×
اجتماعی
شناسه خبر : 268278
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/22 ساعت 06:03
رفلاکس حنجره‌ای؛ علت سرفه‌های مزمن

رفلاکس حنجره‌ای؛ علت سرفه‌های مزمن

رئیس پژوهشکده گوارش و کبد، با اشاره به شیوع بالای رفلاکس حنجره‌ای (LPR) گفت: بسیاری از افرادی که دچار گرفتگی صدا، سرفه‌های خشک مداوم، احساس وجود توده در گلو یا گلودردهای طولانی‌مدت هستند، تصور نمی‌کنند که منشأ این علائم، رفلاکس اسید معده باشد.

نورنیوز-گروه اجتماعی:  دکتر رضا ملک‌زاده - رئیس پژوهشکده گوارش و کبد، با اشاره به اینکه رفلاکس همیشه با نشانه‌های کلاسیک گوارشی مانند سوزش سر دل همراه نیست، تأکید کرد: در تعداد قابل توجهی از بیماران، رفلاکس با علائم غیرگوارشی مانند سرفه خشک، تنگی نفس به ‌ویژه پس از غذا یا هنگام خواب، تپش قلب و گرفتگی صدا بروز می‌کند.

وی افزود: بسیاری از این افراد ابتدا به متخصصان ریه یا گوش، حلق و بینی مراجعه می‌کنند و پس از بررسی مشخص می‌شود که اسید معده با رسیدن به حنجره و تارهای صوتی عامل اصلی بروز این علائم است.

رئیس پژوهشکده گوارش و کبد با اشاره به ماهیت این بیماری گفت: رفلاکس اغلب یک بیماری مادرزادی است و فرد به ‌مرور به علائم گوارشی آن عادت می‌کند. به همین دلیل ممکن است هیچ‌گاه از سوزش معده شکایت نداشته باشد و تنها زمانی که دچار سرفه یا گلودرد مزمن می‌شود، به پزشک مراجعه کند.

 ملک‌زاده پرخوری را مهم‌ترین علت رفلاکس دانست و تصریح کرد: اولین و مؤثرترین اقدام درمانی این است که فرد چند لقمه قبل از سیر شدن دست از غذا بکشد.

او با تأکید بر نقش رژیم غذایی گفت: به بیماران توصیه می‌کنیم در تمام طول عمر، مصرف چند نوع ماده غذایی را محدود یا حذف کنند؛ چراکه رعایت همین نکات ساده می‌تواند علائم حدود ۸۰ درصد بیماران را به ‌طور قابل توجهی کاهش دهد.

به گفته این فوق‌تخصص گوارش، مواد غذایی تشدیدکننده رفلاکس در نوشیدنی‌ها عبارتند از چای پررنگ لیوانی، قهوه، کاکائو و نوشابه‌های گازدار. در غذاهای آماده نیز پیتزا، ساندویچ، سوسیس و کالباس می‌توانند رفلاکس را تشدید کنند. همچنین در تنقلات و چاشنی‌ها سس قرمز، چیپس، پفک، لواشک و گوجه‌سبز و همچنین غذاهای تند، چرب، شور، پرادویه و میوه‌های ترش رفلاکس را تشدید می‌کنند. او توصیه کرد: چای باید کمرنگ، ولرم و در استکان کوچک مصرف شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، ملک‌زاده درباره درمان دارویی گفت: تنها داروهای مؤثر در درمان رفلاکس، داروهای کاهنده اسید معده مانند امپرازول، پنتوپرازول یا اس امپرازول هستند. این داروها حتما باید نیم ساعت قبل از صبحانه و نیم ساعت قبل از شام مصرف شوند؛ مصرف هم‌زمان با غذا عملا اثر درمانی ندارد.

 او با تأکید بر اصلاح سبک زندگی افزود: در بیمارانی که اضافه‌وزن یا بزرگی شکم دارند، کاهش وزن یک ضرورت درمانی است و تأثیر چشمگیری در بهبود علائم دارد.

ملک‌زاده رفلاکس حنجره‌ای را این‌گونه توصیف کرد: رفلاکس حنجره‌ای مثل مهمان ناخوانده‌ای است که به‌جای ماندن در آشپزخانه، به طبقات بالای خانه یعنی حنجره و ریه سرک می‌کشد؛ کنترل این مهمان فقط با کنترل تغذیه و مصرف صحیح دارو امکان‌پذیر است.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
سرپرست وزارت دفاع: پاسخ صنعت دفاعی به جنگ، تداوم پیشرفت و جهش فناورانه است
ترامپ پرواز مستقیم از کنگو به آمریکا را ممنوع کرد
ضربه تجاری به شهرک‌های اسرائیلی با موافقت اکثریت اعضای اتحادیه اروپا
پایان تلخ جست‌وجو در رودخانه کشکان؛ نوجوان 15 ساله به خانه بازنگشت
چرا قوانین بازنشستگی نیازمند اصلاح است؟
تجاوز مجدد تروریست‌های آمریکایی به شهرهای ساحلی ایران؛ پاسخ فراگیر و مستمر نیروهای مسلح
خواهر گراهام با زدوبند راهی سنا شد
چند درصد آمریکایی ها با جنگ این کشور با ایران مخالف هستند؟
تغییرات قیمت نجومی زعفران در بازار ایران
هشدار گرمای 50 درجه‌ای در خوزستان؛ توده هوای گرم مستقر شد
خبر خوش برای کاربران اینترنت؛ در زمان قطعی برق پایداری اینترنت برقرار می شود؟
چندین کشته و مصدوم در بارش‌های سنگین پاکستان
زمان مسابقه تیم نساجی تغییر کرد
وقوع حادثه دریایی در سواحل عمان
رازگشایی پلیس از قتل عجیب در گچساران؛قاتل چگونه گرفتار شد؟
دبیر انجمن غلات: انبارهای کشور از کالاهای اساسی پر شده‌اند
وزیر نفت: صادرات نفت بی وقفه ادامه دارد
فینال قبل از فینال در دالاس؛ امباپه یا یامال، کدام ستاره جام را به آتش می‌کشد؟
برخورد دو کشتی در آب‌های منطقه؛ انتقال 23 خدمه به قشم
رایگان شدن حمل‌ونقل عمومی تهران روی میز شورای شهر
سایپا دوباره محصولات خود را گران کرد!
نورویدئو | ایران چگونه معادله جنگ را تغییر داد
چرا بازار رمزارزها 10 میلیارد دلار کوچک‌تر شد؟
علت حضور اف‌بی‌آی درخانه سناتور لیندسی گراهام چه بود؟
قیمت گوشت قرمز امروز 23 تیر 1405 + جدول
قضاوت دیدار آرژانتین و انگلیس به چه کسی سپرده شد؟
محاصره بنادر ایران، تبعات فراگیر منطقه‌ای و بین‌المللیِ غیرمنتظره‌ای درپی خواهد داشت
ایران جایگاه دومین تولیدکننده بزرگ اوپک را حفظ کرد
برنامه بازی‌های جام جهانی 2026 امروز سه‌شنبه 23 تیر؛ نبرد بزرگ اسپانیا و فرانسه
هشدار جدی هواشناسی: «جهنم تابستان» تا پایان هفته مهمان ایران است!
ایران اتهامات آمریکا درباره روابط با یمن را رد کرد
عاشورا؛ بیداری جان‌ها
رهبر اقلیت سنای آمریکا: یادداشت تفاهم ترامپ با ایران فروپاشیده است
سازمان بورس مکلف به پیگیری کیفری جرایم پولشویی شد
ذخایر استراتژیک نفت آمریکا 3 میلیون بشکه کاهش یافت
هیل: ترامپ از طرح گراهام درباره تحریم‌ روسیه حمایت می‌کند
صعود ایران به جمع 8 تیم برتر والیبال نشسته جهان/ جدال با آمریکا در چین
راز پنهان در پس دهها مرگ خاموش
آسوشیتدپرس: تلفات آمریکا در جنگ با ایران افزایش یافته است
آمار هفتگی زلزله‌های ایران اعلام شد؛ 99 لرزش در سراسر کشور
جهش 3 درصدی قیمت نفت
2 تروریست داعشی با حکم قوه قضاییه اعدام شدند
شوک بزرگ به تکواندو ؛ حذف زودهنگام تیم ملی ایران از جام جهانی
آغاز هفته سوم لیگ ملت‌های والیبال 2026 از فردا+ جدول
آرمان شهادت شهید خامنه‌ای
قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 23 تیر 1405
دشواری‌های کار در تنگه هرمز
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 23 تیر 1405
دویست و پنجاه سالگی انقلاب آمریکا در ترازو
احتمال اَبَرتورم و پیامدهای آن