایستد
ژاپن، استرالیا را گلباران کرد
افزایش جدید قیمت خودرو وجاهت قانونی ندارد
جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه
دیدار مقام امنیتی هند با لاریجانی
ترامپ دوباره تهدید کرد؛ پاسخ ایران: پشیمانی بی‌سابقه
معاون وزیر دادگستری: ممنوعیت قانونی برای موتورسواری بانوان نداریم
همراه اول وارد حوزه خرید اعتباری شد/خرید بدون پول نقد با «اعتبار اوانو»
افزایش سهم سوخت‌گیری با کارت شخصی
برتری فجر سپاسی مقابل خیبر
پیش‌فروش گسترده سکه عامل تضعیف پول ملی
تاکید عارف بر حفظ سرمایه و قدرت خرید مردم
دیدار پوتین با جولانی در کاخ کرملین + فیلم
رشد 20 درصدی ترانزیت ریلی کشور تنها در 20 روز
پایتخت‌نشینان میزبان برف و باران خواهند بود
المیادین: ایران به هر تجاوزی پاسخ می‌دهد