×
فرهنگی
شناسه خبر : 268347
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/22 ساعت 15:37
«ناقوس زمان» موسیقی کلاسیک و تصویر را با رهبری متفاوت روایت می‌کند

«ناقوس زمان» موسیقی کلاسیک و تصویر را با رهبری متفاوت روایت می‌کند

رهبر کنسرت «ناقوس زمان» گفت: این کنسرت تجربه‌ای چندبُعدی است که با تلفیق موسیقی کلاسیک و طراحی بصری، مخاطب را به مواجهه‌ای تازه با صدا، تصویر و مفهوم دعوت می‌کند؛ اجرایی که می‌تواند گامی مؤثر در پررنگ‌تر شدن حضور زنان در رهبری ارکستر باشد.

 نورنیوز-گروه فرهنگی: پانیذ فریوسفی گفت: در این کنسرت، عناصر شنیداری و بصری در کنار یکدیگر طراحی شده‌اند تا تجربه‌ای چندجانبه برای مخاطب شکل بگیرد. علاوه بر موسیقی کلاسیک که همواره هسته اصلی کنسرت‌هاست، تصاویری نیز همزمان با اجرا به نمایش درمی‌آید که به تکمیل احساسات و تجربه شنیداری کمک می‌کند.

وی گفت: طراحی بخش بصری توسط رضا موسوی و تیم او در «باز استودیو» انجام شده است. هدف این طراحی، ایجاد فضایی است که تجربه موسیقایی را برای مخاطب غنی‌تر و چندبُعدی‌تر کند.

فریوسفی با اشاره به ناملموس بودن رهبری ارکستر توسط زنان در فضای موسیقی کشور افزود: پیش از من نیز زنان توانمند دیگری در ایران رهبری ارکستر را بر عهده داشته‌اند اما همچنان این موضوع در جامعه ما با چالش‌هایی همراه است.

رهبر کنسرت «ناقوس زمان» افزود: این تفاوت ممکن است در ابتدا برای برخی ناآشنا یا حتی ناخوشایند به نظر برسد اما امیدوارم با گذر زمان و رشد هنر، تبعیض‌های جنسیتی در این حوزه کم‌رنگ‌تر شود. در هر اجرا، متناسب با رپرتوار، چالش‌های فنی خاصی در هدایت ارکستر وجود دارد و همین مسیر رسیدن به کیفیت مطلوب، فرایند اجرا را برای من و نوازندگان جذاب‌تر می‌کند.

وی درباره انتخاب و اجرای آثار متنوع آهنگسازان کلاسیک و معاصر جهان بیان کرد: در این کنسرت با همراهی ارکستر «دیالوگ»، مجموعه‌ای از آثار آهنگسازان کلاسیک و معاصر اجرا می‌شود که هدف آن ایجاد چالشی هنری برای نوازندگان و مخاطبان است. یکی از قطعات اصلی برنامه «دیورتیمنتو» اثر بلا بارتوک است؛ اثری که به تفکر، جست‌وجو و کشف عمیق از سوی رهبر و نوازندگان نیاز دارد.

 

فریوسفی اظهارداشت: این چالش را برای نوازندگان ضروری می‌دانم و تأثیرگذاری این قطعه بر مخاطب برایم بسیار شگفت‌انگیز است. در کنار این اثر پیچیده، قطعاتی با حال‌وهوای عامه‌پسندتر نیز اجرا خواهد شد تا تعادل شنیداری مناسبی در کل برنامه ایجاد شود.

وی با اشاره به چالش‌های تمرین و آماده‌سازی ارکستر «دیالوگ» گفت: تمرینات این اجرا با چالش‌های فنی متعددی همراه بود اما اعضای ارکستر با استمرار و پشتکار توانستند به نتیجه قابل قبولی دست پیدا کنند. از سوی دیگر، ارکسترهای خصوصی همواره با مشکلات تأمین مالی روبه‌رو هستند و حمایت‌های بنیاد رودکی در این مسیر نقش کمک‌کننده‌ای داشته است.

فریوسفی درباره برنامه‌های آینده خود بیان کرد: پس از اجرای «ناقوس زمان»، رپرتوارهای جدید با ترکیب‌های متفاوت در دستور کار قرار دارد که با هدف ارائه تجربه‌های تازه هنری به مخاطبان طراحی شده‌اند. این اجرا می‌تواند تأثیر مثبتی بر حضور و فعالیت زنان در عرصه رهبری ارکستر داشته باشد. هنر فراتر از جنسیت است و آنچه اهمیت دارد، محتوا و کیفیت اثر است. امیدوارم در آینده امکان آموزش آکادمیک رهبری ارکستر فراهم شود تا علاقه‌مندان بیشتری بتوانند وارد این حوزه شوند.

کنسرت «ناقوس زمان» ۱۵ دی ماه با همراهی ارکستر «دیالوگ» به رهبری پانیذ فریوسفی، مدیریت اجرایی هورا جنیدی و تهیه‌کنندگی سعید حقیر و لیلا تشکری با اجرای آثاری از آهنگسازان برجسته موسیقی کلاسیک جهان از جمله ژان سیبلیوس، ادوارد میزوریان، بلا بارتوک، شین اِیچرو یوکویاما، ژرژ بیزه، آروو پرت، آرام خاچاطوریان، جواکینو روسینی و یوهانس برامس در تالار وحدت تهران برگزار شد. این کنسرت قرار است ۲۹ و ۳۰ دی‌ ماه ساعت ۲۱:۳۰ نیز به روی صحنه برود.


کلید واژگان
موسیقیکنسرتارکستر
نظرات

آخرین اخبار
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
بازار بورس چه زمانی بازگشایی می‌شود؟
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله
انرژی پاک چگونه به سلاح برتری اقتصادی کشورها بدل شد
قلعه‌نویی: ایران شاید ابرقدرت نباشد، اما ابرملت جهان است
نخست‌وزیر مکلف عراق اولویت‌های دولتش را اعلام کرد
ماجرای حشرات ریز چیتگر چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 8 اردیبهشت 1405 +رشد 10 میلیون تومانی سکه
انهدام پایگاه جاسوسی در پایتخت
روند ابتلا به آنفلوآنزا در هفته پنجم سال کاهشی شد
تابستان زودرس و سدهای خالی؛ زنگ خطر آب به صدا درآمد
جنجال بزرگ در فوتبال ایتالیا؛ سقوط اینتر در راه است؟
چگونه با گوش دادن به موسیقی اضطراب را کنترل کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 8 اردبهشت 1405 / دلار 5 هزار تومان رشد کرد
چین: آمریکا عامل وضعیت کنونی تنگه هرمز است